Седмичен хороскоп 30 октомври-5 ноември 2023

2023 10 30Венера в тригон с Уран

и опозиция с Нептун

от 4 ноември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Затъмненията останаха зад гърба ни. Каквото стана, стана. Предстои ни да извървим последния квадрант на лунната фаза от коридора на затъмненията, който завършва с квадрата на Луната и Слънцето в неделя, 5 ноември.

Седмицата започва ведро, за някои, с еуфоричния тригон на Венера и Уран, в компанията на Луната в Телец. Едни ще бъдат доволни, други – изпълнени с очаквания към следващите дни.

Двете стихии земя и вода продължават да доминират. Докато вътре във всяка стихия, особено в земната, има стремеж към обединение чрез хармонични аспекти, то помежду им, тъй като земя и вода са една срещу друга, те са „на нож“ с множество опозиции между планетите,движещи се в Телец-Скорпион и Дева-Риби.

Венера играе важна роля в планетарния театър през тази седмица. Движейки се през Дева-знакът на нейното падение, тя търси съдействие от далечните и мощни планети, използвайки целият наличен арсенал от женски хитрини. В понеделник планетата на любовта, красотата, хармонията и справедливостта прави тригон с непредсказуемия Уран. В събота Венера като на шега се противопоставя на платоничния Нептун от Риби, а в края а седмицата и на границата със следващата е в разбирателство и очакваща полагащото и се от потайния Плутон в Козирог. Телец, Везни и Дева ще усещат това влияние през цялата седмица като повик да следват други хора, да се съобразяват с чужди претенции и изисквания.

В петък, на 3 ноември, Слънцето застава в опозиция на Юпитер. Аспектът се случва веднъж всяка година, по различно време обаче, в зависимост от знака,в който се движи Юпитер. Опозицията в неподвижните знаци Скорпион-Телец може да предизвика противоречия и противопоставяне между властта и съдебната система. Някои казуси могат да имат нужда от тълкуване от гледна точка на правото и закона.

Меркурианците ще се конкурират с тези подвластни на Венера по привличане на вниманието към себе си. Разликата е, че първите го правят спомощта на рационални стимули, а вторите -на емоционални. В сряда, на 2 ноември, Меркурий прави съвпад с Прозерпина, аспект който активира подвижността и силата на ума. В събота,на 4 ноември, Меркурий прави опозиция с другата планета на ума-Уран. Недостиг на разум и адекватност у някои представители на неподвижните знаци, проблеми в IT сектора и технологиите, като срив на мрежи, прекъсване на интернет, хакерски атаки.

През втората половина на седмицата в Скорпион се оформя стелиум от планети, включващи Меркурий, Прозерпина, Марс и Слънцето. Срещу този силен стелиум са Юпитер и Уран от Телец. Дните преди балотажа ще бъдат много напрегнати за симпатизантите на двете страни. В неподвижните знаци, знаците на страстта, битката предполага непозволени средства и удари под кръста. Предстои ви остър сблъсък на интереси с опити отново да се включат технологиите,което при опозиция Меркурий-Уран може да доведе до неочаквани обрати в 12 без 5.

В събота завършва ретроградната фаза на Сатурн. Господарят на кармата става директен на 4 ноември след близо пет месеца движение назад в Риби. Следват седем месеца при директен Сатурн. За подвижните знаци, които са под силно сатурново влияние – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, особено тези от първата декада, настъпва време на очакване да се развържат заплетени ситуации, да отпаднат някои пречки, да започнат да се реализират идеите и проектите им.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предизвикателствата продължават и след лунното затъмнение. През тази седмица мнозина от групата ще си дадат сметка колко много зависят от другите. Активността в зоната на притежанията и ценностната система ви поставя в редица сложни ситуации, от които да се измъкнете, ще трябва да разчитате на личната си харизма и на бързата реакция. Изправянето на Сатурн на 4 ноември в събота ще ви донесе подкрепа в точния момент.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица с акцент върху професионалните изяви и кариерата. В първите дни се оказвате в печеливша позиция, решавайки финансови въпроси. По такива свързани с дома и близките ще трябва да проявите повече умствена гъвкавост и физическа активност през първата половина на седмицата. В петък не обещавайте повече, отколкото можете да изпълните, защото сметката идва много бързо. В събота, 4 ноември, Сатурн става директен в Риби. Сатурновото влияние става по-подкрепящо в следващите седем месеца. Мислете за спестяванията си, за сигурността на капиталите,с които разполагате, за партньорските или фирмени инвестиции.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, първите дни на седмицата са ангажирани с проблемите на другите. Луната се движи в партньорската зона и тази на съдружията, затова всичко, което се случва на хората около вас, ви касае и ангажира. Някои процеси се развиват скрито от очите ви и ще изискват повече усилия, ако искате да се включите, или да им влияете. В събота, 4 ноември, Сатурн става директен. Като подвижен знак, изложен на неговото остро влияние, можете с облекчение да гледате напред. Очаква се да отпаднат някои задръжки, особено такива свързани с дома, с най-близките, с намерение за ново жилище или преместване.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Към вас са насочени големи очаквания. Неспокойствие предизвиква планетният управител, търсещ съдействие и подкрепа от силните на деня през цялата седмица. Неочаквана среща във вторник може да повдигне настроението и обнадежди необвързаните. Срещи, разговори, кратки пътувания в четвъртък и петък. Сатурн става директен в зоната на приятелството и подкрепата. Можете да разчитате на по-голям кръг от хора, които споделят вашите възгледи и имате сходни интереси.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, Венера пренася енергията от предходната седмица в тази. Във вторник планетата на любовта и хармонията си партнира с непредсказуемия Уран, от което могат да произтекат както позитиви, така и някои неприятни изненади. Планетният управител е стимулиран от близостта си с Прозерпина и Марс, а вкрая на седмицата и Слънцето дава рамо на заформилия се стелиум в потайния Скорпион. Дълго пазени тайни няма, всичко излиза наяве и често в най-неподходящия момент. Сатурн излиза от ретроградност в края на седмицата. Директното му движение за седем месеца напред предполага повече сигурност в партньорските отношения и съвместния бизнес.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Доминирането на земната енергия, в съвместителство с водната, продължава и през тази седмица. Венера от другия земен знак Дева, по своя си начин, опитва да обедини енергията на планетите движещи се през земни знаци, Уран и Плутон, правейки голям тригон през цялата и отчасти през следващата седмица. Земният голям тригон е символ на стабилност и дълготрайност. На опитите за създаване на стабилни съюзи и обединения пречат опозициите на Венера-Нептун и стелиумът в Скорпион с Юпитер и Уран. По този начин подводните течения от непочтеност отнасят добри намерения и вложени капитали. Сатурн се изправя в сатурновия ден на седмицата-събота. Директният планетен управител от зоната на учението, информацията и близките приятелства е мотиватор и „стабилен гръб“ за творческите ви планове.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва емоционално. Луната влиза в знака ви в понеделник по икиндия и се движи там до сряда вечерта. Предстои натоварена седмица с много, много ангажименти. В сряда планетният управител прави съвпад с Прозерпина, който аспект ви помага да активирате ума,да намерите най-доброто решение на възникнал проблем. В събота, на 4 ноември, Сатурн става директен. Важна информация, защото Господарят на кармата се движи най-високо в слънчевия хороскоп и задава основните теми в социалната ви интеграция. Директният Сатурн ще мотивира за сериозна целенасочена работа, с повече натоварване, но и по-добри резултати.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Лунав другия венерин знак Телец. Планетата управител на знака е активна през цялата седмица, което създава значимо безпокойство около вас. Венера е пословична интригантка, а връзката с нестандартния Уран в тайните зони на слънчевия хороскоп притеснява с много неопределености вашият търсещ яснота и баланс знак. През втората половина на седмицата картината става по контрастна и определена. В края на седмицата, от 4 ноември нататък, Сатурн се понася бавно и тежко през зоната на организирания живот и доброто здраве.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, в първите дни на седмицата имате подкрепата на Луната в Близнаци. Доминирането на земната и водната енергия създава усещането за бавност и трудно придвижване напред, особено когато бързате и искате да решите въпроси касаещи дом, близки хора, или професионални ангажименти. Планетният управител е все още ретрограден и разсеян от аспекта си с Венера,но Сатурн идва на помощ. Съуправителят на знака ви се изправя в събота. Директен Сатурн в полето на личните финанси, притежанията и ценностите е силна подкрепа за планове в тази посока.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на приятелите и колектива. Често ще ви се налага да си сверявате часовника с хората около вас, да се съобразявате с мнението им и да полагате повече усилия в обща работа и ангажименти. Необвързаните ще имат интересни запознанства и подхранвани надежди за намиране на човека за тях. Повече смелост ще имате в четвъртък и петък, когато луната е във вашия знак, тогава правете първата крачка. В събота, 4 ноември, Сатурн става директен в Риби. От зоната на големите цели и стремежи строгият учител ще ви насочва по трудни пътеки и високи върхове.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. Партньорството е на фокус. Работодателите също. Някои ще получат интересни оферти за нова работа или за съдружие. В сряда трябва да мислите бързо и още по-бързо да вземате решение. Нови приятели се присъединяват към близкия ви кръг. През втората половина на седмицата в знака ви се оформя стелиум от планети, включващи Меркурий, Прозерпина, Марс и Слънцето. Срещу този силен стелиум са Юпитер и Уран от Телец. Предстои ви сблъсък на интереси и търсене на рационално решение,което в края на седмицата ще стане още по-трудно, заради точната опозиция Меркурий-Уран.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои динамична седмица. Движение, пътувания, попадане в ситуации на противоречия и спорове. Водната енергия е в силата си, но по материални въпроси изпада в конфликт с хора заинтересовани и комерсиални. Приятели и партньори са в подкрепа, но всеки си пази своите интереси. В края на седмицата има добра новина. Сатурн става директен. На 4 ноември, в събота, планетата учител и господар на кармата, движещ се във вашия знак, тръгва напред. Директният ход трае седем месеца и това е добро време за подобряване на вътрешната стабилност и житейска мотивация.

Дати на някои астрологични събития

Венера 120 Уран на 31.10.2023 в 14:51

Слънце 180 Юпитер на 3.11.2023 в 7:02

Венера 180 Нептун на 4.11.2023 в 0:05

На 4.11.2023 г в 9:03 Сатурн директен от 0°Риби

Меркурий 180 Уран 4.11.2023 в 18:07

Луната е без курс на:

30.10.2023 13:35 – 30.10.2023 17:08

1.11.2023 14:36 – 1.11.2023 23:30

4.11.2023 5:28 – 4.11.2023 9:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии