Седмичен хороскоп 30 ноември-6 декември 2015

esn14Слънце и Сатурн в съвпад в понеделник

Венера в Скорпион от събота

Марс в квадрат с Плутон в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата започва и завършва със значими аспекти. В понеделник Слънцето е в точен съвпад със Сатурн. Един път в годината Слънцето преминава през зоната от зодиака, в която се движи господарят на кармата. Сега това се случва в понеделник, в началото на деня, и в 7-я градус на Стрелец. Съвпадът на дневното светило и Сатурн в огнения Стрелец е противоречив аспект, едновременно вдъхновяващ и възпиращ, подкрепящ и ограничаващ. Затова мнозина попаднали под силното му влияние могат да се почувстват превъзбудени, но и изтощени емоционално и физически.

В понеделник тригонът на Луната от Лъв към съвпада на Слънцето и Сатурн, както и сектилът на Марс от Везни, обединявайки ги в обща конфигурация, могат да създадат очакване за уреждане на спорните въпроси по пътя на преговори и взаимни отстъпки. Но ако има такива целенасочени опити, то те могат да имат успех до средата на седмицата. Особено във вторник, когато с участието на Луната се оформя Голям огнен тригон, включващ Уран от Овен и тройката космични тела от Стрелец- Меркурий, Слънцето и Сатурн. Някои ситуации могат да претърпят обрат, при други да се намери най-краткият път, най-рационалното решение.

От четвъртък нататък влиза в действие напрегната астрологична конфигурация с активното участие на планетата воин. Марс се освобождава от горещата прегръдка на Лилит и навлиза в зоната на влияние на разрушителния аспект Уран-Плутон,затваряйки сложната астрологична конфигурация – тао квадрат. На границата между двете седмици Марс прави най-напред точен квадрат с Плутон, а в следващия петък точна опозиция с Уран. Така втората половина на тази и цялата следваща седмица са критични за международните отношения. Възможна е нова вълна от терористични актове, или спорадични такива във възлови населени места.

На личностно ниво напрегнатата обстановка в кардиналния кръст ще засегне тези,които имат рождени Слънце, Луна, Марс, Венера, АС,МС и др. във втората декада на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Допълнително масло в огъня добавя Венера,която в събота преминава в страстния воден знак Скорпион. Така до края на годината Венера и Марс ще се движат всеки в знака на другия, така наречената взаимна рецепция.

Докато в предходната седмица властваха неопределеността, заблудата, съзнателната манипулация върху големи групи хора,то през тази, особено през втората половина картината става по-ясна, контрастът е засилен, черното и бялото са по-отчетливо видими. В някои спорни ситуации ще бъдат „сложени картите на масата“,за да може всеки да се самоопредели и да заеме позиция.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. В понеделник и вторник имате подкрепата на Луната движеща се през сродния по стихия знак Лъв. Можете да подобрите климата в личните взаимоотношения, ако бъдете в синхрон с нея, като покажете повече доброта и щедрост. Бъдете активни, покажете характер, вършете неща, които са важни сами по себе си, но които имат стойност и в бъдеще. Можете да сключите изгодна сделка, да поемете ангажимент, който е встрани от пряката ви заетост, но ви кара да се чувствате удовлетворени. Изпробвайте късмета си във вторник. От четвъртък нататък обаче астрологичната обстановка в кардиналния кръст става напрегната. Избягвайте игри на надмощие, ако нямате достатъчно добра подготовка, за да победите. Управителят на знака Марс ще се движи в противоположния ви знак до края на годината като така ще поддържа висок градуса на напрежението между вас и партньора ви. Но освен това в края на тази и през следващата седмица Марс преминава през“минно поле“, което значи, че за всичко важно за вас ще трябва да се преборите, да покажете дух, амбиция, мотивация и постоянство. Имате и планетарна подкрепа, в най-успешния период на личната си година сте - юпитеровия, но от вас зависи дали ще бъдете победител.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. До сряда малко преди обяд Луната се движи през вашия знак. Това прави първите дни на седмицата подвластни на вашите лични планове и намерения. Съвпадът на Сатурн с вашия планетен управител Слънцето ще ви помага да държите под контрол случващото се и да влияете на хода на събитията, които ви касаят. Периодът е добър за практическа реализация на ваш проект, за въвеждане в производство на ваше изделие, за придаване на форма и изпълване със съдържание на ваша творческа идея. Отдайте дължимото и на тези, които са ви помагали. Дайте си реална оценка на качествата и способностите, не се поддавайте на ласкателства. Обърнете внимание на превозното си средство, ако трябва закарайте го на ремонт, но не рискувайте да пътувате през зимата с несигурен автомобил. В събота Венера, с преминаването си във водния Скорпион, ще внесе много емоции в домашната среда. Очакването за гости, или друго семейно събитие, ще ви кара да пренареждате обзавеждане, и да правите козметични подобрения в дома си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. С навлизането на Сатурн в знака ви знаете, че преминавате през сатурнова криза. Съвпадът на Слънцето със Сатурн в началото на тази седмица задава акцент, който ви поставя в позицията на човек поемащ лична отговорност. Това ще бъде много по-отчетливо и открито за родените в първите градуси на знака, и донякъде скрито, зад маска, за останалите. Ролята на лидер, на човекът върху който се съсредоточава чуждото внимание,може да не ви допада, но обстоятелствата трябва да се приемат такива каквито са. Това е един от уроците на Сатурн, който се преподава в началното му училище. Мнозина ще усетят този аспект като товар, натиск от обстоятелствата, задължение, което не могат да подминат, а други като сериозен ангажимент,подлагащ на изпитание личните качества и способността да се докажат. От четвъртък нататък Марс ще ви постави в условия на „бойна готовност“, с повече амбиция и хъс да се включвате в спорове, да доказвате своята правота. Препоръката е да стоите настрана от спор заради самия спор. Венера напуска дипломатичните Везни и навлизайки в Скорпион ще ви прави по-неотстъпчиви, още повече, ако рождената ви Венера е в този знак.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица обещава практически резултати. Много от това, което сте правили в последните седмици, сега ще бъде оценявано и ще получи заслужено висока оценка. Възможно е да се чувствате преуморени, имате нужда от почивка и „презареждане на батериите“. Големият огнен тригон през първата половина на седмицата ще ви помага да го направите в домашни условия. Енергийна подкрепа можете да получите от домашната среда, от близки и добронамерени хора. Но бъдете дискретни с получена информация, върху която правата не са ваши. Споделянето на чужди тайни може да ви създаде проблеми в работната среда. Или ваша тайна, която други некоректно са пуснали в обръщение. В края на седмицата управителката на знака- Венера преминава в Скорпион, противоположната на рожденото Слънце зона на зодиака. Тя ще се движи там до края на годината,което е добро очакване за вашите партньорски взаимоотношения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата не предполага голяма активност на физическо ниво. Не и нещо много по-различно от обикновеното. На емоционално обаче има раздвижване, при което, ако застанете в ролята на наблюдател, ще успеете да научите много повече, и дори да извлечете полза. Обръщайте внимание на идеите, които ви идват спонтанно „от нищото“, както и на сънищата си, акцентите на които е добре да си записвате през първата половина на седмицата. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в Стрелец бележи за вас период от време на изпитание на връзките с най-близките роднини както и на подкрепата от тях, на която разчитате. Не оставайте безучастни, включете се активно в живота около вас в сряда след обяд, когато Луната влезе във вашия знак. От събота Венера е в Скорпион и дава своята подкрепа за повече и по-интересни приятелства. На самотните сърца до края на годината тя ще дава шанс за нова трайна връзка.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Съвпадът на Слънцето с вашия планетен управител Сатурн задава тон на първата половина на седмицата. Поемането и изпълнението на важен ангажимент в края на предходната седмица е изчерпало част от силите ви, но в същото време ви дава удовлетворението, че сте изпълнили дълга си. Сега е време да помислите за себе си. Намерете начин да почивате и да възстановите силите си. Сами определете границите, в които другите могат да разполагат с вашето време и енергия. Началото на новия Слънчево-Сатурнов цикъл е в огнения знак Стрелец и това ви зарежда с така нужния ви позитивизъм. Той ще ви е необходим в следващите дни и седмици, когато под влияние на Марс в кардиналния кръст става напрегнато. Включването в конфликтни ситуации на работното място може да ви даде усещане за надмощие и победа, но е вероятно да загубите контрол над друга сфера от живота си.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Много нови неща около вас са на дневен ред да се случат. Във фокуса на информационния поток сте през първата половина на седмицата. Ще превключвате от тема на тема по бърз и може би повърхностен за околните начин,без да имате достатъчно време да обмислите изказване и заета позиция. Но това не снема отговорността от вас. Необходимо е да зададете някакви рамки в определена зона на съвместно пребиваване с партньора. Там където се пресичат амбиции и интереси в следващите дни и седмици може да стане много горещо. Затова своевременно се договаряйте за правила при ползване на съвместна собственост, движима или недвижима, както и за задълженията по общ проект, инвестиция, наследство, или придобивка. През тази седмица Меркурий, управителят на знака, е в тригон към Уран, аспект който ви дава шанс за рационални решения и намиране на най-прекият път за постигане на успех.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. През първата половина, съвпадът на Слънцето и Сатурн в Стрелец е доминиращ и повлиява позитивно комуникативните ви умения. Ако работите като посредник, комисионер, свързващо звено между различни групи хора, като преподавател, треньор или възпитател, то този аспект ви помага да затвърдите авторитета си, да установите устройващи ви правила във взаимоотношенията с околните. Можете да сключите изгоден договор във вторник. За тогава насрочвайте и важните си срещи. От четвъртък нататък обаче Марс, който се движи през вашия знак, ще внесе голямо безпокойство в живота ви. Марс ви прави амбициозни и нетърпеливи нещата да се случват и то по вашия начин,което съответно предизвиква ответна реакция и съпротива. Лилит е все още близо до него като прави по-активни негативните черти на характера ви. До събота Венера все още дава подкрепата си, но напускайки ви, за да се придвижи в Скорпион, ще ви прави емоционално по-реактивни и невъздържани. В събота и неделя Луната е във вашия знак, което ви дава по-голям волеви контрол над мисли и постъпки.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, астрологичната картина отправя предизвикателство към чувството ви за съпричастност с проблемите на другите. Поет ангажимент към група хора, с близки до вашите виждания и интереси, може да бъде колкото натоварващ, толкова и удовлетворителен. Транзитът на Сатурн през Стрелец изкарва на показ отношенията ви с приятелите, прави детайлен анализ на случки и събития,които ви касаят и поставя под критичния си поглед и най-малката дисхармония в тях. Срещата на Слънцето със Сатурн осветява още по-силно тази зона като някои обстоятелства могат да бъдат преекспонирани. Съвместни начинания, инвестиции, общи проекти могат да бъдат ревизирани и прекроени съобразно новите условия. Така личните ви планове и стремежи ще бъдат освободени от излишния товар. Венера преминава в Скорпион, в зоната на кариерата. Оттам планетата на любовта ще помага да хармонизирате професионалните взаимоотношения,но също така и да намерите разбиране и подкрепа за напредък,за развитие и растеж в работата си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, астрологичната картина е противоречива.

До средата на седмицата Големият огнен тригон с активното участие на вашия планетен управител ще ви вдъхва позитивизъм по отношение резултатите на усилията, които влагате от много време насам. Очакването, че поемането на допълнителни ангажименти ще подобри финансовото ви състояние, сега ще търси отговор. Деловите си срещи насрочвайте за вторник. От четвъртък нататък астрологичната обстановка за кардиналните знаци става напрегната. Ще ви бъде трудно да намирате среден път за разбирателство с хора, с които имате съществени различия и дълбоки противоречия. Светъл лъч за личния ви живот идва от Венера. В събота планетата на любовта преминава в сродния ви по стихия знак Скорпион, и то в най-емоционалната зона на слънчевия ви . Така до края на годината в тази сфера очаквайте раздвижване и позитивни промени.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на утвърждаване на личния авторитет. Съвпадът на Слънцето и Сатурн прави вашите лични правила и норми, представата ви за етика и морал да станат достояние на повече хора. Придържайки се към собствената си виждане за добро и зло, за правилно и неправилно, можете да привлечете съмишленици, сега в слънчевия период на личната си година. Периодът е добър за реклама на себе си, на това, с което се занимавате. Но бъдете реалисти, придържайте се към истината, не преувеличавайте нещо, което лесно може да бъде проверено и контрирано. В края на седмицата Венера ви идва на гости. Планетата на любовта ще ви прави по-чувствителни към красотата и хармонията в заобикалящия свят и в хората, с които общувате. За свободните сърца месец декември дава повече избор и възможност да намерят сродната си душа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на поощрените амбиции. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в зоната на кариерата от слънчевия хороскоп слага акцент върху вашите стремежи за растеж в професията. Възможно е да се чувствате претоварени и уморени, дори обезверени от всичките трудности, които трябва да преодолявате. Но това е урокът на господаря на кармата, който сега, при транзита на Сатурн през Стрелец, учите. Някои ще получат похвали и материални поощрения. В края на седмицата Венера преминава в сродния по стихия знак Скорпион. До края на годината, преминавайки през тази, хармонична на знака ви зона, Венера ще ви помага да гледате по-ведро на света, да приемате обратите на съдбата по един градивен начин. Напрежението в кардиналния кръст вероятно ще ви срещне с конкурент, който използва нечестни методи, за да вземе предимство.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в съвпад със Сатурн на 30.11.2015 година в 2:16 часа.

Меркурий в тригон с Уран на 1.12.2015 година в 16:00 часа.

Меркурий квадрат с Юпитер на 4.12.2015 година в 14:53 часа.

На 5.12.2015 година в 6:14 часа Венера преминава в Скорпион.

Марс в квадрат с Плутон на 6.12.2015 година в 23:52 часа.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

29.11.2015 /14:46 – 30.11.2015 / 2:47

2.12.2015 / 5:09 – 2.12.2015 /12:09

4.12.2015 / 6:59 – 5.12.2015/ 0:33

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии