Седмичен хороскоп 30 септември – 6 октомври 2013 година

Новолуние във Везни в събота

Куинконс Сатурн-Уран в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Отново навлизаме в много активен период на календарната 2013 година,белязан от тао квадрата в кардиналния кръст между Слънцето Уран и Плутон. Подобна бе астрологичната обстановка през март- април, когато Слънцето премина през Овен и също така през юни-юли, когато се движеше през зодиакалния знак Рак, правейки квадрат с Уран и опозиция с Плутон.

Както се очакваше, навлизането на Слънцето в кардиналните Везни през изминалата седмица, доведе до нова вълна от земетресения, две силни земетресения с магнитуд над 7 по Рихтер, станаха в Пакистан и в Перу. Имаше и терористични актове и много жертви.

Предстоящата седмица ще поддържа градуса на напрежението заради развиващия се двоен квадрат (тао квадрат) на Слънцето,Уран и Плутон. В понеделник обаче драматизмът в публичното пространство ще бъде дело на квадрата между Венера и Марс в страстните Скорпион и Лъв. Той ще ужили някои представители на неподвижните знаци, които имат афинитет към интриги и задкулисни игри.

Някои тайни съглашателства могат да излязат наяве,за което ще помогне да бъдат разкрити тригонът на Меркурий и Нептун във водните знаци Скорпион и Риби.

Във вторник Слънцето прави точен квадрат с Плутон, а в сряда точна опозиция с Уран. В петък Луната се включва в тао квадратурата и това прави втората половина на седмицата много напрегната.

Кардиналната енергия може да се изрази в много посоки, да засегне различни аспекти на живота на отделните хора, на групи, екипи, общности, етноси и народи. „Включването“ на продължителния квадрат Уран-Плутон (от 2007 година насам) обикновено е съпътствано от резки климатични промени, активна сеизмичност и изостряне на международната обстановка, както винаги съм отбелязвала в седмичните хороскопи.

Но „дяволът никога не е толкова черен, колкото изглежда“.

Новолунието във Везни призовава към сътрудничество и изглаждане на противоречията. Куинконсът Сатурн-Уран също работи в полза на избягване на крайностите и търсене на компромиса.

Хармоничната връзка на съвпада Меркурий-СЛВ-Сатурн в Скорпион, Нептун от Риби и Юпитер от Рак дава сериозни заявки за баланс и успокояване на страстите.

Най-силно влияние обаче оказва съзнателната настройка на хората към разбирателство и позитивното отношение към живота.

Да бъдем позитивни и добронамерени през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, динамиката от предходната седмица се пренася и в тази. Слънцето от срещуположния знак – Везни е в дисхармонични отношения с Уран и Плутон, което се отразява на социалните ви взаимоотношения. Към вас ще бъдат отправени предложения за сътрудничество, които обаче едва ли ще отговарят на очакванията ви или ще ви включат в безмислени спорове „кой крив-кой прав“. За родените в първата половина на Овен или с асцендент там, препоръката е за повече търпимост и изчакване през тази седмица, като по-важните дела се пренасочат за следващата седмица. Родените през втората половина на знака са в по-добра астрологична позиция. В края на седмицата се откриват възможности за работа. Обръщайте внимание на здравето си, не се претоварвайте с тежка физическа работа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, емоционално наситеният фон от предходната седмица се пренася в тази. Марс, движещ се през вашия знак, ще бъде в напрегнати отношения с Венера през по-голямата част от седмицата. В съчетание с Луната, която в понеделник и вторник е при вас, в Лъв, много от това, което ви се случва е резултат на вашето действие, или бездействие. Жените, заемат централно място в живота ви в този момент. Особено тези от най-близката среда – майка, съпруга, сестра, приятелка, тъща или свекърва, колежка, съседката дори. Тя (те) ще се нуждае и дори ще изисква внимание, съчувствие, съпричастност и подкрепа. Новолунието във Везни ви поставя, искате или не, в центъра на информационния поток. Важно е да сте информирани. В професионално отношение вашите умения и знания по даден въпрос ще ви дадат нови перспективи. Може да получите покана за участие на важно събитие, да бъдете лектор, консултант, експерт или вещо лице. Моментът е добър също така да се включите в образователно ниво за подобряване на квалификацията, или да се запишете в школа по танци, езиков курс, или др. подобно. Краят на седмицата не е благоприятен за пътуване надалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и сряда.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е обещаващо. Доброто настроение ще се поддържа от удоволствието да бъдете полезни някому. Ако усетите неблагодарност, не се разстройвайте, както винаги погледнете философски на нещата и продължавайте напред. Движението е това, от което имате нужда сега. И нова голяма цел. Преди да тръгнете към нея обаче приключете старите дела, изчистете задължения и поети вече ангажименти. Новолунието във Везни в събота дава подкрепа на стремежите ви за по-голяма социална активност, за включване в обществения живот и в общи начинания. Но също така е пробен камък за умението да правите житейски избори и да отстоявате позицията си. Общите цели и интереси са на първо място, но зачитането на личния принос също е от важно значение. Пазете се както от незачитането и неуважението на определени хора, така и от прекомерното ласкателство на други. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Притесненията са предимно заради домашни ангажименти, кратки срокове, пречки от битов характер, грижи по собственост. Почти цялата седмица е в периода преди новолунието и това е подходящото време за приключване на някои важни дела. Венера, управителката на знака, излиза от трудната ситуация, в която бе в предходната седмица. При някои от групата може да е имало щети, кражби, загуби. До четвъртък има шанс да бъдат задействани компенсаторни механизми и да си върнете част от загубите. Новолунието в събота и нарастващата Луна в следващите дни ще ви насочат към някои промени,които можете да направите в работната си среда с цел подобряване на качеството и ефективността на работата. Не се претоварвайте с ангажименти, намерете начин да починете сред природата и с приятна компания.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата противоречива седмица. Астрологичната картина изобилства от напрегнати аспекти, едни се разпадат, други се формират и заемат тяхното място. В първите дни, в понеделник и вторник обаче си наложете невключване. Оставете бурята да бушува около вас, а вие наблюдавайте и анализирайте. В сряда вече ще ви е трудно, даже невъзможно, да запазите неутралитет. Пазете се от манипулативни хора и подвеждане в преценките. Новолунието във Везни в края на седмицата акцентира върху темата – личните доходи, приходите, и възможностите за тяхното увеличаване, нещо което ще ви ангажира значимо в следващите седмици. Предстоят ви много срещи, активни разговори с хора,които имат идеи. Възможно е добро предложение за странична дейност, за съвместна работа по творчески проект, за ангажимент като консултант или посредник.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Разочарование от приятел може да бъде доста тягостно като начало на седмицата в понеделник. Новолунието в кардиналните Везни в края на седмицата, само по себе си носи позитиви свързани с професията и кариерното развитие. Но, Слънцето, което е главно действащо лице в него, сега влиза в напрегнати отношения с Плутон, който се движи през 9-я градус на вашия знак и с Уран от Овен. Тази двойна квадратура може да ви изправи пред важен избор, да ви накара да вземете генерално решение по спорен въпрос, да промените рязко курса, да разтрогнете договор, да прекъснете отношения. В тази връзка, втората половина на седмицата не е благоприятна. Има обаче и позитивни влияния, които могат да ви свържат с подходящ човек за дълготрайно сътрудничество. Тези,които имат здравословни проблеми, в петък и в почивните дни да избягват претоварване – физическо и емоционално, включване в рискови обстоятелства и конфликти.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Неочаквано пътуване в понеделник или вторник може да ви направи лесно възбудими и нервни. Меркурий, управителят на знака, се движи през дълбоките води на Скорпион и ви кара да бъдете по-взискателни както към себе си така и към другите, особено към тези, на които давате работа. Новолунието в края на седмицата, в сродния по стихия знак Везни, е отправна точка за някои ваши начинания, които ще бъдат подкрепени с радост от най-близките ви хора. Амбициите за успех и себедоказване ще срещат разбиране. До денят на новолунието обаче имате да приключите някои важни ангажименти. В почивните дни бъдете внимателни при спортуване, възможни са травми на крайниците. Избягвайте тежко физическо натоварване и участие в рискови начинания. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за интересни запознанства, нова връзка, нова любов.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои още една напрегната седмица. Квадратурата Венера-Марс е все още в силата си в началото на седмицата – в понеделник и отчасти във вторник. Тя ще предизвиква безпокойство в приятелската среда, ще ви прави съпричастни с нечии проблеми, активно включващи се, защитавайки правата на някого. Финансови въпроси ще ви вълнуват и особено несправедливости в тази сфера. Навлизането на Слънцето в тао-квадрата с Уран и Плутон може да повиши градуса на емоциите до небесата. Вашата дипломатичност и стремеж за хармонични взаимоотношения ще бъдат поставени на изпитание. Пазете се от необмислени приказки, от прибързани решения и постъпки. Новолунието в събота във вашия знак, може да даде старт за важни промени в някои страни от живота ви, а това от своя страна да доведе до промяна в начина, по който ви възприемат околните. Моментът е добър да направите някои изменения във външния си вид, в гардероба си, да се снабдите с неща, които привличат окото и ви правят по-интересни. Новата Луна, на границата на двете лични години, ще ви подкрепя да си набележите нови цели, които да ви мотивират и ангажират в следващите седмици и месеци. Тези,които имат проблеми със здравето, през втората половина на седмицата, да избягват рискова среда и включване в конфликтни ситуации.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва емоционално. Квадратът на Венера и Марс в неподвижните знаци оказва по-силно влияние върху родените със Слънце или асцендент около 20-я градус на Водолей. Може да се чувствате недоволни или предадени, да сте ощетени от нечие неизпълнено обещание в понеделник и вторник. В сряда астрологичната картина е по-благосклонна, може да получите финансова компенсация или извинение за причинено неудобство. Новолунието в сродния по стихия знак Везни ще „изтрие сълзите“, може би не точно в тази седмица, но в рамките на месец към вас текат позитивни вълни на подкрепа. Избягвайте спорове през втората половина на седмицата, не бързайте да взимате страна и да „сочите с пръст“. Моментът не е подходящ за предприемане на пътувания. Правете виртуални пътешествия, планове и разчети за такива, които да осъществите в подходящото време.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва напрегнато. Решаването на финансов въпрос ще е в центъра на вниманието. Във вторник също обръщайте внимание при оформяне на счетоводни документи, при работа със сметки, разплащане на други хора, изобщо при боравене с финикийски знаци. В дните до новолунието е препоръчително да приключвате това, което е належащо. На преден план излиза необходимостта от реорганизация, прегрупиране и преразпределяне на ресурсите. В дните около новолунието отново е активиран кардиналният кръст, а това от своя страна създава динамика в най-близкото ви обкръжение, било то работна или семейна. Възможни са конфликти с родители, други близки родственици, неуредици в дома, грижи по възрастни хора и деца. Новолунието във Везни обаче носи добри очаквания за несемейните, в рамките на месец-два в емоционалния живот настъпват позитивни промени.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото и на тази седмица е неспокойно. Квадратът на Венера, която се движи през третата декада на вашия знак, и Марс, негов управител, е в апогея си. Така в понеделник е възможно да имате напрегнати разговори с хора, по-горе в служебната йерархия, или с някой овластен и неотстъпчив човек. За радост Меркурий ви е на гости и ще ви помага да се „отдумате“ и да излезете по подходящ начин от заплетена ситуация. Старайте се да бъдете добре информирани, но не злоупотребявайте с наученото. Разчитайте повече на жени, пазете се от мъже с амбиции. Ако не сте доволни от работата си, търсете друга. Новата Луна в сатурновия период на личната година, а това практически е от началото на следващата седмица, ще ви подкрепя в начинанието. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Напрегнатата обстановка през тази седмица от тао квадрата Слънце-Уран-Плутон, може да ви заобиколи, ако нямате важни астроточки в кардинални знаци. Във ваша полза работят активно Меркурий, който се движи през Скорпион, Юпитер в Рак и управителят на вашия знак – Нептун в Риби. Вашата гъвкавост и адаптивност са много важни в следващите дни и могат да ви измъкнат от всяка сложна ситуация. Важна тема,която задава новолунието във Везни в събота, са общите средства – фирмени доходи, такива със съдружници, чужди пари, спестявания, застраховки и др.подобни. Не правете „резки движения“ в тази сфера, проверявайте всичко и всички, бъдете пестеливи и себесъхранителни, за да бележите прираст, а не загуби. Късметът може да бъде на ваша страна през тази седмица, но по-голяма вероятност има за следващата. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в тригон с Нептун на 2.10.2013 г.

Слънце в квадрат с Плутон на 2.10.2013 г.

Слънце в опозиция с Уран на 3.10.2013 г.

На 5.10.2013 г., в 3:34 ч. Новолуние в 11°56′ Везни

Сатурн в куинконс с Уран на 5.10.2013 г. ,в 7:45 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Скорпион, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

1.10.2013 г., в 7:48 ч. – 1.10.2013 г., в 21:52 ч.

3.10.2013 г., в 21:57 ч. – 4.10.2013 г., в 5:59 ч.

6.10.2013 г., в 1:28 ч. – 6.10.2013 г., в 11:33 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

2 коментара so far »

  1. megi каза,

    Писа на октомври 1, 2013 @ 17:51

    http://www.vesti.bg/novini/sasht-na-ryba-na-falita-5995002

    САЩ на ръба на фалита

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 2, 2013 @ 11:49

    megi,
    ще се оправят! Юпитер е в Рак, а САЩ са под знака на Рака. Пък и имат много ресурси,рано е да ги оплакваме.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии