Седмичен хороскоп 29 февруари-6 март 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA в Риби от събота

Марс в Стрелец от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната обстановка в началото на седмицата е продължение на предходната. Слънцето с тъга се откъсва от платоничната прегръдка с Нептун, за да премине в края на седмицата в зона, откъдето ще застане в квадрат със суровия господар на кармата – Сатурн.

Хармоничната картина до средата на седмицата се дължи и на двойния секстил (бисекстил) образуван от три космични тела. Фокусът е планетата на любовта – Венера, която движейки се през Водолей, прави секстили (60 градуса) с Уран в Овен и Сатурн в Стрелец. В този мъжки бисекстил Венера ще търси баланса между разума и безотговорността, между пестеливостта и разхищението. В първите два дни на седмицата това става много по-леко и плавно. От сряда нататък, когато Луната последователно включи квадратурите, образувани с други планети от Сатурн и Плутон, балансирането на противоположности и претенции ще изисква повече усилия и търпимост. Огънят се поддържа активен почти през цялата седмица от действащите квадрати на Уран-Плутон и на Меркурий-Марс. Последният е в пика си в дните петък-събота.

Точният квадрат Меркурий-Марс е в последните градуси на неподвижните знаци Водолей-Скорпиони, в последния работен ден на седмицата. Той може да отприщи дълго сдържани потоци от гняв и недоволство. В края на седмицата, когато двете планети,Меркурий и Марс, преминават на територията на подвижния кръст в знаците Стрелец и Риби, квадратът ще продължи да действа, но противоречията породени от него, ще се изразяват по-леко без присъщия за неподвижните знаци драматизъм.

В центъра на вниманието ще застанат подвижните знаци. Шест от общо десетте основни космични тела, са в подвижния кръст. Така родените със Слънце или асцендент в знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби ще бъдат активно включени в събитията, които стават около тях. Най-силно ще усетят влиянието тези от втората декада, заради тао- квадратът на Сатурн, Юпитер и Слънцето, който през втората половина на седмицата се формира. Нарушена комуникация, пилеене на физическа и емоционална енергия, нелицеприятни изявления, празно дърдорене и спорове заради спора, са някои от проявленията на напрегнатите аспекти в подвижните знаци на границата между двете седмици. Да припомня, че идва слънчево затъмнение в подвижния знак Риби, което допълнително ще удължи ефекта на сегашната двойна квадратура.

Рязко влошаване на времето в средата на седмицата, но затова пък първомартенската украса ще ни радва през целия месец март.

Мартенски усмивки и повече слънце през тази седмица!

Честита Баба Марта!

Baba Marta14-001

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои страстна седмица. В смисъл, че емоциите ще бъдат в повече, и понякога ще ви пречат да мислите рационално. В понеделник Луната прави съвпад с планетния управител Марс в най-сексуалния знак – Скорпион. Интимните отношения за много от групата, ще бъдат не само важни, но и обект на обсъждане в двойката, което ще продължи през цялата седмица. Някои от групата спешно ще пътуват във вторник и сряда. Други, които се намират надалеч, ще трябва да се справят с някои административни ограничения и специфични забрани, присъщи за даден регион. Четвъртък и петък могат да се окажат твърде напрегнати дни за работната среда. Някои страни в отношенията с шефа изискват уточняване. В неделя Марс сменя знака. Преминавайки в сродния по стихия Стрелец, през следващите близо три месеца, вашият планетен управител ще ви подкрепя във всички начинания, ще ви дава сила и кураж да следвате своите цели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с емоции и романтични жестове. В сряда, когато Луната е в огнения знак Стрелец, и на среща със строгия Сатурн, ви предстоят срещи със стара любов, стари приятели или много сериозни разговори в текущата връзка. Ще търсите отговори на важни за вас и партньора въпроси, ще обмисляте решения на проблеми, сега нищо не е маловажно, всичко е сериозно и изисква внимателно обмисляне. Личният живот навлиза в нова фаза. От неделя Марс е в полето на любовта и забавленията, откъдето ще ви мотивира за действие в следващите три месеца, дори след това. Периодът е добър за тези, които търсят работа. В четвъртък и петък могат да се появят интересни предложения, да бъдете поканени на интервю, или веднага да започнете работа.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, е препоръчително да започнат седмицата с повече спокойствие и отказ от прибързани действия. Дайте си време да премислите преди да кажете или направите нещо, от което могат да произтекат нежелани последствия. Във вторник Луната се движи уверено през вашия знак и това ви дава знака на пълководеца за два дни напред. Ще имате много права, но и достатъчно задължения, за да не се вземете твърде на сериозно. Имате важни срещи във вторник и в четвъртък. В събота Меркурий преминава в зоната на вашите семейни отношения. В дома ви настъпва предпролетно раздвижване, възможно е да имате гости, подреждайте, чистете. Ще имате нужда от повече физическа енергия и висок жизнен тонус. Те ще дойдат с Марс, който ви идва на гости в неделя и ще се позадържи няколко месеца.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционално приповдигната седмица. Луната в противоположния знак Скорпион ви прави чувствителни към всяка несправедливост. Особено ако са засегнати вашите лични интереси, или тези на близък до сърцето ви човек. В понеделник вечер е възможно да имате сблъсък, било то физически или вербален, в който да заявите претенциите си и да получите това, което искате. В работната среда „всичко е спокойно“, или почти всичко. Венера от Водолей се опитва да направи професионалните ви взаимоотношения по-лежерни, без напрежение, с възможности за избор между рационалното и ирационалното. С напредването на дните ще се увеличава потребността от подкрепата на приятели. Меркурий преминава в Риби в петък, което ви отваря път към сърцата, и профилите, на повече хора, както в реалното, така и във виртуалното пространство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с изненади. За повечето от групата те ще бъдат от позитивния спектър. Но, Луната в Скорпион може да ви прави твърде неотстъпчиви на пътя, както ако сте зад волана, така и на пешеходната пътека. Бъдете внимателни и търпеливи с околните. До сряда, включително, вниманието ви ще бъде предимно с обстоятелства свързани с дома и семейството. От четвъртък до събота Луната от сродния по стихия знак Козирог ще ви връща към интимния живот и някои важни въпроси за решаване. Включете в графика си общи преживявания с любимия човек, направете нещо романтично и запомнящо се. В събота Меркурий навлиза в срещуположния знак Риби и в социалния ви живот ще настъпи съществено раздвижване. В неделя Марс преминава в зоната на семейните ангажименти като за около три месеца ще ви подтиква да се захващате с трудоемки, но важни за дома ви, дейности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12а родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои спокойна седмица. Излизате от натоварен период, в който динамиката на ежедневието може да е „изтощило батериите“. Необходима ви е пълноценна почивка, както на тялото така и на ума. Намерете своя начин да се разтоварите, разчитайте на интуицията си и на подсказките на съдбата. В петък и събота, когато Луната е във вашия знак, бъдете на ниво, отново съберете силите си и правете това, което сте планирали. В събота Меркурий навлиза в зоната на вашите активни комуникации с околните и това ви прави по-реагиращи на чутото и видяното. С преминаването на Марс в предходния знак Стрелец, навлизате в особен период от личната си година. За месеци напред ще имате подкрепата да навлизате в по-високи нива на духовното си развитие, правейки по-големи и по-значими стъпки, предприемайки дори някои рискове и предизвикателства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Първата половина е спокойна и преминава под силното влияние на Венера от сродния по стихия знак Водолей. Това е времето, в което сте обединителен център на събитията. Ще приемате и предавате информация, ще разпределяте права и задължения, ще координирате дейности, които имат вземане-даване със закона. В понеделник и сряда ви очакват важни срещи и разговори. В работната среда настъпва промяна. Марс, в края на седмицата, преминава в срещуположния знак Стрелец. Пътешествието през огнения знак ще продължи общо около пет месеца, с известно прекъсване, когато се връща в Скорпион. Очаква ви период на активна работа, много динамика в партньорските взаимоотношения. Нови контакти, нови договори за работа, много противоречия с опоненти и доказване на качества, както и важни избори,касаещи професията но и отношенията с най-близките.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с вълнения около морално-етична дилема. Квадратът Уран-Плутон,в кардиналните Овен-Козирог, е в силата си, допълнително активиран от многобройните аспекти към двете планети. Така много от това, което казвате, или правите, рефлектира върху определена сфера на живота ви, на принципа „каквото повикало-такова се обадило“. Финансовата тема също е в обсега на вниманието ви през следващите дни. Ще трябва да намирате баланса между приходи и разходи, за да си позволите нещо по-луксозно. Тази и следващата седмица не са благоприятни за закупуване на превозно средство. В края на седмицата двете планети, които сменят знаците си – Меркурий в събота и Марс в неделя, ще повлияят съществено отношението ви към поетите ангажименти. Ще имате нужда от добра организация и строго спазване на предварителния план, за да бъдете успешни в начинанията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна седмица. В работната среда имате да се справяте с проблем, който засяга пряката ви работа и се отразява на отношенията ви с колегите. Намирате се в слънчевия период на личната си година. Можете да направите много за подобряване на имиджа си, за рекламиране на дейността, за представяне пред съответната аудитория на вашето творчество, готов проект или изделие. В събота Меркурий навлиза в зоната на вашите доходи, което носи очаквания за увеличаване на приходите. Марс от своя страна,от неделя нататък е в огнения Стрелец, зона от която ще ви прави по-активни в социалните мрежи. Възползвайте се от възможността да установявате повече контакти, както и да намерите своите клиенти във виртуалното пространство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои активна седмица. Във фокуса на вниманието е работата и всичко свързано с нея. Трудов договор, работни условия, взаимоотношения на работното място с колегите или с хората, които ръководите, ефективността на усилията, които влагате в пряката си заетост, всичко това е предмет на обсъждане и анализ. Мнозина ще обърнат внимание и на направените досега инвестиции, дали е избран правилният път, дали са изразходвани средствата по най-добрият начин, и дали е необходимо да се правят корекции в тази област. Понеделник, сряда и четвъртък са дни за важни срещи и разговори, за работни предложения, върху които е добре да помислите сериозно, преди да направите важната крачка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на равносметката. В понеделник Луната е във вашия знак, и това съответно ви прехвърля цялата отговорност за случващото се. Какво говорите, какво правите, всичко има значение и се отразява на взаимоотношенията ви с околните. Финансовата тема е един от акцентите на седмицата. Личните доходи и притежания, как да ги увеличите, и как да намалите разходите. Тази тема може да породи конфликти с хора от семейството през втората половина на седмицата. Добрата новина е, че Марс в неделя навлиза в тази важна зона на слънчевия . Влиянието му е в голяма степен подкрепящо. Марс ще ви мотивира да влагате повече енергия за затвърждаване на добрия социален статус през следващите месеци. От петък нататък сте в по-активен творчески период, когато идеите ще бликат и дори ще ви бъде трудно да се спрете на нещо определено,без да положите усилия за това.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължава тенденцията от предходната седмица. Слънцето бавно се откъсва от обятията на Нептун от вашия знак. До средата на седмицата съвпадът Слънце-Нептун е все още активен, което ви прави чувствителни и състрадателни към околните. Отрезвяване настъпва през втората половина на седмицата, когато ще се сблъскате с реалността по важен за вас въпрос. Отново ще ви бъде напомнено, че добрият „приятел в нужда се познава“. В края на тази седмица идва важна промяна. Навлизате в активен период от личната си година. Меркурий ви идва на гости в събота, за по-малко от три седмици. Това е добро време да станете по-активни и по-изобретателни в обикновените неща. В неделя Марс навлиза в зоната на професионалната ви изява, като ще шества през нея няколко месеца. Периодът се очертава да бъде динамичен и изпълнен с предизвикателства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота.

Дати на някои астрологични събития

Венера в секстил със Сатурн на 1.03.2016 / 3:00 часа

Венера в секстил с Уран на 3.03.2016 / 3:13 часа

Меркурий в квадрат с Марс на 5.03.2016 / 7:43 часа

Слънце в квадрат със Сатурн на 6.03.2016 / 8:04

На 5.03.2016/12:23 часа Меркурий преминава в Риби

На 6.03.2016/4:28 часа Марс преминава в Стрелец

Луната през периода се движи между знаците Скорпион и Водолей, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

3.03.2016 / 4:55 – 3.03.2016 / 12:01

5.03.2016 / 18:05 – 5.03.2016 /18:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии