Седмичен хороскоп 30 януари-5 февруари 2023

2023 2 5Слънце-Марс тригон

Меркурий-Уран-тригон

Слънце-Уран в квадрат

на 5 февруари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Шарено ще бъде през тази седмица. От всичко по много. Първата половина е под влияние на сбор от хармонични аспекти. Всичко започва добре, но накрая нещо се обърква.

Позитивно начало на седмицата подсказват два важни тригона. В понеделник, в първите часове, Слънцето и Марс си подават ръка във въздушните знаци Водолей и Близнаци. Тригоните между тях се случват веднъж на година. Забелязвате как изчистването на небосвода от ретроградни планети влияе върху много сфери от живота ни. Изчистват се неяснотите. Да, истината може да не е приятна, но е за предпочитане, защото дава възможност на човек да направи своят избор.

По-малко от час по-късно е тригонът на Меркурий и Уран в земните знаци Козирог и Телец.

Заради ретроградността на Меркурий това е третият тригон между планетите. Аспектът е благословия за техничарите. Предишните два тригона бяха на 18 декември 2022 година при ретрограден Уран, вторият беше на 9 януари, когато и двете планети се движеха назад. Сега Меркурий и Уран са директни и техният тригон носи улеснения, придвижване, реализиране, сближаване в намеренията, подобряване на отношения между бизнес партньори, разбирателство и съгласуваност в IT сектора, или разпадане при ниско КПД. Зимно време е, но въпреки това могат да се правят проекти по модернизация и реконструкция, да се ремонтират вътрешни помещения, да се сглобяват уреди и съоръжения.

Двата тригона са много тясно свързани. Меркурий и Уран са управители на знаците на първия тригон – Близнаци и Водолей и по този начин усилват позитивните страни на проявлението му. Има и негативни, а те са умствен мързел и пренебрегване на подходящите условия. Луната се включва от понеделник до сряда включително, движейки се през Близнаци като пренася емоции, идеи и очаквания. Така взаимно обвързаните четири космични тела плюс Луната задават мощна ментална вълна, която е в състояние да стигне до отговори на трудни въпроси, да намери решение на нерешени досега проблеми. Юпитер също дава своята лепта, намирайки в знака на Марс и се близо до средната точка между Марс и Слънцето, като прави с тях стимулиращата интелекта конфигурация бисекстил. Воля, амбиция и ум обединени в едно могат да постигнат всичко. Но само ако побързат.

Втората половина на седмицата е по-малко съзидателна и повече разрушителна. Влиза в сила квадрата на Слънцето и Уран, който става точен в събота, на 4 февруари. Квадратите Слънце-Уран са два за една година, сходящ като сегашния и разходящ, беше през лятото. Първият е по-силен. Аспект на обратите, на внезапните състояния и неочакваните ситуации. Каквото и да е тръгнало добре в началото на седмицата, от сряда нататък е голяма вероятността да се обърне късмета. Понякога тези квадрати стимулират хората за включване на резервните сили и мотивират за победа.

Очертава се, меко казано, динамичен край на седмицата. В неделя планетите на страстта кръстосват шпаги. За връзките идват провокации от най-различен порядък. Венера е в по-силна позиция, в екзалтация в Риби. На Марс в Близнаци му остава да търси причини и оправдания. Не е изключена вербална агресия.

Пълнолунието в Лъв подсилва емоционалния заряд на квадратурите, още повече, че и Лилит е в Лъв. На практика пълнолунието и Уран правят тао квадратура, а знаем, че това е мощна конфигурация. Ще се отрази както на ниво общество, маси, социални слоеве, така и в близките междуличностни отношения. Рязката промяна ,която носи, може да накара много хора, провокирани от определени събития, да извърнат поглед, да се отметнат от мнението си за нещо важно.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Стягайте багаж и имайте готовност да тръгнете на някъде. Съгласувайте плановете си с най-близките или с тези, на които разчитате да участват и да ви подкрепят. Обмисляйте добре соловите изпълнения и дали можете да понесете отговорността за тях. Каквото сте намислили, правете го в началото на седмицата. В края и плановете могат да се объркат. Пълнолунието в Лъв, в неделя, е в зоната на славата, и сърдечните дела. Възможно е да спечелите много само с един романтичен жест. Но и обратното е възможно, да разрушите градено дълго време доверие само с една дума.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в Лъв. В неделя. Луната в Телец, а по обяд в Близнаци от понеделник ще ви въвлече във вихъра на служебните дела. Някои теми, на които сте спирали, и дори зацикляли, сега получават яснота и зелена светлина. С относителна лекота можете да постигнете съгласие и да се договаряте през първата половина на седмицата. Действайте премислено, но и бързо. От четвъртък нататък всичко става объркано и непредсказуемо. Двата квадрата и пълнолунието във вашия знак изпълват атмосферата с въодушевление, големи желания и амбиция за водачество.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица обърната изцяло към потребностите на другите. На някои ще се наложи придвижване до близки места. Благоприятно време за учене и преподаване, за представяне на научен труд, защита на дисертация, интервюта и изпити. До средата на седмицата. Имайте готовност за промени в първоначалните планове. Пълнолунието в Лъв, в края на седмицата е добър момент за изясняване на позиция и посоката, в която се движите. При някои, странични фактори ще се намесят, и ще внесат значими промени. Напрежението с партньора е вероятно да се засили в края на седмицата.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Повеждайте хорото. За работещите в IT сферата първите дни на седмицата са плодоносни. Не се разтакавайте, не отлагайте, бъдете организирани и бързи, за да имате успех. През цялата седмица от вас се очаква голяма решителност и мъжество. Вторник е ден на смелите крачки. В почивните дни обаче забавете темпото. Карайте внимателно, обмисляйте накъде да се движите, грижете се за близките си. Критичен период за родените в средата на зодията.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на голяма професионална ангажираност. Планетният управител е активиран от тригона си с Уран, предлага ви много варианти за решаване на една задача. Във вторник някои ще получат интересно предложение за нов проект, нова работа, нова професионална позиция. Получавате поощрение за професионалните си амбиции. В дните на пълнолуние е възможно да ви се наложи да бъдете на закрито, под заслон, далеч от суматохата на деня. Някои добре планирани неща могат да претърпят обрат.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, в началото на седмицата Луната е в другия земен знак Телец. Добро начало на една много променлива седмица. Меркурий от знака ви е хармонично свързан с Уран. За техничарите от групата, а те са мнозинство, този аспект е подкрепа за успеха на проекти, предимно на лични начинания. Картината е благоприятна за финансови постъпления, особено в първата половина на седмицата. Планове свързани с дома могат да се реализират успешно. В края на седмицата, напрегнатите аспекти и пълнолунието ви поставят в условия да ви бъдат разкрити интригите на близък до вас човек.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на личната амбиция. Луната е във вашия знак от понеделник преди обед до сряда вечерта. Тя усилва подстрекателството на Марс към егото ви. Стремежът за успех и налагане на собствената воля са много силен двигател за придвижване напред, стига да успеете да го задействате по подходящ начин. Умът ви работи на бързи обороти, търсете и намирайте решения, сега е точния момент. В почивните дни се очаква пътуване, или голяма социална активност, с много срещи, разговори и разгорещени дебати. Нечие решение ще промени значимо част от живота ви.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, успешно начало на седмицата. Въздушният тригон на Марс и Слънцето, както и съучастието на Юпитер, въздействат върху волята, мотивацията и смелостта, която е необходима, за да се пристъпи към мащабни действия. Правете нещата с размах през първите дни на седмицата. Стъпвайте смело. Бъдете бързи. Най-подкрепени са родените в първата половина на знака. В края на седмицата ситуацията е съвсем различна. Планетният управител внася безпокойство, заради квадрата с Марс. Пълнолунието в Лъв ви кара да се съобразявате с повече хора и условности. Включването на Уран подсказва намесата на тайни фактори и интереси.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Началото е изпълнено с подкрепа и разбиране, заради хармоничните аспекти, в които взима участие и Слънцето от вашия знак и неговият управител. По този начин сте лично ангажирани с всичко, което се случва около вас. В слънчевия период на личната година можете да си позволите самоизтъкване, стига да не прекалявате, и това да е във ваша полза. Пълнолунието в Лъв, в неделя, ви поставя сложни задачи за решаване. Намесата на Уран изисква много разум, бързина на ума и намиране на най-точните решения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на отдръпването. Намерете си сигурно местенце, дистанцирайте се от назряващата динамична ситуация, наблюдавайте и събирайте опит от чуждите грешки. Четвъртък и петък са дните ви за включване. Пълнолунието в зоната на финансите няма да ви остави безучастни, нито към материалните дела, нито към етичните такива. Заявявайте позиция и мнение. Ще спечелите с откритост и честност.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец, която в понеделник преди обяд е вече в Близнаци. Така отношенията с партньор/и стават важни и изискват внимание, както по настоящите дела, така и как да се капитализират те в бъдеще. Общите начинания изискват много внимание и обединяване на усилията. Въпроси около наследства и имоти очакват решение. Добър момент за подновяване на МПС, за намиране на по-добър начин за придвижване. Пълнолунието в Лъв е време за реализация на професионални амбиции. В отношенията с работодател/и могат да настъпят неочаквани обрати.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на дома и най-близките. Хармоничните аспекти от първите дни ви изпълват с ентусиазъм и планове за обединение с други хора. Общите усилия винаги дават по-голям резултат, но Венера от знака ви очаква признание. Ако не го получи, в края на седмицата предстои венерина буря. Четвъртък е най-романтичният ден от седмицата. Пълнолунието в Лъв ви подсеща да обърнете внимание на себе си. Търсете начини и места за почивка и презареждане, от които имате належаща нужда.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 120 Марс на 30.01.2023 в 3:45

Меркурий 120 Уран на 30.01.2023 в 4:16

Слънце 90 Уран на 4.02.2023 в 4:50

Венера 90 Марс на 5.02.2023 в 5:29

На 5.02.2023 в 20:28 ч пълнолуние в 16°Лъв

Луната е без курс на:

30.01.2023 7:52 – 30.01.2023 10:35

1.02.2023 13:58 – 1.02.2023 22:11

4.02.2023 8:19 – 4.02.2023 10:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 31, 2023 @ 15:43

    ПЪТЕВОДИТЕЛКА си ни беше Муси и такава си оставаш!
    БОГ да те закриля да изпълняваш Мисията си още много години напред…

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии