Седмичен хороскоп 31 януари-6 февруари 2022

2022 2 1Новолуние във Водолей на 1 февруари

Меркурий директен от 4 февруари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни интересна седмица. Второто за годината новолуние, второто след зимното слънцестоене и съответно началото на китайската нова година. Годината на черния(синия) воден Тигър, който пази севера и символизира зимата, се очаква да бъде неспокойна, с голям размах и мащабност на социалните промени, политически бурна, с много и дръзки обрати.

На 1 февруари, вторник, е новолунието в 12Водолей. Вдъхновението и идеализмът, които само по себе си предизвиква новолунието във Водолей са в голяма степен потиснати и ограничени от близостта на Сатурн, и квадратът с Уран. Все още всичко е под похлупак. Планетите, както писах няколко пъти вече, са струпани в една трета от зодиакалния кръг, между Козирог и Телец. Гърнето ври отвътре, страстите бушуват в малки зони, в отделни страни и лесно могат да бъдат заглушени. Канадския поход на тировете е знак, който дава начало, но в момента не решава проблеми. Резонанс на всички подобни акции ще има от 9 февруари нататък.

Новолунието във Водолей в стелиум със Сатурн се случва за пръв път от 30 години, за последно е било на 3 февруари 1992 година. На 4 февруари е точния съвпад на Слънцето и Сатурн в 15-я градус на Водолей.Съвпад Слънце-Сатурн имаме всяка година, в последните две това се случва във въздушния знак. Сега този съвпад разширява влиянието на стелиума като време и сила. Слънце-Сатурн е носител на разум и сила, наред с другите съпътстващи фактори може да бъде катализатор на социални промени, на разчупване на стари стериотипи, на на промени на граници, на излизане извън рамки и конвенционални модели на мислене и действие.

Стелиумът съживява за пореден път квадратът Сатурн-Уран, което ще активира на ново ниво силите на дълбоката държава и опитите да налага контрол по всички възможни начини. Това ще им се удава все по-трудно, поради нарастващото недоверие и опозицията на все по-големи маси хора, но процесът ще продължава докато тази квадратура не се разпадне, а това става в края на годината.

В петък, на 4 февруари, Меркурий тръгва напред. Тази ретроградна фаза се усети по-тежко, и по-продължителна като време,заради съпътстващата ретроградна Венера в Козирог допреди дни. Сега двете вътрешни планети продължават движението си по знака на властта, като през следващите две седмици, до пълнолунието в Лъв на 16 февруари, в Козирог им предстоят съвпади с управителите на Скорпион, знакът на задкулисието и капитала. Оттам нататък ще може да се диша по-леко.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои продуктивна работна седмица. Новолунието във Водолей ви прави успешни в средата си, с потенциал да привличате симпатии и подкрепа. Можете да постигнете важни договорености, след 4 февруари, когато Меркурий се обърне, стига това да не засегне вашите лични доходи. В края на седмицата, от петък късния следобед до неделя,включително, Луната е във вашия знак и съответно имате пълномощия да лидерствате. С Марс в знака на властта това няма да бъде трудно. В неделя обаче не прекалявайте с личните си претенции.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. В меркуриевия период, новолунието е като стартова площадка за изстрелване на новите проекти, които да развивате през втората половина на личната си годината. Присъствието на Сатурн придава повече практична нотка и сериозност на плановете, но квадратът с Уран предупреждава за очаквани резки обрати в наглед спокойното развитие на нещата. Меркурий става директен от петък, 4 февруари. От зоната на ежедневните ангажименти и здравето ролята му е да внесе успокоение в притеснения и да даде нов поглед на вече отработени на идейно ниво планове.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Новолунието във Водолей раздвижва полето на приемането и обработка на информацията. Там навлизат нови енергии и нови идеи завладяват ума. Съвпадът на Сатурн с новолунието е стабилизиращ фактор, донякъде ограничаващ ви, но като цяло подтикващ към повече реализъм в планове и намерения. Много благоприятно е за ума и плодовете му секстила, който новолунието прави към рождените слънца около 12-я градус на Стрелец, или асцендент там. Меркурий от зоната на личните притежания и доходи става директен в петък като отваря път за намиране на начини за стабилизиране в материален план. С четири планети в тази зона, в следващите седмици, няма да ви липсват сериозни планове как това да стане.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новолунието във вторник, на 1 февруари, във Водолей е в зоната на кариерата. В професионалния живот настъпват интересни промени. Някои предизвикателни, целящи да ви изкарат от коловоза на спокойствието, в който сте застинали. Планетният управител напредва в сродния по стихия знак Козирог. Слънцето прави съвпад със Сатурн в зоната на професионалните ангажименти. Меркурий се изправя в петък, на 4 февруари, и допълва една подкрепяща растежа ви картина, която ще се развива сега и в следващите седмици, докато силата е в земната стихия.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на обръщането на Меркурий. В зоната на любовта, сърдечните дела, творчеството и децата, излизането му от ретроградната фаза е важен момент, когато очакванията за позитивна промяна нарастват. Новолунието във Водолей може да изиграе ролята на стартов пистолет и даде команда за пускане по пистата на новите възможности. На първо време мислете за реорганизация на ежедневния си график, там има много какво да се променя. Здравето и отношението към него също изискват нов поглед, и нов подход. Сатурн като съучастник в съвпада на светилата, ви насочва към разумни, възможни за реализация, начинания. Юпитер от зоната на партньорството ви подкрепя. В сряда не пропускайте покана за разговор или да обмислите предложение за съвместна дейност.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица с интересно новолуние. На 1 февруари, вторник, Слънцето и луната се срещат във Водолей, а там в близост от три градуса се намира Сатурн. Така планетният управител участва в стелиум със светилата,което се отразява по особен начин върху зоната на притежанията. В сферата на личните морално-етични ценности новолунието внася нови нотки. В зоната на личните доходи и притежания ще има свеж полъх от нови идеи и възможности,които да се реализират в следващите месеци. Меркурий от вашия знак става директен в петък, 4 февруари. Това ще ви помогне да изясните визията за себе си, какво да оставите и какво да промените. В сряда предстои среща, която лично ви касае, възможни са добри оферти и предложения.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на новолуние в другия въздушен знак Водолей. Чудесен период да задвижите плановете си,да преподредите приоритетите си, защото новата Луна насочва към нови цели. След Венера, планетният управител също тръгва в права посока. Меркурий се изправя в петък, на 4 февруари, но няколко дни е стационарен. Така в края на седмицата енергията им се излива в зоната на споделените притежания, на инвестициите и общите бизнес планове. От следващата седмица сте в добър период за сключване на договори за покупко-продажба, или за наемни отношения. В професионално отношение Юпитер ще ви подкрепя почти през цялата седмица. В сряда не пропускайте важна среща, или интересно предложение.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Новолунието в зоната на любовта, страстта, творчеството и децата ви кара да оцените всяко от тях по достойнство. Това, което ви липсва,сега може да дойде в живота ви с нова сила, много по-осъзнато и пълноценно. Меркурий, който в последните три седмици ви създаваше дискомфорт и притеснения в домашната среда, в петък, на 4 февруари, излиза от ретроградната си фаза. В зоната на дома обаче все още е пренаселено и там се случват основно нещата, които изискват внимание и грижи. Новости в личния живот и емоционални вълнения престоят през тази и следващите две седмици, до новолунието в Лъв.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата е забележителна с новолунието във Водолей. Всяка година Слънцето и Луната се срещат веднъж, много рядко два пъти, във вашия знак. Сега обаче съвпадът им е близо до Сатурн и активира квадрата с Уран. Новолунието повлиява аспекта между двамата управители на знака. Това ще даде отражение върху някои сфери от живота най-вече на тези със слънце/асцендент в зоната от 10-15 градуса Водолей. Новолунието може да бъде успешен старт за лични промени, за съвършено нови посоки на развитие, нова среда, нова професия, нов поглед към бъдещето. Струпването на планети в скритата зона, придава още по-голяма мистичност на случващото се. Изправянето на Меркурий, след това на Венера, помага за избистряне на възприятията и по-ясна мисъл.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица обърната към семейните дела и най-вече тези на партньора. Общите планове и начините за тяхното постигане са доминиращата тема в следващите дни. Новолунието в зоната на споделените притежания отваря врати за реализацията на някои от тях. Купуване, продаване на собственост, отдаване под наем, делби и споразумения за съвместни начинания са важни теми в следващите дни. Новолунието във Водолей внася въодушевление, но Сатурн до него и планетите в Козирог ще ви помагат да се заземявате и да обръщате внимание на практичната страна на начинанията. Меркурий се обръща в петък, 4 февруари, и дава зелена светлина за сключване на договори.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Новолунието във Водолей, на 1 февруари, идва с обещание за промени в домашната среда, за отваряне за вратите към нови възможности за обновяване, и нови хора да привлечете към семейството. Налага се да се движите повече, да пътувате на близки разстояния, да участвате активно в живота на близки хора. В петък, когато Меркурий тръгне в права посока, усилията ви ще дават по-добър резултат. С новата Луна и от петък нататък, идва благоприятно време за учене и подобряване на квалификацията.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. Новолунието в зоната на скритите процеси, себепознанието и подсъзнателните импулси е носител на нови разбирания за себе си и своите способности. Сучастието на Сатурн, и то в сатурновия период на личната година, подсказва потребност да се опрете на утвърдени разбирания, на изпитани вече в реалния живот лични модели на справяне. Новата Луна ще оцвети всичко това по нов, осъвременен начин. Ролята на средата и приятелите ще бъде по-ясно очертана в края на седмицата, когато Меркурий излезе от ретроградната си фаза, а това ще увеличи усещането за общност и съпричастност към кауза.

Дати на някои астрологични събития

На 1.02.2022/ 7:45/новолуние в 12°Водолей

На 4.02.2022/ 6:12/ Меркурий директен от 24°Козирог

Слънце 0 Сатурн на 4.02.2022/ 21:04

Луната е без курс на:

31.01.2022 6:44 – 31.01.2022 11:42

1.02.2022 13:01 – 2.02.2022 12:59

4.02.2022 11:41 – 4.02.2022 16:56

6.02.2022 19:21 – 7.02.2022 0:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии