Седмичен хороскоп 30 ноември-6 декември 2020

2020 11 30

Меркурий в Стрелец

Венера-Нептун в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересен астрологичен период. Тъй като 2020 година е на рядко случващите се астрологични събития, почти на финала и сме в зоната на поредното. Две затъмнения, които започват в понеделник. С малки изключения разстоянието между две затъмнения от дадена група е 14 дни, две седмици. Но и двете да попаднат в понеделник е точка на пресичане на два разнородни цикъла- на календара и на затъмненията. 30 ноември е понеделник, 14 декември на пълното слънчево затъмнение в Стрелец също е в понеделник.

В понеделник, 30 ноември, в 11 30 часа, Луната и Слънцето застават в точна опозиция в 8-я градус на оста Близнаци-Стрелец. Пълнолуние в Близнаци, съчетано с частично лунно затъмнение. Тъй като е през деня, няма да се наблюдава от наша територия.

Знаем, че затъмненията се случват близо до оста на лунните възли. Докато те се движеха през кардиналните Рак-Козирог, в предишните две години там бяха и затъмненията, както лунните, така и слънчевите. С юлското лунно затъмнение в Стрелец започна серията на затъмнения в подвижните знаци Близнаци-Стрелец. През следващите две години преминават в неподвижната ос на Телец-Скорпион и така нататък през интервал от 18 месеца се сменят осите на затъмненията. Там където попадат затъмненията в рождените хороскопи, те очертават акценти, които привличат внимание и енергия за справяне с наши лични житейски проблеми.

Близнаци е територията на информацията. Как я приемаме, как работим с нея, какво задържаме за себе си, какво пропускаме да премине и да отиде към другите. В това отношение някои хора са по-пропускливи, а други – задържащи. Знаците от подвижния кръст са известни със своята пропускливост на информация. Тя преминава през тях бързо и лесно, затова сред тях са вестоносците, разпространителите на новини и слухове, говорещите, спорещите, журналисти и водещи, писатели, издатели, всички,които активно се включват в информационния поток.

Предишната серия от лунни затъмнения по оста Близнаци-Стрелец е била между 2011 и 2012 година-три на брой, но СЛВ не е в Близнаци. Последното преминаване на СЛВ през Близнаци е било в периода 2001-2003 година. Една година по-късно, през февруари 2004 година е създаден фейсбук. Интересното е, че лунно затъмнение в Близнаци в този период не е имало. Последното лунно затъмнение в Близнаци е било при предходното преминаване на СЛВ през този знак, на 20 декември 1983 година. Защо е тази ретроспекция? Защото през 2011 година Нептун навлиза в другия подвижен знак – Риби. Ще се движи през него до 2025 година.

Нептун е `планета на духа. Чрез нея ние се докосваме до фините нива на съществуването си в тяло. Чрез Нептун правим връзка посредством груповите и личните си канали с нашите дълбоки същности. Чрез Нептун идват прозренията, вътрешното виждане, визиите за бъдещето доколкото можем да сондираме в информационното поле на земята. Всеки има собствен канал за свързване със Създателя. Доколко той функционира пълноценно зависи от много фактори. Транзитът на Нептун през Риби, последният знак на зодиака, бележи краят на поредния цикъл. Краят – равносметката, тегленето на чертата,финалната оценка доколко сме се справили с предизвикателствата на този 157 годишен период.

Сега се намираме във важен астрологичен момент, когато предстои квадрат на Нептун от Риби към лунните възли в Близнаци-Стрелец. За последно подобна конфигурация е имало през 1853 година, времето на кримската война и дейността на Г.С.Раковски по пробуждането на българския народ.

Докато се движи през Риби Нептун ни дарява с чувствителност и интуиция, кара ни да се свързваме с другите живи същества на земята,осъзнавайки взаимната си зависимост, да усещаме импулсите на живота и да бъдем загрижени за него. Нептун в Риби ни кара да прогледнем за нуждите на тялото и духа, да бъдем все по наясно какво е полезно и какво вредно. За мечтаем, но и да слизаме в реалността, да изпадаме в зависимост, но и да се освобождаваме. Навлизаме в зоната на квадрата на Нептун към лунните възли, при СЛВ в Близнаци. Лунните възли вече знаете, са кармични маркери.

С изправянето на Нептун на 29 ноември, двойният квадрат Нептун-л.възли бележи много важен преход от минало-ЮЛВ към бъдеще-СЛВ. Той е врата, през която ще минем и ще се озовем в друг, различен участък от груповия си, и личен, житейски път. Лунните възли подчертават двойствеността на съществуването, поляризацията и разделението. А Близнаци и Стрелец, двойнствените знаци вързани в една зодиакална ос, са яркото проявление на разнопосочността и различието.

Тази квадратура е продължителна, разстила се в месеците ноември 2020 -март 2021. За това време тя ще бъде допълнително стимулирана да се изрази от Луната, когато преминава през подвижни знаци, но и от планетите,които се движат през Стрелец и Риби. Най-голяма е активността през декември,когато светилата и вътрешните планети преминават през оста Близнаци-Стрелец.

Нептун е планета управляваща фармацията. Близнаци управлява горните дихателни пътища и белите дробове. Квадратът с Нептун на СЛВ, който се развива сега астрологически обяснява увеличаването на сезонните респираторни заболявания, но също така лъжите и манипулациите свързани с тях,които ще бъдат дискредитирани.

Когато Луната е в Близнаци, за два-три дни в месеца, настъпва време за много говорене. Добре го знаят хората с Луна в Близнаци в рождения хороскоп и тези около тях. Думите излизат от устата без задръжки, без оглед на последствията. А думите са като хвърлени камъни, когато те уцелят нанасят дълбоки рани.

Пълнолуние в Близнаци дава зелена светлина на всичко което има какво да каже, да го каже. Луната е близо до СЛВ и това и дава преимущество и много сила. Но тъй като е квадрат, то влияе и другата страна, спирането ограничаването на словесното изразяване, цензурата. Така на едни ще се дава да говорят, а други ще бъдат спирани. Но, разликата е,че това ще става все по видимо. Затъмненията имат това качество да осветяват проблемите като светкавици в тъмна нощ. Силно, но за кратко. Който видял -видял, който разбрал-разбрал. Затова както на лунното сега на 30-ти, така и на слънчевото затъмнение на 14 декември, ще трябва да бъдем с добре отворени сетива.

Стрелецът е знакът на законотворчеството. Слънчевото затъмнение ще подскаже много зони от съществуващите, стари и нови, закони, които се нуждаят от промяна. И част от тях ще бъдат от зоната на Близнаци- информацията и как тя се ползва за лични или обществени облаги. Дали ще се даде сила на цензурата, или тя ще бъде ограничена, дали ще се изисква повече отговорност от тези, които ползват информацията, които обработват данни, които търгуват с данни, които използват информацията и нейните канали за увеличаване на своята власт. Доколко и как се използва свободата на словото ще бъде темата на следващия цикъл на Юпитер и Сатурн в знака на новите технологии- Водолей, на фона на претенциозния квадрат на Нептун към възлите.

Началото на седмицата е под силното влияние на Луната в Близнаци. Меркуриевото влияние от предходната седмица продължава и през тази със секстила между Меркурий и Сатурн. Чудесен аспект, който може да игнорира дребнотемието и да постави сериозни въпроси за разглеждане още в понеделник. Някои истини ще бъдат представени без заобикалки, ясно и категорично. За погледнеш истината в очите се изисква смелост. При пълнолуние в Близнаци ни предстои проверка на смелост да видим истината. Ако не се разбира сега, с подсказка чрез Луната, то след две седмици на слънчевото затъмнение в Стрелец, истината ще се разкрие в пълния си блясък.

В сряда Меркурий преминава в Стрелец, при лунно затъмнение Близнаци обстоятелства свързани с придвижване от точка А до точка Б се променят. Появяват се решения, които са нови, или пренебрегвани досега. От сряда нататък астрологичният фон омеква, прокрадват се повече женски нотки, с елементи на премерена отстъпчивост. Луната отива в Рак. Венера прави тригон с Нептун,който ще усетим по-силно в почивните дни, когато е тригона на луната и Слънцето.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Луната в невротичните Близнаци ще ви държи в постоянна готовност да се местите от едно място на друго, да се включвате в дискусии, спорове или нечии претенции. Имате силната подкрепа на Слънцето от стрелец, което през следващата седмица ще направи тригон с Марс от вашия знак. Истината и правдата ви следват по петите. Предстои ви да разкриете тайна, нещо, което е било скрит от очите ви. Някой се грижи за вас, без да знаете. В почивните дни активността в огнените знаци ви дава сила и увереност, които ви идват точно навреме.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Лунното затъмнение в Близнаци и изправя пред необходимостта да чуете, и разберете, чуждото мнение. Работата в екип ще изисква от вас много компромиси в следващите дни, но ще ви даде също така отговори на въпроси, които да определят поведението ви в близкото бъдеще. Петък е важен в това отношение. Внимавайте къде стъпвате. В почивните дни сте в стихията си. Огнената. Действайте. Съдбата подкрепя смелите.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои лунно затъмнение в срещуположния знак Близнаци. Не ви се е случвало подобно астрологично събитие от 27 години насам. Активността по оста на Слънцето ви прави чувствителни към отношението на другите, с ясно изразена потребност да наложите своите правила, и да очертаете границите на личното поле. СЛВ в зоната на партньорството дава нова визия в това отношение. От сряда Меркурий е във вашия знак. Планетата на комуникациите ще в помага да общувате с повече лекота, да говорите, и да ви разбират по-добре. В почивните дни огнената енергия е във вихъра си, и вие също.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака а Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица обвързана с финансите. Лунното затъмнение в Близнаци, близо до СЛВ този знак, ще ви отвори очите за някои възможности, посредством които можете да увеличите доходите си. Сряда е добър ден за кратко пътуване. Общуването с хора от вашия кръг ще раздвижи някои идеи, давайки им шанс да се реализират в близко бъдеще. В почивните дни бъдете в семейна среда, общувайте с близки по дух хора и се радвайте на домашен уют.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои лунно затъмнение в другия меркуриев знак-Близнаци. В зоната на кариерата то очертава някои пропуски-информация и факти, които са важни за вас. Предстои реализация на желание пуснато като намерение през пролетта, а също така взимане на важно решение,касаещо партньорството. В сряда планетният управител сменя знака. От Стрелец в следващите три седмици Меркурий ще ви даде повече свобода, ще раздвижи домашната среда, ще ви подтиква да се местите, да посрещате хора в дома си, да се радвате на събития свързани с близки хора.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Лунното затъмнение в Близнаци изкарва на показ някои странични ефекти на лечебен процес, или на прилагането на диета. Храненето е много важно за вашето здраве, обръщайте му нужното внимание. Също така балансът между работа-почивка, ден-нощ, вредни-полезни навици. Избягвайте конфликти в петък по обяд. В почивните дни ще се повиши интересът на приятелите към вас, Венера-Нептун в тригон ви носят приятни емоции с хора от близката среда.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, продължава меркуриевата тема в ежедневието. Това предполага подвижност и бързина на действието, за да не се пропуска шанса. Лунно затъмнение в Близнаци, както писах в анонса, е рядко астрологично събитие и затова ефекта му е значим, с дълга последваща верига от събития. Предстоят ви важни житейски избори през идващите месеци, с които се придвижвате напред, но дали нагоре или надолу, зависи от вас. В сряда и четвъртък финансовите аспекти ще излязат на челно място. Петък е важен ден за получаване на резултати. Имайте готовност за повече движение в почивните дни.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на лунно затъмнение в другия въздушен знак Близнаци. Активността в тази зона, която предизвиква то, ще повлияе няколко месеца напред. Лунното затъмнение ще ви подскаже някои възможности за растеж в професията, на които не сте обръщали внимание досега. Ще открие скритите резерви на съзидателната страна на вашата личност. Първите крачки в тази посока ще можете да направите след две седмици по време на слънчевото затъмнение. А те са в посока на учене и повишаване на квалификацията,на подобряване на някои свои умения, за да бъдете конкурентни при наличие на условия на съперничество.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на лунно затъмнение в Близнаци. Акцентираното пълнолуние в зоната на любовта и творчеството е възможност да видите по-ясно някои скрити на отношенията си с близък на сърцето ви човек. Също така да проумеете по-широките граници на вашите съзидателни възможности и да видите пътя на реализиране на потенциала си. Венера се откъсва от оста на противопоставяне с планетния управител и през втората половина на седмицата преминава в много хармонични отношения с Нептун. Тази небесна връзка ви прави чувствителни към всеки жест на внимание стига подбудите да са благородни. В почивните дни ще намерите много подкрепа в приятелската среда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с лунно затъмнение в предходния знак. Посрещнете с разум истината, която иска да се изправи пред вас. На страха очите са големи, затова не преувеличавайте проблемите и опасностите, а запазете силите си за истински важните неща. От сряда до петък Луната е във вашия знак и това ви дава преимущество да движите нещата в желаната от вас посока. Тригонът Венера Нептун обещава романтичен край на седмицата, много топлина и разбиране от близката среда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица Лунното затъмнение в зоната на тайните ще ви изправи пред истина, която трябва добре да обмислите преди да действате. Някои скрити от вас неща, свързани с наследство, собствености, инвестиции и задължения ще изискват задълбочено проучване. Венера, която се движи през вашия знак, променя поведението си от провокативно на съпричастно и подкрепящо. Под влияние на Нептун от Риби и аспекта с него в края на седмицата тя ще ви подкрепя в желанието да внесете позитивна промяна в партньорските отношения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои семейно ангажирана седмица. Пълнолунието Близнаци, съчетано с лунно затъмнение, е в зоната на дома и семейството. Прозренията на които навежда то са в посока на сигурността. Чувствате ли се спокойни и сигурни в дома си, какво можете да промените за ви е по-добре. Ако не може, дали не е дошло време да го смените, все въпроси, на които е належащо да си отговорите. От сряда до петък Луната е в Рак и преминава през голям тригон с Венера от скорпион и Нептун от вашия знак. Чудесен период за духовна работа, за медитация, спокойствие, релакс, за общуване с близки по дух хора и зареждане с позитивна енергия.

Дати на някои астрологични събития

На 30.11.2020/ 11:29/ Пълнолуние в 8° Близнаци и частично лунно затъмнение

На 1.12.2020 / 19:50/ Меркурий в Стрелец

Венера в тригон с Нептун на 6.12.2020 / 6:53

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

1.12.2020 / 6:22 – 2.12.2020 / 5:33

4.12.2020 /12:29 – 4.12.2020 /14:53

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии