Седмичен хороскоп 3-9 февруари 2020 година

2020 2 9Меркурий в Риби от понеделник

Венера в Овен от петък

в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Меркурианско начало на седмицата. Планетата на комуникациите започва дългия си преход през водния знак Риби в понеделник, от 3 февруари до 4 март, и после отново от 16 март до 11 април, когато ще премине в Овен. В Риби ще бъде предстоящата му ретроградност, между 17 февруари и 10 март. Във водния знак Меркурий е в неблагоприятна позиция, в изгнание. Ще бъде трудно да проявява положителните си черти, а ще набляга на отрицателните, все пак е покровител на крадците и мошениците. Но има и светли зони при този транзит, когато среща Слънцето, на 26 февруари, и Нептун на 4 април, и докато се движи в хармонична връзка с Венера в началото на ретроградната си фаза. През тази седмица двете вътрешни планети ще се засекат в Риби, но за времето ще бъдат в малкия но благоприятен аспект полусекстил.

Седмицата е бедна на значими аспекти, макар понеделник да ни посреща с квадрат на Меркурий и Луна в края на неподвижните знаци Водолей-Телец. Това което не е казано в края на седмицата, ще изригне в понеделник.

Но, „когато няма риба и ракът е риба“, затова активатори ще ни бъдат по-слабите, но добре изразени секстили между Венера и Сатурн на границата понеделник/вторник и Меркурий-Уран в сряда.

Вторник се очертава благоприятен ден с тригона на Слънцето и Луна във въздушните знаци. Освен за въздуха, добри влияния има за земните и за водинте знаци. Единствено огънят ще гаси пожари, когато планетата на любовта дойде на гости в първия му знак.

Венера също сменя знака през тази седмица, преминавайки в Овен, където рядко ще бъде деликатна и дипломатична, по-скоро никак. Така наречената ингресия се случва в петък, на 7 февруари късно вечерта. В огнения знак Венера ще бъде до 5 март, време през което като начало ще направи троен съвпад с Лилит и Хирон в края на тази седмица. От този аспект, който също така застава в квадрати към лунните възли, не можем да очакваме много позитиви, напротив. От кардиналния съвпад в Овен се очаква пукотевица.

Неспокойно е цялото придвижване на планетата на хармонията, но и на справедливостта, през огнената зона. Освен към лунните възли, в края на тази и през следващата седмица, Венера ще направи квадрати към трите силни планети във властовия Козирог, Юпитер Плутон и Сатурн. Особено значим е квадратът Венера-Юпитер, на 23 февруари, тъй като двете планети имат отношение към закона и съдебната власт. А на 16 февруари Марс влиза в кардиналния Козирог, за да срещне трите планетни сили движещи се там, като в края на месеца картината става кардинално сложна.

Главен акцент на седмицата обаче е пълнолунието в Лъв. То се случва в неделя като опозицията на светилата е в 9 33 часа, в 20 градуса Лъв/Водолей.

Пълнолунието е време на изразяване, на реализация, на разгръщане. Светилата едно срещу друго в тази ос слагат акцент на егото, противопоставено на общността, нещо което ще се прояви в пълна степен при неподвижните знаци- Лъв, Скорпион, Водолей и Телец. Аз, мене, моето срещу Ние, нас, нашето. Тази тема ще се развива през цялата седмица, със засилване още в сряда, когато Луната от Близнаци предизвика Марс от Стрелец, после в четвъртък и петък, когато премине през Рак и през невралгичните точки на опозиция с планетите от Козирог.

В края на седмицата има добри подсказки от Меркурий, който застава в хармонични аспекти с лунните възли. Марс от Стрелец с тригон/секстил към Луна-Слънце също се опитва да балансира противоречията по един разумен начин.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на пълнолуние в другия огнен знак Лъв. Както и да се развива астрологичната обстановка при вас винаги ще е напрегнато,защото Лилит ви дойде на гости и за един продължителен период от време ще другарува с Хирон като заедно ще бъдат в квадрат към луните възли. Затова правете съзнателни усилия да оставате спокойни, да приемате случващото се около вас откъм добрата страна, винаги има такава, и внимавайте в приказки, и постъпки. В края на работната седмица Венера идва във вашия знак. Планетата на любовта и хармонията ще полага усилия да балансира отношенията ви с околните, но срещу нея, по-точно напреко на нея са властните Юпитер, Плутон и Сатурн от Козирог. Външните влияния ще бъдат по-силни и често ще ви извеждат от равновесие. В дните на пълнолунието имате шанс да блеснете във важна за вас среда, или там където е близък на сърцето ви човек.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в Лъв. Началото е белязано от квадрата на Меркурий и Луната, което се отразява на финансовата сфера, особено по отношение спестявания, кредити, задължения, съвместни притежания, инвестиции. Бърза и адекватна реакция би ви спестила емоционални терзания. Меркурий обаче задълго се установява в тази зона, а и ретроградността му ще бъде тук, затова очаквайте разнообразие от предизвикателства. Венера напуска зоната на споделените финанси в петък, за да се впусне в пограничната зона на кардиналния Овен. В края на седмицата чрез нея идва безпокойство с някой, който е надалеч. Пълнолунието във вашия знак е един път годишно, сега се случва в 20-я градус на знака. Повишава жизнения тонус, самочувствието и увереността че можете да се справите с всичко,което се изпречи на пътя. Някои замисли отпреди месеци, сега намират своето решение, и реализация.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ориентирана към другите. Ще ви се налага да се съобразявате с желанията и интересите на околните, или на партньора. Меркурий допълва картината като преминава в Риби, зоната на семейните отношения. В зоната на дома, родителите, рода, планетата на комуникациите внася голямо оживление. За някои започва период на значима промяна в домашната среда, на преместване в ново жилище, или на подготовка за посрещане на нов член на семейството. Безпокойството, което внася Меркурий, ще ви кара да се чувствате нестабилни, особено по време на неговата ретроградна фаза след две седмици. Венера обаче влиза в зоната на любовта и вниманието на мнозина ще бъдат фокусирани в отношенията с любимия човек. Или в това, което се случва около децата. Пълнолунието в Лъв е чудесен момент за сбъдване на личните планове.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Но за кратко, в понеделник по обяд тя е вече в Близнаци, където ще остане до сряда следобед. Меркурий е много активен в началото на седмицата особено в зоната на кариерата. Някой ще има въпроси към вас, ще се очаква да се включите в разискване, дебат, спор. Да изкажете мнение, да вземете страна. По благосклонен към вашия знак е след като премине в Риби, в който знак ще се задържи повече от обикновено,заради ретроградната си фаза. С негова подкрепа имате достъп до по-широка приятелска среда, както и до по-обширна, и полезна информация. В петък Венера напуска Риби, за да премине през предходния знак Овен. Тук тя среща Лилит и Хирон и тази среща в задния ви двор е тревожна с неизвестностите, които крие. Планетният управител често провокира с интриги, затова отворете си сетивата и преценявайте дали да се включвате, или да се изключите. Пълнолунието в Лъв ще се отрази на домашната среда и чувството за стабилност, което сте си изградили.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с навлизането на Меркурий в противоположния знак Риби. Планетният управител ще се задържи по-дълго от обикновено в зоната на партньорството, което си има плюсове и минуси. В Риби е ретроградната му фаза след две седмици, но също така и важни аспекти. Безпокойството, което съпътства планетата на комуникациите ще обхваща партньорските отношения и тези с работодатели. Венера от своя страна напуска тази зона, където внасяше известен баланс и успокоение, за да премина в зоната на финансите. Това го прави по един остър начин в края на седмицата, което предизвиква характерната ви склонност към анализи и критичност, особено когато са засегнати здравето и интересите на близки хора. Пълнолунието в Лъв ще ви остави пред важен житейски избор.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Меркурий се настанява в понеделник най-комуникативната зона за дълъг период от време. Тук ще премине и неговата ретроградност. В зоната на приемането и обработката на информация Меркурий ще се движи назад след две седмици. Предстои трудно време за кореспонденция, учене и пътуване на близки разстояния. Това което можете да придвижите по-рано да се случи, направете го. Венера пристъпва прага на дома ви в петък. Може да влезе малко грубо заради срещата и с Лилит и Хирон там, но самото присъствие в зоната на домашните отношения е успокояващо. Пълнолунието в Лъв ще донесе очаквани резултати в сферата на финансите, добри доходи, както и гаранции за някои направени инвестиции.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои резултатна седмица. Пълнолунието Лъв обещава развитие по дейности, в които сте включени лично, или чрез други хора. В понеделник Меркурий сменя знака, а това се отразява на начина по който подхождате към всяка конкретна ситуация. Очакват ви подвижност и размествания в зоната на професионалната изява. Нови хора, шефове и колеги, нови възможности. Венера от Овен в края на седмицата може да постави под въпрос коректността в отношенията ви с някои приятели, или с хора, към които имате очаквания за подкрепа. Аспектите, които предстои да направи, могат да ви създадат проблеми с имущество, наследство или да ви вкарат в рискови ситуации. Пълнолунието в Лъв насочва внимание към пътувания, към разгръщане на идеи свързани с образование, с обогатяване на възможностите както за учене, така и за придвижване във времето и пространството.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ориентирана към приятелството и очакваната подкрепа. В понеделник Меркурий преминава в Риби за продължителен период от време. С негова помощ ще търсите начини за подобряване на физическата кондиция. Ще имате разнообразие от възможности, стига да бъдете настойчиви, търпеливи и готови за самоограничения. Всеки нов навик изисква поне три седмици повторения, за да стане устойчив. Планетният управител също сменя знака. В края на работната седмица Венера навлиза в срещуположната зона, в Овен. Не може да е обещае спокойствие, когато планетата на хармонията преминава през препятствията на напрегнатите аспекти с космичните обекти в кардиналните знаци. Така сферата на партньорството е много уязвима и изисква повече вътрешен контрол. Пълнолунието в Лъв е време на изпълнение на намерения или желания, свързани с личния живот и отношенията с децата, които сте заявили при последното новолуние, или някое в предишните месеци.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Това задава теми свързани с партньорството в следващите дни. Меркурий преминава в Риби,в зоната на личните доходи. Планетата на комуникациите и бързите решения е силна подкрепа за всякакви финансови планове. Разбира се трябва да подхождате с много внимание и да не се поддавате на изкушението за бързи и лесни печалби. Меркурий ще направи ретроградност тук и някои очаквания за увеличаване на доходността могат да не се сбъднат. Венера ще се грижи за доброто настроение и за светския живот близо месец напред. С малки изключения имате възможност да разширите контактите си, да станете по-мобилни, да се включите в подходяща за вас среда за обучение. Пълнолунието в Лъв ви носи реализация по линия на партньор, или възможност за създаване на нов такъв. Периодът е добър за сключване на нов трудов договор.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към финансите. Акцент на тази тема поставя пълнолунието в Лъв в неделя. Преди това обаче раздвижване има заради промените на знаците, в които се движат вътрешните планети. В началото на седмицата Меркурий навлиза в Риби, а в края на работната седмица Венера излиза от там. Така ако сте си мечтали за пътуване нанякъде, или за почивка-релакс, то сега е времето да направите нещо конкретно, преди Меркурий да стане ретрограден и да обърка плановете. Навлизането на Венера в другия кардинален знак Овен ви поставя пред важен житейски избор. Ще трябва да намерите равновесната точка между вашите желания и интереси, и тези на партньора, или на хората, с които сте обвързани материално или емоционално. Пълнолунието в Лъв дава известна сигурност, че доходите ви ще бъдат най-малкото задоволителни.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Меркурий навлиза в Риби в понеделник. В зоната на любовта, творчеството и децата, планетата господар на информацията ще пътешества дълго време, заради ретроградността, която предстои след две седмици. В личния ви живот настъпва голямо раздвижване, много приказки, обсъждане, взимане на решения, приемане, отказ, напред-назад, пътувания, премествания. Венера навлиза в Овен в петък и в поставя в ситуации да направите нещо за по-добро здраве и по-добър външен вид. Бъдете внимателни при избор на диета, или физическо натоварване, защото вероятността да прекалите е налице. Пълнолунието в Лъв ви прави много ангажирани със служебните дела ,но си струва, защото периодът е добър да се заявите като претендент за по-добра служебна позиция, да получите очакваното повишение.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. Причината е в Меркурий който в понеделник се настанява на ваша територия. Тук предстои да се случи и ретроградната му фаза, което удължава престоя му общо от три седмици на два месеца. Меркурий ще ви прави по-комуникативни, по-отворени за разговори и споделяне с околните, което ще окаже влияние върху общуването и това как другите ви приемат. В петък Венера ви напуска, за да премине в зоната на личните доходи. Изначално влиянието и е благоприятно върху финансовите дела. Но сега има няколко препятствия, което съответно ще внесе безпокойство по темата. Пълнолунието в Лъв е добро време да разширите състава, в който работите, да привлечете нови сътрудници. Също така да предприемете важни стъпки за подобряване на здравословното си състояние.

Дати на някои астрологични събития

На 3.02.2020/13:37/Меркурий навлиза в Риби

На 7.02.2020 / 22:02/ Венера навлиза в Овен

На 9.02.2020 / 9:33/ Пълнолуние в 20°Лъв

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

3.02.2020 /13:28 – 3.02.2020 /13:29

5.02.2020 /16:19 – 5.02.2020 /21:03

7.02.2020 /17:43 – 8.02.2020 / 0:45

9.02.2020 /18:08 – 10.02.2020 / 1:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии