Седмичен хороскоп 30 май-5 юни 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAГолям земен тригон между Меркурий-Юпитер-Плутон

Голям подвижен квадрат между Слънце,Венера-Юпитер-Сатурн-Нептун

в Близнаци в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата на преход между месеците май и юни е противоречива в астрологично отношение. Ще преминем през едновременното влияние на две силни, но и много различни астрологични конфигурации-Голям тригон и Голям квадрат.

Можем да очакваме,че те взаимно ще си повлияят и ще променят чистото изразяване на всеки поотделно,което значи,че тригонът няма да е чак толкова благоприятен, а квадратът няма да е чак толкова неблагоприятен.

Астрологията обаче не е буквална както математиката. 2+2 не винаги е равно на 4. Всичко е много по-сложно и зависи от конкретните условия.

Големият земен тригон влияе от няколко седмици. Първоначално в него се включиха Слънцето и Венера, а Меркурий бе застинал в последната част на ретроградната си фаза, обединявайки енергията си с тези на Юпитер и Плутон. След като Юпитер излезе от своята ретроградност, на 9 май, сега отново се движи уверено към точен тригон с Плутон,който предстои да се случи на 26 юни. Така позитивното влияние върху земните знаци ще продължава, но през тази седмица то допълнително е активирано от Меркурий, който вече на прав ход прави точен аспект с Плутон във вторник. В четвъртък и петък Луната, която се движи през Телец, дава допълнителен импулс на обединената земна енергия. Затова цялата работна седмица е подкрепяща материалните дела, всичко, което носи сигурност и стабилност, преговори за работа и сключване на договори, поемане на сериозни и дълготрайни ангажименти.

Големият подвижен квадрат също „набира скорост“ от дълго време. Ретроградността на Нептун, която ще започне на 13 юни, ще даде възможност „бавният“ квадрат между него и Сатурн да стане точен, на 18 юни. По-бързите аспекти, квадрат и опозиция, между Юпитер от една страна и от друга – Сатурн, Нептун подминаха върховете си, но ще влияят поддържайки тао квадратура, както през май, така и през юни, докато планетата на голямото щастие не излезе от критичната зона.

Неспокойствието в подвижния кръст сега се усилва от навлизането на Слънцето и Венера в зоната на Близнаци, от която оформят напрегнати аспекти едновременно към Юпитер, Сатурн и Нептун. Същото ще направи Меркурий след две седмици,когато премине в своя знак – Близнаци. На подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби няма да им е лесно в следващите дни. За някои това може да бъде апогеят на сатурновата криза, най-вече за родените във втората декада на знака. Повече внимание към това, което се случва около тях, към собственото здраве и това на близките, повече умереност в поведението, здрав разум и мъдрост трябва да проявяват и тези, които имат рождено Слънце с напрегнати аспекти в средната част на подвижен знак.

Луната има много важна роля през тази седмица, както и лунните възли. В първите дни- в понеделник и отчасти във вторник тя се движи през Риби,преминавайки през позицията на Нептун и ЮЛВ. Някои скрити енергии се раздвижват и изискват промяна, дремещи процеси се стремят към изява, всичко може да стане бързо и неочаквано. Развръзката е близо. В рамките на седмицата Луната ще се придвижи до другия ръб на Големия подвижен квадрат, там където са Слънцето и Венера. Ако задавате въпрос в понеделник и се притеснявате за отговора, то в неделя той ще дойде.

Седмицата се развива изцяло в последната фаза на Луната, което задава теми като завършване, приключване, излизане от анонимност, затваряне на една врата и отваряне на друга, изобщо вододелен период, в който трябва да изберем в кой от два влака, движещи се в противоположни посоки, искаме да се качим. Време за лични избори.

В неделя е новолуние в Близнаци. Светилата се срещат в 14-я градус на знака, в 6 00 ч сутринта. Особеното на това новолуние е участието на Венера. Стелиумът от трите космични тела ще се задържи през целия ден. Венериното влияние помага за сближаване, харесване, за флиртуване, но не и за сериозни лични ангажименти. Това би станало едва,когато Луната премине в Рак през следващата седмица.

Слънчева седмица и повече радостни преживявания!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. В началото някои ще имат грижи по близък човек или собственото здраве да изисква някои изследвания. От вторник Луната е във вашия знак и „вие сте на ход“. Доминирането на земната енергия за вас работи успешно в сферата на доходите, и придобивки от всякакъв характер, и източник. Ако имате заработени и невзети пари, поискайте си ги. Бъдете внимателни при пътуване, спазвайте правилата за движение, давайте предимство, сдържайте гнева си. Особено важно е това в края на седмицата- в събота и неделя. Не бързайте да договаряте ремонтни работи в дома си. Оставете това за следващата седмица, когато Луната е в Рак и в Лъв.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, последната фаза на Луната може да бъде емоционално изтощителна. Големият земен тритон ще ви подкрепя в материалните дела, но също така ще изисква да бъдете по-организирани, постоянни и търпеливи. Големият подвижен квадрат ще ви постави в особени отношения с приятелите. Някои няма да издържат теста и няма да оправдаят доверието ви. Други ще проявят активност да узнаят повече за вас и да навлязат в личното ви пространство. Доказателствата за вярност, чест и достойнство ще бъдат много важни за вас през цялата седмица и още повече в дните на новолунието. В същото време новолунието в Близнаци ви дава шанс да постигнете удовлетвореност посредством другите, като част от екип, колектив или партия, независимо дали сте лидер или редови член. В семейните отношения егото ви трябва да отстъпи в полза на общите интереси.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. Големият квадрат, към който принадлежи знака ви, и който се развива в следващите дни, е възел от проблеми, очакващи решения. За да намалите стреса, е препоръчително да слагате ясна граница между лични и работни взаимоотношения. Да правите избор къде да насочите по-голяма част от енергията си, след като премислите добре и вземете всички фактори предвид. Имайте готовност да правите промени в графика си, заради промени, които настъпват при други хора, с които сте свързани. В четвъртък и петък мнозина ще се радват на отлични резултати. Новолунието в неделя ще бъде в противоположния ви знак Близнаци, в меркуриевия период на вашата лична година. Навлизате в по-активен период от нея, свързан с промени в партньорските отношения и работната среда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои още една подкрепяща седмица. Големият земен тригон е във ваша услуга, възползвайте се от възможностите, които ви дава. Разчитайте на приятелите си, но също така бъдете отзивчиви, когато се обърнат за помощ към вас. Физическите възприятия на сетивата ще бъдат във фокуса на вниманието през цялата седмица. Новолунието в Близнаци ще продължи темата, слагайки акцент върху обстоятелства, които в перспектива могат да подобрят условията на живот, както в материален, така и в чисто емоционален аспект. Венера, планетният управител в следващите дни прави значими контакти с много планети, което ще ви прави остро чувствителни към отношението на околните към вас, или спрямо ваши планове и намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои противоречива седмица. Вие сте единствения знак, който попада под влиянието и на двете астрологични конфигурации. Участвате като земен знак в Големия земен тригон, но също така като подвижен знак сте в групата, на чиято територия се развива Големия квадрат от планети. По този начин предизвикателствата към вас са по-големи, отколкото към другите знаци на зодиака. Много претенции и очаквания от околните ще ви карат да се чувствате притиснати, и натоварени с ангажименти, които не можете да отложите, или да прехвърлите на друг. Предстои ви да вземете важно решение. Новолунието в Близнаци, в края на седмицата, бележи важен момент в професионалните ви ангажименти. Очакват ви както високи постижения, нови възможности за растеж, така и повече отговорности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Предизвикателството, което отправя към вас Големият подвижен квадрат, е насочено към интелекта ви, към способността да приемате и обработвате информация. През тази седмица ще ви се налага да обработвате голям обем данни, да усвоявате знания,които да прилагате успешно тук и сега. За радост, имате благословията и подкрепата на Големия земен тригон, в който участва и Меркурий-планетата на ума и комуникациите. Новолунието в Близнаци в неделя, бележи началото на период на промени в работната среда, с цел подобряване ефективността на работа и бързо справяне с поетите ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в знака ви. И не само. Големият подвижен квадрат отправя и големи предизвикателства към вас. Пословичното ви непостоянство и изменчивост сега са подложени на изпитание. Ако искате да затвърдите авторитета си, през тази седмица, внимавайте какво говорите и още по-важно, бъдете последователни в поведението си. Ще ви бъде от полза и заслушване в мнението на другата страна, особено при важни преговори. Имайте готовност да посрещнете провокации и неочаквани предизвикателства. Новолунието във вашия знак може да стане силен стартов момент за промени в някои страни от живота ви. Обърнете поглед към себе си, променете нещо във външния си вид така, че да изглеждате по-привлекателни, по-умни, по-надеждни. Актуализирайте целите и плановете си, особено ако вече сте в новата си лична година.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Макар в началото това да не личи, и да се чувствате повече притиснати от обстоятелствата, отколкото вдъхновени. От вторник нататък водовъртежа на събитията няма да ви оставя много време за колебание. Венера, управителката на знака, е в предизвикателни отношения през тази седмица, което ще ви вкарва в ситуации да доказвате правотата си, да отстоявате позицията си, но в същото време да отчитате мнението и интересите и на другите. Седмицата е добра за приключване на сделки, касаещи имотни въпроси, продажба на движимо или недвижимо имущество или вещи, от които искате да се освободите. Новолунието в сродния по стихия знак Близнаци бележи важен етап от личната година, когато се дава старт на планове свързани с чужбина- пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционално приповдигната седмица. Вашата хладна въздушна природа едва ли ще остане равнодушна към предизвикателствата на големия подвижен квадрат и на големия земен тригон. Макар да не сте „на пътя“ на двете астрологични конфигурации, техните влияния няма да ви подминат. Материалните ви дела ще бъдат подкрепени, затова не пропускайте шанса си да договорите най-изгодната сделка. По отношение финансирането на някои ваши планове обаче може да има необходимост от изчакване и доуточняване. В това отношение новата Луна, която тръгва от Близнаци, ще ви подкрепя в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на седмицата е вдъхновяващо. Покрай земните знаци и големия земен тригон, като воден знак можете да извлечете някои ползи, стига да не се изгубите в много емоции и доказване на правотата си. Последната фаза на Луната и предстоящото новолуние в предходния знак могат да ви действат потискащо и направо депресивно. Търсете весела компания и бъдете повече на слънце. Вторник и сряда са дни, в които можете да блеснете със своите знания и компетентност. В четвъртък и петък ще имате повод да се радвате на приятелска подкрепа и съпричастност. В събота и неделя, в дните на новолунието, намерете начин да се усамотите. Дайте си време за размисъл и спокойно анализиране на станалото през седмицата, избягвайте шумни места и многолюдни компании.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои едновременно емоционална и рационална седмица. В понеделник емоциите ще доминират и може да бъдете принудени да кажете или направите неща, които не са съвсем във вашия стил. Но с напредване на дните страстите отстъпват място на рационалното мислене и комуникация. Предстоят ви задълбочени и смислени разговори, обсъждане на важни за вас теми и практически стъпки към предварително набелязана цел. Новолунието в Близнаци в края на седмицата може да постави на изпитание вашата мотивация за действие, отношенията с близък човек, както и връзката ум-тяло-душа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои запомняща се седмица. В понеделник Луната е все още във вашия знак, участничка в големия подвижен квадрат. Така ще бъдете активно включени в ставащото около вас, като инициатор, действащо лице и носещо най-голямата отговорност. Ако квадрата действа разстройващо, и напрегнато, то Големият земен тригон ще бъде във ваша подкрепа. Меркурий от Телец, участващ в него, ще ви помага да мислите разумно и прагматично, да намирате най-правилното за момента решение и на най-сложния проблем. Новолунието в Близнаци в неделя поставя в центъра на вниманието ви това, което ви кара да се чувствате стабилни и удовлетворени. Ще ви радва присъствието на близки хора, ще посрещате гости, а при някои от групата нов човек ще влезе в семейния кръг.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в тригон с Плутон на 31.05.2016 6:09

Слънце в квадрат с Нептун на 2.06.2016 5:42

Венера в квадрат с Нептун на 3.06.2016 7:14

Слънце в опозиция със Сатурн на 3.06.2016 9:37

Венера в опозиция със Сатурн на 4.06.2016 3:47

Слънце в квадрат с Юпитер на 4.06.2016 13:57

Венера в квадрат с Юпитер на 5.06.2016 3:48

Слънце в съвпад с Луната на 5.06.2016 / 6:00 часа. Новолуние в 14Близнаци.

Луната през периода се движи между знаците Риби и Близнаци, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

31.05.2016 / 2:10 – 31.05.2016 / 4:09

1.06.2016 / 18:42 – 2.06.2016 / 5:46

4.06.2016 / 2:02 – 4.06.2016 / 6:01

5.06.2016 /19:47 – 6.06.2016 / 6:41

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , ,

2 коментара so far »

  1. bobi каза,

    Писа на юни 3, 2016 @ 21:39

    Новолуние 14 гр. в близнаци е в моя 11 дом, в рожденния ми хороскоп, какво да очаквам?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 5, 2016 @ 11:49

    bobi,
    нови приятели :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии