Седмичен хороскоп 30 август-5 септември 2021

2021 8 29

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои да преминем през седмицата, в която според календара лятото си тръгва и есента стъпва на прага. Светилата са в квадрат, а това ни поставя в началото на последната фаза на Луната, седем дни до новолунието в Дева на 7 септември.

Луната в Близнаци и Меркурий, който в понеделник сутринта преминава във Везни, добавяйки своята пенлива като шампанско енергия към тази на управителката на знака- Венера, включва на пълни обороти активното общуване. Много хора ще говорят и ще искат да бъдат чути. Много хора ще слушат, но немного ще разбират чутото. Така ще бъде поне до 10 септември, докато планетата на хармонията е в своя знак. Везни е знакът на баланса и справедливостта. Ако нещо е тежало в едната посока, идва момента когато везната се подравнява. Може да остане така, но е възможно превес да вземе другата страна. Едновременно устойчиво и неустойчиво състояние, но в точката на промяната.

Луната в Близнаци, до сряда сутринта, склонява хората към прекалено говорене, което при някои стига до логорея. За определен кръг хора многото говорене действа добре както на психиката, като изкарва навън натрупаното недоволство и напрежение, така и на тялото като раздвижва гласните струни и подобрява функцията на щитовидната жлеза. Затова се препоръчва говорене, или пеене. В редица случаи последното е за предпочитане, ако разбира се не е фалшиво.

Меркурий продължава пътешествието си през въздушните венерини селения дълго, до 6 ноември. За трети път през текущата година планетата на комуникациите се заседява във въздушен знак по една и съща причина, през февруари във Водолей, през юни в Близнаци, засега във Везни. Във Везни предстои поредната, трета, ретроградност на най-близката планета,от 27 септември до 18 октомври.

Дните от вододелната седмица ще бъдат ярко емоционално украсени, заради провокациите към двете планети на страстта Венера и Марс. Венера прави квадрат с Плутон в края на седмицата, а Марс е в точна опозиция с Нептун в четвъртък, на 2 септември.

Опозицията Марс-Нептун се случва през около две години, като откакто Нептун се движи през Риби, е във времето, когато Марс преминава през Дева. Последната опозиция между двете планети е била през септември 2019 година, времето в подстъпите на развихрилата се в последните две години повече политическа, отколкото медицинска криза. Оста Дева- Риби е свързана със здравето, с личното и с общественото, с болестите на тялото и тези на душата. Марс е активатор, катализатор на процеси, подбудител, подстрекател и боец. В Дева не му е комфортно. В този знак обаче Марс засилва неотстъпчивостта, с която се славят типичните Деви. Отстояването на своето, дори при наличие на опровергаващи доказателства, е характерна черта на земния знак. Закотвени в позицията си, дълбоко окопали се със свои аргументи, преследващи определена цел, такива хора можем да наречем фанатици, готови да стигнат до крайност, дори това да им коства здравето и живота. В днешно време на разделение по оста за и против ваксините можем да наблюдаваме от първия ред колко яростни могат да бъдат сцените на това противоборство.

Марс в Дева, най-аналитичният от зодиакалните знаци, ще постави остро въпросът за изходните данни, как се набират те, на каква основа се прави статистика, от която зависи взимането на важни решения касаещи, много хора. Предстоящо е изискването на контрол над първичните данни, проверка на тяхната достоверност, на начина по който се събират. Девата разбира от дребни шрифтове, детайли и скрити знаци, а също така от сметки и разбор на потоци от данни.

Нептун в Риби е с важна роля в сагата намеса в човешкото тяло и внасяне на фундаментални промени в него. От своя знак, по време на напрегнати аспекти с други планети, той ни провокира и изпитва доколко разбираме себе си, доколко вярваме в себе си и в нашия създател. Подготвена отдалеч, тази сага започна в края на 2019 година, преминавайки през различни етапи. За нейното разгръщане се грижат и другите планети, в своите аспекти и проявления. Квадратът Сатурн- Уран е най- значимият, преминаващ през трите точни аспекта в текущата 2021 година.

Опозицията Марс-Нептун съдържа коварен елемент на подвеждане, противопоставяйки съзнателното мотивирано действие на подсъзнателните стремежи и инстинкти. Така много хора са, и ще бъдат, силно объркани в избора си как да постъпят при създадени конкретни ситуации. Опозицията Марс-Нептун е аспект на излъганите надежди, особено за хората, които имат квадрат или опозиция на тези две планети в наталната карта. Затова през тази седмица не пристъпвайте напред да започвате, или правите нещо, което силно желаете.

Плутон се включва в подкрепа на Марс с тригон, което засилва волята, убедеността и решимостта на тези, които са определили позицията си. Планетите не задават еднозначно. Както лекарството може да бъде отрова, а отровата – лекарство при определени условия, така и планетното влияние е като преразказ по зададена тема, зависи от разказващия.

Другото проявление на опозицията Марс-Нептун, освен фармакологичните, е свързано с течности – водни басейни, съоръжения пренасящи течности, ВиК инсталации, но и водни централи, язовири, канали, водни пътища. Възможни са наводнения, аварии и инциденти, сблъсъци във водна среда и др. Течностите в организма ни също могат да бъдат форсирани, под силен натиск, което води до повишаване на кръвното налягане.

Втората половина на седмицата ще предлага повече емоции и размяна на мнения с патос. Меркурий във въздушна хармонична връзка със Сатурн и лунните възли, ще полага усилия за успокояване на страстите и намиране на разумни решения по спорни въпроси. Който се синхронизира с честотите на тези аспекти, ще получи точните като време и място съвети.

Разнобой между добрите намерения обаче идва в края на седмицата, и началото на следващата, когато Венера се включва със значими аспекти. В празничните дни, около 6 септември, Венера и Плутон кръстосат енергии в кардинален квадрат. Точният квадрат е в понеделник преди изгрева, но в почивните дни влиянието ще бъде силно. Планетата на любовта на своя територия оцветява всичко в розово небесни нюанси, слага филтъра на добронамереността и отзивчивостта. Плутон в Козирог си знае добре интереса и търси ползата от всяка среща, контакт, възможност да упражни своята власт. Венера играе за два отбора. Почти едновременно с квадрата с Плутон, който е доминиращ, се развива въздушния тригон с Юпитер, търсещ справедливост. Като част от цикъла Венера-Юпитер, който ще завърши в Риби в съвпад с Нептун, след няколко месеца, през април 2022 година, той бележи време на натрупване на обстоятелства, събития, факти, данни за антихуманна дейност.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата предизвиква огнената ви природа да се включва,да отреагира, да изразявате мнение и заемате позиция. Луната в Близнаци ви включва в много разговори, които често преминават в спорове. Меркурий преминава в срещуположния знак Везни и прави зоната на партньорството още по-активна. От там планетата на ума прави хармонична връзка с изискващия разум и коректност Сатурн, което ви дава сила и убеденост в мислите и делата. Слънцето и Марс са в зоната на здравето. Някои притеснения за вашето, или на близък човек, здраве могат да се засилят през тази седмица, когато планетният управител е в опозиция с Нептун. В края на седмицата Венера и Плутон, с квадрата помежду им, са в основата на интригите и споровете, в които се включвате.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на голяма социална активност. Като огнен знак сте винаги готови с мнение и позиция, но сега това трябва да направите по-ясно и категорично, особено когато става дума за нарушени права и принципи. Възможно е да се наложи да изтърпите парична санкция или материална щета. Меркурий е в зоната на активното боравене с информация, на ученето и намирането на нови начини за комуникация, за промени, за премествания. В края на седмицата Венера, с нейните аспекти, ще ви поставя в разнообразни ситуации, напрегнати и конфликтни, или приятелски и доброжелателни. Чувството за справедливост ще бъде предизвикано, вашите знания и умения ще се окажат необходими, полезни и дори решаващи в определени моменти. Бъдете внимателни ако пътувате и шофирате през втората половина на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци, и в квадрат със Слънцето. Това ви прави динамично свързани със случващото се около вас, чувствителни към проявите на добро и зло, и готови за намеса. Опозицията Марс-Нептун заема оста на професионалната изява и домашните ангажименти. Има върху какво да мислите,преди да вземете решение, или да пристъпите към действие. Възможно е да попаднете в противоречива ситуация, в която да ви е трудно да действате по обичайния за вас начин. Тригонът Слънце-Уран в земните знаци дава добро заземяване и придържане към здравия разум, както и този между Меркурий и Сатурн, което е опора при писане или говорене отправено към повече хора. Участието в групови начинания, ще ви създава много емоции през втората половина на седмицата. Възможно е да се чувствате недобре разбрани, или недооценени за някакво време, но в края на седмицата, когато Венера навлезе в зоната на тригон с управителя на вашия знак Юпитер, ще намерите удовлетворение.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с решаване на финансови въпроси и не само. Вашите принципи, и мнение по важни въпроси, ви включват в дискусии и спорове от които ще ви бъде трудно да се измъквате. Не че ще го правите, напротив. Слънцето и Марс в зоната на изявата ви ръчкат да не се примирявате, да заявите на всеослушание какво мислите, какво сте направили и какво се каните да правите. Тази показност по принцип не ви е чужда, но сега е подчертана по учудващ начин. Меркурий е в зоната на здравето от понеделник, от където в средата на седмицата попада под благотворното влияние на Сатурн. Венера също е тук, което ви кара да обърнете повече внимание на вашето здраве и на това на близките ви. Известни трудности ви е подготвила Венера за края на седмицата. Планетата на любовта и хармонията е стресирана от квадрата със Плутон, което може да ви постави в ситуации да изпитвате принуда, или прикрита зад добри намерения манипулация.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои професионално ангажирана седмица. Луната в Близнаци ще ви прави бъбриви на работното място, повече даващи информация, отколкото получаващи. Но срещу това ще получите по-добра ориентация по въпроси, които ви интересуват. Слънцето е във вашия знак, в слънчевия период на личната година са мнозина от групата, време за лична изява, реклама и водачество. Марс от вашия знак ви дава кураж и самонадеяност, които в голяма степен ще подпомагат напредъка ви. Но опозицията на Нептун от срещуположния знак Риби създава риск от надценяване и влизане в коловоза на „аз съм винаги прав“, което подвежда в очакванията да бъдете подкрепени както от отделни значими за вас хора, така и от групи, от средата в която се изявявате. Почти до края на седмицата планетният управител е добре поставен, във въздушните Везни и в хармонична връзка със Сатурн. Облегнете се на здравия разум и почтеността. Венера обаче, която управлява знака, в който той се движи, играе няколко роли. Най-значима е под влиянието на квадрата и с Плутон, което отначало ви създава дисхармония в сърдечните дела, но пък постигане на баланс в края на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмичното разположение на планетите предполага много ангажименти и задължения, които не търпят отлагане. В юпитеровия период на годината сте, време за подобряване на професионалния статус, на ориентиране към нови дългосрочни цели. Предстои новолуние в земния знак Дева през следващата седмица, когато картината ще стане по-ясна. Сега опозицията Марс-Нептун в известна степен подвежда, изкривява реалността и ви пречи да се ориентирате в информационния поток. В полза на по-прозорливите работи тригонът на Плутон от вашия знак към Марс в Дева. При отделяне на достатъчно време и усилия можете да попаднете на дълбоко скривани тайни. Земният тригон на Слънцето и Уран, сега и през следващата седмица, активират зоните на творчеството и разгръщането на потенциала. Някои служебни недоразумения, набеждаване, клюки и интриги, е вероятно да ви притеснят в края на седмицата.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Тя ще се движи във вашия знак до сряда преди обяд. Важни са решенията, които взимате в началото на седмицата, дори да са в тон с личните планове. Вторник, марсовият ден на седмицата е ден за борба и отстояване на позиция, когато Марс-Нептун противостоенето навлиза в своята пик-зона. Седмицата е динамична, затова проверявайте често дали имате нужната подкрепа, на която да се опрете. В четвъртък планетният управител получава силна подкрепа от Сатурн, като се включи и добрата страна на Венера, и двете планети в знака на договарянето – Везни, разумното ще заеме точното си място. В края на седмицата планетарните влияния са разнородни и дори противоречиви. Венера е доминиращият играч, с квадрат към Плутон и тригон към Юпитер. След изнурителни словесни битки, а някъде и физически, в края на седмицата и в началото на следващата, справедливостта има шанс да възтържествува с подкрепата на двете благодатни планети във въздушни знаци.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Също с идването на Меркурий на ваша територия. На драгия гостенин ще се радвате достатъчно дълго, два месеца и една седмица. През това време планетата на комуникацията ще направи своята трета, последна за годината, ретроградност, между 27 септември и 18 октомври. През тази седмица Меркурий прави тригон със Сатурн, а това е вдъхваща надежди подкрепа, с която господарят на кармата, макар и ретрограден, ви насочва по правилния за вас път. Опозицията Марс-Нептун за вашия знак заема оста на здравето, което, в зависимост от това къде се разполага в наталната карта, ще постави някои от групата пред сложна житейска дилема. Управителят на знака е в противоречиви взаимоотношения с други планети, в квадрат с Плутон и в тригон с Юпитер. Така едно наложено отвън решение, упражнен натиск или откровено насилие, могат да намерят своето справедливо отражение в края на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Луната е в другия въздушен знак Близнаци и в квадрат със Слънцето, поставяйки ви в условия на потребност от яснота и определеност. Нещо което се ограничава от опозицията Марс-Нептун в знаците на здравето, но в скрита зона на слънчевия хороскоп. Като човек на разума и хладния анализ имате много върху какво да размишлявате. Тригонът на Слънцето към планетния управител сега и през следващата седмица ще ви подкрепя в търсене на рационални решения, на правилен път и точен избор. Въздушната стихия е в силата си с четири, дори пет планети в нея, което дава силен импулс на водолейската ви природа да разнищвате тайни. Венера и Меркурий са в зоната на пътешествията и духовното израстване, зареждайки с вдъхновение и големи планове. На някои ще бъде дадена зелена светлина, други ще трябва да почакат. В петък и в почивните дни ще имате повече сигурни данни,на които да се опрете.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с квадрат на планетният управите и Слънцето. Това често подсказва конфликти с близки хора и попадане в ситуация, когато трябва да се вземе важно решение, или да се очертае посоката на действие за следващите седем дни. В последната фаза на Луната, като за лунен човек, настъпва период на правене на бърза равносметка на изтеклите дни от месеца и набелязване на новите неща за времето след новолунието, в този случай на 7 септември в Дева. А то ще бъде в зоната на комуникациите, ученето,новата среда, движението и преместванията, подкрепено с хармоничен аспект от Уран. Затова е важно през тази седмица да преминете успешно изпитанието на Марс-Нептун по тази ос, да си изясните приоритети и цели. Меркурий и Венера от Везни внасят разнообразие и позитивизъм в домашната среда, ще имате гости, или ще гостувате някъде. В края на седмицата обаче предстоят трудни моменти с партньор и/или роднини.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата предлага разнообразие от преживявания и свързани с тях емоции. Луната в Близнаци в първите дни ще ви помага да научите важни за вас неща от бъбриви и недискретни хора. Напрегнатият аспект между Марс, единия от управителите на вашия знак, с планетата на надеждите, но и на илюзиите, заема оста на сърдечните дела, децата, творческите планове, съкровените желания. Възможни са разочарования, там където „струната е пренапрегната“, очаквате твърде много, нереалистично много, от нещо което умишлено сте направили в предходната седмица. Венера,планетата на любовта, и на социалната реализация, и имиджа, прави напрегнат аспект с Плутон, планетния ви управител. Така краят на седмицата е рисков за изяви пред повече хора, или включване в провокиращи силни емоции дискусии в социалните мрежи. В краяна седмицата, когато Венера отде към тригон с Юпитер, можете да очаквате зачитане на доброто, което сте сторили, и постигане на справедливост.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. Слънцето и Марс в зоната на партньорството показват, че това което се случва, има отношение към човека до вас, неговите/нейните професионални активности, радости и грижи. Опозицията на Марс с Нептун от вашия знак е предизвикателство към вярата и убедеността ви в нещо, което сте направили, или имате намерение да направите. Изчакайте да премине точният аспект на 2 септември и след това пристъпвайте към действие, разбира се след сериозен размисъл и отчитане на плюсове и минуси. Бъдете дискретни. Венера и Плутон в квадрат могат да затруднят, или ограничат, боравенето с някои ваши ресурси, но до края на седмицата е възможно разчистване на пречките.

Дати на някои астрологични събития

На 30.08.2021/ 8:09/ Меркурий влиза във Везни

Марс 180 Нептун в 22Дева-22Риби/ 2.09.2021/ 19:43

Меркурий 120 Сатурн в 7Везни-7Водолей/5.09.2021/ 3:30

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Лъв, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

31.08.2021 23:48 – 1.09.2021 8:26

3.09.2021 8:37 – 3.09.2021 18:58

5.09.2021 17:21 – 6.09.2021 2:05

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: , ,

10 коментара so far »

  1. Svedtski каза,

    Писа на август 31, 2021 @ 8:21

    Здравейте Муси,
    искрено се радвам на завръщането Ви и се надявам, че сте могла да си починете през лятото!
    Благодаря за поредната астрологична прогноза, чета я с нетърпение и огромен интерес.
    Успешна лятно-есенна седмица!

  2. Мими каза,

    Писа на септември 1, 2021 @ 5:54

    Добре дошла Муси!
    Чакахме те!:)

  3. Милена каза,

    Писа на септември 1, 2021 @ 21:15

    Много се радвам, че си тук вече, Муси!

    Бъди ни жива и здрава!!!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2021 @ 10:25

    Благодаря! :)

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2021 @ 10:26

    Благодаря! :)

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2021 @ 10:27

    Благодаря! :)

  7. Радослава Ангелова каза,

    Писа на септември 4, 2021 @ 7:06

    Благодаря за прогнозата!

  8. Eli каза,

    Писа на септември 5, 2021 @ 14:21

    Изненадах се приятно,че вече сте на линия.
    Прочетох полезната инфо за
    Опозицията Марс-Нептун, имам я и в рождения хороскоп.Точно по времето на опозицията имам увеличена възпалително течност в лакътната става!Но планетите само предупреждават,нали?а не причиняват.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 7, 2021 @ 19:31

    Eli, да, възпаления с течност по този аспект са възможни. Това, че го имате в рождената карта подсказва предразположеност, която при определени условия се проявява. Тъй като опозиция на Марс и Нептун има през две години, сравнително често, то тук освен конкретното разположение на тази опозиция, транзит, по домове и аспекти с другите планети, има и отежняващият фактор Сатурн във Водолей, сатурнова криза, когато такива предразположения се активират, например след травма,особено ако са включени 6-12 домове. Юпитер във Водолей, ако е в 12 дом, също увеличава вероятността за разрастване на проблема. Планетите не причиняват проблемите, а показват предразположеност, тенденции и вероятно време на случването им.

  10. Eli каза,

    Писа на септември 13, 2021 @ 21:17

    Благодаря за пояснението,но не е окуражаващо- аз съм със Слънце във Водолей, в 12ти дом, 18 гр.За сега отмина възпалението.
    Успешна седмица!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии