Седмичен хороскоп 3-9 април 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера отново в Риби от понеделник

Сатурн ретрограден от четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата работна седмица на месец април само на пръв поглед изглежда спокойна. Венера напуска импулсивния Овен и преминава в обичания знак Риби, откъдето ще ни помага да балансираме полярностите и да успокояваме емоциите. Нещо крайно наложително, защото след квадрата на светилата в понеделник, които от кардиналните Овен и Рак ще смутят спокойствието на много хора, Слънцето се насочва към критичната зона на все още действащия двоен квадрат между Уран, Плутон и Юпитер. На политическата сцена и в обществените отношения ще има много завихряния и демонстрация на претенции и сила. При наличие на добра воля в средата на седмицата има условия за постигане на съгласие и видими резултати от това.

Принос има Сатурн, който забавя ход, за да навлезе в ретроградната си фаза. Тя, както знаете, се случва всяка година за близо пет месеца. Сатурн става ретрограден на 6 април. Тръгвайки от 27-я градус на Стрелец и ще се придвижи назад до 21-я му градус на 25 август,когато се обръща.

Ретроградната фаза на Сатурн е труден период за всяка власт, и за всички хора на властови позиции. Сатурн изисква влагане на много разум във всяко начинание, както и стриктно спазване на „буквата на закона“. Тези, които си позволяват злоупотреба с дадената им власт, особено ако са в сатурнова криза, тоест с рождено Слънце в подвижен знак – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, ще търпят последствията от стореното съвсем скоро, поради ускоряването на времето и бързото разплащане на новосъздадената карма.

На личностно ниво ретроградността на Сатурн изисква преразглеждане на плановете и отхвърляне на това, което е ненавременно, прекалено голямо, или прекалено скъпо. Предвиждайте повече време за изпълнение на важни проекти, особено такива с дългосрочен характер.

Успешна първа седмица на месец април!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Намирайки се в слънчевия период на личната година, имате възможност да демонстрирате лидерски качества, да „водите стадото“ в желаната от вас посока. До четвъртък имате „попътен вятър“, нарастващата Луна и благоприятните аспекти подкрепят плановете и амбициите ви. Венера ви напуска в понеделник, за да се завърне триумфално в края на месеца директна. В деня на Марс – вторник облаците се сгъстяват, бъдете внимателни с околните, не прилагайте сила там, където можете да подходите с добро. От четвъртък Сатурн става ретрограден, което ще доведе до някои затруднения в реализацията на творчески проекти, работа с издатели, преподаватели, туристически агенции. През следващите няколко месеца ще ви са необходими повече усилия и търпение, за да реализирате дейности, които изискват съгласие и разрешение от институции.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, добрите тенденции от предходната седмица продължават и в тази. Намирайки се в юпитеровия период на личната година имате подкрепата да правите важни житейски промени по начина, по който искате. До сряда сте в добра позиция да искате и получите най-добрата работа, и най- подходящата за вас служебна позиция. Във вторник ще имате нужда от допълнителна подкрепа. В четвъртък Сатурн става ретрограден в зоната на любовта, забавленията, творчеството и личните постижения. Преживявате го за трета и последна година. Сатурн е планета на задръжките и ограниченията, затова някои планове, свързани с големи разходи, ще ви се наложи да редуцирате, както и амбициите за бърз успех, и в личните и в служебните дела. Сатурновата ретроградност ще ви прави по-критични към любимия човек, търсейки стабилност и сигурност, за сметка на романтиката и фантазиите. На свободните сърца, движещият се назад Сатурн, предлага възможност за промяна на предварително зададените рамки за бъдещия „точен човек“.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, престои забележителна седмица. Сатурн навлиза в ретроградната си фаза. Това е третата и последна годишна ретроградна фаза на планетата наричана Господар на кармата във вашия знак за последните близо 30 години. На 6 април Сатурн тръгва назад от 27-я градус на Стрелец, ще се придвижи назад до 21-я градус, и на 25 август тръгва в права посока. Ретроградността на Сатурн ще ви кара да ревизирате някои свои лични планове, да търсите и намирате най-прекият и разумен начин за справяне с възникнали проблеми, да отхвърлите излишното и ненавременното. Някои от групата ще се чувстват претоварени и преуморени дори и през летните месеци. Всичко, което искате да постигнете, ще се нуждае от повече време и от повече усилия. Освободете се от ненужния товар, не се разпилявайте, съсредоточете енергията си в смислена цел, която следвайте с постоянство и огромно търпение. Така ще преминете успешно през ретроградната фаза на Сатурн и в резултат ще имате нужните ви стабилност и сигурност, за да продължите с вдъхновение пътя си напред.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва усмихнато. Луната в Рак ви прави добронамерени и отзивчиви, на фона на връщащата се в Риби Венера. Вашият планетен управител се движи назад бавно и достолепно. Меркурий,който отскоро ви е на гости също забавя ход, за да тръгне в първите часове на следващата седмица назад. Най-забележимо е намаляването на скоростта при Сатурн, който до четвъртък почти спира, за да навлезе в ежегодната си ретроградна фаза. Затова не бързайте, дайте си повече време за важните неща в живота. Наслаждавайте се на природата, на песента на птиците и на цъфтящите дървета. В сряда и четвъртък отделете повече внимание на близките си. В ретроградната фаза на Сатурн на някои ще се налага да разчистват задължения по съсобственост, или да преструктурират кредит към банка. Краят на седмицата е благоприятно време за хармонизиране на отношенията с любимия човек, както и да направите някои изгодни покупки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. В понеделник използвайте опцията „обади се на приятел“ и няма да бъдете разочаровани. Планетният управител е в добра позиция за всичко свързано с пътувания и забавления. Ако планирате отпуска си, правите резервации, или промени в предварителните планове, действайте сега, не отлагайте, защото от началото на следващата седмица Меркурий е ретрограден. От началото на тази седмица ретроградната Венера е отново в срещуположния знак Риби. Някои проблеми в партньорските взаимоотношения ще искат преразглеждане и търсене на решение. От четвъртък Сатурн става ретрограден. Движейки се назад, в продължение на няколко месеца, планетата на ограниченията ще поставя рамки на планове и намерения свързани с дома. Летните месеци са чудесно време за домашни ремонти, но в случая не и за мащабни преустройства и влагане на луксозни материали. Препоръката е за разумни инвестиции и пестеливо изразходване на предвидените средства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата е забележителна с ретроградността на планетния управител. Сатурн навлиза в ежегодната си ретроградна фаза в четвъртък, на 6 април, и тя ще продължи до 25 август. Ретроградността на Сатурн е период на връщане към себе си, на отдръпване от активен живот, на анализ, ретроспекции и преформулиране на житейски принципи. За вашия интровертен знак, периодът на движение на управителя назад, е начин на намалите темпото, да поставите граници на достъп за тези, които ядат от времето и енергията ви, да подредите приоритетите си, да намалите ангажиментите си до допустимия минимум, за да имате достатъчно време и енергия за важните според вас неща. Венера се завръща в зоната на вашите семейни дела и поставя отново някои домашни теми на преден план по един деликатен, но настойчив начин. Вторник е критичен ден за кардиналните знаци, избягвайте конфликти и рискови ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата минава под мотото „бързай бавно“,за да стигнеш навреме там, за където си тръгнал. Важни за вас планети забавят своя ход и това се отразява на случващото се около и със вас. Не прибързвайте нито с приказки и обещания, нито с действия. От четвъртък Сатурн, който се движи в срещуположния знак Стрелец, става ретрограден. Това е третата и последна ретроградност на планетата в зоната на партньорството в слънчевия хороскоп. Отношенията с околните, и особено с тези, с които ви свързват ангажименти, писмени или устни, ще изискват повече внимание в следващите месеци,докато Сатурн не се обърне. Личното партньорство може да търпи задръжки и дори зацикляне. В отношенията с работодатели, ако има пукнатини, то е възможно те да се задълбочат, ако не проявите в голяма степен сериозно отношение и компетентност. Сключване на нови дългосрочни договори след четвъртък не е препоръчително и заради наближаващата ретроградност на Меркурий, която започва от следващия понеделник, 10 април.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата предлага някои предизвикателства. В понеделник и вторник, когато Луната е в Рак и задейства напрегнатите аспекти между няколко планети, включая Слънцето, добрите ви намерения относно ситуация на работното място, могат да не издържат на натиска отвън. Като типичен миротворец и дипломат от вас зависи много конфликта да не се задълбочи. В четвъртък Сатурн става ретрограден, движейки се назад в зоната на вашите фамилиарни отношения. Мирното съвместно съществуване със съседи в следващите седмици и месеци вероятно ще изисква повече търпение и разбиране. Очертайте границите на достъп навреме, докато не стане късно и много по-сложно. Връзките с братя и сестри, племенници и братовчеди в този период са подложени на изпитание за здравина, лоялност и почтеност. При някои от групата плановете за повишаване на образователното ниво търпят промяна съобразно новите условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстоящата седмица предлага нови възможности и предизвикателства към въздушната ви природа. Венера се връща в Риби, в зоната на личните доходи, за да ви помогне да намерите решение на някои финансови проблеми. Тя идва с пълна кошница от активи, на които имате право, но не са ви дадени досега. Те от своя страна ще ви развържат ръцете за планове подобряване на жилищните условия, за някои належащи дребни ремонти. Ретроградната фаза на Сатурн, през следващите седмици и месеци ви връща към хора и обстоятелства свързани с вашето минало. Някои закърнели приятелства могат да бъдат възобновени, на прекъснати връзки, ще бъде даден нов шанс. Работата в екип, и за другите, както винаги ще ви носи удовлетворение и радост, а положения труд няма да отиде напразно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Вие сте на ход. Приведете в действие собствените си планове и намерения, не отлагайте. Вторник е критичен ден за кардиналните знаци, избягвайте конфликти и рискови ситуации. През тази седмица Сатурн забавя ход и в четвъртък навлиза в ежегодната си ретроградна фаза. За трета поредна година това се случва в зоната на вашите ежедневни планове и график на работа, както и на здравето. Някои обстоятелства могат да ви накарат да промените дневния си режим, това към което сте привикнали, а също така да се откажете от някои вредни навици. Обърнете повече внимание на сигналите на тялото си, направете профилактика на зъби, излизайте по-често на слънце, за да намалите болките в костите и ставите. Сатурновата ретроградност може да ви накара да прецизирате критериите си за средата,в която работите, да искате да промените нещо в нея, съобразно вашите лични правила и норми,дори това да ви коства обтягане на отношенията с шефове, или с колеги. Ако имате намерение да сключите договор за нова работа, направете го до сряда, най-късно до края на тази седмица, тъй като от следващия понеделник Меркурий е ретрограден.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Някои от групата ще трябва да стягат бързо багаж и да тръгват на път. Внимавайте, ако шофирате, спазвайте правилата за движение и бъдете толерантни във вторник. Меркурий се движи в зоната на партньорството, а Венера отново навлиза в сродния по стихия знак Риби, което прави следващите дни изпълнени с емоции, някои закъснели романтични жестове и много обещания, които ще искат проверка на времето. Сатурн става ретрограден в четвъртък. За период от близо пет месеца планетата ще се движи през зоната на вашите доходи. Ретроградността на Сатурн ще изисква отново преразглеждане на някои планове за инвестиции, направата на по-близки до реалността финансови разчети, както и свиване на разходите до един здравословен минимум. Отношенията с близък на сърцето ви човек, или хора, ще бъдат подложени на ревизия в светлината на собствените ви морално етични рамки.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Рак. Запазете доброто си настроение в първия работен ден и за вторник, когато напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, ще изискват от вас повече спокойствие и практицизъм за справяне с някои финансови проблеми. Венера ретроградна се връща при вас за около две седмици, време достатъчно да ви накара да ревизирате някои свои възгледи и да намерите по-добър подход по личните си дела. Сатурновата ретроградност, която продължава няколко месеца, от своя страна ще ви постави в различни условия в сферата на професионалната изява. Ще ви се наложи да намалите претенциите си, да преразгледате някои очаквания за повишение, отчитайки реалностите и особеностите на конкретния момент. При добро стечение на обстоятелствата можете да получите кредит на доверие от човек, виждащ във вас потенциал, който може да бъде развит в бъдеще.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

На 3.04.2017/3:25 ч.,Венера се завръща в Риби

На 6.04.2017/8:06 ч., Сатурн навлиза в ретроградна фаза от 27°Стрелец

През тази седмица Луната се движи между знаците Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

4.04.2017 /22:45 – 5.04.2017 / 0:13

7.04.2017 / 2:16 – 7.04.2017 /6:20

9.04.2017 /10:21 – 9.04.2017 /14:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии