Седмичен хороскоп 31 май-6 юни 2021

pr21 от 2 юни

Меркурий и Нептун в квадрат

Марс и Плутон в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец юни е активна и разнообразна в астрологично отношение. Луната е намаляваща и се движи между неподвижните знаци Водолей и Телец. През цялата седмица доминират въздушната и водната енергия, което повлиява позитивно делата на хората със силно влияние в тези стихии. При много активни и преекспонирани въздух и вода обаче владеят еуфорията и илюзиите.

В понеделник е тригонът Луна- Слънце, който в съчетание с водния тригон на Марс и Нептун полага обнадеждаващо начало на седмицата. Очакваме благоприятно развитие на някои започнали процеси и добри новини. За някои определено ще са добри. Докато първият аспект се случва всеки месец, то вторият прави това на две години веднъж. Хармонията между Марс и Нептун на водна територия подсилва въображението и интуицията, прави хората на изкуството активни в творческите си търсения. Занимаващите се с водни спортове също.

Подтик на съзидателните импулси добавят и аспектите,които стават точни във вторник. Слънцето прави съвпад със СЛВ в Близнаци, а Луната с Юпитер в Риби. Докато СЛВ е в Близнаци това ни се случва за втори път, предишният бе на 20 юни 2020 г., в 29-я градус. Сегашният е на 1 юни 2021, и в 10-я градус на Близнаци, следващ подобен след 19 години. При тези, при които съвпадът Слънце-СЛВ е близо до рожденото Слънце, или до началото на кардинален дом, първи четвърти, седми и десети, се очаква важна житейска промяна, желана или резултат на голяма лична активност. При анализ на годишния хороскоп може да се прецени, коя житейска сфера ще обхване тази промяна.

Сряда може да се окаже най-напрегнатият ден на седмицата. Луната и Слънцето са в квадрат, Венера е в последния градус на Близнаци, в компанията на ретроградния Меркурий и в квадрат към Нептун. Който има да казва нещо компрометиращо, да го казва сега, или да замълчи… Поради голямата активност е възможно да има срив в информационния обмен. Една струна, която прекалено много с опъва, накрая се къса. С преминаването на Венера в Рак в сряда след обед, астрологичната картина значително се променя.

Докато се движеше в Близнаци от 9 май насам,планетата на баланса и хармонията, на правото и справедливостта, с подкрепата на Меркурий, даваше своите предпочитания на говоренето и писането, то в Рак играта загрубява, всичко става много лично, ранимо и драматично. И тъй като Венера в края на въздушния знак, преминава през градусите на значими звезди като Полярната и Бетелгейз, вероятно в средата на седмицата ще наблюдаваме пълен обрат в нечие изказ и поведение.

Фон на това е квадратът на ретроградния Меркурий с Нептун, който става точен в събота на 5 юни. Писах вече и да не се повтарям, припомням: „Особеното при тазгодишното преминаване на Меркурий през Близнаци е не само ретроградната му фаза в него знак, но и трите точни квадрата, които прави той с Нептун- на 23 май, на 5 юни и на 6 юли. Поради забавеното движение на вестоносеца на боговете, първите два точни аспекта се превръщат в един удължен, между 23 май и 5 юни, плюс-минус ден, два. Точно като на забавен каданс ще можем да видим и подробности, а в ретро фазата да повтаряме записа многократно, за да си изясним, колкото е възможно по-добре картината. Ще бъде трудно, защото Нептун от Риби с голямата четка с акварелна боя разводнява темите, размива контурите, вкарва в заблуждение лековерните. Необходима е съзнателна концентрация и волево усилена проницателност, за да се преодолеят защитите от неистини. И да разберем, че разкриването на едни истини е съпроводено от скриването на други, които ще чакат своето време да бъдат разкрити.“

Влизането на Венера в Рак, в кардиналния кръст, дава подкрепа на Марс от Рак в неговата битка със статуквото, чрез опозицията му с Плутон от Козирог. Този аспект става точен в края на седмицата, на 5 юни, на границата с 6-ти, но влияе през последните седмици. Разрушителният ефект на тази опозиция в кардиналните знаци Рак-Козирог се подсилва с тао квадрат от Ерида/Ерис в Овен. Хората с рождени планети и върхове на кардинални домове в 20-27 градуса на кардинален знак трябва да бъдат внимателни през втората половина и особено в края на седмицата, когато и Луната влиза в кардиналния Овен. Тези, които имат в рождените карти опозиция на Марс и Плутон, както и родените под знака на Скорпион, ще усетят по-силно влиянието на този изпълнен с ярки емоции, аспект. Избягвайте рискови ситуации, успокоявайте напрежението там, където можете, не се захващайте с неща, които не са по силите ви, или противоречат на разбиранията ви. Не прилагайте сила нито към себе си, нито към другите.

В междудържавните отношение ще се увеличава напрежението, протести, бунтове, възможни са провокации, терористични актове, необичайни по време и място атмосферни явления, движение на земни маси, земетресения и други. Периодът е неблагоприятен както за информационните, така и за паричните потоци – банки, борси, трезори, заложни къщи, застрахователни компании, с голяма степен на вероятност, ще претърпят трусове и щети.

Два хармонични аспекта укрепват позитивните нагласи и дават вяра в добрите намерения, и резултати, през цялата седмица. В четвъртък и петък стават точни въздушният тригон Слънце-Сатурн и водният Венера-Юпитер. И двата „дават рамо“ на действия подтикнати от добри намерения, почтеност, въвеждане на ред и порядък, зачитане законността и равнопоставеността на хората през закона, на отговорността и справедливостта в обществените отношения.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на приятелството и подкрепата. Луната и Слънцето във въздушен тригон в началото на седмицата ще ви дават увереност, че сте обградени с добронамерени и подкрепящи ви хора. Добър момент да привличате не толкова нови приятели, колкото да възобновите и затвърдите старите отношения, на които сте разчитали преди време. За някои ще се отвори възможност да навлязат в по-добра среда, или започнат обучение, макар краткотрайно, с което да подобрят образователния си статус. С преминаването на Венера в Рак, в сряда, в най-близката среда настъпват благоприятни промени. Договаряне за ремонтни дейности обаче отложете за след 22 юни, когато планетата на комуникациите тръгне в права посока.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица,в която ще се налага да забравят за себе си. Внимание и енергия ще трябва да отдавате другиму. В понеделник и вторник имате важни срещи с колеги и шеф, които ще ви дадат ориентири за бъдещите ви планове. Има скрити неща, които искате да проучите, има тайни които очакват да бъдат разкрити и информация, която си пробива път към вас. Съвпадът Слънце-СЛВ отбелязва важен житейски момент. Предстои ви да влезете в нова среда, да се обградите с хора, с които имате много общо, да работите по важни за вас проекти, реализацията на които ще ви възнагради след около три години, когато СЛВ бъде в Телец.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Уреждането на важен за вас въпрос може да ви накара спешно да тръгнете на път. Двете добротворни планети в зоната на дома и семейните отношения носят хармония и разбирателство. Те получават подкрепление от другата добра планета Венера, която от другия воден знак Рак, от сряда нататък,за три седмици напред, ще съдейства за решаването на въпроси,които касаят близките. Периодът е добър за придвижване напред по теми свързани с преместване, купуване или продаване на жилище, уреждане на имотни спорове с роднини, подготовка на документи за пристъпване към сделка.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица, с много активности в зоната на кариерата. Началото на седмицата за някои ще бъде отбелязано с важна професионална среща, и може би интересно предложение, за което ще имат кратък срок за обмисляне и отговор. Рисково е да се осланяте на обещана подкрепа, разчитайте най-вече на себе си, на собствения опит, знания и умения. В сряда Венера преминава в Рак и това ще се отрази добре на приятелските ви отношения, на тези с хората от близката среда на живеене, съученици, съседи, някои родственици. Дипломатичните ви умения ще бъдат оценени, предизвиквате доверие и респект, можете да разширите приятелския кръг както в реалната, така и във виртуалната среда. Ако пътувате в края на седмицата, въоръжете се с търпение и преценявайте с разума си всяка ситуация.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои натоварена с ангажименти седмица. Направете си подробен график и го спазвайте стриктно, за да успеете с всичко планирано. Предстоят ви срещи още в началото на седмицата, от които е възможно да се оформи работно предложение, върху което да си струва да помислите. Съвпадът на Слънцето със СЛВ е значим времеви маркер за следващ 19 годишен период на реализация в нова професионална среда. Не се хвърляйте обаче през глава към новото, мислете, преценявайте и решавайте след 22 юни, знаете защо. Венера, която преминава в Рак в сряда още сега ще ви привлече към нови идеи, проекти, работен екип, среда на съмишленици. Отношенията с важен за вас човек също навлизат в нов етап, или това място да бъде заето от друг. В петък и събота се старайте да запазвате спокойствие и да не се поддавате на негативни емоции.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Марс от срещуположния знак застава в точна опозиция в събота, но влиянието е през цялата седмица, особено подчертано в петък и събота, когато Луната е в другия кардинален знак Овен. Аспектът отразява съществуващи противоречия между вас и околните, на които е дошъл момента да обърнете внимание. Известен баланс може да се постигне с подкрепата на Венера, която навлиза в Рак в сряда, правейки хармонична връзка с Юпитер. Поле за разбирателство има до сряда,особено ако става дума за междусъседски конфликт. В петък и събота ще са нужни повече усилия и взаимна отстъпчивост.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на много движение, а за някои пътуване надалеч. Началото на седмицата е обещаващо с Луна в другия въздушен знак Водолей, а и доминирането на въздушно-водната енергия създава условия за творческо въодушевление и полет на мисълта. Във вторник ще имате интересни срещи и предложения, но проверявайте достоверността на всяка информация, за да не бъдете подведени. Съвпадът Слънце-СЛВ, който се случва 1-2 пъти на 19 години обещава важни промени,с голямо лично участие, на тези с рожден ден през първата половина на седмицата или с асцендент в 10-11 градуса Близнаци. Ретроградният Меркурий ще ви прави неуверени и подозрителни към новото, но Венера преминава в Рак и правейки тригон с Юпитер, ще затвърждава личната увереност и желанието да се харесате на околните.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои романтична седмица. Началото обещава успех, с Луната в другия въздушен знак Водолей. Комбинацията между въздух и вода, в чиито знаци през тази седмица са разположени повечето планети, ви прави чувствителни към жестовете на внимание и харесване. Периодът е добър за срещи с подходящи хора, за обмисляне на планове за бъдещо обучение, за промяна на някои постигнати вече цели с нови, които да осмислят следващия 19 годишен период от живота ви. Венера преминава в зоната на кариерата в сряда, за около три седмици като ще ви съдейства да намирате баланс в отношенията с колеги и началници. В петък и събота напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ще поставят остро за решаване противоречията между служебните и семейните ангажименти.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Обещанието е да се захванете лично с решаването на важни въпроси, касаещи вас и близки на сърцето ви хора. Съвпадът на Слънцето и СЛВ в зоната на любовта, творчеството и децата, бележи важен житейски момент, промяна, която ще повлияе тази сфера през следващите 19 години, по-сериозно обвързване, преместване в общ дом, смяна на местоживеенето, раждане на деца и др. подобни. Водният тригон на Венера-Юпитер благоприятства финансовите дела. Някои ще могат да си позволят почивка и процедури по укрепване на здравето. В петък и събота не се претоварвайте, не прекалявайте с работа или спортуване.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Задължения към други хора ще заемат по-голяма част от времето през седмицата. Имате да решавате финансови въпроси и такива свързани със собственост, наследство или инвестиции. Първата половина на седмицата е по-благоприятна в това отношение. Ще ви се удава да проучвате, да обработвате и анализирате данни и обстоятелства. Връщане назад във времето, спомени, ретроспекция, ще ви помагат много за оформяне на мнение и заключение. В сряда, на 2 юни, Венера преминава във вашия знак. Относително на бърз ход тя ще го прекоси до 27 юни. Планетата на любовта и хармонията ще омекоти донякъде влиянието на Марс и макар двете планети да не направят съвпад на ваша територия, енергиите им взаимно се допълват като ви подкрепят да заявите себе си, да отстоявате позицията си, да бъдете по-открити и привличащи вниманието на околните. В петък и събота кардиналната енергия е провокирана от аспекта на Марс и Плутон. Избягвайте рискови ситуации, не се претоварвайте, не прилагайте сила,там където можете да решите проблема с взаимно разбиране и добра дума.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица посветена на семейството и най-близките хора. Обръщайте повече внимание на възрастните хора около вас. През цялата седмица родените в първите градуси на знака са под благотворното влияние на водния тригон Венера-Юпитер, който ги дарява с позитивни емоции и хармония в личните отношения. Планетата на любовта и красотата от сряда е в най-семейния знак Рак, задействайки желанието за разнообразие, забавления и пътешествия. Управителите на знака ви са в опозиция през тази седмица и това може да ви създаде някои притеснения в отношенията с околните. В края на седмицата, ако тръгвате на път, подгответе се добре, бъдете предвидливи, информирайте се за пътната обстановка.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Доминирането на въздушно водния комплекс ще ви кара да се люшкате от единия в другия край на емоционалния спектър. Във вторник и сряда, когато Луната е във вашия знак, имате значително предимство и можете да насочвате събитията в желаната от вас посока с подкрепата на водния тригон на благодатните Венера и Юпитер. Съвпадът на Слънцето и СЛВ е знаков за домашните условия. Предстои значима промяна в условията на живот и в хората, с които живеете в едно домакинство. Заредената със силни емоции опозиция на Марс и Плутон може да ви изкара от равновесие през втората половина на седмицата като ви кара да кажете или направите неща, за които по-късно да се упреквате.

Дати на някои астрологични събития

На 2.06.2021/16:18/ Венера в Рак

Слънце 0 СЛВ в 10Близнаци на 1.06.2021/2:12

Марс 180 Плутон на 5.06.2021/ 21:45

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

1.06.2021 9:13 – 1.06.2021 12:07

3.06.2021 14:10 – 3.06.2021 20:58

6.06.2021 1:47 – 6.06.2021 8:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии