Седмичен хороскоп 29 май-4 юни 2023

2023 6 4Юпитер в съвпад със СЛВ

Венера-Нептун в тригон

на 4 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Пред нас е седмицата, в която май не май, а наистина си отива, отстъпвайки място на юни. Отива си и пролетта с нейните непролетни температури, идва лятото, а с него и отпускарското настроение.

През седмицата няма напрегнати аспекти, а само споменът от вече отминали точни такива.

Дойде моментът Юпитер да срещне СЛВ.Очакваме този съвпад откакто планетата-благодетел пристъпи прага на земния Телец на 16 май. Цикълът на Юпитер е 12 години, а този на луните възли близо 19. Двата цикъла се пресичат един път на столетие. За последно това се е случило преди 94 години, когато на 6 май 1929 година Юпитер и СЛВ са били в съвпад в 21-я градус на Телец. Какво се е случило тогава, в годините на Голямата депресия, е въпрос на проучване. Сегашният съвпад ще бъде на 2 юни, в 3-я градус на Телец Аспектът е благоприятен за всички с важни астрологични точки в първите градуси на земните знаци. Улеснява финансови дела, бизнес сделки в голям мащаб, разгърнати дейности и масирани рекламни кампании. При Телец единствено ситуацията е по-сложна, заради квадратът на Плутон от Водолей.

В подкрепа на юпитеровите активности идва водният тригон на Венера и Нептун на 3 юни, събота. Както и съвпадът на планетите на интелекта Меркурий и Уран на 4 юни в неделя. Така спокойствието от началото на седмицата се изпарява в средата и. В дните на пълнолунието всичко ври и кипи от идеи, и претенции.

Пълнолунието е в 13Стрелец, в неделя,4 юни, като Слънцето и Луната са в точна опозиция в 6:41 ч. Пълната Луна в Стрелец води към високи цели и мащабни планове.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на пълнолуние в другия огнен знак Стрелец. Във вторник нарастващата Луна е вече в противоположния знак Везни. Фокусът на вниманието ви се измества от личните проблеми към тези на хората, с които сте свързани лично или професионално. Въздушният тригон на светилата ще ви помага да намерите верния тон и точните думи. Четвъртък е ден на финансовите ангажименти, на справянето с въпроси от материален характер. Съвпадът на Юпитер и СЛВ в зоната на личните доходи обещава финансов успех. Но бъдете предпазливи с дигиталните пари и разплащанията онлайн. Пълнолунието в Стрелец е време за растеж и заслужено признание.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Пълнолунието в другия огнен знак Стрелец се случва в края на седмицата, в неделя, но всеки ден до него е изпълнен с позитивни емоции. Въздушният тригон на светилата в първите дни ви прави съпричастни към радостите на близки и далечни приятели. В зоната на професионалната изява предстоят два важни съвпада. Всеки поотделно е свързан с обстоятелства, на които трябва да обърнете внимание. Те могат да касаят кариерата, но също така най-важният човек в живота ви към този момент. Общото между двата аспекта е изискването да бъдете здраво стъпили на земята, практични, търпеливи, настойчиви и умни.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица с пълнолуние в Стрелец. В началото на седмицата въздушният тригон на Слънцето и Луната ви въвлича в дълги разговори с приятели и техните проблеми. Съвпадите в земния Телец ви карат да мислите по друг начин за здравето си, да проучвате варианти, да търсите най-адекватното решение. В меркуриевия период на личната година се очаква да бъдете по-бързи и гъвкави. Пълнолунието в собствения знак ви прави по-напрегнати и остро реагиращи, когато са засегнати личните ви интереси или когато позицията, мнението ви не срещат разбиране.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица богата на преживявания. В знака ви се случват два интересни аспекта,два съвпада. Първият, който е много рядък, случва се веднъж на столетие, е съвпадът на Юпитер и СЛВ в Телец. От него могат да следват важни събития, които ви касаят лично. Подобрява самочувствието и увеличава желанията, можете да стартирате значима житейска промяна. Вторият съвпад е на планетите на ума – Меркурий и Уран. Ще ви хрумват идеи, рационални решения, записвайте си ги, дори сега ако не ви се виждат на дневен ред. Практичният ум съчетан с търпение и упоритост постига високи цели. Пълнолунието в Стрелец носи резултати от добре направени инвестиции.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Слънцето се движи в зоната на професионалната изява и социалните ангажименти. Тригонът му с Луната дава лекота в първите дни на седмицата. Сатурн се движи в зоната на партньорството накланяйки към охлаждане на отношенията. През втората половина на седмицата обаче хармоничен аспект с него прави Юпитер,който е в съвпад със СЛВ. Обръщайте внимание на знаците, които ви се подават за подобряване на партньорските отношения. На прага сте на важна промяна в това отношение. Другият съвпад, този на Меркурий и Уран в Телец допринася за усилване на способността ви да разсъждавате трезво и да правите точни анализи.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица с много вълнения. На спокойната ви и резервирана земна природа се предлагат поредица от предизвикателства от другия земен знак Телец. В него, в зоната на сърдечните дела, на любовта, творчеството, децата, се случват два значими съвпада. Юпитер и СЛВ правят изключително редкия аспект един път на столетие. Основното му значение е търсене на нов път, ново решение, освободено от предразсъдъци. Другият аспект,между Меркурий и Уран провокира интелекта и умението да се намират най-рационалните решения на житейските задачи.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, запомнящото се от седмицата е най-вече пълнолунието в срещуположния знак Стрелец. Въздушният тригон в първите дни ще ви носи на крилете си, създавайки усещане за лекота и справяне. В скритата зона на слънчевия хороскоп предстоят два силни съвпада, Юпитер-СЛВ и Меркурий-Уран. Те активират желания и амбиции, дълбоко пазени тайни и неприятелски настроения. Някои ще получат компенсация за нанесени щети. Пълнолунието в Стрелец насочва фокусът на вниманието в партньора,както и очакванията за неща, в които той/тя е намесен.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, вдъхновяващо начало поставя тригонът на Слънцето и Луната в Близнаци-Везни. Луната е във вашия знак във вторник и сряда. През втората половина на седмицата в силата си е водният тригон Венера-Нептун. Женската енергия преобладава в обкръжението и изисква повече мекота и отстъпчивост. Съвпадите в земния знак Телец, този на Юпитер и СЛВ, както и Меркурий-Уран, провокират бизнес уменията ви, способността да се ориентирате в материалните дела и да правите перспективни инвестиции. Пълнолунието в Стрелец подкрепя подобряване на мобилността, купуването на подходящо превозно средство.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Във вторник въздушният тригон на светилата улеснява делата на родените в първата половина на знака. Напрегнатите аспекти на Плутон от знака ви, от предходната седмица, с дните намаляват влиянието си. В зоната на отношенията с най-близките се разгръщат двата съвпада, този на Юпитер и СЛВ, и на Меркурий и Уран. Първият се случва веднъж на столетие, а вторият всяка година. В най-близката среда те подсказват значими промени. Нови хора в семейния кръг, смяна на жилище, или на местоживеене. Осиновяване на дете също е в контекста на тяхното влияние.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата с пълнолуние в Стрелец обещава много ангажименти и натоварен график. Имате голяма, явна и заявена подкрепа от приятели, съекипници, хора с близки до вашите разбирания. Много хора желаят по един или друг начин да бъдат близо до вас, да са в обкръжението ви. Въздушният тригон на светилата ви дава увереност в първите дни от седмицата. Водният тригон на Венера от вашия знак поема щафетата и увеличава харизмата ви чак до неделя. Пълнолунието в Стрелец ви кара да се насладите на резултатите от промени в режима на хранене, активно движение, спорт и други укрепващи здравето практики.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои мистична седмица. Интуицията ви е силна изначално,но през тази седмица, особено в първата половина, мнозина ще имат мистични преживявания. Ярки сънища, такива с прогностични моменти, много съдбовни знаци, скрити послания, необичайни срещи и други подобни. Опозицията на планетните управители намалява влиянието си през втората половина на седмицата. Тогава са в силата си съвпадите в срещуположния знак Телец. Те задават важни промени както в партньорските отношения, така и в най-близката среда от родители, роднини, семейство. Пълнолунието в Стрелец на някои ще донесе добри приходи. При други ще отвори темата за наследство, кредити, инвестиции.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с необходимост от здрав разум, за да се вземат важни решения. Квадратът на Сатурн от знака ви със Слънцето постепенно ще намалява влиянието си, ще намаляват и стресовите фактори. На тяхно място идват хармонични аспекти. Нептун от Риби е в тригон с Венера, укрепва вътрешния баланс, разбирането и подкрепата отвън. Аспектите от Телец влияят върху интелекта и способността за проучване, и анализ, подкрепят общуването, ученето, както и сключването на договори. Пълнолунието е в зоната на професионалната изява и социалната ангажираност. Време за високи постижения и награди.

Дати на някои астрологични събития

Юпитер 0 СЛВ в 3Телец на 2.06.2023 в 2:43 ч

Венера 120 Нептун на 3.06.2023 в 0:42 ч

Меркурий 0 Уран в 20Tелец на 4.06.2023 в 21:49 ч

На 4.06.2023 в 6:41 ч в 13°Стрелец пълнолуние

Луната е без курс на:

29.05.2023 12:45 – 29.05.2023 17:50

3.06.2023 3:51 – 3.06.2023 8:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии