Седмичен хороскоп 3-9 октомври 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс и Юпитер в квадрат

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни динамична, дори напрегната в някои случаи, седмица. Марс, който съвсем скоро навлезе в знака на своята екзалтация – Козирог, а с това и в зоната на кардиналния кръст, застава в точен квадрат с Юпитер в четвъртък, на 6-ти октомври. Влиянието му обаче ще се усеща от началото на седмицата, макар и омекотено от благоприятните аспекти от миналата седмица и тези от началото на настоящата.

Първата половина на седмицата е определено по-хармонична. Освен близостта и подкрепата на Юпитер, Слънцето получава сила и от секстила със Сатурн, в мъжките знаци Везни-Стрелец. Това е съчетание на енергия и мъдрост, които могат да задвижат творческата енергия на много хора, още повече,че Луната расте и прави всичко да става добре обмислено, сериозно и дълготрайно.

Цялата седмица е белязана от кармични знаци, заради включването на лунните възли с аспекти към Венера, Сатурн, Прозерпина, Лилит и Нептун. Кармични изчиствания на различни нива и по различен начин очакват най-вече подвижните знаци, но също така и кардиналните, заради включването на пет от планетите в кардинални знаци. Към тях се добавя и шеста с преминаването на Меркурий във Везни на 7-ми, петък.

В зоната на кардиналния кръст наистина дреме „буре с барут“. Квадратът на Марс и Юпитер в кардиналните Козирог и Везни прави хората много, много самонадеяни. Някои хора разбира се. Предприемчивостта е чудесно качество, когато се прави с добре обмислени крачки. Но квадратът Марс-Юпитер ще ви подтиква да взимате няколко стъпала наведнъж, когато не сте в състояние да изкачите дори едно.

Самонадеяността се подсилва и от навлизането на Слънцето в зоната на напрегнати аспекти с Плутон и Уран. В края на тази работна седмица Слънцето прави квадрат с Плутон, а в края на следващата – опозиция с Уран. Така двете седмици са изложени на ураново-плутоново облъчване. Напрежението в много точки на света ще нарасне, не че е спадало от много време, но сега идва нова „приливна вълна“. Засилване на агресивността, непремислени действия, безотговорно отношение, незачитане правото на другия, незачитане на закона и прибягване до саморазправа, ще бъдат в основата на повечето събития около нас през тази и следващата седмица.

Меркурий като планета на мисленето, преминавайки във Везни- знакът на хармонията и договарянето, може да ни помогне за постигане на баланс, там където той е нарушен,да се договаряме, а не да воюваме, да намираме взаимно изгодно решение на спорните въпроси. Планетата на комуникациите ще премине на бърз ход Везни само за 17 дни, от 7 до 24 октомври. Така Меркурий ще прави ежедневието ни по-динамично, ще ни подтиква да мислим по-бързо и да взимаме решения „в движение“.

И тъй като Сатурн, господарят на кармата, прави квадрат към лунните възли, то каквото се случва, е трябвало да се случи. Можем да настроим собствените си мисли на хармонична вълна, да бъдем разумни и разбиращи, да си помагаме в трудни моменти и да се стремим да намаляваме напрежението в най-близката си среда. Ако всеки го прави, можем да повлияем благотворно на напрегнатите аспекти и да преминем успешно през всяка житейска ситуация.

Успешна октомврийска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Като огнен знак, сте склонни към прибързани и самонадеяни постъпки, затова препоръката ми е: забавете темпото. Или още по-ясно: не дърпайте дявола за опашката. В професионалната сфера имате чудесни възможности за напредък, но е много важно как ще постъпите във всеки конкретен момент. В личния живот ситуацията е подобна. Вслушвайте се в това, което ви намекват или директно ви казват. Не подценявайте мнението на другите. Дръжте се дипломатично, както ви съветва Меркурий от Везни, и успехът ще бъде на ваша страна.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои семейно ориентирана седмица. Обстоятелства около най-близките ви хора ще бъдат в центъра на вниманието в следващите дни. Някои са свързани с ярки положителни емоции, други с ядове. Астрологичната картина е пъстра, и в нея планетният управител – Слънцето прави хармоничен аспект с господарят на кармата – Сатурн. Така обстоятелства, които на пръв поглед са съвсем повърхностни и лековати, съвсем бързо могат да придобият сериозен характер. При мнозина ще се появи потребност да бъдат по-мобилни, да имат по-добро средство за придвижване или по-ефикасен маршрут, но при всички случаи повече възможности за избор. Ако сменяте превозното си средство, бъдете много внимателни за качество и показатели за мощност и надеждност.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е спокойно. Събитията обаче набират скорост и всичко може да се развие неусетно и бързо, така че неочаквано ситуацията да стане коренно различна в средата на седмицата и към края ѝ. Юпитер, планетният управител е в квадрат към Марс, който се движи в зоната на вашите доходи от една страна, и принципи – от друга. Затова конфликти може да има и в двете посоки. Бъдете внимателни към оферти от „приятели“ или хора, които слабо познавате. Някои предложения могат да се окажат предизвикателство към разбиранията ви за чест и морал. С навлизането на Меркурий във Везни в петък приятелската подкрепа ще стане много важна за вас, както и всичко което се случва с хора,с които имате общи ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. В понеделник, вторник, и до сряда на обяд, Луната е в срещуположния знак Скорпион. Това в някаква степен ви прави зависими от мнението, оценките и действията на други хора. Не приемайте всичко на доверие, проверявайте, търсете фактите, и сигурните доказателства. Не прибягвайте до самолечение, ако нямате достатъчно опит. В средата на седмицата на някои от групата ще се налага да се справят с финансови задължения. Други ще получат желана финансова подкрепа за своите планове. Можете да разчитате на партньорска подкрепа, но избягвайте разходите, които не можете да си позволите. Раздвижване в работната среда ще ангажира вниманието в края на седмицата и в следващите две.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Някои неотложни нужди ще изискват повече средства и това е повод да си „правите добре сметката“ или според обстоятелствата – да си позволите „да му отпуснете края“. С Юпитер и Слънцето в зоната на доходите повечето от групата не би трябвало да се оплакват от липса на средства. Но все пак Сатурн ви приканва към повече пестеливост дори, когато става дума за неща не от първа необходимост. Не разчитайте на доходи от хазарт и на такива от игри на късмета, вероятността да загубите е по-голяма от тази да спечелите. В петък планетният управител Меркурий напуска вашия знак, през който се движеше повече от два месеца, и преминава в следващия. От Везни планетата на мисленето и комуникациите ще ви помага да приведете в изпълнение творческите си идеи, да материализирате личните си планове и намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои предизвикателна седмица. Марс от знака ви задейства амбиции и мотивация за успех, което е чудесната страна на неговото влияние. Но агресивната му природа през тази седмица е провокирана прекомерно от квадрата му с Юпитер. Напрегнатият аспект влияе на апетита за власт и успехи, а както знаем „апетитът идва с яденето“, така че някои от групата могат да бъдат въвлечени в омагьосания кръг наречен „Аз искам от всичко по много“. При други, някои нереалистични очаквания към хора или институции могат да донесат разочарование. В края на седмицата Слънцето прави квадрат към Плутон от вашия знак,затова бъдете премерени в претенциите си към шефове и хора, от които зависите. Доброто разположение на планетите за вас ще се прояви, когато накарате егото си да притихне, и да ви даде възможност спокойно да видите общата картина.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Зоните на любовта и страстта са силно активирани в следващите дни от квадрата на Марс и Юпитер в кардиналните знаци Козирог и Везни. Ще ви се иска всичко да става по вашият начин, другите да се нагаждат към вас и да следват ритъма, който задавате като водач на хорото. Самоуверени и сигурни в правотата си е възможно да пренебрегнете някои дребни детайли, да подцените силите на опонентите си и да преекспонирате емоционално случващото се. В сряда и четвъртък, когато Луната се движи в срещуположния знак Стрелец, е време за важни стъпки, достатъчно добре обмислени, емоционално и материално обезпечени. В петък планетният управител Меркурий навлиза в зоната на любовта и творчеството. Преминавайки я с по-голяма скорост от обикновено, Меркурий ще ви кара да прилагат правилата на дипломацията, за да постигате по-бързо съгласие и договореност с партньора.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, продължава добрата серия от предходната седмица. Юпитер и Слънцето ви радват с присъствието си, правят ви интересни и привлекателни за околните. Дори понякога прекалено, което може да ви натовари емоционално и да ви принуди да „пуснете щорите“, в мисъл да ограничите достъпът до личните ви дела и до вас самите. Това се отнася в известен смисъл и до хората от близкия кръг, роднините най-вече. Марс от зоната на семейните взаимоотношения подстрекава към противоречия и скандали, които при голямата активност на планети в кардиналните знаци, води до категорични мнения и оценки, развалящи атмосферата и взаимоотношенията. Вашата дипломатична природа получава подкрепа в петък, когато Меркурий навлиза във вашия знак. Това ще ви позволи с повече гъвкавост да намирате изход от сложни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица а отрезвяването. В процеса на активно търсене на истината ще се натъкнете на факти и информация, които да ви покажат, че „царят е гол“. Развенчаването на мит, свалянето на фалшив ореол от човек или организация, ще ви изведе на светло и ще ви даде възможност да намерите себе си. Не позволявайте разочарованията да ви отклонят от пътя на познанието. Сега сте в чудесен период да учите нови неща, да придобиете нови опитности, да пътувате реални, или виртуално, по неизследвани територии. Меркурий, който преминава във Везни, внася допълнителна енергия и мотивация за знания и приключения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, темите от предходната седмица продължават и се развиват в тази. Много емоции, които варират от една крайност в друга. Изострена чувствителност, раздразнителност, остра реакция на слаби или незначителни предизвикателства ще са преобладаващи в следващите дни за мнозина от групата. Квадратът на Марс и Юпитер в кардиналните знаци Козирог и Везни, „връзва на късо“ хора от близкото ви обкръжение, и такива с които имате само работни взаимоотношения. Възможно е намеса отстрани да възприемате като опит да ви бъде налагано чуждо мнение, или да бъдете принудени да постъпвате по определен начин,нещо което като кардинален знак не бихте приели с охота. В петък Меркурий, преминавайки във Везни, знакът на хармонията и красотата, ще ви накара да погледнете с други очи на дома си. Моментът е подходящ да направите някои промени, размествания, подобрения, така че пространството да е по-добре усвоено и по-атрактивно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица е противоречива. Нарастващата Луна във вашия знак ще ви прави център на внимание, но и много активни в оценките към другите. За това принос имат Прозерпина, Лилит и Венера, която се присъединява към тях, активирайки женски енергии и похвати като клюки и интриги. Въпрос на личен избор е дали да се включите, или да подминете. В петък Меркурий преминава в предходния знак Везни. Преди да ви дойде на гости след 17 дена, планетата на мисълта и вдъхновението ще ви прави по-активни на метафизично ниво. Вашата интуитивна природа е стимулирана както към интерес за трупане на духовни знания, така за тяхното интерпретиране и предаване на други хора.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с хармоничното разположение на нарастващата Луна в другия воден знак – Скорпион. От понеделник до сряда, включително е силното влияние и на секстила Слънце – Сатурн, който ви дава ключ към тайна, истина, скрита ситуация, с който ключ можете да заемете добра позиция и да постигнете определени цели. Бъдете искрени и почтени, защото паралелно действа и кармично изчистване по линия на квадрата на Сатурн към лунните възли като ЮЛВ е във вашия знак. Не се поддавайте на ласкателства и манипулации от хора от приятелския кръг, или от познати. Знайте си цената и действайте разумно.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития

Слънце  секстил със Сатурн на 4.10.2016 /19:59 часа.

на 6.10.2016 / 0:45 часа.

На 7.10.2016 / 10:55 часа Меркурий преминава във Везни.

Слънце квадрат с Плутон на 7.10.2016 / 22:33 часа.

Луната през периода се движи между знаците Скорпион и Козирог, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

5.10.2016 / 4:04 – 5.10.2016 /11:26

7.10.2016 / 9:26 – 7.10.2016 /23:40

9.10.2016 /19:51 – 10.10.2016 / 9:33

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии