Седмичен хороскоп 29 септември–5 октомври 2014 година

Голям огнен тригон Марс-Юпитер-Уран

Венера във Везни от понеделник

Меркурий ретрограден от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни интересна седмица в астрологично отношение, която ни въвежда постепенно в специфичната октомврийска планетарна картина на две затъмнения и ретрограден Меркурий. Първото – пълното лунно затъмнение, е акцент на следващата седмица, а Меркурий тръгва назад през тази – в събота.

Поредната ретроградна фаза на Меркурий, трета и последна за 2014-та, започва на 4 октомври вечерта, когато планетата е в 2°Скорпион и продължава общо 21 дни, до късно вечерта на 25 октомври. Финалът на предстоящата ретро- фазата на Меркурий, започнала в Скорпион, е във Везни, тъй като на 10 октомври движейки се назад, той преминава „в съседния двор“, в предходния знак.

Ретроградното движение на Меркурий ни прави по-разсеяни за ежедневните неща, намалява концентрацията ни за рутинните дейности и оттам ни вкарва в интересни, но не особено приятни, ситуации. По вина на ретро- Меркурий могат да се случат загуба на информация, погрешно зададени данни и оттам грешки в документите, разминаване в очакванията и договорките, некоректност при сключване на сделки, скриване на информация, нещо което е силно изразено при движението му назад в Скорпион.

В понеделник Венера преминава с относително висока скорост, над средната, в собствения си знак Везни. Венера във Везни по принцип влияе много хармонично върху хората, предразполага към баланс и съглашателство, към постигане на споразумения, при достатъчно компромиси направени и от двете страни. На преден план излизат дипломатическите способности на отделни хора, добрите маниери, жестовете на приятелство и взаимно приемане. Когато Венера е във Везни в политическите среди се създават условия за съюзяване, за изграждане на общи платформи, за обединяване около център от близки възгледи и идеи.

На лично ниво Венера във Везни помага да се започнат и изградят здрави партньорски взаимоотношения, да се предложи или сключи брак, разбира се като се избягва ретроградната фаза на Меркурий. Сега това може да стане единствено през тази седмица от понеделник до петък, включително.

Но за съжаление добрите тенденции от движението на Венера не срещат подкрепата на останалите планети през тази седмица. Във въздушната стихия няма друга планета. Единствено бързо движещата се Луна от петък до неделя по обяд ще премине през сродния знак Водолей и ще „даде рамо“ на някои добри намерения.

Венера навлиза в критичната зона на кардиналния кръст, доминирана от квадрата на Уран (в Овен) и Плутон (в Козирог) в края на седмицата. А там вече, от началото на седмицата, Слънцето, в първата декада на Везни, е запалило фитила на двойния квадрат (тао-) с Уран и Плутон. Последният (Плутон) от миналата седмица излезе от ретроградната си фаза и сега, с негова помощ, всички противоречия излизат на показ. От сряда нататък, с квадрата на светилата, астрологичната картина става все по-напрегната, подклаждана и от предстоящия квадрат на социалните планети Юпитер и Сатурн.

В събота е точният напрегнат аспект на Слънцето и Плутон, а близостта на Венера може да придаде много силна емоционална окраска на някои конфликти, породени от неспазване на взаимни ангажименти.

През втората половина на седмицата се оформя и Големият огнен тригон, за който споменах в предходния седмичен хороскоп. Той обединява енергиите на Марс (в Стрелец), Юпитер (в Лъв) и Уран (в Овен), в средата на знаците. Първият точен тригон прави Марс в неделя, на 5-ти октомври сутринта, вторият -този с Юпитер е през следващата седмица, на границата 8/9 октомври. Съзидателното и пламенно влияние на тази много хармонична конфигурация ще балансира напрегнатата обстановка, провокирана от аспектите в кардиналния кръст и особено опозицията на Слънцето и Уран, който аспект възбужда анархистични нагласи у някои среди.

Големият огнен тригон дава сила, мотивация и преднина на всички, родени със Слънце, или асцендент в огнен знак – Стрелец, Овен и Лъв, а също така и на другите мъжки знаци – Близнаци и Везни. Големият огнен тригон поражда нови надежди и очаквания за нещо Добро, огнената енергия е позитивна и съзидателна, още повече с участието на мъжките планети Марс, Юпитер и Уран.

В тази важна за обществения живот седмица, заради изборите в неделя, Венера ще подкрепя текущото съглашателство и договаряне между определени политически субекти с различни дипломатически ходове. А спирането на Меркурий, преди да тръгне назад, в зоната,от която прави тригон към Нептун в Риби през цялата седмица, ще спомага за подмолното, скрито и мълчаливо одобрение на тези,които влияят на политическите процеси у нас. В събота обаче,тази привидна хармония може да бъде нарушена с вече познати от миналото модели за повлияване на вота. Надеждата е в Големия огнен тригон, който може да наруши договореното статукво, като мотивира повече хора да заявят гласа си и по този начин да внесе елемент на изненада. Дано е за Добро!

Романтична седмица и слънчево настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои въодушевена седмица. Към Слънцето, което се движи в срещуположния знак Везни, в понеделник добавя своята въздушна енергия Венера. Това в голяма степен ще ви помогне да намерите общ език с партньора си, да постигнете съгласие по спорни въпроси и да действате повече заедно, отколкото поотделно. Към самостоятелни и егоцентрични действия ще ви подтиква Марс,който се движи устремно през Стрелец, но това са краткотрайни епизоди за подхранване на самочувствието. Общата тенденция е към сътрудничество, за обединени действия в името на партньорска кауза. От понеделник към вас може да има отправени поредица от предложения, които сряда вече ще изискват сериозен отговор. Периодът е добър за смяна на работата, но ако успеете да сключите трудов договор до петък. Ако не, отлагайте подписването за след 25 октомври, когато Меркурий ще бъде вече директен във Везни. Сега подписвайте краткосрочни договори, или такива, на които не разчитате особено. Големият огнен тригон, който се развива през тази и следващата седмица, ще ви дава сила и увереност, неочаквани късметлийски ситуации и големи надежди. Но също така ще ви подтиква и към прекомерна доверчивост, която може да ви подведе в очакванията в края на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Тон задава Венера, която навлиза във Везни в понеделник. Тя ще окаже позитивно влияние върху комуникациите ви с определен кръг от хора. При някои това могат да бъдат братя и сестри, племенници и братовчеди, вуйчовци, лели, съученици или съседи. При други тези от школата по танци, от курса по английски или клуба по шах, а при трети монтьорът или търговец на автомобили. С всеки от тях можете да постигнете съгласие и договореност за нещо, което искате да купите, или продадете, да предадете или да получите важна информация, да направите или да поръчате превод, да намалите напрежението и да предотвратите конфликт. Вашите консултантски, посреднически и дипломатически умения сега могат да изиграят важна роля в съдбата на някого, като добрите намерения дадат желания добър резултат. На свой ред ползването на съветници и консултанти, на майстори и хора с опит в дадена сфера е препоръчително да стане до петък. От събота Меркурий е ретрограден, което значи, че за три седмици напред на всяка важна за вас информация е добре да слагате личен филтър за достоверност. Възползвайте се от силата, която ви носи Големият огнен тригон, по най-честният и позитивен начин. Той може да ви помогне за решаването на важен за вас проблем от личен характер, и/или такъв свързан със съдебната система.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, позитивните тенденции от предходната седмица се пренасят и в тази. Преносител на първо място е Големият огнен тригон,който включва планетният ви управител Юпитер. Съсредоточената позитивна огнена енергия ще подкрепи най-вече родените в първата половина на знака. Много от нея обаче ще бъде разпиляна. Венера, планетата на любовта, но и на обичта между хората, на хармонията във взаимоотношенията между тях, е в собствения си знак Везни от понеделник, а това е зоната на вашите идеалистични стремежи,желания, мечти и подкрепа на когото, колкото е необходимо и от сърце. За необвързаните Стрелци, Венера ще направи много, за да намерят сродна душа, особено ако и дадат шанс с включване в групи и инициативи, където има повече хора. Използвайте момента и бъдете активни до петък, докато Меркурий от Скорпион не е тръгнал назад. В това отношение ще имате и подкрепата на Луната, която в понеделник и вторник е във вашия знак, и ви прави привлекателни за околните. В четвъртък ще решавате важен финансов въпрос, а някои ще имат изгодно делово предложение. Ако ви е нужна техника, купувайте до петък или отложете за след 25 октомври, не е препоръчително това да става на ретрограден Меркурий.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Настъпва ежегодното преминаване на Венера, управителката на знака, през Везни. За вас това значи по-добри взаимоотношения с околните, и по-лесно постигане на целите, при умел, дипломатичен подход. Хармонията в работната среда ще стане много важна сега и в следващите три седмици, дори нещо повече, там може да се породи романтично чувство, което да ви привърже здраво към нея. Отношенията на работното място, както и създаването на повече комфорт в работната среда, ще бъдат на преден план в тези дни, наред с всичко онова, което можете да направите за себе си, да бъдете здрави, с добро настроение и най-вече продуктивни. Хубавото ви настроение в следващите дни ще се подхранва и от полезността на вашите знания и умения за повече хора. Планирайте срещи, лекции, курсове, в които да преподавате. Моментът е добър и да планирате някои неща по отношение собствено жилище, закупуване или смяна с по-удобно, по-близо до местоработата ви например.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои резултатна седмица. В понеделник Венера навлиза в зоната на вашите материални взаимоотношения с околния свят. Това са както приходите, така и разходите за задоволяване на някоя лична потребност, нещо което е твърде важно в слънчевия период на личната ви година. Ефектът се подсилва от предстоящото обръщане на Меркурий, управителят на знака, период от време, когато ще ви бъде по-трудно да постигате желаното. Времето от понеделник до петък, за някои може да бъде твърде динамичен и напрегнат период, в който ще искат да свършат много неща едновременно. Може би увлечени в справяне с настоящи,практични дела, няма да усетите романтичния повей на Венера от Везни, поне докато и планетният ви управител не се завърне в този знак, което ще стане през следващата седмица. В прагматична посока по отношение личния живот води и преминаването на Луната през любовната зона на слънчевия хороскоп от сряда до петък. Ретроградният Меркурий в Скорпион от събота нататък ще ви поставя в деликатна ситуация по отношение комуникацията с околните, където е препоръчително да бъдете внимателни в приказки и критични оценки.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е относително спокойно. Венера влиза в знака Везни, зоната на вашите професионални изяви и това в голяма степен ще повлияе позитивно отношенията с колеги, и шефове. Хармонията, която носи сама по себе си планетата на любовта за няколко дни ще успокои напрежението , ще ви даде възможност да се отдръпнете на спокойствие и да анализирате. За някои необвързани Венера може да разпали емоции с колега/ колежка на работното място, или при работни срещи с хора от близка професия. За повечето венериното влияние дава добра основа за приятелство, сътрудничество и постигане на общи резултати дори с цената на повече натоварване. А то съвсем няма да липсва, защото напрежението в кардиналния кръст се увеличава с всеки изминат ден и ще стигне своята кулминация по време на предстоящото пълно лунно затъмнение на 8 октомври. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак, което ви прави ангажирани и отговорни в значителна степен по даден проблем, както за себе си, така и за екипа, с който работите. Петък е подходящ за решаване на финансови въпроси, които не е добре да отлагате,заради ретроградността на Меркурий и съпътстващите я документални неуредици.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци,предстои успешна седмица. Към позитивното влияние на Слънцето в сродния по стихия знак Везни, където бе и отминалото новолуние, сега се включва Венера. Тя ще внесе много романтика през тази и в следващите две седмици, подтиквайки ви към повече и по-интензивни емоционални взаимоотношения. Ще увеличи вашият чар и привлекателност за околните и още повече за някой конкретен човек. Сега е момента да се представите с вашите най-силни страни, да изпъкнете, да бъдете забелязани, харесани и предпочетени. За семейните, периодът е подходящ за укрепване на връзката, за създаване на семейство и зачеване на дете. Последното зависи и от много други фактори, но и това, което дават планетите към момента има значение. Отношенията с децата също търпят позитивно развитие, може да имате поводи за гордост от техните постижения. Големият огнен тригон за вас може да активира служебните партньорски взаимоотношения, особено такива, в които има заложен творчески потенциал, които са съградени около обща идея и нейното разработване. Другият акцент на седмицата е ретроградната фаза на Меркурий. Управителят на знака ви потегля назад в събота, като ще се движи през Скорпион до 10 октомври. Това е период, в който ще ви бъде наложително да имате здрава опора в работните взаимоотношения и да разчитате на информацията, която идва при вас по служебен път. Ще ви се налага да бъдете в повече мнителни и проверяващи отново и отново, ако искате да имате доверие в точността на резултатите към които се стремите.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, продължава добрата тенденция от предходната седмица. В понеделник Венера, вашият планетен управител, прави ежегодната си визита. Венера ще ви бъде на гости от 29 септември до 23 октомври, повече от три седмици, в които ще ви радва с присъствие и подкрепа. Позитивното изразяване на планетата на любовта и хармонията е в плюс на вашата привлекателност и балансирани взаимоотношения с околните. Сега може да бъде оценена по достойнство вродената ви дипломатичност и умение да намирате общото, и обединяващото в противоречията между хората, да бъдете успешни като посредник и арбитър в спорове. Присъствието на Венера във вашия знак изисква повече внимание към външността и маниерите, нещо което точно сега може да работи за вас, да ви прави по-привлекателни и успешни. За родените в първата декада на знака, моментът е чудесен за себереклама и увеличаване на популярността. Прекаленото съсредоточаване в себе си обаче може да ви противопостави с близките и да ви изолира в някаква степен от някои важни семейни дела. До петък периодът е добър за купуване или замяна на автомобил. Ретроградният Меркурий от събота нататък за около седмица ще ви кара да бъдете по-внимателни във финансовите си дела.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

На родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна седмица. В понеделник Венера от сродния по стихия знак Везни ви приканва към пътешествие и срещи с нови и стари приятели. Вашата включеност в това, което се случва, ще бъде забележителна в следващите дни. Силната обединена енергия на Големия огнен тригон ще ви прави активен участник във важни събития, където може да бъдете както организатор, така и водач. На лично ниво Венера ще ви бъде съюзник в опознаване на нови хора, без ограничение на цвят, вяра и народност, ще ви подкрепи да намерите сродна душа, както и среда, в която да се чувствате приети, и харесвани. Там, където е имало проблеми и разногласия, тя ще ви помага да бъдете дипломатични и толерантни, да търсите общото, да правите нужните компромиси, за да преодолеете различията и противопоставянето. В сряда и четвъртък нещо или някой ще ви даде възможност да разберете една истина, да разплетете интрига и да внесете спокойствие в нечия объркана душа. В събота и неделя Луната е във вашия знак и ви прави център на внимание. Меркурий тогава е вече ретрограден, което ще ви създава проблеми с някои авторитети и с хора, с претенции на главнокомандващи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, някои тенденции от предходната седмица прехвърлят мост и към тази. Те са най-вече свързани с хората от близкото обкръжение, роднини, или тези, с които споделяте общо жилищно пространство. С навлизането на Венера във Везни взаимоотношенията с тях стават по-хармонични и взаимно удовлетворителни. Венера подсилва светлината в дома ви като огрява всички възможни кътчета и ви показва местата, които можете да направите още по красиви и уютни. Също така какво да подобрите във взаимоотношенията с близките, къде да направите отстъпки в името на домашния мир. Тези, които използват дома си за работно място, ще имат подкрепата на Венера да го направят по-приветливо и най-вече по-печелившо. Ако искате да промените нещо в обзавеждане и декорация,то използвайте времето до петък, защото от събота нататък, когато Меркурий е ретрограден, това няма да ви се удава толкова лесно. При ретрограден Меркурий често се бъркат числа, размери, цветове, текстури, а също така всичко, което подлежи на уточняване с други хора, може да премине през „разваления телефон“ и да доведе до недоразумения. Във вторник и сряда някои ще имат интересни работни предложения. Ако имате проблем във връзката си, побързайте да го изчистите преди Меркурий да тръгне назад, защото придвижвайки се през ревнивия Скорпион, ще ви върне към стари ситуации и неразкрити тайни.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои резултатна седмица. Успехите ви ще бъдат повече в полето на професионалната изява, отколкото на личния живот. Макар Венера,планетата на любовта, да навлиза в собствения си знак, то за вас нейното влияние в тази сфера ще бъде донякъде ограничено и по-скоро на подсъзнателно ниво. Тихият шепот на Венера може да ви подскаже как да постъпите в определена ситуация от деликатен характер. Но енергетиката на седмицата е насочена повече в работната сфера. Големият огнен тригон не влияе пряко на слънчевия (асцендентен) знак, но заради участието на Марс, управителят на знака ви, можете да очаквате подем в сферата на доходите, договарянето на работни ангажименти, благоприятен обрат в ситуации, които са търпели задръжки досега. В сряда и четвъртък може да получите някои интересни предложения. Меркурий, който преди дни навлезе във вашия знак, ще ви бъде полезен с идеи и насоки по най-добрият възможен начин до петък. Това е и препоръчителното време за сключване на сделки, за поемане на дългосрочни ангажименти. От събота в продължение на три седмици Меркурий ще се движи назад,което ще ви кара да бъдете внимателни, и подозрителни дори, към информация и лични предложения, особено докато се движи през знака ви, а това е до 10 октомври.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и неделя.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои относително спокойна седмица. Ведра нотка задава Венера, която в понеделник сменя знака си, преминавайки на своя територия – във Везни. За вас Венера внася баланс в материалните дела, който ще ви помогне да погасите задължения, да излезете дори на печалба от извършена и разплатена работа. За това можете да бъдете наясно в сряда и четвъртък, когато ще трябва да „теглите чертата“. Големият огнен тригон за вас обещава нови работни ангажименти и добри доходи. Но вложете повече усилия да си задвижите нещата преди Меркурий да е тръгнал назад, което ще се случи в дните от събота нататък, три седмици напред. Или предоговорете нови условия за времето след 25 октомври. Ако ви се налага пътуване в края на седмицата, проверете си резервации, билети и всякакви необходими документи дали са налице. И тръгнете достатъчно рано, за да стигнете навреме.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 29.09.2014/ 23:52 ч. Венера преминава във Везни.

На 4.10.2014/ 20:01 ч. Меркурий от 2°Скорпион навлиза в ретроградната си фаза, която продължава до 25.10.2014/ 22:16 ч.

Слънце в квадрат с Плутон на 4.10.2014 г.

Марс в тригон с Уран на 5.10.2014 г.

29.09.2014/1:50 ч. Луна в Стрелец

1.10.2014/7:40 ч. Луна в Козирог

3.10.2014/10:59 ч. Луна във Водолей

5.10.2014/ 12:24 ч. Луна в Риби

През тази седмица Луната се движи през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

30.09.2014/6:29 – 1.10.2014/7:41

2.10.2014/19:18 – 3.10.2014/11:00

4.10.2014/21:32 – 5.10.2014/12:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии