Седмичен хороскоп 29 януари – 4 февруари 2024

2024-01-29Венера-Юпитер в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е силно повлияна от Уран, по-конкретно от неговите аспекти с други планети. Планетата на странностите и обратите стана директна на 27 януари след пет месечна ретроградна фаза. Директният Уран е вдъхновение за стремящите се към свобода. С негово активно участие могат да отпаднат ограничения, зависимости и обвързаности, но също така падат и задръжките.

На границата между двете седмици Меркурий в съвпад с Марс прави тригон с Уран. С участието на Луната в Дева и Уран в Телец посрещаме утрото с голям земен тригон. Чудесно начало за активните и предприемчивите. Големият тригон, в понеделник по обяд, е най-силен за тези от 17-19 градуса на земните знаци Дева, Телец и Козирог.

Земната енергия е доминираща и мощно налага условията си с подкрепата на почти всички планети. Единствено Слънцето и Плутон са корективи, с които трябва да се съобразяваме. Слънцето е носител на Истината. Всяко действие, което е съобразено с нея, ще бъде подкрепено. Плутон е диригентът в сянка.

След точния тригон Меркурий-Уран, щафетата поема Марс. Решенията са вече взети. Обединените енергии на Марс и Уран, в земната стихия, буквално тласкат към движение и целенасочено действие. Импулсивната природа на Марс обаче е сдържана от проявлението и не земната територия. Изискването е категорично, обмисляй добре преди да действаш.

Луната е намаляваща и се движи между Дева и Стрелец. В събота е вторият квадрат със Слънцето, преди новолунието на 10 февруари.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Планетният управител е много активен в първата и половина. Съвпадът с Меркурий кара умът да работи на пълни обороти. Големият земен тригон от началото на седмицата и особено този с Уран мотивира за действие. Колкото и примамливо да изглежда да поведете хорото или да се впуснете в саморазправа, не го правете преди да обмислите добре ходовете си.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои атрактивно начало на седмицата. Уран от зоната на кариерата, вече директен, се сдружава с планетата воин, от което произтичат революционни пориви и стъпки към промяна. Фокус могат да бъдат както полето на професионалната изява, така също и близкия работен кръг от хора. Заплащане и доходи са крайъгълния камък, около който се въртят дискусии и активности. Сряда е подходящ ден за преговори и договаряне.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица интерпретациите. В различни сфери ще ви се наложи да вървите по неотъпкан път и да с сблъсквате с изненади. Грижата за собственото здраве е една от тях. Погледнете встрани от стандартните начини за изчистване на тялото, макар да сте пробвали много такива. Включването на Уран помага за намирането на точното решение на дългогодишен проблем. За преговори, договаряне, уговаряне, е благоприятен ден сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. Обстоятелствата са на ваша страна. Следвайте истината и ще имате успех. Личните планове и амбиции са подкрепени и обезпечени. Подкрепа ще имате в сряда. В края на седмицата ще трябва да приемете отправено предизвикателство и да отстоявате позицията си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Обикновено, един път в месеца,тази Луна ви дава преимущество както в личните дела, така и в социалните ангажименти. Сега то е преумножено с подкрепата на още пет планети в земни знаци. Големият земен тригон, в понеделник по обяд, е най-силен за тези с рождено Слънце или АС в 17-19 градуса на Дева. Отваря се поредица от възможности, на които трябва да отделите внимание до края на седмицата..

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционална седмица. Директният вече Уран в полето на сърдечните дела е голямо предизвикателство. Подкрепен от дуета Марс-Меркурий от вашия знак, той мотивира и води по необичайни пътища. Неочаквана среща при необвързаните, може да се окаже начало на връзка, или на екстремни преживявания. Добър период за желаещите да станат родители.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на семейството и домашните ангажименти. Старайте се да бъдете настрани от външния шум и суета, да останете насаме със себе си и да се фокусирате върху главното. Оставете интуицията си да ви покаже пътя. Още в началото на седмицата ще получите нужната ви информация. Запазете хладен ум, не бързайте да действате. В сряда идват добри новини.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с изненади. Съвпадът Марс-Меркурий на границата между двете седмици, в зоната на дома, корените, стабилността провокира безпокойство, което ще нараства в първите дни на тази седмица с включването на вече директния Уран. Във вторник преди обяд Луната е вече във вашия знак. Можете да завъртите кормилото на живота си в желаната посока. Сряда е благоприятен ден за разумни и обмислени решения.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на изненадите. Планетният управител е директен и активен, макар в първите дни да се движи все още бавно. С помощта на планетата воин и планетата комуникатор урановата енергия е стимулираща и преобразуваща както домашното пространство, така също и отношенията с най-близките. След големия земен тригон в първите дни, следва въздушен между Луната и Слънцето в сряда. Добро време за планиране на почивки и пътешествия, но също така за набелязване на нови житейски цели.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на активното общуване. Започнете с тези, с които сте обвързани с договор, било то граждански или трудов. Намерете общото в планове и намерения, в надежди и дългосрочни цели. Поддържайте равномерно темпо, не се поддавайте на подстрекаването към бързи и необмислени стъпки. Търсете причината, смисъла и действителните резултати.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Новото идва при вас и трябва да сте готови да го посрещнете. Поривът за свобода може да ви подтикне да излезете от стария коловоз и да поемете по непознати пътища. В сряда наострете сетивата си, за да приемете и осъзнаете новопоявилата се информация. В петък Луната е във вашия знак, изправени сте пред взимане на важно решение.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на откровенията. Характерната за вашия знак тактичност в началото на седмицата ще отстъпи пред импулса на справедливостта и изясняване на отношенията. Това което дълго време е потиснато ще бликне неочаквано, по урановски. В края на седмицата потребността от движение и промяна ще ви отведе нанякъде.

Дати на някои астрологични събития

Венера 120 Юпитер на 29.01.2024 в 3:02

Марс 120 Уран на 30.01.2024 в 1:41

Луната е без курс на:

30.01.2024 1:20 – 30.01.2024 10:04

1.02.2024 11:03 – 1.02.2024 22:37

4.02.2024 5:24 – 4.02.2024 8:28

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии