Седмичен хороскоп 3-9 април 2023

2023 4 6Меркурий в Телец от 3 април

на 6 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата след изборите, първите за тази година, започва с крясък. Не намирам друга подходяща дума да определя квадратът на Меркурий и Плутон в понеделник. Викът заедни може да е победоносен, а за други като при настъпен мазол.

Малко по-рано планетата на ума и комуникациите преминава от своя знак Близнаци в Телец.

В земния знак от неспокойния господар на словото се очаква повече предварително обмисляне на думите и умереност в изказ. Но квадратът с Плутон в неподвижните знаци Телец-Водолей отстранява всички задръжки и позволява да се изкарат навън всяка болка и негодувание.

Луната в Дева и Меркурий в Телец правят началото на седмицата отлично за бизнес. Понеделник и вторник са дни за пазаруване, за сключване на изгодни сделки, за намиране на подходящите партньори.

Пътешествието на Меркурий през Телец подобно на Марс в Близнаци през миналата и тази година, ще бъде дълго и запомнящо се. В Телец е поредната ретроградна фаза на Меркурий, от 21 април до 15 май. С другата вътрешна планета ще си партнират, но отдалеч, защото Венера отлита към Близнаци на 11 април. На вестоносеца на боговете обаче предстоят два важни съвпада. Първият е през тази седмица, в четвъртък Меркурий прави съвпад със СЛВ. В деня на пълнолунието това е много силен начален момент за реалистични,обвързани с настоящето, планове. Вторият съвпад е с Уран. Той ще се случи почти в края на ретроградната фаза, на 4 юни.

На 6 април, в четвъртък, е пълнолунието в 16Везни. Пълната Луна в средата на зодиакалния кръг прави обвързването да изглежда още по-привлекателно, осветявайки само позитивната му страна. Съпътстващи пълнолунието, от страната на Слънцето, като комисия по посрещането са Хирон, Юпитер и Ерис. Всеки ще иска да се сдружава с всеки, къде по двама, къде по трима, а някъде група с група, партия с партия, обединението прави силата. Намерението обаче определя посоката, а накъде ще се върви е големият въпрос. Меркурий в Телец поставя повече и повече въпроси, завъртайки много хора в интриги и невъзможни връзки.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана с много неща седмица. Пълнолунието във Везни фокусира вниманието върху обвързаности с други хора. Партньорството е в центъра на всичко, което се случва. Финансовите дела също изискват отношение. Квадратът на Меркурий и Плутон в началото на седмицата предполага отправени претенции и нужда да имате налични средства. Дългото пребиваване на Меркурий в зоната на личните притежания, включая ретроградната фаза, ще ви принуди да бъдете по-изобретателни и гъвкави. Не прибягвайте до взимане на нови кредити, за които нямате обезпечение.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойна седмица. Меркурий влиза в зоната на професионалната изява и социалните ви ангажименти в понеделник, като едновременно с това прави квадрат с Плутон. Напрегнатият аспект може да обтегне отношенията ви с партньора или с човек от служебното ви обкръжение. Меркурий ще се движи почти десет седмици в тази зона,напред, назад, немалко време за важни кариерни промени. Пълнолунието във Везни задава чудесен период за пътувания и почивки надалеч, за учене, за вземане на изпити, за получаване на дипломи.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои професионално активна седмица. Луната в Дева и Меркурий в Телец,провокиран от аспекта с Плутон ще ви държат с наострени сетива за неща касаещи собственост, покупки, продажби, наеми, подобрения, ремонти, реставрации. В марсовия период на личната година сте, когато препятствията не ви плашат и се захващате с едромащабни начинания. Всяка постигната цел води след себе си нова, към която се устремявате. Пълнолунието във Везни ще ви донесе нужната подкрепа и хората,на които да разчитате.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с идването на Меркурий на ваша територия. Всяко година приемате вестоносецът на боговете в знака си,но тази година гостът ще се застои по-дълго от обикновено. При вас ще се случи втората му ретроградност за годината между 21 април и 15 май. Понеделникът може да бъде, меко казано, неспокоен, заради квадратът му с Плутон,който съвсем скоро се настани в полето на кариерата. Претенции, прекомерни изисквания, провокации дори,могат да ви се случат в началото на седмицата, което да предизвика изригването на словесен вулкан от ваша страна. Бъдете внимателни, не са изключени лицеви травми.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Към вас са насочени много очаквания, на партньор/и, колеги, приятели, роднини, деца. Управителят на знака участва едновременно както в създаването на конфликтни ситуации, така също и в тяхното успешно разрешаване. Ще бъде оценено умението ви да анализирате и намирате решения. Пълнолунието в четвъртък, 6 април, във Везни ви изпълва с решимост да отстоявате принципите си, а също така да намерите изход от заплетен материален проблем.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева. Добро начало. От понеделник Меркурий е в полето на сърдечните дела, начинанията, блясъка, славата, творчеството и децата. Дългият престой тук, почти 70 дни, прави тази зона обект на сериозно внимание. Безпокойство, нестабилност, неочаквани радости, постижения и загуби, емоционални приливи и отливи, разнообразно и шарено, но в повечето случаи забавно време между 3 април и 11 юни. Пълнолунието във Везни носи реализация в професионалната сфера, постигане на цел, развитие по тема, която живо ви интересува.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. В първите дни, квадратът на Меркурий и Плутон може да ви сюрпризира с новини отдалеч или такива, които се разминават с очакванията ви. Пълнолунието в четвъртък, на 6 април, в другия въздушен знак Везни, ви носи удовлетворение и позитивни очаквания. Най-добрият период на годината, в който можете да се радвате на подкрепа и високи резултати.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. Много добър период за реализация на лични планове, за постигане на цели,към които сте вървели дълго време с постоянство и упоритост. Преминаването на Меркурий в Телец и дългият престой там ще направи възможно да осребрите, фигуративно казано, връзката си, да извлечете позитиви от съвместни начинания, или капиталовложения на съдружници. Възможни са изненади в това отношение и преобразувания.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва нестандартно. Плутон, който дойде в знака ви преди седмица, в понеделник прави квадрат с Меркурий. Аспектът може да се определи като скандалджийски. Ако се поддадете, ситуацията може да се задълбочи и да тръгне в нежелана посока. Препоръката е за повече умереност в изказа и приключване на конфликтната тема. Безпокойство в дома и сред близките внася Меркурий с идването си в Телец,където ще се задържи по-дълго от обикновено. Тук е и неговата поредна ретроградност между 21 април и 15 май. Домашни подобрения и ремонти в този период не е удачно да се планират. На 6 април, четвъртък, е пълнолунието в другия въздушен знак Везни,което ви изпълва с въодушевление и много идеи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Някой или нещо, което ви мотивира, ще бъде много активно в началото на седмицата. Възможно е да имате противоречия с приятели или колеги от екипа, да кажете, или да чуете по свой адрес, остри думи. В приятелската среда настъпва голямо раздвижване. Меркурий навлиза в тази зона в понеделник и се застоява там близо 70 дни, включая ретроградната фаза. Подкрепата,която получавате, ще бъде на приливи и отливи. Ще имате много поводи за радост, но и такива за поука. Пълнолунието във Везни фокусира емоции в домашната среда и в отношенията с най-близките. Настъпва време за реализация на нещо, което много сте искали и сте си пожелавали на новолуние.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите. Меркурий влиза в срещуположния знак Телец в понеделник, което може да предизвика известно безпокойство,заради напрегнатия му аспект с Плутон. Въздържайте се от остри критики и крайни изказвания. Придвижването на Меркурий през зоната на партньорството ще бъде по-дълго от обикновено, заради ретроградната му фаза там. С негова помощ ще създавате партньорски отношения, но също така и ще разваляте. Предстои ви разчистване в тази сфера. Пълнолунието във Везни може да ви зарадва с новини от някой надалеч.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. Проблемите на другите ще са и ваши проблеми в началото на седмицата. Меркурий влиза в Телец в понеделник и застава в квадрат с Плутон,провокирайки конфликти с хора от близкото обкръжение, роднини, приятели, съученици, съседи. Дългият престой на планетата на комуникациите в тази зона, до 11 юни, включая ретроградната фаза,задава период на динамика в отношенията с тях, на сближаване и раздели, на подкрепа и отказ от такава, на договаряне и предоговаряне на условия по ангажимент, на чести пътувания, на общуване с много хора. Пълнолунието във Везни радва с реализация на планове по инвестиции, опазване на спестявания, на получаване на дивиденти или дялове от обща собственост.

Дати на някои астрологични събития

На 3.04.2023 в 18:22 ч Меркурий в Телец

Меркурий 90 Плутон на 3.04.2023 в 20:55

На 6.04.2023 в 7:34 ч пълнолуние 16°Везни

Луната е без курс на:

4.04.2023 16:50 – 5.04.2023 0:51

6.04.2023 15:43 – 7.04.2023 9:29

9.04.2023 12:09 – 9.04.2023 15:56

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии