Седмичен хороскоп 3 – 10 март 2013 г.

Хармонична астрологична

обстановка от сряда нататък

8-ми март в петък!

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната картина и през тази седмица е пъстра от разнородни аспекти.

В понеделник става точен квадратът на Венера и Юпитер, чието влияние обаче започна в края на предходната седмица. Умът и сетивата са ограничени от този квадрат, така правото и кривото не могат да бъдат различени от много хора, особено от тези, които не мислят със собствения си ум, а оставят други да ги водят в слепотата им.

Баланс в напрегнатата ситуация внася съвпадът на Слънцето и Меркурий, който подкрепя, ако не толкова здравият разум, то гъвкавостта и находчивостта в трудни ситуации. Двата аспекта действат едновременно в понеделник, затова той се очертава като най-динамичният и непредсказуем ден от седмицата.

В подвижния кръст ситуацията е най напрегната заради стелиумът от планети в Риби, които една след друга правят квадрати с Юпитер в Близнаци и „подкокоросани“ от напрегнатите аспекти на Луната палят фитила на народното недоволство. Включването на Луната с опозиция към Юпитер и квадрат към множеството планети, прави обстановката в понеделник много напрегната за родените под знака на Близнаци, Стрелец, Риби и Дева.

Астрологичната обстановка във вторник продължава да е неясна, но вече се усеща стабилизиращото влияние на няколко хармонични аспекта, които се развиват през втората половина на седмицата.

В сряда акцентът на астрологичната картина се пренася в кардиналните знаци. Луната движеща се през Козирог, отново включва напрегнатият аспект на Уран в Овен и Плутон в Козирог, който влияе и на Рак, и на Везни, което за кратко може да предизвика трусове. Но в сряда се дава предимство на един силен бисекстил, започнал влиянието си от предната седмица. Той включва секстилите на Плутон към Сатурн, и към стелиумът Слънце- Меркурий -Венера и до края на седмицата ще влияе успокояващо върху емоциите на много хора, както и подкрепящо разума и далновидността им. Секстилите, а още повече бисекстилът, са интелектуални аспекти, които помагат за намирането на правилните решения в точния момент.

Намаляващата Луна също води към успокояване на страстите преди новолунието в понеделник.

Желая ви една по-спокойна и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои активна седмица. Неочаквани пътувания, обявени в понеделник, могат да ви накарат да пренаредите програмата си за следващите дни. Умението да мислите бързо и да се ориентирате добре в ситуацията ще ви помогнат на намерите най-удачното решение. Ще трябва да се върнете към ваш, изпробван модел на действие, който е давал добър резултат преди. „Днешното ново е добре забравеното старо“. Към новите и твърде оригинални неща подхождайте с резерви, особено ако към тях ви подтиква някой, който иска много високо възнаграждение. В сряда някои от групата ще имат сериозни предложения за работа, за нова, по-висока позиция, за поемане на по-голяма професионална отговорност. Периодът не е добър за даване на окончателен отговор, ако става дума за дългосрочен ангажимент.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои силна седмица. Тя може да бъде успешна за вас, ако разчитате на собствените си сили, на собствените идеи и планове. Това важи особено много за понеделник и вторник, когато някой ще се опитва да ви налага собственото си мнение и виждане за вас и вашето бъдеще. Ще ви бъде трудно да виждате ясно и точно пълната картина, за да си направите сами изводи, затова не бързайте с оценки, мнение, с постъпки, за които след време да съжалявате. В сряда ще ви поканят на важен разговор, може да ви бъде предложено нещо, което е наистина добро и което сте очаквали. Предстоят ви наситени с емоции почивни дни.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната картина остава все така неспокойна. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст задават някои предизвикателства към огнената ви природа. В понеделник, когато Луната се движи през вашия знак, енергията на напрегнатите аспекти ще бъде още по-изявена и е възможно да ви вкара в конфликтни ситуации. Опитите ви да се придържате към правото и договреностите ще имат успех, ако държите емоциите си под контрол. Отношенията ви с жени могат да бъдат напрегнати и да изискват повече внимание. В сряда и четвъртък някои ще получат добри доходи, други ще договарят такива. Делови срещи и разговори насрочвайте за четвъртък и за петък след обяд. В почивните дни се радвайте на близки и комфортна семейна среда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на предизвикателствата. В понеделник и отчасти вторник са много натоварени с емоции, бъдете внимателни в общуването с околните. Към вашите претенции за зачитане на успехите ви ще се гледа с недобро око. Самохвалството ще ви навреди много независимо дали имате основание да се гордеете със себе си. Търсете подкрепа у приятели или съмишленици, но без да влизате в обвързаности и ангажименти, които нямате намерение да изпълните. Сряда и четвъртък са много благоприятни дни за вас. Думата ви ще се чува, можете да разчитате на изгодни предложения, на разрешаване на важен за вас проблем, на откриване на възможности,които да разработите в следващите месеци.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои особена седмица. Като знак от подвижния кръст, в понеделник и вторник ще бъдете подложени на предизвикателства и напрежение, и вероятно на стрес, с които вашата премерена природа трябва да се справи. Ретроградният Меркурий в съвпад със Слънцето е опорна точка на вашите стремежи. Те могат да бъдат със задна дата, да са скрити някъде дълбоко в някое „чекмедже на възможностите“ и сега да настъпва момента да ги изкарате на светло. В тази последна седмица, преди новолунието, е важно да запазите правото си на глас, на собствено мнение и да не позволявате на друг да ви налага своето. Може да решите, че с някои неща трябва да приключите, моментът е подходящ, но по-ясна картина ще имате в четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна седмица. Но не и в понеделник, и дори вторник. В тези дни препоръката е, ако ви се даде тази възможност, да стоите настрана от бърборенето и шумотевицата на знаците от подвижния кръст. Ще бъдете търсени за съвети и напътствия, вашето мнение и опит ще бъдат оценени, нещо което ще доведе до признание, оценки и предложения в сряда и четвъртък. Тогава ще бъдете център на внимание и ще можете да изложите собствената си гледна точка, да вземете „юздите в свои ръце“. Силата ви обаче е в това да не говорите много, това което сте направили и това което имате е достатъчно като аргумент,работещ във ваша полза. В петък ще ви занимават въпроси свързани с парични дела, заплащане, възнаграждение ваше или на хората, които работят за вас. Можете да отстраните една несправедливост.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. Този понеделник много прилича на предходния, с подобната напрегната обстановка в подвижните знаци. В понеделник претенциите на околните могат да ви доведат до нервен срив. Отново сте в светлината на прожекторите и към вас са отправени много очаквания. Място за отстъпление няма, ще трябва да се изправите „лице в лице“ с проблема и да намерите решение. Трябва да действате бързо, но умно и адекватно на ситуацията. Вторник и сряда също са конфликтни дни. Използването на стари похвати може още веднъж да даде резултат. Съвпадът на Меркурий и Слънцето ще ви помага да намерите подкрепа за вашите планове в лицето на влиятелни хора, нещо което няма да бъде лесно поне до четвъртък. Благоприятни дни през тази седмица -петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои много динамична седмица. В понеделник ви очакват пътувания, срещи, разговори, общуване с различни хора, участие в бързо променящи се ситуации. Бъдете внимателни за бързо преминаващи превозни средства и хора, пазете се от натрапници и мошеници, от манипулатори, които ще ви ласкаят и ще искат нещо в замяна. В сряда и четвъртък в центъра на вниманието ви са най-близките, тези от които черпите вдъхновение и подкрепа, и чието мнение сега е определящо, за да вземете важно за вас решение. В петък ви очакват ангажименти, които ще окупират и почивните дни.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Астрологичната обстановка за вас,за разлика от някои други знаци, е оптимистична. В понеделник и вторник, когато другите губят приятели и подкрепа, вие ги получавате „на тепсия“. Нужно е известно познаване на механизмите на груповата енергия и можете да „яхнете гребена на вълната“ точно сега. Бъдете активни, излагайте ясно мнението си, прилагайте практики, в които сте се убедили, че работят, вярвайте в себе си и резултатите няма да закъснеят. Но, има едно малко условие: не пропускайте това, че във всичко, което правите, трябва да сте искрени и почтени. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. Понеделник е напрегнат ден, за което причина ще бъдат няколкото напрегнати аспекта между планетите, най-важният за вас от които е квадратът на светилата. Макар и краткотраен, той отключва цял набор от противоречия, стояли в сянката на по-важни досега обстоятелства. Отново трябва да се върнете към предишни ситуации, към нещо казано или направено преди време, което не е изяснено или не е било правилно разбрано, и сега ще правите опити за неговото изясняване. В сряда някои ще получат предложение, свързано с работата. Моментът не е подходящ за обсъждане на нови дългосрочни договори. Но за кратки – да, за нещо което трябва бързо да се свърши и ангажиментът да отпадне. До края на седмицата е добре да се върви към изчистване на задължения и приключване на ангажименти.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои резултатна седмица. Началото обаче, понеделник, може да се окаже драматично и стресово, особено ако договаряте условия за работа, заплащане или си търсите дадени назаем пари. На призиви са справедливост не разчитайте да се обърне внимание до сряда,включително. Силата е във вашите ръце, в това което сте, това което сте направили, което може да се види и пипне то е гаранция да ви се гласува доверие и да ви се възложат отговорности. Важни делови разговори насрочвайте за четвъртък. Бъдете готови с идея, проект, изделие, и смело го представяйте. В петък ще ви се иска да приключите с нещо, да затворите една страница от собствената си книга на живота, да загърбите нещо старо и отживяло времето си.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва напрегнато. Някои ваши задължения към близки хора ще бъдат в основата на забавяне и проблеми с текущите задачи. Чувството ви за справедливост отново ще бъде провокирано от безхаберието на човек, или хора, на които сте разчитали. В сряда ще търсите, а в четвъртък ще намерите решение на проблем, на заплетена ситуация или на предизвикателство отправено в предните дни. Периодът е добър за приключване, завършване, изчистване от предубеждения и задръжки. Новите неща планирайте за по-нататък, на Нова Луна и на директен Меркурий. Обърнете внимание на здравето си, възможни са проблеми с бъбреци и щитовидна жлеза, променливо кръвно налягане и болежки в сърдечната област.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в съвпад с Меркурий на 4.03.2013 г

Венера прави квадрат с Юпитер 4.03.2013 г

Слънце в квадрат с Луна на 4.03.2013 г., в 23:53 ч.

Венера в секстил с Плутон на 7.03.2013 г.

Венера прави тригон със Сатурн на 7.03.2013 г.

Меркурий в съвпад с Венера на 7.03.2013 г.

Меркурий в тригон със Сатурн на 7.03.2013 г.

Меркурий в секстил с Плутон на 7.03.2013 г.

Сатурн в точен секстил с Плутон на 8.03.2013 г.

Меркурий в квадрат с Юпитер на 10.03.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Стрелец и Риби, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

5.03.2013 г., в 18:28 ч. – 6.03.2013 г., в 3:14 ч.

8.03.2013 г., в 0:14 ч. – 8.03.2013 г., в 6:02 ч.

9.03.2013 г., в 1:08 ч. – 10.03.2013 г., в 9:19 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ!

важи до 31 март 2013 г.

Комплект

Номерологичен календар

и

Лични календари за 5 години

на цена 17 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ от 3 лв.

Обща стойност на наложения платеж  – 20 лв.

http://www.econt.com/offices/

В поръчката посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите

пратката и ваш телефон за връзка.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете  да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии