Седмичен хороскоп 4-10 април 2016

НЛ 7 4   16 в Овен от вторник

в Телец от сряда

в Овен в четвъртък

Слънце в съвпад с Уран в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересна в астрологично отношение седмица. Главен акцент разбира се е новолунието в Овен на 7-ми април. Слънцето е най-важното действащо лице, включено в мажорни аспекти – съвпад тригон и квадрат с Луната, Уран, Сатурн и Плутон. Това значи,че всичко ще бъде на показ, няма „скрито-покрито“. Хората ще си казват нещата директно, ще изразяват мнение и емоции, ще искат яснота в отношенията си, ще признават чувства, ще поемат ангажименти, или ще развалят такива.

Тази директност и еднозначност ще бъде по-видима в първата половина на седмицата, докато Меркурий е все още в прямия, като изказ и поведение, Овен. Меркурий преминава в Телец в сряда сутринта и това ще придаде повече практицизъм на мисловните процеси. Земната енергия влияе благоприятно на „хвъркатия вестоносец на боговете“ като приземява някои от твърде нереалистичните идеи и намерения. Гостуването на Меркурий в Телец сега ще бъде по-дълго от обикновено, повече от два месеца, от 6 април до 13 юни, тъй като обхваща и ретроградната му фаза между 28 април и 22 май.

На мястото на Меркурий в огнената територия на Овен навлиза Венера. От 5-ти до 30 -ти април планетата на любовта е в първия знак на зодиака и ще придава повече импулс в личните отношения, насищайки ги с ентусиазъм и страст. Езикът на дипломацията, към който скланяше Венера в Риби при спорни ситуации, отстъпва пред директното, до болка искрено послание на Венера в Овен.

Цялата седмица е под влияние на аспектите на Слънцето с останалите планети. Първият хронологически е тригонът на Слънце и Сатурн. Този аспект се случва два пъти в годината. Тъй като Сатурн сега се движи в Стрелец, това се случва по времето, когато Слънцето от своя страна е в Овен или в Лъв. Огненият тригон Слънце – Сатурн е стимул за сериозните планове, за намеренията разположени в по-дълго време напред, за предварително добре обмислени ангажименти. Той благоприятства цялата седмица, дори при някои хора е започнал като процес по-рано, още в предната седмица. Тригонът Слънце-Сатурн ще ни помогне да изкараме „на светло“ аргументи за и против по важен въпрос, за някои ще е от личен характер,за други – ще има социални измерения.

През тази седмица Слънцето навлиза в зоната на квадрата на Уран и Плутон. Квадрат,който както знаете, бе много активен в последните 6 години, и все още не е загубил силата си. Най-напред е точният квадрат на Слънцето към Плутон на границата между сряда и четвъртък, последван от точния съвпад на Слънцето и Уран, отново на границата,но между събота и неделя.Съвпадът на Слънце и Уран се случва един път в годината. Миналата година това е станало на 6 април. Новолуние в съвпад с Уран се случва веднъж на две години. Последната близка среща на трите космични тела и имало на 13 март 2014 година.

Включването“ на квадрата Уран-Плутон от дневното светило ще влияе през цялата седмица. Отново ще се „разбунят духовете“, защото квадратът Уран-Плутон, както видяхме през последните години, има разрушителна сила, активира бунтарството, отхвърлянето на ограниченията, безразсъдността, агресията, преобръщането на представите за добро и зло. Допълнително усилен е и от включването на Луната по време на новолунието в четвъртък, 7-ми април. Така втората половина на седмицата е напрегната и с неочаквани последици, както следствие на активността, така и от пасивността на хората, и институциите.

Новолунието в четвъртък, 7-ми април е в 18-я градус на знака Овен. Съвпадът на светилата ще ни прави нетърпеливи да се случват нещата по начина, по който ги виждаме и искаме. Най-активно включени в седмичните астрологични аспекти са родените в средата, втората декада, на кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог, на подвижните – Стрелец, Близнаци, Дева и Риби, както и всички които имат Асцендент, МС, планети, и особено съвпади на планети в тази зона, между 15-я и 20-я градус.

Новолунието в Овен,в съвпад с Уран, подкрепено от тригона на Сатурн и Меркурий в Телец, влияят благоприятно върху бизнеса. Успех ще имат тези, които са инициативни, смели и решителни, които бързо мислят, бързо намират най-краткия, но и най-верният път до целта. Периодът е добър за сериозни разговори и договаряне на сделки, за въвеждане в действие на изобретения, на иновативни разработки и изделия, резултат от новите технологии, и прогресивните разбирания на създателите им.

Успешна работна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Всичко, което се случва около вас, ви засяга пряко. Слънцето е в средната зона на знака ви и много активно, което ви поставя в центъра на събитията. Новолунието във вашия знак залага новата астрологична година. Венера, която ви идва на гости за близо четири седмици, допълнително увеличава вашата привлекателност и ви вкарва в полезрението на много хора. В сряда и Луната идва при вас. Бъдете на кормилото на живота си, обръщайте внимание на това, което можете да промените и подобрите както във външния си вид, така и в бита. Имате нужда от коренна промяна в някоя сфера от живота си. Но, за да имате гарантиран успех, тя трябва да е добре обмислена и планирана. Петък и събота са благоприятни за финансовите ви дела.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Вдъхновението ще бъде ваш надежден спътник в следващите дни. То ще привлече към вас нови енергии, нови идеи и съответно нови върхове за покоряване. Меркурий навлиза в зоната на кариерата в сряда, което прави работната среда много динамична и предизвикателна. Тогава Венера е вече в сродния по стихия знак Овен, което дава на емоционалния ви живот нова посока, разширявайки хоризонти и възможности. Новолунието, което се случва също там, в Овен, за някои ще даде старт на планове свързани с чужбина – пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит, преместване за известен период от време. Други ще постигнат изгоден договор за популяризиране на свой творчески проект- издаване на книга, песен, филм, участие в изложба или модно ревю, организиране на курс за обучение, семинар, конференция, конгрес. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, време за напредък, но и за преформулиране на целите, по-големи амбиции и „натискане педала на газта“.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Сега вече любовта е на прага ви. От вторник Венера стъпва на огнена земя, в Овен, и до края на месеца ще поддържа розовия цвят в личните взаимоотношения. Новолунието в четвъртък, което събира светилата и Уран в едно, задава голяма доза енергия в сферата на емоциите и преживяванията, свързани с хора близки на сърцето ви. Прави ви по-смели, решителни и предприемчиви, като амбициите за успех и себедоказване срещат разбиране и подкрепа. Подсилената огнена енергия в денят на новолуние, в марсовия период на личната година, ви прави превъзбудени и склонни към импулсивни реакции. През втората половина на седмицата, включените напрегнати аспекти в кардиналния кръст предполагат претоварване и травми. Децата, техните радости и грижи ще заемат значителна част от времето. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, за нова любов.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична в емоционално отношение седмица. Активността при кардиналните и подвижните знаци е в апогея си през тази седмица, което при вас ще се отрази посредством връзките с хора от включените в тях зодии. Във вторник планетният управител Венера влиза в огнения Овен, като ще се задържи там до края на месец април. Планетата на любовта ще ви прави по-активни в личните дела, готови за настъпление и защита на собствените права. Дипломацията ще остане встрани, идва ред на действието, и постигането на своето. В сряда Меркурий идва във вашия знак. Ежегодното гостуване на планетата на комуникацията ще бъде по-дълго от обикновено, от 6 април до 13 юни. Това е така,защото между 28 април и 22 май Меркурий ще бъде в ретроградност във вашия знак. За тези повече от два месеца Меркурий ще ви прави по-находчиви и изобретателни, по-бързи в мислене и действие. Новолунието в Овен в средата на седмицата ще ви помогне да промените гледната си точка за някои обстоятелства в живота ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Тон задава планетният управител, който сменя знака си. Меркурий преминава от огнения импулсивен Овен в сродния по стихия знак Телец. Тук, господарят на вашия знак, ще се заседи по-дълго време от обикновено. Вместо три седмици, Меркурий ще се движи през Телец повече от два месеца, заради ретроградната си фаза през април-май. По този начин до средата на месец юни планетата на комуникацията ще ви държи будни за всички новости, за възможностите, които се отварят пред вас и как да се възползвате от тях. Ще имате подкрепа да трупате знания, но и да ги прилагате в практиката. Новолунието в Овен в четвъртък ще изкара на преден план интимните взаимоотношения, общите сметки и споделените собствености. Можете да разчитате на добро развитие във финансовата сфера, да получите изгоден заем, или дарение от възрастен роднина, да се сдружите с подходящ партньор, да стартирате план за добра инвестиция, който подготвяте от дълго време.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на семейството. Във вторник Меркурий премина в в сродния по стихия знак Телец като внася раздвижване в емоционалната сфера. Тук той ще се задържи относително дълго време, близо девет седмици, през които ще се движи напред и назад, по време на ретроградната си фаза. Така личният живот ще бъде подложен на промени, с цел заздравяване. Планетата на любовта също сменя знака си като преминава в Овен, зоната на вашето семейно огнище. Тя ще внесе хармония и баланс, поправяйки щетите нанесени от Уран, с неговите бунтарски похвати. Новолунието събира в едно светилата и Уран, което внася светлина, но и разбъркване в целите и намеренията касаещи домашната среда. Имате нужда от много неща, най-вече на свобода как да реорганизирате дома си, за да стане той по-спокойно и сигурно място за живеене. Някои промени ще настъпят там, но човек ще влезе, нов член на семейството, или ще промените местоживеенето си. Периодът е благоприятен за създаване на семейство и сключване на брак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои още една неспокойна седмица. Този път Слънцето е активният участник, но вашият планетен управител също има важна роля. Меркурий сменя знака си, а това означава, че и при вас предстоят промени. В сряда планетата преминава от импулсивния огнен Овен в земния и прагматичен Телец. През този знак Меркурий ще се движи както напред, така и назад-ретрограден, общо повече от два месеца. Така ви се дава възможност да подхождате по различен от обичайното начин, да забавите някои процеси с цел обмисляне и намиране на най-доброто решение. От вторник, Венера ще бъде в огнения Овен, което ще направи някои ваши приятелства по-емоционални, и може да ги пренасочи в посока на повече близост и интимност. Новолунието в същата зона, тази на огнения Овен, запалва искрата на преживявания, които ще сложат траен отпечатък в паметта ви. Бъдете смели и предприемчиви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на изненадите. В дните преди новолунието на 7-ми април имате да приключите куп важни дела. Някои могат по особен начин да провокират чувството ви за справедливост и да предизвикат остра реакция, особено в сряда, когато Венера ще бъде в срещуположния знак Овен. Меркурий, планетата на комуникациите напуска овена и преминава в земните поля на Телец за един относително дълъг период от девет седмици. През това време някои скрити истини, които ви засягат, ще стигнат до вас. Новолунието в четвъртък поставя във фокуса на вниманието ви партньорът в личен, и в служебен план. Ще трябва да взимате под внимание различни външни обстоятелства, да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките, претенциите дори на други хора, а в някои случаи и на институции, от които зависите. Новата Луна, от четвъртък нататък, ще ви кара да погледнете „с други“ очи на връзката си, да поставите личните си отношения на нова основа, да потърсите най-доброто решение на настоящ проблем и да обмислите нови общи начинания. Растящата Луна е добър за започване на нова работа, за подписване на нов трудов договор, за промяна на работното място.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои бунтарска седмица. Планетният управител е в активна позиция в следващите дни. При него се събират светилата в четвъртък, нещо което се случва веднъж на две години. Така някои страни от живота ви стават твърде ярко осветени, до преекспониране на кадъра. Новолунието в огнения Овен ви поставя пред необходимостта да бъдете в центъра на информационния поток. Вашите знания по даден въпрос са спешно необходими някому. Можете да бъдете консултант, експерт в дадена област или просто приятел-съветник, който идва на помощ в подходящия момент. Необходимо ви е да се ориентирате бързо в обстановката. За да вървите напред, ще трябва да се откажете от някои ваши стари схващания, към които сте се придържали досега. Новата Луна в Овен ви дава нова посока и по-ясна перспектива. Моментът е добър за започване на обучение – в школа, в курс, в колеж или във висше училище.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна в професионално отношение седмица. Новолунието в зоната на кариерата бележи важен момент от годината, когато ще можете да се докажете доколко „тежите на мястото си“, дали се справяте със задълженията си и дали може да се разчита на вас, и за в бъдеще. Във вторник Венера се включва към предстоящата „комисия по посрещането“ придавайки доброжелателен тон на всичко случващо се в работната среда. Можете да разчитате на подкрепа и съдействие, още повече ако от своя страна се отнасяте сериозно към задълженията си, проявявате смелост, предприемчивост и визия за новото. Отправяйте пожеланията си към новолунието, но също така след четвъртък бъдете активни в социалните мрежи, увеличете контактите си, засилете присъствието, разнообразете представянето си. Новолунието в Овен слага акцент върху работа с техника, нови разработки, нови приложения. За някои, романтиката и емоционалния живот ще се пренесат на работното място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в сродния по стихия воден знак Риби. Това създава плавност и лекота в отношенията, далеч от вълненията на кардиналните знаци. Във вторник Венера влиза в зоната на работните взаимоотношения и прави работното място по-привлекателно и приятно. В сряда Меркурий се установява в противоположния знак Телец за почти девет седмици, един относително дълъг период, заради ретроградната му фаза. Това си има съответно положителни и отрицателни следствия, но общото е повишената комуникативност с хората, с които общувате на личностно или на служебно ниво – партньорите, в най-общ смисъл. Новолунието в Овен в четвъртък задава период, подходящ за някои профилактични мерки за подобряване на физическата и емоционална кондиция. Нова гледна точка към потребностите на физическото тяло, ще ви насочи към подходящия за това начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в собствения знак. Луната в Риби ще ви прави активен участник в случващото се около вас. Не правете опити за измъкване от сложни ситуации, защото така ще ги правите още по-сложни. В сатурнова криза сте, време за разчистване на кармични възли, но и на активно създаване на нови. От вторник, когато Венера влезе в съседния знак Овен, ще ви се даде възможност да постъпите по правилния начин. Тя ще отвори и темата за финансите, по-точно личните доходи. Новолунието в четвъртък ще внесе повече енергия и яснота в тази област. Моментът е добър за искане за повишаване на заплатата, за намиране на друг източник на доходи, за увеличаване на платените ангажименти. От сряда Меркурий е в зоната на комуникациите, което ще ви даде възможност за повече общуване и придвижване, за разширяване на познанствата, както и за придобиване на повече практически умения в дадена област. Някои ваши предубеждения ще трябва да отпаднат, или да направите компромис с твърдите си разбирания по даден въпрос.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон със Сатурн на 5.04.2016 /19:09 часа.

Слънце в квадрат с Плутон на 6.04.2016 / 23:13 часа.

На 7.04.2016 / 14:23 часа новолуние в 18° Овен.

Слънце в съвпад с Уран на 10.04.2016 / 0:27 часа.

Луната през периода се движи между знаците Водолей и Близнаци, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

4.04.2016 / 1:16 – 4.04.2016 / 7:45

5.04.2016 /12:33 – 6.04.2016 / 8:46

7.04.2016 /16:56 – 8.04.2016 / 8:10

9.04.2016 /11:49 – 10.04.2016 / 7:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

5 коментара so far »

  1. tedi123 каза,

    Писа на април 4, 2016 @ 19:26

    Здравей Муси! Имам рожд.Венера в Овен и Меркурий в Телец.Нещо по-интересно тази седмица?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 5, 2016 @ 12:47

    Новолуние в Овен!!! Емоциии!!! :D

  3. Пепа каза,

    Писа на април 5, 2016 @ 14:29

    Здравейте, в момента Уран е в опозиция с натален (3д) и определено е период на промени. Дали съвпада със слънце тази седмица ще даде малко “светлина” и положителен за мен резултат? Много благодаря!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на април 6, 2016 @ 9:10

    Пепа,
    да, може да се случи нещо неочаквано и значимо. Все пак и Сатурн помага от Стрелеца.

  5. Пепа каза,

    Писа на април 9, 2016 @ 10:23

    Благодаря, да вярно и Сатурн, дано помощта му е + и градивна, защото цяла година ще аспектира ” тежките” ми планети във въздушните знаци. (а си мислих, че като мине опозицията му със слънцето ми…)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии