Седмичен хороскоп 30 януари – 5 февруари 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в квадрати с Юпитер и Уран

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В началото на седмицата Луната в съвпад с Нептун в Риби продължава мистичната тема от предходната. Но сега в по-духовен аспект, а не толкова като странни събития, които правят някои хора да изглеждат на околните по различен начин.

Съвпадът на Меркурий с Плутон в Козирог, в неделя, напомпва егото на някои меркурианци. Тенденцията продължава в началото на тази седмица с много емоции и външно изразяване, заради активния кардинален двоен квадрат между Меркурий-Плутон, Юпитер и Уран.

Някои хора ще изпаднат в дълбоки вътрешни противоречия. От една страна активната водна енергия с придвижването на Луната от Нептун към Венера настройва фините полета на духовни вълни, дали като приказки и ритуали повърхностно и демонстративно, или като истинско, искрено поведение, всичко спрямо конкретния човек. Тук съмнение в искреността внася квадрата на Сатурн от Стрелец. Затова някои напъни за показна религиозност ще изглеждат твърде нелепо, съпоставени с истинските намерения.

От своя страна кардиналният тао- квадрат с включен в него Меркурий, подкрепен от Плутон, прави всичко да излиза наяве, да няма скрито-покрито, да се казват нещата в прав текст, в очите. И не само говорене, но и действия, някои предвидими, други не. Активността на двойния квадрат е през цялата седмица, но в четвъртък и петък има нов импулс привнесен от Луната и Венера в огнения Овен.

В петък Венера преминава в кардиналния Овен. Нейната роля в случая е възпламеняваща тлеещ огън. Доближавайки се до Марс, тя няма да направи точен съвпад с него. Но и петте градуса разстояние ги обединява в една амбициозна, емоционална и страстна планетарна двойка, която ще повишава градуса на емоциите на много хора до края на месец февруари.

Слънчеви дни, топло време и горещи емоции!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е измамно спокойно. Луната в съвпад с Нептун в Риби влияе отпускащо и себесъхранително. Може да се самосъжалявате, или да очаквате прошка и съжаление от партньора си. Но едва ли това ще се случи. Планетният управител,който ви дойде на гости миналата седмица, е подстрекател. Марс в Овен „не си оставя магарето в калта“, той е борбен и отстояващ себе си. Дори, когато не е прав. А съмнения в правотата има. Меркурий, господарят на комуникациите и информацията е много активен в последните дни. Съвпадът му с Плутон е като атомен реактор пред избухване, само една малка грешка и аварията става факт. В сряда Луната идва във вашия знак, а в четвъртък минава през позицията на Уран и допълва напрегнатата картина с неочаквани обстоятелства. В петък Венера ви идва на гости. Планетата на любовта и хармонията ще ви бъде добър съветник и помощник в хармонизиране на отношенията в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата дава възможност да се уталожат някои страсти, породени от външни обстоятелства в края на миналата седмица. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ще продължават своето влияние и през тази седмица. Това ще даде възможност да разгледате ситуацията от различни ъгли и да преминете през различните фази на реакция, разбиране и приемане. Ако ви е нужна изолация и усамотяване, това може да стане до сряда, когато искате или не, излизате на светло. В обкръжението на повече хора ще се разтоварите и ще си възвърнете позитивизма. Позволете си да мечтаете и вярвайте, че мечтите се сбъдват. Планирайте летния си отпуск, ако трябва направете резервация. С подкрепата на Венера, която в петък влиза в Овен, и Марс, който е вече там, ви очаква романтичен месец на любовта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Хората от най-близкия ви кръг имат потребност от подкрепа. Чувствате се въвлечени в обстоятелства, към които не можете да останете безразлични. Не и вие, огнен подвижен знак с изострено чувство за справедливост. Избягвайте думите „нали ти казах“. Те нямат позитивен ефект точно в този момент. В сряда, когато Луната е в Овен, вашата огнена енергия се активира, ставате организирани и бързи, както на работната площадка, така и в личните дела. В четвъртък ви очакват изненади. Бъдете внимателни с финансите, там изненадите могат да бъдат неприятни. В петък Венера се отправя на пътешествие в огнения знак Овен. В следващите седмици тя се движи синхронично с Марс, в страстен планетен танц. От него ще има за всички, за обвързаните и за необвързаните. Позитивната енергия на планетите на страстта и емоциите ще освежава личния живот през целия месец февруари.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новолунието във Водолей задвижва механизми, които влияят благоприятно върху професионалната изява. Включването в групови начинания е препоръчително, за да обедините креативната си енергия с тази на други талантливи хора. Вдъхновението ще ви съпътства навсякъде и във всичко. Разширявайте контактите си, създавайте нови приятелства. В сряда, когато Луната е вече в Овен, идеите ще се избистрят и ще приемат конкретни очертания, готови да бъдат материализирани, приведени в практиката. В петък планетният управител сменя знака. Венера преминава в огнения Овен, а Луната стъпва във вашия знак. Новото идва с бързи крачки и ще раздвижи инертната ви природа за активност и промяна. Венера ще бъде за дълго в Овен, тъй като ще направи и ретроградност в този знак между 4 март и 15 април.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак – Риби. Другите играят важна роля в началото на седмицата. Включването на Нептун и Венера може да ви постави в ситуация на прегрешилия, да ви кара да давате обяснения и да се оправдавате. Ще ви бъде трудно да дадете отговори на всички въпроси, и отправени претенции. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци продължават и през тази седмица. Доколкото те включват и вашия планетен управител – Меркурий, не можете да останете страничен наблюдател и да не вземете отношение. Някои истини трябва да бъдат казани, независимо, че са неприятни и ще предизвикат обтягане на отношенията. С чувствителните си сетива можете да различите истината от фалша и лицемерието. Настъпва момент за ясно очертаване на границите, които някои хора не трябва да преминават. В петък Венера се насочва към Марс в Овен. Двете страстни планети обещават много динамика в личния живот през месец февруари.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Луната в Риби в първите дни, в понеделник и вторник, ще насища отношенията ви с близки родственици с много съпричастност и емоции, от споделени чувства, проблеми и намерения. Нарастващата Луна задвижва някои процеси на обновяване, на започване на общи начинания, на пускане на демо версии, на изпробване в начален стадий, на пробни серии и предварителни прегледи. В домашната среда назряват промени,които Марс в Овен подклажда така, че да не останете пасивни наблюдатели, а да се включите в процеса на реорганизация, преустройство, премебелиране. В петък ви идва помощник. Венера, планетата на красотата и хармонията ще ви подкрепя в това, всичко да бъде естетично, атрактивно, но и удобно. В нейни ръце е комфортът на дома ви за периода февруари -март. Тя съдейства и за балансиране на взаимоотношенията, като заедно с Марс няма да ви остави да скучаете през месеца на любовта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Луната във водните Риби ви прави много активни, стремящи се към показност и похвали. Меркурианската ви природа е наелектизирана от съвпада на управителя Меркурий и Плутон в Козирог, още повече в квадрати с Уран и Юпитер,от Овен и Везни. Това засилва вашите амбиции да се докажете, да постигнете своето, да спечелите една битка, на „натриете носа“ на някого. В това плаване обаче ви очакват много подводни камъни. Не бързайте, не очаквайте резултати там, където е необходимо повече време, те да се получат. И друго, прекомерният натиск също не води до добър резултат. Ако опънете твърде много една струна, тя ще се скъса, от нея звук няма да получите. В петък Венера сменя знака и преминава в зона, от която ще увеличава подкрепата за вас, на приливи и отливи до месец април.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък, и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, романтичната тема се развива и през тази седмица. Луната в Риби ще ви прави чувствителни към вниманието на околните. Особено на хората, с които споделяте едно работно място, или имате общи служебни ангажименти. За свободните сърца периодът е добър за сближаване с обекта на внимание. Свързването на трите планети отговорни за чувствата – Луната, Венера и Нептун, ви прави твърде емоционални и отзивчиви,нещо с което е възможно да си създадете повече грижи. Марс в зоната на партньорството е нож с две остриета. Активността му привлича към вас внимание и желания за контакт и взаимоотношения. Но също така Марс е проводник на противоречия и амбиции на хора, които открито не ви харесват. Критичен ден в това отношение е четвъртък. Търсете баланса. В това ще ви помага Венера. Вашият планетен управител преминава в срещуположния знак в петък. В Овен Венера ще се движи по-продължително време,отколкото изминава един знак. Това е, защото там ще протече и по-голямата част от нейната ретроградна фаза. Венера в зоната на връзките е обещание за стабилност и добро развитие.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои делова седмица. Нарастващата Луна в Риби активира зоната на вашите доходи и притежания. Темата е актуална винаги, но през тази седмица ще ви се наложи да се занимавате по-задълбочено с нея. Дали приходите са малко, или разходите -големи, или и двете, в зимните месеци ще се главоболите над тези въпроси. Вашата рационална природа, способността ви да намирате най-прекият път и най-точното решение, сега ще намерят възможност за изява. В средата на седмицата някои ще трябва да тръгнат на път. Бъдете внимателни при дълги пътувания. В петък Венера навлиза в зона, от която ще влияе подкрепящо обучението, взимането на изпити, организирането на курсове, школи, преподаване и разширяването на приятелския кръг. Периодът в края на тази, и през следващата седмица е добър за подмяна на превозното средство с по-съвременно и надеждно.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък, и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Активността във водните знаци е целебна за вас, а в понеделник като бонус получавате съвпад на Луната и Нептун в другия воден знак – Риби. Добро начало за месеца на любовта. Любовната еуфория ще бъде в силата си в понеделник и вторник. От сряда слизате на земята и ежедневието ви завърта в луд бяг. В работната среда настъпва раздвижване, провокирано от Марс, който навлезе в Овен преди няколко дни. На някои ще се наложи да поемат работата на колега, или да заместват шефа, или да поемат по-голям товар на работното място. Конфликтите трудно могат да бъдат избегнати, още повече при активен двоен квадрат в кардиналните знаци. В този смисъл четвъртък е критичен ден. Избягвайте претоварване и конфликти. В петък Венера навлиза в зоната на професионалната реализация. Тук тя ще се задържи по-дълго, заради ретроградната си фаза, която е между 4 март и 15 април. Близостта на Венера и Марс обещава много динамика в личния живот, през месеца на любовта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Активността във водната стихия прави водните знаци много емоционални, но вашият е по- по- най-. Луната в Риби пренася любовна енергия от Нептун към Венера, включвайки и трите космични тела в общ лирично-чувствен танц. Така дните от понеделник до петък са дни на пресяване на чувствата, на осъзнаване на обичта към себе си най-напред, на слагане, а после сваляне на розовите очила, когато Венера се откъсне и премине в директния и импулсивен огнен знак Овен. От петък планетата на любовта ще се движи в кардиналния знак, доближавайки се достатъчно близо до Марс, за да превърне някои работни взаимоотношения в нещо повече.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Нощното светило във вашия знак е подходящ момент за обръщане внимание на собствените си емоции, тяхното разбиране, и ако се налага, налагане на контрол над тях. Нещо, което е необходимо, заради присъствието на Нептун и Венера под вашия покрив. Имате нужда от време за себе си, от романтика и нежност, от разбиране и подкрепа. Ако не можете да ги получите от друг, дайте си ги сами. В петък Венера ви напуска, за да се приближи до Марс в огнен дует за месеца на любовта. Темата за приходите и разходите ще ви занимава в следващите седмици и месеци, и по някакъв начин ще бъде свързана с личния живот. През април Венера отново ще бъде при вас, отначало на заден ход, а от 15 април директна, време през което ще ви прави по- харизматични и добронамерени.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Уран на 1.02.2017 / 5:32 ч.

Меркурий в квадрат с Юпитер на 2.02.2017 / 17:15

На 3.02.2017/17:51 ч.,Венера преминава в Овен.

През тази седмица Луната се движи между знаците Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

31.01.2017 /19:36 – 31.01.2017 /23:46

2.02.2017 /18:50 – 3.02.2017 / 3:50

5.02.2017 /0:41 – 5.02.2017 / 6:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. ники каза,

    Писа на февруари 23, 2017 @ 15:13

    Г-жо Дачева,бих искала да ви попитам кога са удачните периоди за преместване в нов дом от астрологична и нумерологична гледна точка.Интересува ме конкретно през март и април тази година,ако може да ми посочите?Благодаря предварително! :)Очеквам с нетърпение компетентния ви отговор!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 25, 2017 @ 14:18

    ники,
    през март и април Венера, и Меркурий след нея, са ретроградни и не е благоприятно за влизане в нов дом.
    Това по принцип.
    А иначе, темата трябва да се разгледа свързано с рождените данни на собствениците,които ще се местят в нов дом.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии