Седмичен хороскоп 29 април-5 май 2024

2024 4 29Марс-Нептун в последен съвпад в Риби

от понеделник

от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата, в която изпращаме април и посрещаме май, освен че е страстна седмица по православния календар, е изпълнена със страсти в планетарното семейство. И тъй като за много хора тя е частично или изцяло е неработна, то емоциите съпътстващи връзките между планетите, ще се проектират в най-близката среда, в дома, роднините, семейството.

Началото задава съвпадът на Марс и Нептун в понеделник, почти едновременно с изгрева и тригона на Слънцето и Луната. Марсовата импулсивност се съчетава с нептуновото пълноводие. Резултатът е изригване на психична енергия, която залива целият свят. От превъзбуденост някои няма да могат да заспят, а други ще сънуват ярки, запомнящи се сънища.

Съвпадът Марс-Нептун преживяваме на около две години. Тъй като Нептун се движи дълго време през Риби, то досега са минали шест съвпада, предстои ни седмият и последен, за това столетие, съвпад на Марс и Нептун в Риби. В Риби Нептун е в свои води, затова агресивността на Марс е омекотена. И най-ръбатите камъни на морския прибой след време стават заоблени. Но в случая никой от участниците не разполага с много време. Всичко се случва тук и сега, в рамките на седмица преди и няколко дни след точния аспект. Активността на Марс е туширана, но тази на Нептун е повдигната. Така много от това, което е станало в предишната седмица и ще се случи в началото на тази е с размити очертания, неясно и двусмислено.

Цветове и форми стават по-ясни с влизането на Венера в Телец в понеделник, 29 април, по обяд. В своя знак планетата на любовта ще се движи до 23 май, добър период за укрепване на връзки и взаимоотношения.

Във вторник, 30 април, бият барабани, в марсовия ден на седмицата, все още в сънливата прегръдка на Нептун, Марс влиза в своя знак Овен. Планетата воин ще се движи през огнения знак до 9 юни. Марс в Овен тонизира, активира, повдига самочувствието и прави хората, подвластни на влиянието му, по-самоуверени.

В сряда, 1 май- денят на труда, Венера прави квадрат с Плутон от Водолей, знакът на свободата. Дали заради труда, или заради свободата, аспектът може да внесе много драма във взаимоотношенията.

В четвъртък, 2 май, Плутон става ретрограден. Далечната планета/планетоид има най-дългата ретроградна фаза- повече от 5 месеца, и това става всяка година. Позитивното очакване е, че в много манипулативни планове на власт имащите ще настъпят задръжки и промени. В ретроградната фаза, която е от 2 май до 12 октомври, Плутон ще се върне в Козирог на 2 септември.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с активност на планетния управител. Марс е в съвпад с Нептун, но зад вратата на знака ви. Сигурен знак, че трябва да затворите страница от живота си, която сте преживели и научили нейните уроци. Не е нужно това да става с гръм и трясък. Марс в Риби е спокоен и мъдър войн, следвайте го. Венера, която ви радваше три седмици,напуска знака също в понеделник. Навлизането и в Телец е празник за вашите финанси. Не точно тази седмица, когато прави квадрат с Плутон, рисков момент, но до пълнолунието в другия огнен знак Стрелец, на 23 май, ще ви се отблагодари подобаващо. Празник за егото ви е вторник, марсовия ден на седмицата, когато Марс стъпва на прага ви. До 9 юни ще се вдъхновявате от неговата сила и мъжественост. Плутон става ретрограден в четвъртък, 2 май. В ретроградната му фаза повече ангажираност изисква приятелската среда, включая виртуалните приятели и комуникации в социалните мрежи.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица с динамично ежедневие. В понеделник съвпадът Марс-Нептун ви прави съпричастни с нечий проблем. Венера от своя страна редува конфликти и приятелство, придвижвайки се в полето на кариерата между 29 април и 23 май. Марс влиза в другия огнен знак Овен във вторник и ще остане там до 9 юни. В зоната на растежа, пътешествията, високите цели планетата воин задава безпокойство,но и смелост при взимане на важни решения. Плутон,който през януари влезе в полето на партньорството, тръгва назад на 2 май. Ретроградната му фаза е дълга, повече от пет месеца, период в който отношенията с партньор и работодатели ще бъдат подложени на ревизия и преоценка.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои динамична седмица. С по-голямо внимание ще се отнасяте към финанси и собственост, за която носите отговорност. Венера влиза в своя знак Телец и ви напомня колко е важно да се грижите за себе си, за да имате силен дух в здраво тяло. Оглеждайте се планирайте, резервирайте места за почивка. След последния си съвпад с Нептун Марс влиза в Овен. В полето на любовта, творчеството и децата Марс е силен и мотивиращ. Смело се изправяте в подкрепа и защита на децата си, на ваше творение или проект. На необвързаните Марс вдъхва увереност и когато наближи СЛВ се създават благоприятни условия за нова връзка. Плутон от Водолей става ретрограден в четвъртък, 2 май. В това поле на учене, комуникации и движение неговата ретроградност задава задръжки и ревизия на проекти.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия земен знак Козирог. Венера идва във вашия знак в понеделник понесла куп обещания и подаръци. Планетният управител ще ви гостува до 23 май. За тези три седмици ще ви радва и стимулира да живеете пълноценно. Предстои и да премине през съвпади със Слънцето,Уран и Юпитер, което ще внесе допълнителни нотки и цветове в живота ви. Съвпадът на Марс и Нептун в Риби гърми като тапа от шампанско, за да отбележи събиране или раздяла в приятелския кръг. Запазвайте добро разположение на духа и в сряда, когато е възможно да попаднете в конфликтна ситуация.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата започва емоционално приповдигнато. Луната в другия земен знак Козирог в понеделник и вторник прави голям тригон с рождените слънца или асцендент. Влизането на Венера в Телец допълнително усилва влиянието на земния елемент. вечерта и в сряда обаче се превключва към предизвикателни аспекти, които повлияват отношенията. Венера ще се движи в зоната на растеж, пътешествия и високи цели до 23 май, през което време ще направи съвпади с планетите в Телец и ще добави нови и нови възможности. От вторник, 30 април, Марс е в зоната на тайните, интензивните лични отношения и съвместните притежания. Активността му тук носи противоречиви преживявания и важни житейски промени.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с Луна в Козирог. В допълнение е земния тригон на светилата и влизането на Венера в земния знак Телец. В доминираното от земния елемент начало на седмицата силата е във вас. Бъдете сигурни в себе си, стабилни и уверени, търпеливи и пестеливи. Венера ще се движи в зоната на любовта, творчеството и децата до 23 май. Много добър период за необвързаните да създадат нова връзка. Добър период и за обвързаните, които искат дете. Във вторник Марс влиза в Овен. В полето на семейните отношения Марс внася безпокойство. С негово участие се пораждат конфликти, но също така се решават проблеми, и така до 9 юни, когато ще напусне своя знак. В средата на седмицата някои нерешени финансови въпроси ще подскажат ролята на Плутон от зоната на личните доходи. В предстоящата му ретроградност ще се изправите пред истината какъв е личния ви баланс и къде са пробойните в него.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои мистична седмица. За някои всичко, което се случва в следващите дни, ще бъде размито, на границата между реално и нереално. Марс се настанява за 39 дни в полето на груповите дейности и приятелствата. Време за размествания в екипа, с който работите, а в празничните дни могат да протекат и най-полезните обсъждания в неформална среда. За креативните периодът може да бъде динамичен и творчески, с преобладаващи фантазни елементи. По възможност пътувайте, спортувайте, не се застоявайте на едно място. Благодатен период за занимаващите се със земеделие.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни Луна и Слънце в тригон в синхрон с Венера навлизащата в Телец задават позитивно начало на седмицата. Венера обаче попада в конфликтен аспект с Плутон и в средата на седмицата това може да обтегне личните отношения. Марс влиза в полето на партньорството във вторник. Ще се движи там през целия месец май та до 9 юни. В тази зона марсовото влияние провокира противоречия и конфликти, особено в периодите, когато планетата прави аспекти с движещите се там обекти. Плутон, който влезе в зоната на сърдечните дела, творчеството и децата през януари, сега се обръща и ще бъде ретрограден до 12 октомври. Ретроградността му ще поражда потребност от задълбочаване на интимни отношения, но и критичното отношение към връзката като цяло.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои емоционална седмица. В понеделник Венера влиза в зоната на семейните отношения и тези с родителите. Преминаването на планетата на хармонията и красотата през това поле е благоприятен период за сближаване, единодействие, съвместно отбелязване на радостни моменти в живота. Идването на нов член на семейството е често срещано. В средата на седмицата обаче Венера прави квадрат с Плутон, което е знак за неразбиране и конфликт. Марс внася много енергия и амбиция в зоната на учене, комуникация и движение. Конфликти със съседи, или приятели могат да възникнат от нищото и така бързо да утихнат. Добър период да се обмисля смяна на превозното средство или начина на придвижване по ежедневен маршрут. От четвъртък, 2 май, Плутон, който влезе в знака ви през януари, става ретрограден. Тръгвайки назад от 2-я градус на знака ви, на 2 септември Плутон се завръща в Козирог. На 19 ноември отново директен се завръща окончателно във Водолей. Ретрограден Плутон в собствения знак е изпитание за твърдост, постоянство и задълбоченост.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои седмица ангажирана с другите. В действие е закона за даването и взимането. Вашата личност се проявява чрез другите. Венера влиза в зоната на приятелите и прави приятелската среда много по-привлекателна. Единствено в сряда е възможно да възникнат конфликти с някой, някъде, но в повечето време от престоя си тук, до 23 май, планетата на любовта пръска чар и хармония. Така получавате подкрепа и вдъхновение, които се усилват в дните, когато тя се среща със Слънцето, Уран и Юпитер. След срещата с Нептун в понеделник и спонтанното развързване на езика, Марс се настанява в полето на кариерата до 9 юни. Ролята му на подстрекател на служебни конфликти се усилва с наближаване на критичната зона на Овен,започваща от съвпада със СЛВ, на 18 май. В празничните дни пътувайте, търсете вдъхновение в дългите пътища и далечните цели.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион първата половина на страстната седмица е свързана с много движение и пътувания на къси разстояния. В понеделник Венера влиза в зоната на партньорството. За три седмици напред тя прави отношенията с други хора по-приятни и полезни. Привличате нови приятелства и партньорства. След еуфоричния съвпад с Нептун Марс преминава в зоната на здравето и ежедневното общуване. Марс в Овен е силен както в привличането, така и в разпада на връзките. Планетният управител навлиза в ретроградната си фаза в четвъртък, 2 май. Ще се движи назад до 12 октомври. В зоната на дома и семейните отношения ретрограден Плутон ще задълбочи отношенията между членовете на семейството. Ставате по-чувствителни и силно ангажирани с решаването на всеки възникнал проблем касаещ жилището и живеещите с вас под един покрив.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои седмица на активна комуникация с приятели, съекипници, съотборници, съмишленици. Ролята на този кръг хора, с които имате общи виждания и интереси ще бъде най силна в понеделник и вторник. Първият аспект обаче е на Нептун от вашия знак с Марс, седмият и последен съвпад на двете планети в Риби за този век. Венера, която също в понеделник влиза в Телец, ще помага общуването в група да бъде приятно и полезно. От вторник Марс е в зоната на личните доходи и притежания. Планетата воин ще бъде в Овен до 9 юни, за което време прави няколко важни срещи като първата е със СЛВ на 18-19 май. Марс ще ви амбицира да защитавате интересите си и да искате по-високо възнаграждение за труда си.

Дати на някои астрологични събития

Марс 0 Нептун на 29.04.2024 г в 6:31ч

На 29.04.2024 г в 13:31 ч Венера в Телец

На 30.04.2024 г в 17:32 ч Марс в Овен

Венера 90 Плутон на 1.05.2024 г в 6:30 ч

На 2.05.2024 г в 19:47 ч Плутон ретрограден от 2°Водолей

Луната е без курс на:

30.04.2024 18:19 – 30.04.2024 18:19

2.05.2024 12:28 – 2.05.2024 21:51

4.05.2024 22:06 – 4.05.2024 23:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии