Седмичен хороскоп 30 май – 5 юни 2022

2022 5 30 на 30 май

Меркурий директен от 3 юни

от 5 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ще преминем през интересна в астрологично отношение седмица. Започва с новолуние, завършва с ретроградна далечна планета, между тях най-близката до Слънцето планета влиза в правия път.

В понеделник,в 14:30 часа, Слънцето и Луната се срещат в 9 градуса Близнаци. Това новолуние вдъхновява за новото във всичките му проявления.

Ново, промяна, раздвижване, преместване, цялата неспокойна енергия на първия въздушен знак създава вихри от идеи и планове за навлизане в нови територии. За да е още по-интензивен този процес съвпадът на светилата е на по-малко от градус разстояние от звездата като по този начин активира оста -Антарес, оста на пазителите, но също така и на инцидентите и катастрофите. е пазител на Изтока, а Антарес – пазител на Запада, съответно първата звезда води началото на процесите, а втората ги завършва. има проявлението на Марс и Юпитер, които поради непросто съвпадение точно сега са в съвпад и по този начин получават силен импулс за изразяване. Така вълната на ново и промяна преминава през бойното поле на Овен и обединените енергии на мъжките планети Марс и Юпитер.

Овенът има качеството да изправя линиите. Със своята директност, напористост и постоянство (инат), при зададена посока, той лети устремно напред и само напред, преминавайки през всякакви пречки, дори да вижда,че там напред има висока здрава стена. Юпитер в Овен подкрепя силата и риска, разгръщането на силата, пък била тя и разрушителна. Всичко се развива бързо и с голяма мощ. Разделяме се с еднополюсния модел на света, за да навлезем в ерата на алтернативите, напускаме един дълбок, добре утъпкан удобен коловоз, за някои, за да търсим нови пътища, макар неясни и несигурни.

Новолунията задават началото, пълнолунията – реализацията. Това което сега се породи като идея и му бъде положено начало, до шест месеца,около пълнолунието в Близнаци през декември, ще се берат плодове. Новолуние в съвпад с Антарес и Марс-Юпитер в съвпад в Овен подчертават военната окраска на събитията в света. Много огнища има за разпалване и не малко желаещи да го сторят. Гневът е лош съветник, в последните месеци стойностите му скочиха до небесата. А оттам могат да дойдат зевсовите гръм и мълния, с бури и ураганни ветрове. В средата на седмицата, Марс от Овен прави квадрат с Лилит от Рак. Кардиналният квадрат изкарва натрупаната негативна енергия навън по брутален начин, било то словесно или физически.

Гласът на Меркурий е много силен в това новолуние в Близнаци като управител на асцендента. Макар да е ретроградна малката планета поощрява бързата мисъл и бързото действие на принципа „кой превари, той завари“. Юпитер потупва по главата и подхранва самодоволството.

В личните отношения новолунието в Близнаци е катализатор на промяната, на крайно належащата промяна, която ако се случи, заздравява връзката и извежда двойката на нов общ път. Тези въздушно-огнени вихри подвеждат някои хора към повърхностно поведение и постъпки, които будят недоумение у здравомислещите.

На 3 юни, петък, в 11 часа, Меркурий става директен в 26Телец. Двата дни, преди Сатурн да се обърне, когато и Луната е нарастваща, са благодатни за поправки на засечките, които Планетата на комуникациите е сторила с движението си назад.

В края на седмицата, на 5 юни в неделя Сатурн навлиза в ретроградната си фаза. Планетата, господар на кармата, през следващите пет месеца, за трети и последен път, в този цикъл, ще се движи назад от 25-я до 18-я градус на Водолей. В знака на науката, иновациите и технологиите за последните близо три години, Сатурн ни показа тяхната разрушителна сила, когато са в ръцете на непочтени, неуважаващи живота хора. В ретроградната си фаза строгият учител ще ни даде още и още нагледен материал и примери, достатъчно основание за прилагане на закона.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои още една твърде подвижна седмица. Новолунието в Близнаци в понеделник отваря много врати за приятелство. Търсени и желани сте като събеседници, колеги, преподаватели, лектори, треньори и др.подобно. Съвпадът на светилата има критична окраска и трябва да бъдете внимателни в каква среда попадате, къде и с кого се общувате и се движите. Началото на седмицата не е добър момент за пътуване. Рисков период за травми, възможни са контузии на ръце, китки, пръсти. Новолунието в Близнаци задава добър период за начало на специфично обучение,разбира се след като Меркурий тръгне в права посока, значи след 3 юни. Сатурновата ретроградност, която започва в неделя, може да се окаже сложна за приятелските отношения, и за тези които са на основата на общи цели и интереси.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, подкрепата на екипа, колектива, приятелската среда, ще имат решаващо значение в определен момент. Новолунието в Близнаци в понеделник дава старт на нов проект, нов екип, нова ангажираност с повече хора, или с важна кауза. Ако се налага подписване на договор преди петък, то нека да е за нещо краткотрайно и малко. На 3 юни Меркурий тръгва в права посока, и то в зоната на професионалната изява. Тук е и Венера,която през следващата седмица ще направи съвпад с Уран, който аспект ще бъде съпроводен с интересни възможности и предложения за бъдещи работни ангажименти. Сатурн от зоната на партньорството влиза в ретроградната си фаза в неделя. Някои съвместни начинания ще търпят задръжки, по-често по формални причини, отколкото по същество.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с новолуние в срещуположния знак Близнаци. Добър добър период за промени в социалните отношения, за търсене и намиране на ново поприще, на нови съдружници или работодатели. Включването на звездата Алдебаран от рисковата ос 9 градуса Близнаци-Стрелец е предизвикателство към умението ви да намирате решение на сложни житейски ситуации. Изправянето на Меркурий в петък, 3 юни, и присъствието на Венера в зоната на работната среда и здравето, са обнадеждаващ фактор. Активността в личните отношения може да бъде много продуктивна, да ви носи радост и големи очаквания.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово активна седмица. Новолунието в понеделник попада в зоната на личните доходи и притежания, на личния морален кодекс. Акцентирано от съвпада с пазителя на Изтока звездата Алдебаран, то провокира рязка промяна,която може да се отрази на доходите. Имате на своя страна подкрепата на планетния управител и немаловажната такава на обръщащия се в петък Меркурий. До средата на юни Меркурий се движи в знака ви, така двете вътрешни планети, дружно, успокояват, подават печеливши идеи и съдействат за реализацията им.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с новолуние в зоната на кариерата. Съвпадът на Слънцето и Луната в Близнаци е подчертано от присъствието на голяма звезда, което осветява динамичен участък от житейския път сега и през следващите няколко месеца. Съществува риск от прекомерни очаквания и надценяване, затова изчакайте Меркурий да тръгне в права посока, това става в петък, и тогава решавайте. Двете вътрешни планети се озовават в зоната на новите цели, пътешествията, разгръщането на потенциала, а на Венера и предстои среща с Уран в другия земен знак Телец, което е добра новина. Ретроградността на Сатурн във Водолей за пореден път ще ви покаже някои пропуски в личната организация на времето и работното пространство.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои натоварена с ангажименти седмица. Новолунието в Близнаци в понеделник ви поставя пред необходимостта да се занимавате със задачи, които не търпят отлагане. Има известен риск от претоварване или погрешно насочване на енергията. Добър период за промяна в основното занимание, в средата на работа, с преместване на ново място, сред нови хора. В личния живот настъпва хармония след като Меркурий тръгне в права посока. Заедно с Венера,двете вътрешни планети разнообразяват връзката, а ако няма такава, добавят нови възможности. В домашната среда Марс-Юпитер са генератори на динамични процеси на обновление, които дори да имат някои пречки, все пак се случват.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица с новолуние в Близнаци. Това се случва веднаж всяка година, но сега съвпадът на светилата е в сърцето на една голяма звезда. Критичната звездна ос, на която се намира предупреждава за повече внимание там, където се налага лично участие, поемане на лична отговорност, заявяване на лична позиция. Родените в края на май и началото на юни трябва да обръщат внимание на здравето си. Пазете главата, очите, особено ако работите с режещи инструменти, ток, оксижен и др.подобни. Планетният управител излиза от ретроградната фаза в петък, на 3 юни. Някои разбъркани теми ще започнат постепенно да се избистрят. Сатурн влиза в ретро фаза в неделя, като ще постави за размисъл някои въпроси свързани с основна житейска цел.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на новолуние в другия въздушен знак Близнаци. Съвпадането му с голямата звезда по оста на пазителите бележи време на значими промени. На прага сте да поемете в нова посока, да тръгнете по дълъг път с много неизвестни. За финансовата подкрепа, на която разчитате, ще получите някаква определеност в края на седмицата. В личния живот идва благоприятно време на затвърждаване на връзката. С изправянето на Меркурий можете да предприемете и някои по-сериозни стъпки. Сатурн става ретрограден в неделя,в зоната на изявата, творчеството, децата. Ще се увеличат ангажиментите ви и очакването да поемете повече отговорности.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия въздушен знак Близнаци. Близостта му до Алдебаран от оста на пазителите го прави динамично и рисково до голяма степен за социалните изяви и личния живот. Меркурий тръгва напред в петък, 3 юни, с което в зоната на дома и семейните отношения настъпва добър период на хармонизиране. Венера и тя е тук, и с нейна помощ можете да подобрите условията, в които живеете. Ще ви е нужен повече съзнателен оптимизъм, за да ви се сбъднат плановете, защото Сатурн от вашия знак става ретрограден в края на седмицата.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на новолуние в предходния знак. В сатурновия период на личната година, новолунието е извор на вдъхновение, надежди и очаквания, които да се материализират в идващата нова жизнена година. Участието на звездата Алдебаран в него увеличава потока на истинност и прозрение, подобрява параметрите на собствения духовен канал. Текущата ретроградност на Меркурий свършва в петък, 3 юни. Това ви кара да се завърнете в активно общуване с хора със сродни разбирания, с приятели и колеги. Сатурн става ретрограден в неделя, като зоната на влияние касае финансова подкрепа и задължения, които не можете да пренебрегнете.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Новолунието в Близнаци активира зоната на интензивните партньорски отношения. Участието на голямата звезда от оста на инцидентите предупреждава за повече внимание и търсене на баланс, отколкото ярко противопоставяне. Където има противоречия и недоразумения, ще имате подкрепата на планетите от зоната на партньорството. В Телец се движат Венера и Меркурий. Последният излиза от ретроградната си фаза в петък, 3 юни. Там където под негово влияние са разстроени отношения, вече може да се търсят пътища са сближаване и изправяне. В неделя Сатурн става ретрограден, като ще се движи назад пет месеца в зоната на дома и отношенията с най-близките. Някои проблеми отново ще изискват намирането на най-доброто решение.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на домашните ангажименти. Новолунието в Близнаци е в зоната на семейните отношения и тези с родителите. Силата,която му придава съвпадът с Алдебаран и оста на пазителите, е подемна вълна, която ако правилно управлявате, ще внесе позитивни промени в близкото обкръжение. Изправянето на Меркурий в петък, 3 юни, ще ви помогне да подобрите отношенията си с приятели,съседи, съученици. Периодът след това е добър за решаване въпроси с мобилността, шофьорски курс, купуване на превозно средство. Марс и Юпитер от зоната на личните доходи привличат възможности, но и носят риск от разпиляване.

Дати на някои астрологични събития

На 30.05.2022/ 14:30/Новолуние в 9° Близнаци

На 3.06.2022/10:59/Меркурий директен от 26°Телец

На 5.06.2022/0:46/Сатурн ретрограден от 25°Водолей

Луната е без курс на:

31.05.2022 23:10 – 1.06.2022 8:49

3.06.2022 17:15 – 3.06.2022 20:38

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Сашка каза,

    Писа на май 31, 2022 @ 13:34

    Благодаря Ви, Муси за ежеседмичният ви труд.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 3, 2022 @ 23:10

    Сашка,
    и аз благодаря за признанието.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии