Седмичен хороскоп 3-9 февруари 2014 година

Ретрограден Меркурий от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои да преминем през първата седмица на месец февруари. В астрологично отношение тя е бедна на събития. Няма точни аспекти между планетите,изключая Луната разбира се, и на пръв поглед би трябвало да очакваме тишина и спокойствие в социалния живот.

Но това не е съвсем така, защото в първия ден на седмицата, в понеделник, Луната преминава през позицията на Уран и активира тао квадратурата от все още действащия съвпад на Венера и Плутон- ретрограден Юпитер-Уран. Отново настават напрегнати дни за кардиналните знаци. Това са предимно понеделник и вторник. Активираната уранова енергия превъзбужда хора, склонни към остри реакции и странни постъпки.

Директната вече Венера, която участва в напрегнатата конфигурация, макар и слабо ще оказва известно възпиращо влияние, подтиквайки хората към спазване на ред и приемливо поведение.

Най-важното астрологично събитие през тази седмица е ретроградността на Меркурий. Планетата навлиза в първата за годината ретроградна фаза. Тя започва през нощта на 6 срещу 7 февруари от 3 градуса Риби и ще продължи до края на месеца. Между 7 и 13 февруари Меркурий се движи назад през Риби. В много домакинства могат да се появят проблеми с ВК инсталациите, да има течове на вода или на газ. В предприятия също са възможни течове от вода, газ, бензин, нафта, мазут. Възможни са аварии на бензиностанции и газстанции, в производства,където се работи с въздух под налягане и пара.

Ретроградният Меркурий както обикновено ще прави живота ни по-неспокоен, но и по-интересен.

Слънце в небето и много радост в сърцата през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва екстремно. Луната е във вашия знак и пресича пътя на Уран. От това може да произтече както конфликт на работното място, така и битов инцидент или такъв на улицата. Бъдете внимателни и дипломатични, когато имате работа с жени, имате нужда от услуга, съвет или помощ. Подобно е положението и във вторник, активираната уранова енергия може да ви отведе към странни идеи, нестандартни, неприсъщи вам, подходи и не съвсем разумни постъпки. Важни срещи и разговори насрочвайте за сряда и четвъртък. Това е времето, когато можете да намерите идеалното решение за вашите финанси, да наклоните везните на бюджета си в полза на приходите. В ретроградната фаза на Меркурий може да срещнете отново стар приятел(ка) като това може да се случи както във физическото, така и във виртуалното поле на комуникация. В неделя се настройте за приятен разговор с приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с нещо странно и неочаквано. Новини за хора отдалеч, радостни известия, или такива, които ви провокират да вземете страна, да изразите мнение, да покажете пристрастие, ще ви държат в емоционално приповдигнато състояние в първата половина на седмицата. Това е период, в който можете да разширите познанията си в определена насока, да научите нещо важно, пряко свързано с вас или с ваш близък човек. Възможно е да изразите мнение или да постъпите по начин, който е в противоречие с общо приетото. От петък нататък, в рамките на двадесетина дни Меркурий е ретрограден. Влиянието върху вас може да бъде свързано с финансова подкрепа, на която разчитате. Ако сте взели в повече, боже би ще трябва да връщате. Ако не сте дали достатъчно, там където дължите, ще трябва да доплатите, и то с лихвите.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с изненади от децата. Или от някой, на когото държите. Имате шанса да привлечете внимание към себе си по необичаен начин в понеделник и вторник. Някои нестандартни хрумвания обаче могат да ви излязат скъпо, затова бъдете умерени в начинанията. В петък Меркурий навлиза в ретроградната си фаза, която продължава до края на февруари. Дребни битови проблеми могат да излязат отново на преден план, течове на вода или домашната техника да излезе от строя, непланирани семейни разходи да се появят. Бъдете предвидливи за всичко свързано с електрически уреди.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и вторник.

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, астрологичната картина все още е неспокойна. Венера е директна и това донякъде „разнася мъглата“ около вас. Противоречията с околните няма да намалеят, дори напротив, в понеделник и вторник очаквайте остри реакции на неща, които сте казали или направили. Може да не ви бъде отправен упрек директно, а това да стане чрез приятели и посредници. В сряда Луната е във вашия знак и това ви дава някои предимства. Най-успешният ви ден, или по-точно полуден, през тази седмица е четвъртък до обяд. Ретроградният Меркурий от петък нататък ще ви връща към стари приятелства и взаимоотношения, на които сте сложили точка преди време. Периодът не е добър за създаване на нови познанства или доверяване на случайни хора. Бъдете дискретни в носенето на тайна, защитете си личните данни от посегателство.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е напрегнато. Причината може да се корени в някои проблеми от финансово естество, които изискват споделяне с партньора. Изчерпана обща сметка или непланирани семейни разходи могат да станат „ябълката на раздора“. От петък нататък Меркурий, управителят на знака, тръгва назад. Тази първа за годината ретроградна фаза планетата ще премине от 7 до 28 февруари. Така до края на месеца ще трябва да се съобразявате с него. Влиянието му е най-вече върху отношенията ви с околните и по-специално партньорските, било то лични или служебни. В този период, поне до средата на месеца, прекъсната връзка може да напомни за себе си, някой стар обожател(ка) да ви потърси с очакване за възобновяване на отношенията.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмица започва припряно. Съвпадът на Слънцето и Уран може да провокира някои размествания в дома, които да повишат градуса на емоциите. Възможна е повреда в техника, в инсталации – електрическа и ВК или друг неочакван проблем, или просто изнервени роднини да ви притискат с претенциите си. Меркурий в петък тръгва в обратна посока и ще се движи така до края на месец февруари. Това е период, в който ще имате необходимост да научите нещо повече по определена тема, която към момента е приоритетна в живота ви. Прецизният подбор на информацията ще ви помогне да не направите погрешна стъпка. Някой стар приятел ще ви бъде много полезен в тази посока.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои интересна седмица. Луната още от понеделник насърчава активната комуникация с приятели, с групи по интереси, с хора, с които сте „на една вълна“. Във вашите възможности е да проявите съпричастност и разбиране, да подкрепите колега, изпаднал в немилост, да защитите по-слабия. Обратно, безпардонното поведение и безмислените спорове,могат да ви отдалечат от хора, които са били приятелски настроени към вас. От петък Меркурий, управителят на знака, навлиза в ретроградната си фаза, първата за тази година. Тя ще продължи от 7 до 28 февруари. До средата на следващата седмица бъдете внимателни на работното място. Не се разсейвайте, когато съставяте важен документ, правете си архив, защитавайте си служебната информация по подходящ и надежден начин. В почивните дни поплувайте в света на идеите, общувайте с умни хора и такива, от които можете да научите полезни неща.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, първата половина на седмицата е напрегната. Луната отново активира кардиналния кръст с преминаването си през зоната заета от Уран, в срещуположния ви знак Овен. Ако не си наложите свръх контрол, очакват ви емоционални срещи, словесни престрелки, изясняване на отношения и ускорено сърцебиене. Венера тръгна в права посока и обещава успокояване на атмосферата. Но това няма да стане тази седмица, докато тя е все още в прегръдките на манипулативния Плутон. Меркурий тръгва назад в петък и ще продължи така още три седмици. До средата на февруари, ретроградният Меркурий ще ви връща към работни ангажименти,които изискват поправка, доуточняване, доизпипване, преди да се придвижат напред.

Благоприятни през тази седмица – петък, събота, неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва по особен начин. В понеделник и вторник Луната се движи в зоната, в която е разположен Уран, управителят на знака. Някои спешни дела могат да ви поставят в стресова ситуация. Някои ваши уникални идеи могат да намерят добър прием. Но при всички случаи бъдете внимателни с електрическите уреди, имайте готовност да приемате с разбиране повредите в техниката, които ще зачестят, когато Меркурий тръгне в обратна посока. Това ще бъде от петък до края на месеца, като влиянието може да засегне и темата за изчистване на финансови задължения. Някои пропуснати неплатени сметки ще ви бъдат напомнени. Подобрете защитата на личната си кореспонденция,сметнете си паролите, направете контролни замервания там, където това е необходимо.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Сега можете да заявите на света своите претенции и да поискате полагащото ви се внимание. Това може да стане по необичаен начин, излезте от старата рамка, потърсете новата си визия, бъдете различни, привлекателни и забавни. При някои ще настъпят генерални промени на работното място, нови хора, нови проекти, нови цели за постигане. От петък нататък Меркурий е ретрограден и това може да внесе някои промени в плановете ви за пътуване. Проверете дали резервацията ви е все още валидна. Периодът на ретрограден Меркурий не е добър за полагане на изпити, освен ако не става дума за поправителни такива.

Благоприятни през тази седмица – вторник и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва провокативно. В понеделник Луната и Уран ще внасят дисхармония и хаос в работните дела. Взаимоотношенията ви с колега/колежка могат да стигнат критичната си точка. Директната вече Венера,която постепенно набира скорост,ще ви помага с това да заглаждате противоречията там, където това е възможно. До сряда включително ще трябва да проявявате повече търпимост и толерантност, да се съобразявате с мнението на партньора, да взимате под внимание обстоятелства,които не зависят от вас. В петък Меркурий е вече ретрограден и ще бъде така до края на февруари. Под негово влияние ще се връщате към стара връзка, стар стил на обличане или прическа, нещо ретро ще навлезе в живота ви под една или друга форма. Някоя стара идея през февруари може да ви зазвучи по нов начин.

Благоприятни през тази седмица – сряда и четвъртък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата може да бъде стресово за финансовите дела. Може би дължите повече отколкото предполагате, или срокът на погасяване на задължение е по-кратък от този, на който сте разчитали. Ограничете до възможния минимум разходите си в първата половина на седмицата. В работната среда има промени, които ще ви натоварят с повече ангажименти от петък нататък. Ретроградният Меркурий ще се движи във вашия знак назад до 13 февруари. Той ще ви помага да се задълбочите в нещо важно за вашето лично развитие, но също така ще ви създава и главоболия. По-често от обикновено ще изпадате в недоразумения с околните, ще губите неща, или ще намирате такива, ще ви дразни необходимостта да повтаряте нещо вече приключило или да поправяте грешките на другите.

Благоприятни през тази седмица – сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 6.02.2014г в 23:43 ч., Меркурий от 3°Риби тръгва в обратна посока.

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

2.02.2014 г., в 18:34 ч. – 3.02.2014 г., в 6:55 ч.

5.02.2014 г., в 1:14 ч. – 5.02.2014 г., в 11:46 ч.

7.02.2014 г., в 6:49 ч. – 7.02.2014 г., в 20:44 ч.

9.02.2014 г., в 23:08 ч. – 10.02.2014 г., в 8:33 ч.

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

2 коментара so far »

  1. adriana каза,

    Писа на февруари 3, 2014 @ 9:06

    Здравейте госпожо Дачева,провеждате ли дистанционни курсове по астрология?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 3, 2014 @ 15:50

    adriana,
    не, :) но давам астроконсултации дистанционно.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии