Седмичен хороскоп 30 март-5 април 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс във Водолей от понеделник

Венера в Близнаци от петък

Юпитер в съвпад с Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В третата седмица на ограничения, каквито не сме преживявали досега, попада 1 април, денят на шегата. Точно сега в условия на изолация чувството за хумор на нашия народ разцъфтява. Чувството за хумор, дори и черният, е показател за интелигентност. Който се смее, преминава по-лесно през житейските трудности. Затова нека се смеем, нека се самоиронизираме и така да гоним лошото от дома си. Настъпва благоприятно време за преквалификация на голяма част от населението от футболисти, политици и народопсихолози на епидемиолози, вирусолози и статистици. За това къде повече, къде по-малко ще ни помагат планетите на емоциите – Марс и Венера, които се преместват във въздушни знаци.

Марс преминава във Водолей в понеделник през нощта. В предишните хороскопи писах как планетата воин се включи в стелиума далечни планети в Козирог, засили ефекта на техния съвпад до разрушителни размери, за които ще си дадем сметка по-късно, когато се тегли чертата на последствията от пандемията. След съвпада с Плутон на 23-ти, през тази седмица предстои съвпад със Сатурн. И двата аспекта са тежки. Марс пренася енергия от едната планета-малфактор към друга и стига до квадрат с трета само в рамките на две седмици, от 23 март до 7 април, когато ще е точният квадрат с Уран.

Взаимната свързаност на четирите „лоши“ планети е изключително астрологично събитие, оказващо влияние в световен мащаб. Марс влезе в Козирог на 16 февруари, но се приближи „опасно близо“ до групата планети на 10 март, което се отрази в графиките на СЗО с рязко покачване на броя на заразените. Марс е катализатор на всякакви процеси, било то позитивни, или негативни, което ще води до скокообразно увеличение както на заразените, така и на излекуваните. Марс е едновременно планета на егоцентризма, но и на жертвоготовността. Затова тези крайни проявления на човешката природа ще бъдат ясно различими във времето, в което той ще бъде свързан с останалите планети, влияещи на големи маси хора, а това условно ще бъде до средата на месец април.

Марс прави съвпад със Сатурн веднъж на около две години, толкова продължава техния цикъл. При транзита си през един и същи знак двете планети се срещат веднъж, рядко два пъти. В Козирог това беше на 1 април 2018 година, което дава началото на приключващия сега цикъл. Последната му фаза започна на 27 октомври 2019 година с кардинален квадрат помежду им, когато Марс беше във Везни, под който знак е Китай. В рамките на тази последна фаза започна, разви се и завършва пандемичната криза в Китай и региона, но не и за света.

За последно, във Водолей Марс и Сатурн са направили съвпад преди 28 години, на 6 март 1992 година, в 13 градуса Водолей. Родените в този период сега имат повторение на рождествен аспект, което подчертава силата му в зоната, в която се намира в рождения хороскоп.

Съвпадът на Марс и Сатурн предстои да се случи на 31 март вечерта, вторник, в първия градус на знака Водолей. Докато Марс активира и пришпорва процесите, то Сатурн обратно, забавя и задържа, от което се получава сблъсък на различията, на противоположни мнения, представи, решения. И то вече се случва, защото аспектът е с дългосрочно влияние от предходната седмица, и поне до края на тази, в която става точен. Някои ограничителни мерки могат да бъдат още затегнати, и дори пренатегнати.

Водолей е знак на свободата, хуманизма, прогреса, новите технологии, свързаността между хора на някаква основа, работа, хобита, интереси. Съвпадът на Марс и Сатурн в първия, много силен градус, под влияние на Уран (в първата декада), но и в квадрат с Уран ще доведе до осъзнаване ролята на социалните мрежи, на новите технологии за това хората да бъдат свързани в условия на изолация. Използване за доброто на много хора, но и противоположното, злоупотребата с тази възможност, осъзнавайки нейната сила да влияе на събитията в голям мащаб. Както вече писах в предишен хороскоп, Водолей и неговите управители Сатурн и Уран са големите възпитатели на човечеството, и сега ни преподават важни уроци, с които ще ни пресеят с различни сита като трошачно-пресевна инсталация за инертен материал.

Квадратът Марс-Сатурн и Уран, във Водолей поставя всичко, което е в управлението на неподвижните знаци (още Телец, Лъв и Скорпион) в много сложни условия. Световната икономика се движи от тези знаци – борси, трезори, банки, корпорации. И това на фона на съвпада на Юпитер и Плутон. Много вълнения очакват страните, които са под влияние на неподвижни знаци като Великобритания, Австрия, Холандия, Франция, Италия, Норвегия, Русия и др. Някои от процесите, започнали в началото на годината, ще стигнат върхова точка в края на септември, когато е първият, сходящият, квадрат на Марс към Сатурн.

В петък, на 3 април, Венера преминава в Близнаци за дълъг транзит, който ще продължи до 7 август. В Близнаци Венера ще направи тазгодишната си ретроградна фаза между 13 май и 25 юни. Докато се движи в края на Телец Венера поддържаше хармония с планетите от последните градуси на Козирог, помагайки за преодоляване на недоверие и трудности в общуването. Влизайки в Близнаци, планетата на любовта продължава ролята си на балансьор и хармонизатор, но вече във въздушната стихия като застава в тригон към съвпада Марс-Сатурн във Водолей. Венера от Близнаци ще повлияе благоприятно върху комуникацията между хората, ще ни помага да се чуваме и разбираме по-добре. Ще укрепи и взаимопомощта между държавите, с осъзнаването, че всички „се печем на един огън“. Ще направи така, че много хора ще установят близки отношения посредством виртуална комуникация и интелектуално общуване.

В събота Меркурий прави съвпад с Нептун. В края на седмицата този аспект ще ни помогне да стигнем до някои прозрения, да си изясним ситуации, за които сме имали погрешно мнение, и да влезем в заблуда за други неща. Срещата в Риби прави този съвпад активиращ параспособностите на някои хора, ясновидство, ясночуване, пророчески сънища, предопределено интуитивно свързване с подходящи, или неподходящи хора.

В неделя, на 5 април, ще се случи първият съвпад на Юпитер и Плутон от тази година, в 24 градуса Козирог. Следват още два, на 30 юни и на 12 ноември. За последен път тези две планети бяха едновременно в Козирог през 2008 година, когато започна финансовата криза, наричана кредитна. Тогава Плутон навлизаше в земния знак, а Юпитер излизаше. Сега обаче правят съвпад на територията на Козирога и то отново в период на финансови сътресения. Юпитер подкрепя предприемачеството, стратегическото мислене, мащабността в начинанията, разгръщането. Плутон копае в дълбочина, разрушава старите основи, стереотипи, играе си с властолюбието на хората. Съвпадите им ще се развиват почти през цялата година, но някои тенденции ще видим още през тази седмица.

Дати на някои астрологични събития

На 30.03.2020/22:43/Марс навлиза във Водолей

Марс съвпад със Сатурн на 31.03.2020/ 21:31

На 3.04.2020/20:10/Венера влиза в Близнаци

Юпитер в съвпад с Плутон на 5.04.2020 / 5:43

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, първа и втора четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на април 2, 2020 @ 23:52

    В последната фаза на цикъла Марс-Сатурн, през октомври 2019 година.
    “Събитие 201
    Центърът за здравна сигурност на Джонс Хопкинс в партньорство със Световния икономически форум и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс беше домакин на събитие 201 – пандемия на високо ниво на 18 октомври 2019 г. в Ню Йорк, Ню Йорк. Упражнението илюстрира области, в които публичните / частните партньорства ще са необходими по време на отговор на тежка пандемия, за да се намалят мащабните икономически и обществени последици.” http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

  2. Иванова каза,

    Писа на април 3, 2020 @ 13:47

    Здравейте, за мен тази пандемия няма нищо общо с прилепи, морски свинчета и други диви животни. Общо с едни знайни и незнайни имена -да. :(

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии