Седмичен хороскоп 3-9 януари 2022

2022Юпитер в квадрат към лунните възли

Венера-Слънце в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Приказката 2022 започва с интересна седмица. Още по-интересен е първият значим аспект- Юпитер в квадрат към лунните възли в понеделник. СЛВ и ЮЛВ са все още в Близнаци-Стрелец, но Юпитер премина в Риби и застава в квадрат към тях. Писала съм вече за това, че квадратите към лунните възли са важни астрологични аспекти.

Възлите на Луната са магистралата, по която се движим от миналото към бъдещето. Когато мощна планета като Юпитер застане по средата на този кармичен път, усещаме с всичките си сетива, че трябва да направим избор, да вземем решение, да си изясним картината и да се определим.

В годината на люшкащите се паланци, съвсем в началото, това е голямо предизвикателство. Но то ще определи посоката,в която ще тръгнем. Още повече, че аспектът се случва ден след новолунието в Козирог. За ориентир в ситуацията може да служи Меркурий от Водолей с неговите хармонични аспекти към лунните възли, да възприемем действителността по-ясно и конкретно.

В началото на венерината година Венера, която се движи назад в Козирог отива към съвпад със Слънцето. Така нареченият долен съвпад на Венера се случва в неделя. Венера е между Земята и Слънцето, тъй като дискът и е много по-малък от неговия, то тя за кратко изчезва. С това приключва ролята и на Вечерница. В нечии лични истории предстои нейното новораждане като планета на любовта.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, първата работна седмица започва с много професионални ангажименти. Нарастващата Луна се движи в Козирог и активира намиращите се в зоната на кариерата планети. Някои стари интриги се възобновяват заради ретроградната Венера, която с голям ентусиазъм се движи към важните на деня. В неделя и предстои съвпад със Слънцето, и да чуе тежката дума на шефа. В понеделник, Юпитер скрито от очите, ви подсеща за важни дела, които сте оставили „за после“, а то вече чука на вратата. Петък е лъжовен ден, внимавайте накъде ви подвеждат. В събота Луната е във вашия знак. Дишайте свободно и тръгвайте напред.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на годината е изпълнено с предизвикателства. Натовареното ежедневие ще ви позволи да минете бързо и с лекота през препятствията, заложени от някои планети, условно казано, разбира се. Хората, с които сте в ежедневието изискват повече внимание. Някои имат нужда от почивка, други от медицински грижи. За желаещите да променят работата си, да започнат нова, периодът е добър за търсене и разглеждане на предложения. Ако решите, правете го бързо, преди Меркурий да тръгне назад. Или отлагайте промяната да я направите през февруари.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. С идването на Юпитер в Риби за дома и семейството настъпва благоприятен период. В комбинация с новолунието в Козирог можете да разчитате на добро стечение на обстоятелствата за материалните дела, дори на късмет. Четвъртък е ден на сбъдване на желания. В петък обаче бъдете внимателни, теренът е хлъзгав и можете лесно да се подведете.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Новолунието в Козирог ви дава нов поглед към неща, с които свързвате бъдещето си. Юпитер от Риби ви предизвиква към откровеност с приятели, което носи своите рискове. Ретроградността на планетния управител забавя някои процеси, други прави твърде интензивни и дълбоки, но съвпадът и със Слънцето в края на седмицата обръща посоката.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, първата седмица на годината идва с интересни оферти. Юпитер се настани в зоната на ангажиментите и договорите като ви поставя първите задачи за решаване. С новолунието в Козирог от неделя имате за съюзник растящата Луна и Планетен управител в пълния с идеи и рационализации Водолей. В петък бъдете внимателни за измами, некоректност и подхлъзване по лесни пари, или лека работа. В неделя картината се прояснява, и това ще ви помогне да приемете скрита до сега истина.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. След новолунието в Козирог от неделя, намирате се в подемен период, в който ще ви се налага да полагате повече усилия,за да овладявате напиращата енергия за действие и размах. Юпитер влезе в Риби и ще ви пришпорва да учите, да наваксате със знания, които са ви необходими. Квадратът му с лунните възли ще ви кара да прецизирате намеренията си, като се откажете от някои задръжки и предразсъдъци.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на предизвикателствата. Преди да сменят знаците си, лунните възли са провокирани от квадратите на Юпитер към тях. От зоната на кариерата това звучи много силно и решенията, към които ви води, ще определят посоката ви за дълъг период напред. Ретроградната Венера и съвпадът и със Слънцето ви поставя пред друг вид задачи, много по-дълбоки и емоционално ангажиращи. В допълнение Лилит от вашия знак е в опозиция с Марс от зоната на партньорството. Бъдете внимателни, съсредоточени в позитивност и добронамереност през цялата седмица.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на семейството и най-близките. Юпитеровото влияние от Риби благоприятства удовлетворението в ежедневните дела. В понеделник е възможно да ви притисне да бъдете по-твърди по някои въпроси, касаещи предимно здраве, собствености, работни условия. В семейните дела предстоят изчистващи недоразуменията ситуации с помощта на Венера и съвпада и със Слънцето в неделя. Пазете мира в дома си в неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Новата година идва с много идеи за промени и подобрения, за размествания и местене. Юпитер от Риби ще се движи бързо през зоната на доходите, затова планирайте добре накъде да насочите приходите си, съответно, как най-рационално да ги вложите и как да намалите разходите. Свободата има цена, бъдете готови да я платите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на изясняване на отношенията. В началото Юпитер е двигателят на задълбочаване на наглед дребен проблем. Лунните възли са кармични маркери, и когато са активирани, водят до ситуации на изчистване на проблеми от миналото. Ретроградната Венера в зоната на връзките е предизвикателна и готова за разчистване на сметки. Но предстои промяна след съвпада и със Слънцето в неделя. Това което сега изглежда сложен възел, съвсем скоро ще бъде развързан.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Повечето от групата са с нагласата да тръгнат нанякъде. Юпитер е вече в зоната на късмета и шансовете желанията да се сбъднат са големи. Изяснете си какво точно искате и степенувайте желанията си по важност. Ретроградната Венера в зоната на близките пътувания може да ви създаде объркване в края на седмицата.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на приятелската подкрепа. С Юпитер в знака сте в началото на едно бързо, но богато на преживявания пътуване. Преди да тръгнете, отделете време да решите какво точно искате, за да не разпилявате юпитерианската енергия,с която разполагате веднъж на 12 години. Бъдете честни. Не заблуждавайте нито себе си, нито близките си.

Дати на някои астрологични събития

Юпитер 90 СЛВ/ЮЛВ 3.01.2022 /13:39

Слънце 0 Венера 9.01.2022/ 2:47

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

3.01.2022 18:20 – 4.01.2022 0:44

5.01.2022 2:45 – 6.01.2022 2:16

8.01.2022 0:23 – 8.01.2022 7:26

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Елица каза,

    Писа на януари 3, 2022 @ 20:56

    Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 4, 2022 @ 0:33

    И точно днес, на 3 януари 2022, при квадрат на Юпитер с лунните възли се договарят. “Петте водещи ядрени сили в света се ангажираха да спрат разпространението на атомни оръжия и да направят всичко възможно, за да гарантират, че ядрена война никога няма да има. Това става ясно от съвместно изявление, публикувано в навечерието на прегледа на ключовия Договор за неразпространение на ядрените оръжия.

    „Като имаме предвид огромните последици, които би имала употребата на ядрените оръжия, ние заявяваме, че макар да съществуват, тези оръжия следва да служат само за защитни цели, а именно за сдържане и за предотвратяване на войната”, пише в декларацията, подписана от Франция, Съединените щати, Русия, Китай и Обединеното кралство.

    “Ние заявяваме, че една ядрена война не може да бъде спечелена и че никога не бива да бъде започвана”, казват още петте страни в съвместната си декларация.” https://www.svobodnaevropa.bg/a/31637732.html

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии