Седмичен хороскоп 29 ноември-5 декември 2021

2021 12 4Меркурий-Слънце в съвпад в понеделник

Нептун директен от 1 декември

Пълно слънчево затъмнение на 4 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва със съвпад на Меркурий и Слънцето. Чудесно начало на едноседмичен период, в който няма напрегнати аспекти. Това не означава, че няма да има сблъсъци, все пак сме в коридора на затъмненията. Но те са под повърхността и зреят. Скрита ферментация тече, която дори и добре наглеждана, и уж контролирана, ще „гръмне тапата“ в следващите седмици. Съвпадът на Слънцето и Меркурий в 7Стрелец, дни преди пълното слънчево затъмнение в 12Стрелец, разширява блендата и позволява повече светлина да стигне до повече съзнания. Много хора вече усещат симптомите на пробуждане и осъзнаване. И все повече ще стават. Истината боли, но и пречиства. Натискът се усилва, но и съпротивата расте.

В седмичния хороскоп от 15 ноември писах за опозицията Марс-Уран на 17 11 2021, в неподвижните знаци Скорпион-Телец, която се случва за пръв път от около 80 години насам, историята помни какво се случва тогава. И ето сега, преди Марс да е излязъл от Скорпион, се появи „много страшен вариант“ на вируса, който ни поднесоха на предишната опозиция през ноември 2019 година. Тази нова вълна, по стария модел, цели да поддържа високо нивото на страх. Но не отчита, че прагът на възприемане на заплахата и стрес се покачи значително. И това, което преди две години ни уплаши, сега няма да успее. Но да не ги подценяваме, защото тъмното въображение не е безобидно и може да ни поднесе изненади. От опозициите на Марс-Уран в Скорпион-Телец, общо три преди Уран да напусне земния знак, остава още една, на 11 11 2023 година, в 21-я градус на Скорпион-Телец, следващата, като ехо, е в първия градус на подвижните знаци Стрелец-Близнаци. Всички тези опозиции се случват при ретрограден Нептун в Риби, който подсилва ефекта на мъглата и дезинформацията, съпътстваща симбиозата вирус-антивирусна програма. Така че сега сме на втория рубеж и битката не е свършила, а краят на войната е далеч. Важното е да не се отпускаме и предаваме, а да укрепваме силите си.

Също в понеделник става точен друг важен аспект, чието влияние мнозина са усетили вече. Тригонът на Марс и Нептун в 20Скорпион-20Риби дава силен импулс на интуиция, сензитивност, прозрения, което ще кара много хора да се вглеждат в бъдещето и да правят прогнози. Активната водна енергия подкрепя творците, привлича музите на изкуствата, зарежда с огромно вдъхновение съзидателните натури.

Креативната атмосфера се изпълва с интелектуално съдържание в първата половина на седмица, до сряда включително, благодарение на няколко секстила. Слънцето и Меркурий разделяйки се правят този хармоничен аспект със Сатурн във вторник и сряда. Венера от своя страна прави двоен секстил с Марс и Нептун, обвързани в тригон поне до края на седмицата.

В сряда, на 1 декември, Нептун става директен. Планетата на илюзиите и фантазиите, на интуицията и духовността, след пет месечно движение назад, от 25 юни, виждаме да се „завърта на пета“ и да тръгва напред. По този начин тригонът Марс-Нептун протича в две фази, при ретрограден и при . След 1 декември до края на седмицата, макар Нептун да е стационарен и много бавно движещ се, в дните около затъмнението и в съчетание с него, тригонът дава много силна яснота и прозорливост в определена категория хора. В директната фаза на планетата, до края на годината, при Слънце и Меркурий в знака на истината, предстоят поредица от пробиви в мъглата от лъжи и манипулации.

В края на седмицата е пълното слънчево затъмнение, последното от четирите затъмнения за годината. Съвпадът на Слънцето и Луната е в 12Стрелец, в 9:42 часа, наше време, на 11 градуса от ЮЛВ. Следвайки лунните възли, от година и половина насам затъмненията са по оста Стрелец-Близнаци, с начало в лунното на 5 юни 2020 година. По тази ос текат потоците на информация и дезинформация, на лъжата и истината, на яснотата и заблудата. Те ни заливат и обгръщат, привличат и отблъскват, приспиват и разбуждат, карат ни да се променяме и така да променяме света около себе си. За тази година и половина, на бързи обороти, много от обявените за конспиративни теории се превърнаха в жива реалност пред очите ни. И това се случи въпреки яростната съпротива на официалните медии, които са също по оста Близнаци-Стрелец. В резултат, увеличиха се не толкова вярващите, колкото разбиращите. Техният брой ще се увеличава, защото пробуденото съзнание не се връща назад. В зоната на неподвижните знаци,в която вече навлязохме със затъмнението в Телец на 19 ноември, ще ни срещат други потоци и други предизвикателства.

Слънчевите затъмнения, и особено пълните, са време на голямото съмнение и търсене на истината. Спирането на слънчевия поток, макар за кратко време, ни насочва към скритите, закодираните знаци, в тъмните кюшета на голямата картина. Когато светлината блесне отново, се включват нашите лични канали, свързващи ни със Създателя. Стрелецът е знак на обединението, на разширяване на границите на разбиранията, на приемане на новото и различното, но и стожер на обществения морал. Стрелецът управлява образованието в голям мащаб, за всички, честно и справедливо.

Пълното слънчево затъмнение на 4 декември е в активна връзка с планетарните учители, в съвпад с Меркурий, секстил със Сатурн и тригон с Хирон. То ще постави много остро въпросите свързани с образованието. Ще разкрие както статуквото и поддържащите го механизми, така също възможностите и алтернативите. Някъде потокът информация буквално, чрез интернет и социалнте мрежи, може да бъде прекъснат за кратко време. Новолунието, съчетано със пълно затъмнение, задава важен старт на промени. Те ще се развиват в следващите месеци и през юни, когато е пълнолунието в Стрелец, ще се броят пилците, ще се разбере правилни ли са били подходите и решенията.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Съвпадът на Слънцето и Меркурий е в зоната на образованието и разширението на духовните стремежи. Тук е и пълното слънчево затъмнение, последното в този знак за 18 години напред. Седмицата изобилства от предизвикателства към огнената ви природа. Времето до новолунието е подходящо за разчистване, на ангажименти и сметки, на задължения и обвързаности. Тригонът Марс-Нептун стимулира изследователските ви заложби като ви кара да дълбаете дълбоко, за да откриете истини, които ви интересуват.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Пълното слънчево затъмнение в другия огнен знак Стрелец е мощен стимул за напредък и успеваемост във всичко, което поставите за своя цел. Дните до съвпада на светилата е препоръчително да използвате за разчистване на старото и непотребното, на излишното и прекалено ангажиращото ви. Можете да носите повече дини под една мишница, особено сега в марсовия период на личната година, но това ще бъде за сметка на здравето и на отношенията с важни за вас хора. Затъмнението в зоната на любовта и децата ще ви подскаже някои възможности за излизане от трудни ситуации.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на . Последното ПСЗ във вашия знак бе на 14 декември 2020 година, а последното в същия ден, също така ПСЗ, е преди 19 години на 4 декември 2002 година. Съвпадът на Меркурий и Слънцето в понеделник ви подготвя за повече гъвкавост с различни варианти на посрещане на затъмнението. Но няма да ви спести личната ангажираност и отговорност за това какво говорите и правите. Облягайте се на интуицията и доброто заложено във вас. ПСЗ сега може да има силен възпитателен ефект за вас самите и за някои близки хора, приятели, съученици, ученици, съседи.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, прeдстои седмица на осветяване на тайните. Слънцето в зоната на скритите неща ви прави още по-активни в това да откриете истината за себе си, и да я покажете на другите. Съвпадът му с Меркурий, а в края на седмицата с Луната, стимулира прозорливостта и способността за логически разсъждения и изводи. Пълното слънчево затъмнение в Стрелец е извор на вдъхновение за разкриване на скритите творчески заложби. Венера от Козирог прави интересни аспекти с далечните планети и това изпълва социалния ви живот с предизвикателства и интензивни преживявания.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Активното Слънце е в зоната на дома и отношенията с родственици. До затъмнението там можете да се освободите от някои задръжки и да изчистите недоразумения с роднини. Слънчевото затъмнение е противоречиво с разкриване на истини, които са ви служили като опори за доверие и стабилност. Възможно е да погледнете по нов начин на ваше наследство или придобита собственост. През цялата седмица партньорството е подкрепено от благоприятни аспекти и прозрения за настоящето и близкото бъдеще.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмицата на активност в професионалната сфера. Пълното слънчево затъмнение в предходния знак осветява някои тъмни кътчета в представата ви за хората около вас и отношенията с тях. Вътрешните противоречия ще изплуват в края на седмицата. В началото, когато Слънцето и Меркурий обединяват енергиите си в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, е добре да си задавате многото въпроси, които ви вълнуват, за да получите навреме и отговорите. Планетният управител, от зоната на притежанията, участва активно в затъмнението, давайки съвети за прагматичност и пестеливост. Венера от вашия знак ви помага да сте по-дипломатични и и социално приемливи.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на пълно слънчево затъмнение в срещуположния знак. Затъмнението в зоната на партньорството е много важен момент не само за тази година но и за дълъг период от време. То може да обърне вашите лични представи и тези на партньора едни срещу други и да ви постави в сложни житейски условия. Лилит във вашия знак, активен участник в ПСЗ води до много съмнения и вътрешни противоречия. Аспектите подтикват към откровения. Бъдете внимателни с думите.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои активна във финансово отношение седмица. Луната е във вашия знак в началото и ви дава подкрепа да защитавате личната си територия и интереси. Имате възможност да си получите забавено възнаграждение или спрени по някаква причина доходи. Пълното слънчево затъмнение в зоната на комуникациите е предизвикателство към въздушната ви природа и заложените способности за учене и преподаване. Новолунието дава старт на идеи, на които досега не сте се надявали да се реализират. Огледайте се за възможности да създадете собствена школа, да организирате обучение за деца или възрастни.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новите възможности. Луната във Везни ви подкрепя за промени, съвпадът Меркурий-Слънце в понеделник също ви насочва към търсене на нови хоризонти. Дните до пълното слънчево затъмнение в събота са подходящи за разчистване и освобождаване. Една приятелска ръка подадена в подходящия момент може да попълни липсващата картинка в пъзела. Юпитер и Сатурн от вашия знак вдъхват сила и увереност. ПСЗ в Стрелец може дави насочи към нова среда от приятели и съмишленици.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ангажирана с най-близките. По въпроси свързани със здраве търсете надеждни източници и компетентни съветници. В натовареното си ежедневие намирайте време за почивка, още по ефективна, ако е споделена с близки хора. Директният вече Нептун засилва интуицията и подсказва подходящите места и условия. Венера е в зоната на партньорството, много активна и помагаща ви да разширявате професионални и лични контакти. Някои обстоятелства свързани със собственост могат да се освободят от пет месечни задръжки.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица, в която често ще ви се налага да се доверявате на интуицията си. Колкото по-добре работи тя, толкова по-успешни ще са делата ви. Акцент върху финансите слага Слънцето с неговите аспекти. С Меркурий в понеделник ще ви насочва как да свършите повече неща с малко средства, как да бъдете по-ефективни в работата си и да разпределяте по -добре ресурсите си. Пълното слънчево затъмнение в зоната на притежанията открива някои неизползвани възможности за увеличаването им и стабилизиране на приходите. Не се впускайте обаче в големи харчове през тази седмица.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои запомняща се седмица. В понеделник съвпадът на Слънцето и Меркурий в зоната на кариерата, заедно с тригона на Марс и Нептун от вашия знак, вдъхват самоувереност, която ще ви накара да кажете или направите неща, които изискват голяма смелост и сила на духа. Ако сте уверени в правотата си, ще привлечете значителна подкрепа. Нептун от вашия знак е стационарен, но на 1 декември се обръща и поема напред постепенно увеличаващ скоростта си. Пълното слънчево затъмнение в Стрелец ще освети неизвестни досега възможности за растеж в професията и разгръщането ви в социалната сфера.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 0 Меркурий 29.11.2021/ 6:39

Марс 120 Нептун 29.11.2021/ 16:10

1.12.2021/ 15:22/ Нептун директен от 20°Риби

На 4.12.2021/9:42/12° Стрелец новолуние, пълно слънчево затъмнение

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Козирог, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

29.11.2021 2:02 – 29.11.2021 10:55

1.12.2021 6:19 – 1.12.2021 13:55

3.12.2021 7:22 – 3.12.2021 14:12

5.12.2021 7:08 – 5.12.2021 13:30

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

10 коментара so far »

  1. Илияна каза,

    Писа на ноември 29, 2021 @ 13:08

    Здравейте, г-жа Дачева!
    От години следя написаното от Вас и искам да изразя благодарността си за цялата информация, която ни предоставяте.
    Родена съм на 2.04.1964 г. и рождената ми Луна е в Стрелец 12°41′ – градуса на пълното слънчево затъмнение. Бихте ли ми казали как ще ми се отрази това и има ли място за притеснение?
    Бъдете жива и здрава!

  2. Р- Роси каза,

    Писа на декември 2, 2021 @ 10:09

    За мен няма съмнение как звездите очертават събитията.Може би малко се знае и дори не се коментира изобщо , но зеленият сертификат е регламентиран на ниво ЕС до 1 юли 2022. След тази дата автоматично трябва да престане да действа.Има вратичка и тя е , че до края на март някъде на ниво ЕС може да се удължи действието му , но тук идва второ но, това не може да стане от Комисията , а от Парламента .Сега може би се обяснява, защо правителствата бързат с въвеждане и дори приключване на задължителната ваксинация в рамките на февруари – март. Основни събития ще се случат тогава , но развръзката ще се подготви сега и в периода до пролетта на 2022. И сега отнесете тези истини към звездните събития…..

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 2, 2021 @ 20:43

    Р- Роси,
    “За мен няма съмнение как звездите очертават събитията.” Нямате съмнение? Чудесно! Радвам се за вас. :)

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 2, 2021 @ 20:57

    Илияна,
    да, при вас е интересна ситуацията, макар да не сте дали час и местораждане. ПСЗ и лунар едновременно.
    С притеснения нищо не се решава, напротив привличат се повече проблеми.
    Въоръжете се с търпение и спокойствие.
    Грижете се за близките си хора, старайте се да запазвате
    хармонични отношения с децата, независимо от обстоятелствата.

  5. svetski каза,

    Писа на декември 2, 2021 @ 23:05

    Искам да попитам някой следи ли процеса Максуел? Както винаги целта на медиите и КМ е да отклонят вниманието на овцете от важното. Ето откъс от седмичния рапорт на Бенджамин Фулфорд:

    “.. Съдебният процес срещу Гислейн Максуел за педофилия е много видим знак за това. Както вече съобщихме, очаква се в процеса да бъде замесена голяма част от западната олигархия. Сега изглежда, че това може да доведе дори до падането на Организацията на обединените нации.

    Колкото и невероятно да звучи, Гислайн Максуел контролира световния океан с одобрението на ООН. Според ЦРУ това е станало чрез проекта “Терамар” – микроорганизация на ООН и неправителствени организации с дипломатически имунитет и собствени паспорти. Въпреки че TerraMar е трябвало да “защитава световния океан”, тя всъщност е представлявала интересите на Джефри Епщайн и фондация “Клинтън”, казва източникът. “ТераМар”, която разполага със собствена подводница, е прикритие за трафик на хора, допълват източниците на Мосад. Според тях магнатът Ричард Брансън също е участвал. Според източниците остров Некер се намира в непосредствена близост до остров Сейнт Джеймс на Епщайн.

    Още информация от ЦРУ за TerraMar:

    Сред партньорите и финансистите на проекта TerraMar са много от тези, за които сега знаем, че са свързани с търговията с деца, включително фондация “Клинтън”, Джеймс Алефантис от Comet Ping Pong, Джон Подеста и Тамера Луцато, както и много други.

    Луцато е началник на кабинета на Хилъри Клинтън. Сега тя е старши вицепрезидент по връзките с правителството в благотворителния фонд “Пю”. Луцато публикува тревожен уебсайт, наречен “Детелината на Иви”. Тя пише прословутия имейл до Джон Подеста, публикуван от Уикилийкс, в който изглежда, че е продала малките си внуци на политическия елит.

    След смъртта на Робърт Максуел, бащата на Гислен, през 1991 г. тя се премества в имение в Манхатън, собственост на Лин Форестър дьо Ротшилд, чийто съпруг е британският банкер Евелин Робърт дьо Ротшилд. Имението е дадено и за база на Терамар.

    Нищо чудно, че Максуел моли ООН да я измъкне от затвора.

    Разбира се, по-вероятно е собствениците на ООН да са тези, които ще попаднат в затвора.

    Основното събитие вероятно ще бъде фалитът на американската корпорация. В този контекст отбелязваме, че режимът на фалшивия Байдън успя да спечели време до 15 декември, като продаде стратегическите петролни резерви на САЩ на Китай и Индия.

    Според източници от финансовата индустрия фалшивата администрация на Байдън вече е продала на Китай над 30 % от търговските недвижими имоти в 20-те най-големи града на САЩ, за да се задържи на власт.

    Но както отбелязва Джим Уили от Hat Trick Newsletter, финансовата система на САЩ е на ръба на имплозията. При реална инфлация от 15% и лихвени проценти от 1% реалният лихвен процент е минус 14%, казва Уили. Това се случи, защото паричното предлагане се удвои, докато производителността спадна с 30% през последните две години.

    Резултатът от това лошо управление бързо се превръща в народен бунт срещу КМ и нейните лакеи от горния 1%. Масовите нападения срещу бутиците на богатите са знак за това. “Според полицията в Лос Анджелис “систематично се атакуват популярни търговски райони, богати жители и знаменитости”.

    Въпросът е кога политбюро на КМ, което се укрива в Женевското езеро в Швейцария, най-накрая ще бъде изправено пред правосъдието – от тълпата или от полицията.

    В този контекст си спомняме, че масоните от Р2 (сега Р3), които контролират Ватикана, ни казаха, че техните швейцарски господари са “извънземни”. Не можем да потвърдим това, но в заключение на тази седмица бихме искали да дадем на нашите читатели следния образ за размисъл.”

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 3, 2021 @ 0:24

    Много събития има през тази седмица на ПСЗ. В профила ми във ФБ, а също и в другите в mewe r telegramq се опитвам да ги следя. Повечето ми постове са достъпни за всички, така че и тези, с които не сме приятели, да могат да четат. Затова тук в сайта ми става вече много “да тъка на два и повече стана”. Но ето нещо много важно от тази седмица.
    Petar Simeonoff
    30nov·
    ВНИМАНИЕ ‼️
    В Женева, Швейцария приключи първият ден на спешната сесия на Световната здравна организация.
    Той разгледа възможността за приемане на специална конвенция за отговор на пандемии или т. нар. „Споразумение за пандемия“.
    Споразумението се основава на специален „доклад за пандемия“, публикуван (https://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/WHASSA2/SSA2_3_E.pdf) от СЗО на 23 ноември 2021 г. и публикуван „Ръководство за пандемия“
    ( https://www.graduateinstitute.ch/…/guide-pandemic…) 22 септември 2021 г.
    Тези документи по-специално предлагат:
    – единственото право на СЗО да обяви началото на следващата “пандемия”;
    – премахване на върховенството на правата на човека в случай на настъпване на “пандемични” режими;
    – радикални ограничения на правата на синдикатите;
    – задължението на страните да поискат външна помощ, ако не могат да се справят сами с „пандемията“.
    – предоставяне на НПО и други неопределени структури с правото да участват наравно с държавите в установяването на международното право;
    Ще засегне всички и всеки. ПРИМЕР: Ако България подпише това „споразумение“, тя по същество ще се откаже от държавния суверенитет, от българската конституция и от Всеобщата декларация за правата на човека.
    Не вярвахте ли в приказките и теориите на конспирацията за световното правителство и Новия световен ред? Ето го, вече дойде и показа животинската си усмивка. От 1 декември ще бъде твърде късно да се промени нещо. И нещо подсказва, че това „Споразумение за пандемия“ трябва да влезе в сила на 9 декември 2021 г. (9.12.21). Можете сами да гледате потока на живо от това действие във Facebook (https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=271904634987023) и коментарите все още са отворени, изразете отношението си към това знаково събитие.

  7. svetski каза,

    Писа на декември 3, 2021 @ 4:54

    Какъв е профилът Ви в Telegram? Аз Fakebook не ползвам, но ще Ви потърся и там

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 3, 2021 @ 13:16

    svetski,
    Фейсбук и Телеграм са различни като възможност за комуникация.
    ФБ е за предпочитане, но там има цензура, затова ползваме и другите платформи.
    Муси Дачева съм навсякъде.

  9. svetski каза,

    Писа на декември 3, 2021 @ 15:20

    Във ФБ трябва профил, за да добия достъп, значи отпада. В ТГ нещо не Ви намирам, странно, как е точното име на групата, ако можете да „paste“-нете “share link“-а тук, направо ще Ви добавя, иначе с двете Ви имена само не откривам нищо

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 4, 2021 @ 15:17

    svetski,
    поствам материали и коментари във ФБ и mewe , в Tg имам само профил и чета, там има много канали и блогове, имената ми навсякъде са Муси Дачева.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии