Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020

2020 8 31 на 2-ри

Меркурий във Везни от събота

Венера в Лъв от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново сме заедно, за да проследим танца на планетите и да се опитаме да разберем посланията, които ни изпращат.

Есента заявява властта си с пълнолунието в сряда. Слънцето в Дева и Луната в Риби застават едно срещу друго на 2 септември, сутринта, в 10-я градус на знаците. Пълнолунията са време на реализация, за жътва, за прибиране на реколтата. Пълнолунията са времето на изпълнение на желания отправени при новолуние, като най-свързано е с предходно новолуние в същия знак. По този начин пълнолунието в Риби сега, за някои може да са момент за изпълнение на желания от новолунието на 23 февруари тази година.

Пълнолунието в Риби прави така, че контурите се размиват, границите стават неясни и противоположностите не толкова различими. Водени от добрата си интуиция едни ще видят по-ясно картината, ще намерят отговори на въпроси, и път към истината. Други обаче ще потънат още по-дълбоко в съня си, в илюзорния свят, който им обещава сигурно убежище. Задълбочава се разделението по оста истина-лъжа. Това което с години мнозина наричаха измислици и конспирации, сега залива света с информация и факти, и дава възможност да се отворят широко затворените очи на скептиците. Разумът отказва да приеме това, което излиза на светло, и затова търси обиколни пътища, за да го приеме. Искаме или не, в интересни времена живеем.

Пълнолунието в Риби през тази седмица е съпътствано от значими аспекти. Опозицията на Меркурий и Нептун предхожда тази на Слънцето и Луната, но на практика работи съвместно с нея като активира знаците от подвижния кръст. Така Дева и Риби, Близнаци и Стрелец, ще се окажат включени в динамиката на случващото се през цялата седмица. Умението да се изплъзват, да минават бързо и леко през проблемни ситуации ще им бъде от полза, но не съвсем, ако имат засегнати зони в кардинални знаци в рождените хороскопи. Защото основна арена на случващото се продължават да бъдат кардиналните знаци. Петте планети движещи се в Козирог, Овен и Рак сключват напрегнати аспекти помежду си в конфигурацията тао, дойна квадратура.

Тъй като Марс е в своя знак Овен, силен и предизвикан като бик на корида от квадратите с половината обитатели на планетарния пантеон, то битките продължават, и стават все по-ожесточени. Марс в Овен предпочита честните битки, тези с кауза и ясни противници. Но към него са се прилепили Лилит и Ерис в съвпад, което в комбинация с напрегнатите аспекти в подвижните знаци пришпорва нещата да се случват бързо, без време за прецизност и изпипване, количество и бързина за сметка на качеството.

Венера, която управлява дипломацията и разбирателството между хората, е в кардиналния Рак от 7 август и в края на седмицата го напуска. След опозицията с Плутон в неделя, на планетата на любовта и хармонията предстои точна опозиция със Сатурн в сряда, в деня на пълнолунието, и квадрат с Марс в петък. Така през цялата седмица върху нея се упражнява масиран контрол и системни провокации. Едно е ясно, там където има нерешени въпроси,съмнения за предателство и измяна, спокойствие не може да се очаква. В много връзки ще има разногласия и конфликти,които ще преминат в ожесточена борба за надмощие.

Слънцето блести ярко, но успокояващо и обнадеждаващо в тази оцветена в страстното червено астрологична картина. В деня на пълнолунието, Слънцето е в точен тригон с Уран. Най-силно ще го усетят тези, които имат хармонични аспекти между Слънцето Уран в рождените си хороскопи. Аспектът активира ума и способността да се намират точни прости решения на сложни проблеми. Разположен в земните знаци обещава разум и далновидност, които насочени към решаване на глобални проблеми могат да направят много смислени и полезни неща за много хора. Тенденцията на Доброто се подкрепя и от предстоящия голям земен тригон на Слънце-Уран- Юпитер, който ще се развие през следващата седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на ангажиментите. Предимно служебни и то отпреди много време. Това което сте отлагали, сега се стоварва с цялата си тежест и ангажира изцяло времето ви. Пълнолунието в Риби ви прави чувствителни към всичко случващо се. Ако сънувате, ще забележите,че сънищата ви са по-широкоекранни и цветни. До края на седмицата Венера е в зоната на семейните отношения. Но е неспокойна,заради напрегнатите аспекти с Марс и Сатурн. Това ви поставя в сложни ситуации с роднините. Ще ви се налага да взимате страна, или да сте по-категорични в позицията си, или да приемете нечии претенции, макар да не сте съгласни с тях. От четвъртък нататък картината е по-благоприятна за вас.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Водолей. Голяма част от вниманието ще трябва да насочвате към другите, към обстоятелства касаещи партньора. Пълнолунието в Риби ви поставя в условия, в които да проявите повече сила на характера и по-голяма решителност. Напрегнатата конфигурация в кардиналните знаци, включваща Марс, Венера, Сатурн и други, е разрушител на илюзии, но също така катализатор на промени, които сега и в близко бъдеще ще намерят начин за изразяване. Оглеждайте се за добри възможности през тази и следващата седмица, когато ще се развие земния тригон с участието на Слънцето, ваш управител, Уран от зоната на кариерата и Юпитер от зоната на работните отношения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да тръгнете на път, или да си организирате пътешествие в близко бъдеще. Пълнолунието в Риби ще огрее дома и необходимостта от промяна. Добър период да смените жилището си според новите потребности. Или да набележите план за промени в собствеността си – доброволна делба, прехвърляне на имот, покупко-продажба или замяна. Имате в подкрепа земен тригон, който активира съответните зони от слънчевия хороскоп за две седмици напред. Началото полага хармоничния аспект между Слънцето и Уран в практичните знаци Дева и Телец.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. Луната е в другия неподвижен знак Водолей като още в понеделник ви поставя в зоната на динамични професионални взаимоотношения. Пълнолунието в Риби активира оста на подкрепата, която очаквате да получите. Ще ви се наложи да вникнете в мнението на другите, да преформулирате своята позиция, за да постигнете по-голяма съгласуваност. Планетният управител е в сложни отношения почти през цялата седмица, което ви връзва ръцете с неточна информация и ненадеждни източници. Да припомня, че Марс е в тила ви, активирал всичко, което е готово да застане срещу вас. Разчитайте на буден ум и оригинални идеи.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. В сряда пълната Луна в Риби огрява зоната на партньорството. Кой е с вас и кой против вас ще стане пределно ясно. Но също така ще ви покаже плюсовете и минусите от личен или професионален съюз с друг човек/хора, както и необходимостта от баланс. За необвързаните, пълнолунието в Риби е удачен момент за първа крачка, знак, насока към нещо по-определено. В това отношение ще ви помага планетата на любовта, която през тази седмица зове за яснота и определеност. От кардиналния знак Рак методите на Венера може да изглеждат провокативни, но не ги отхвърляйте. Слънцето и Меркурий са във вашия знак, а с тях добрите идеи и разумните постъпки. Още повече, че предстои голям земен тригон, изпълнен с подкрепа и вдъхновение.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието в Риби ще разкрие необходимостта да заделите повече от предвиденото средства за обучение, или за възнаграждение на хора, които са ви били в подкрепа, когато това се е налагало. Възможността да разчитате на сигурен човек/хора, да бъдете в движение и свободни, е безценна. Напрегнатите аспекти на Венера в зоната на партньорството подсказват, че това няма да стане бързо и лесно. Ще ви се налага да направите отстъпки, или да изчакате по-подходящо време. А времето работи за вас с развитието на земния тригон от хармоничните аспекти на Слънце-Уран-Юпитер в Дева, Телец и Козирог.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей, хармонично начало, което отправя много изисквания. Пълнолунието в Риби се разполага в зоната на професионалната изява. Това, което се реализира сега, може да сте заложили като желание преди шест месеца при новолунието в Риби през февруари. Ще събирате плодовете на засятото преди шест месеца. Включването на Меркурий, планетния управител, и Нептун могат да поднесат изненади. Сложната напрегната конфигурация в кардиналните знаци повлиява финансовата сфера. В средата на седмицата ще взимате важни решения.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, позитивно начало на седмицата задава Луната в другия въздушен знак Водолей. Пълнолунието в Риби и поставя през различни възможности да подобрите физическата си кондиция и здравето като цяло. Досегашният опит и добрата интуиция ще ви насочат към най-добрите методи за изчистване на организма и подобряване на имунната система, подготовка за наближаващите зимни месеци. Превенцията е най-доброто лечение. В зоната на професионалната изява се вихри Венера. Планетният управител е в напрегнати аспекти с няколко планети и това вероятно се отразява на служебните отношения. Ще ви бъде трудно, а може би и излишно, да се придържате към деликатно и любезно поведение там, където е нужно категорично изказване на мнение.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва динамично с луна във вашия знак. Озовавате се в центъра на вниманието на група хора, дали по ваше желание, или не. Планетният управител прави тригон със Слънцето и то огрява дори най-сенчестите аспекти от вашия живот. Пълнолунието в Риби подчертава ролята на финансите в живота, потребността от добри и стабилни лични доходи. Венера от зоната на здравето е в сложни, провокативни, отношения през тази седмица със Сатурн и Марс. Това ви кара да търсите отговори на въпроси свързани със здравето. Искайте най-доброто за себе си, дори да трябва да изчакате и да не взимате решение до края на седмицата. Добрите решения ще се появят съвсем скоро, вслушайте се във вътрешния глас и в интуицията си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в другия воден знак Риби е чудесно време на сбъдване на желания и съкровени очаквания. Обстоятелства свързани с пътуване е възможно да се променят във ваша полза. Но Венера от вашия знак е в сложна ситуация през тази седмица. Напрегнатите и аспекти ще ви поставят през повечето дни в разногласия и конфликтни обстоятелства с партньор, колеги и роднини. Земният тригон, в който се включват Слънцето, Уран, а по-нататък и Юпитер, е подкрепящ идеите и усилията насочени в полезност на повече хора. Ще получавате съдействие и благодарност за намеренията и още повече за резултатите.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои семейно ангажирана седмица. Домашните дела ще бъда в центъра на вниманието и в дните на пълнолунието. Пълната Луна в другия воден знак Риби огрява зоната на творчеството и изявата, на идеите, които искате да реализирате сега, или в близко бъдеще. Нещо върху което работите от февруари насам, излиза на дневен ред и подлежи на обсъждане с колеги или с близки хора. Планетните управители на знака ви-Марс и Плутон, обаче са в конфликт, и заедно се противопоставят на харизмата на Венера. Ако сте вложили добри намерения, ще ви трябват още воля и търпение, за да убедите другите в тях. Слънцето и Меркурий от зоната на приятелите обещават подкрепа като през втората половина на тази и през следващата, тя ще има реални измерения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица с пълнолуние в Риби. Пълната Луна във вашия знак и поставя във фокуса на вниманието на много хора. Пълнолунието носи резултати от пожелани, или направени неща при предишни новолуния, като най-силно проявено е това във вашия знак от месец февруари. Берете плодове, които сте посяли в началото на годината. Венера в другия воден знак Рак, при други астрологични условия, би била много подкрепяща. Но сега планетата на любовта и хармонията е силно притеснена от напрегнатите аспекти с лошите момчета -Марс и Сатурн. Затова не бъдете излишно доверчиви към „приятели“, въздържайте се от показност и прекомерни разходи. Вслушвайте се в мнението и разумните препоръки на партньор.

Дати на някои астрологични събития

На 2.09.2020/8:21/ Пълнолуние в10°Риби

На 5.09.2020/22:46/Меркурий преминава във Везни

На 6.09.2020/10:21/Венера преминава в Лъв

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, втора и трета четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

5 коментара so far »

  1. Милена каза,

    Писа на септември 1, 2020 @ 15:23

    Здравейте уважаема Муси,

    Много благодаря за хороскопите, които за пореден път се оказват много точни!

    Моля Ви за съвет, подходящ ли е периодът през м. септември, за започване на нова работа и съответно до колко ще бъде дългосрочен и стабилен ангажиментът въз основа на сключеният трудов договор?

    Благодаря Ви и желая здрава, ползотворна и слънчева седмица!
    Поздрави,
    Мила

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2020 @ 9:52

    Милена,
    периодът е добър за сключване на трудов договор. Дали ще бъде “дългосрочен и стабилен” зависи и от други условия.

  3. Милена каза,

    Писа на септември 2, 2020 @ 12:19

    Много Ви благодаря за отговора, Муси!

    Поздрави и успешен ден,
    Милена

  4. Виктория пенчева каза,

    Писа на септември 2, 2020 @ 14:00

    Здравейте Муси ,
    Благодаря ви за информацията която ни давате , чакам с интерес всяка ваша публикация
    Бих искала да ви попитам защо не пишете за датите когато луната е без курс

    Поздрави

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2020 @ 11:26

    Виктория пенчева,
    отнемат ми време, а и не видях някой да реагира на липсата им.
    Ще ги публикувам отново от следвщия хороскоп нататък.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии