Седмичен хороскоп 3-9 ноември 2014 година

Пълнолуние в Телец в петък

Меркурий отново в Скорпион от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Изминалата седмица,в която Слънцето и Венера си размениха любезности посредством тригона с Нептун, спокойната на пръв поглед астрологична картина даде храна на въображението на много хора, подсили някои илюзорни очаквания, които обаче впоследствие при квадрата на светилата, за някои попари, а на други даде нови надежди.

Нептуновото влияние ще се чувства и през тази седмица, до средата, когато Марс, придвижвайки се през Козирог, прави секстил с планетата. Така някои скрити картинки ще продължават да се изпълват със съдържание, в тайнствения Скорпион се движат Слънцето, Венера и Сатурн. И материалните дела на някои хора, особено тези от неподвижния кръст, ще навлязат в нов цикъл на притеснения и грижи,заради квадратите на тези три космични тела с Юпитер в Лъв.

Венера прави точен квадрат с Юпитер в края на тази седмица, а Слънцето – през следващата, и това на фона на развиващата се квадратура на двете социални и финансово ориентирани планети Сатурн и Юпитер. Най-близо до точен квадрат те бяха на 29-ти октомври, миналата сряда. Квадратът Юпитер-Сатурн, в неподвижните знаци Лъв и Скорпион, ще поддържа високо ниво на тревожност във финансовата сфера докато трае този аспект, по-силно до края на ноември, когато излиза от критичните 95 градуса, но също така значимо до края на годината, когато Юпитер ще стане ретрограден.

Акцентът върху паричните дела е още по-силен през тази седмица заради пълнолунието в земния знак Телец, и едва ли ще има човек, който да не се включи в темата заради свои, или на близки хора, доходи, спестявания и/или кредити. Това пълнолуние, което е много близо до октомврийските затъмнения -лунното и слънчевото, се явява фокус, пресечена точка, на теми, зададени преди около половин година, при новолунието/слънчево затъмнение в 8°Телец, в края на април.

Тао квадратурата (двоен квадрат) със Слънце-Венера-Сатурн и Юпитер, която затваря в четвъртък и петък Луната, ще изисква взимането на трудни решения по материални въпроси, но при всички случаи свързани и с морални дилеми. Към последното, както често подчертавам, насочва Юпитер в Лъв, който засилва чувствителността на обществото към понятия като чест, достойнство, морална отговорност към другите, спазване на обществен етичен кодекс. С кармичните възли, които сега завързват, някои хора и общности, ще трябва да се справят в следващите месеци и в следващите три години, когато Сатурн ще се придвижва през Стрелец.

Ползотворна седмица на пълнолуние в Телец!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата на пълнолунието в Телец поставя ребром два въпроса. Първият касае финансовите дела, вашите лични доходи, получаване на възнаграждение, разплащане за извършена от вас услуга, както и някои нови предложения в това отношение, които ще ви помогнат да се почувствате финансово стабилни. Общите сметки, фирмени и/или семейни, ще бъдат подлагани на обсъждане с партньори, някои обстоятелства ще излязат на светло, както и въпроси около инвестиции и финансиране на текущи проекти. Вторият важен въпрос, който стои на дневен ред, е вашата лична отговорност за изпълнение на задължения по устен ангажимент, или писмен договор, или извършени през пролетта действия,касаещи правото и закона. Във вторник и сряда, Луната е във вашия знак, което ви поставя на показ, на обсъждане, но също така и на кормилото на ситуацията. Няма от какво да се притеснявате, ако сте постъпвали по съвест. Марс напредва към съвпада си с Плутон и може да разбърка картите във ваша полза през тази и през следващата седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Пълнолунието в Телец постава на преден план въпросът за вашия имидж, за вашата репутация в обществената сфера и още повече като професионалист. Работете активно в тази посока през първата половина на седмицата. В понеделник много неща ще се развиват скрито и тайно, но във вторник, искате или не, това няма да ви се получава. Предстоят изненади, сюрпризи, промени, безпокойство от включване на нови хора и обстоятелства. Имайте готовност за предизвикателства към вашата компетентност, подгответе се да бъдете на ниво и ще получите нужното ви одобрение от висшестоящи, или от хора, които имат голямо значение за вас. В неделя Меркурий навлиза в Скорпион, откъдето ще дава тон на промени в домашната среда. Периодът, от неделя нататък, е добър за преместване в нов дом, за замяна или купуване на жилище.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната картина отправя предизвикателство към рутината и заседналия начин на живот. Не за всички разбира се. Но общата тенденция е за промяна в навиците, за смяна в ритъма на живот поне за известен период от време. Може би сте си пожелали нещо през пролетта, на което сега е дошъл момента за изпълнение. Настъпва добър период за освобождаване от нещо, което ви държи на едно място или направо ви дърпа назад. Освободете се от вреден навик, който влияе на здравето, и сега това ще има най-добър резултат. Дистанцирайте се от човек, който ви трови с присъствие и приказки, който черпи енергията ви. Откажете нежелан ангажимент, отхвърлете натрапниците. За всичко това ще имате подкрепа и силата да се справите, но се старайте да не нарушавате правата на други хора. Оздравете работната си среда, направете работното си място по-приятно и стимулиращо това, с което се занимавате.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Пълнолунието във вашия знак ви дава предимството да движите нещата в желаната от вас посока. За да бъдете адекватни на настоящата обстановка, настройте сетивата си на по-високи честоти, така че да улавяте настроенията на хората около вас, особено на тези, с които имате по-близки взаимоотношения – било то лични, или служебни. Венера, планетният ви управител, се откъсва от горещата прегръдка на Слънцето и се включва в спор с Юпитер по важни за вас теми. Дните на пълнолунието в Телец, четвъртък -петък-събота, могат да бъдат твърде напрегнати и взискателни по отношение вашето включване с мнение, решение, стъпка, или отстъпка. Някои ще бъдат изправени пред изисквания и претенции, които надхвърлят обичайното. Трудно, но не и невъзможно, ще бъде постигането на съгласие по правни въпроси, касаещи брак, партньорство, съдружие.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия земен знак Телец. В период сте на постигане на своя цел, поставена преди близо половин година. Реализацията на желаното в голяма степен ще запълни пространство от вашия живот, което не е било достатъчно активно. Като на свой ред ще ви подтикне да си поставите нова цел, по-висока и с по-далечна перспектива. Пълнолунието в Телец е време също така на освобождаване от предубеденост към някого и нещо, за една по-голяма отвореност към света, повече подвижност и активност в директните, и в индиректните контакти с околните. Ако сте искали да се включите във форма на обучение по интересна за вас тема, втората половина на седмицата е подходящ момент. Астрологичната обстановка дава подкрепа и на тези, които пишат, и имат вече готов материал за издаване. Търсете своя издател, спонсор, меценат, имате „попътен вятър“. Меркурий, преминавайки във водния,страстен и креативен Скорпион, ще ви дава идеи и вдъхновение през следващите три седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, астрологичната картина през тази седмица е повече от благоприятна. Пълнолунието в сродния по стихия знак Телец бележи период на силна професионална реализация. Много от това, върху което сте работили през последните месеци, сега и до края на ноември има „зелена светлина“ на пътя си. А Марс във вашия знак ви дава нужната самоувереност за това вашите идеи и проекти да намерят радушен прием, и практическо приложение. Меркурий в дома на кариерата е направил необходимото да попаднете на подходящ човек, и ще работи в тази посока поне до края на седмицата преди да премине в знака Скорпион, и да ви подкрепя на едно друго ниво. Но на това ще обърнем внимание през следващата седмица. Пълнолунието в Телец ще окаже влияние и върху личния живот – сега и до средата на месец ноември. На семейните, някои обстоятелства около деца, ще придобият особена значимост и добри условия за сбъдване на желания. При несемейните астрологичната обстановка оказва благотворно влияние върху връзката, укрепване на отношенията, постигане на съгласие по спорните въпроси. А самотните сърца в дните на пълната Луна могат да срещнат подходящият човек.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои силна седмица. В първите дни може да се чувствате притиснати от обстоятелствата, от това, че нещо важно е на дневен ред, и трябва да го отхвърлите като изпълнено задължение. До края на седмицата Меркурий е все още в сродния по стихия въздушен знак Везни като ви подкрепя с идеи, и с множество варианти на пътечките, по които можете да минете, за да се справите по най-добрият начин като се измъкнете без щети от сложни ситуации. Разчитайте на интуицията си. В дните на пълнолунието вероятно на мнозина ще се наложи да стоят настрани от шумотевица и активно общуване, за да обмислят собствените си проблеми на спокойствие. Темата на пълнолунието в Телец е материалната обезпеченост, изясняването на обстоятелства, които да ви дадат по-голяма сигурност за бъдещето. За някои неща от вас ще се очаква да бъдете по-определени и категорични. Ще имате потребност да съгласувате мисли и действия с някой друг, да получите подкрепа на своите планове и намерения или одобрение на стъпките, които досега сте направили, доколко те са в правилната посока. В събота, неделя и в понеделник до обяд Луната се движи във вашия знак и това ще ви прави по-самоуверени и решителни.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, в следващите дни излизат от тихия и относително спокоен период, повлиян от добрата позиция на Венера. До средата на седмицата господарката на знака е все още в лъчите на Слънцето и можете да се радвате на подкрепа във финансовите дела. Още повече, че темата,зададена от предстоящото пълнолуние, е пряко свързана с пари, инвестиции, придобивки. До събота Меркурий все още ще бъде на ваша територия и ще ви дава различни съвети. Венера попада в сложна, напрегната конфигурация, тази на квадрата между Сатурн и Юпитер, която набира скорост през тази, и ще бъде в силата си през следващата седмица. Затова към някои възможности, които се появяват сега, в дните на пълнолунието, и са свързани с придобивки, с купуване на имот, земя, или друга крупна инвестиция, бъдете внимателни и добре обмисляйте вариантите. Същото се отнася за кредити, спестявания или съсобственост, от която искате да се освободите. В дните на пълнолунието можете да намерите отговор и на някои въпроси от личен характер, и когато Меркурий премине в Скорпион, от неделя нататък, да им обърнете повече внимание.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, трябва бързо да се пренастроят към една доста земна и материално ориентирана седмица. Пълнолунието в Телец, както и други обстоятелства насочват вниманието предимно към финансовата страна на живота – паричното и материално обезпечаване на дома, семейството, близките. Определени парични въпроси, касаещи родственици, вероятно ще изискват повече внимание и ангажираност. Периодът е добър за ремонтни работи, за преустройване на жилищното пространство, за пренареждане на мебели и оборудване, за преместване в нов дом, или участие в преместването на член на семейството. Някои очаквания свързани с покупката или продажбата на имот, през тази седмица, или през следващите две, могат да се сбъднат, да се появи подходящо предложение, или сериозен клиент. Бъдете внимателни обаче в събота, възможни са измами. В средата на седмицата може да ви сюрпризират, и да се наложи да се подготвите спешно да посрещате гости в петък и събота. Бъдете отворени за новини от и за хора отдалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстоящата седмица провокира чувството за принадлежност към даден кръг от хора. Основен тон задава пълнолунието в Телец, което придава тежест на материалните дела, на приходите и още повече на разходите. В последното трябва да сте по-внимателни. Квадратът на няколко планети към Юпитер, който се движи в зоната на личните ви доходи, предупреждава да не бъдете твърде разточителни за покупки, които не са ви необходими. Може би трябва да поемете товара на личната отговорност за някои неправомерни стъпки от ваша страна, или за общи финансови неудачи, да прекратите сътрудничество, което е губещо, или да признаете финансова загуба по ваша вина. Във вторник и сряда избягвайте конфликти в работната среда. В четвъртък, и особено в петък, не правете „непоискано добро“, защото вашата решителна намеса може да се окаже погрешен ход и да навреди вместо да помогне. Пълнолунието в Телец на някои обаче може да донесе късмет в тото, лотария и др. подобно. В неделя, когато Меркурий отново е във воден знак – Скорпион, вратите на късмета се отварят за нови и интересни запознанства.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на сериозните решения. Марс, планетният управител, е все така в добра астрологична позиция, движещ се през Козирог и търсещ средната точка между истината (Слънцето) и надеждата (Нептун). Това ви дава нужното самочувствие да посрещнете предизвикателството на пълнолунието в Телец. Опозицията на светилата по вашата ос е допълнително натегната като струна от включването с квадрати на Юпитер от Лъв. Така всичко свързано с финансови въпроси, или с отношения с работодатели, има и правен аспект, необходимост от юридически познания, или намесата на специалист -юристконсулт, адвокат или др. подобно. Пълнолунието в срещуположния знак бележи период от време на добри възможности за смяна на работа, за сключване на нов трудов договор, или поемане на допълнителен работен ангажимент. В личния живот пълнолунието дава подкрепа на заздравяване на партньорските отношения,но не и за обвързване посредством годеж или брак.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица, за разлика от предходната, има много по практичен характер. Той се задава от пълнолунието в Телец в петък, но влияе върху цялата седмица. Във вторник и сряда въпроси свързани с доходи, плащане, сметки, задължения, кредити или спестявания, ще стоят в центъра на вниманието ви. По някои от тях в дните на пълнолунието ще трябва да вземете важно решение как да постъпите, особено ако трябва да съставяте счетоводни документи, или юридически такива. Периодът е подходящ за смяна на личния автомобил, купуване на нов, продажба на стар, или замяна. Изключение прави събота, когато са възможни разминавания, или измами. В дните на пълнолунието – четвъртък и петък, ще бъдете търсен събеседник, ще ви се удава лесно да задържате вниманието на околните, това е добър момент за комуникация и преподаване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в секстил с Плутон на 4.11.2014 г.

На 7.11.2014/0:22/Пълнолуние в 14°Телец.

На 9.11.2014/1:08/Меркурий навлиза в Скорпион.

Венера в квадрат с Юпитер на 9.11.2014 г.

1.11.2014/18:36/Луна в Риби

3.11.2014/ 20:53/Луна в Овен

5.11.2014/ 23:32/Луна в Телец

8.11.2014/ 3:44/Луна в Близнаци

През тази седмица Луната се движи през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

3.11.2014 11:05 – 3.11.2014 20:53

5.11.2014 15:25 – 5.11.2014 23:33

7.11.2014 18:17 – 8.11.2014 3:45

9.11.2014 18:22 – 10.11.2014 10:38

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

7 коментара so far »

  1. зоя христова каза,

    Писа на ноември 3, 2014 @ 10:44

    Здравейте Муси,
    Тази седмица подходяща ли е за имотни делби, или е с повишен риск и е по добре да се изчака.Става въпрос за зодия скорпион.
    Поздрави и успешна седмица!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 3, 2014 @ 12:25

    зоя христова,
    в общия случай да.
    Делбите предварително се договарят, така че можете да си уточните квотите и тогава да пристъпите към подписване на документите.
    Събота е относително неблагоприятен ден в това отношение.

  3. зоя христова каза,

    Писа на ноември 4, 2014 @ 9:36

    Много благодаря

  4. боби каза,

    Писа на ноември 7, 2014 @ 14:15

    Много верен хороскоп за зодия близнаци с асцендент рак . Благодаря Ви?

  5. Елена каза,

    Писа на ноември 9, 2014 @ 17:29

    Привет Муси,
    Въпроса ми касае годишния хороскоп или така нареченият Солар. Според Вас планетата Сатурн ако попада в 1 дом това по- добрият вариант ли е в сравнение със Сатурн в 12 дом.? Сатурн е в Стрелец с добър аспект към Слънцето, съответно във Водолей.
    Разбира се, въпроса е доста общ при положение, че има и други фактори, но в случая ми е интересна Вашата гледна точка.
    Благодаря
    Поздрави

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 12, 2014 @ 13:48

    Елена,
    Сатурн в 1 дом на Солара влияе неблагоприятно върху всички лични начинания, планове, очаквания. Зависи дали има добри аспекти разбира се,които могат да променят нещата в добра посока. Зависи и Юпитер как е разположен в Солара, защото той управлява 1 соларен дом. В 12 дом на Солара може да засили някои страхове и предубеждения, които също да имат задържащ ефект, но влиянието е скрито. И зависи дали сте в сатурнова криза, тоест дали Сатурн прави напрегнати аспекти със Слънцето и това да е застъпено в Солара.
    Местенето на Сатурн обаче от 12 в 1 соларен дом, или обратно, изисква промяна на местопребиваването на рождения ден. И разбира се отчитането на другите фактори,резултат на тази промяна.

  7. Елена каза,

    Писа на ноември 12, 2014 @ 21:59

    Муси, благодаря за отговора!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии