Седмичен хороскоп 4-10 април 2022

per22 4 4Марс-Сатурн в съвпад

Венера в Риби от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В астрологичната картина на седмицата най-важният елемент е съвпадът на Марс и Сатурн. Двете планети се срещат през около две години. За последно Марс и Сатурн са били в съвпад, във Водолей,на 31 март 2020 година, началото на стрес тестовете със затварянето ни и налагането на маскения режим.

Съвпадът Марс-Сатурн е много противоречив заради различната природа на двете планети. Марс е напорист и дори агресивен, докато Сатурн е сдържан и разумен, и това разположено в полето на въздушния нестандартен Водолей.

На езика на шофиращите, едновременното натискане на педалите за газ и спирачка не гарантира придвижване напред. Затова оставането в динамичен покой е най-доброто състояние, тоест спиране с готовност за рязко потегляне. Към този трудно разбираем съвпад квадратите към лунните възли добавят виолетови отблясъци на едновременност на кармични изчиствания и създаване на нова карма. За някои хора, както и за някои групи хора, може да се окаже проблем да се придвижат накъдето и да е, защото навсякъде има заложени мини.

Влиянието на аспекта е през цялата седмица и може да внесе голямо объркване в отношения, планове, активности.

В същия ден, вторник, но по-късно, Венера преминава в Риби. Планетата на любовта е в екзалтация в този знак и се изразява по най-добрият възможен начин. Плуването в дълбоките води на Риби ще продължи до 2 май. За тези дни, близо месец, планетата на любовта се настройва на една вълна с Юпитер и Нептун, които се движат също в Риби. В дните около Великден трите планети правят троен съвпад-стелиум.

Силата на Риби в този месец е преумножена. Фантазност, измамност, загуба на връзка с реалността или дълбока емпатия, съпричастност и опрощение всеки сам ще избере, или ще остави други да изберат за него.

В края на седмицата преди да премине в понеделник в Телец, Меркурий от Овен ще направи кардинален квадрат с Плутон. Казана дума-хвърлен камък.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Нарастващата Луна в понеделник се включва в сложните отношения между Марс и Сатурн, на фона на квадратите им с лунните възли. Ще попадате в ситуации, в които е важно да проявите сила на характера и твърдост, с която да посрещате резултата от казано или направено от вас самите преди време. В слънчевия период на личната година привличате внимание към себе си, затова старайте се да бъдете на ниво. Меркурий е във вашия знак и ви помага в общуването с околните, а това ще ви донесе позитиви в първата половина на седмицата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна в професионално отношение седмица. Съвпадът на Марс-Сатурн във Водолей, във вторник, попада в зоната на партньорството. На личностно ниво това ви поставя в условия на труден избор, еднакво сериозен каквото и да изберете. Необходим ви е хладен ум и любящо сърце, за да направите точният избор. В професионалната сфера, в юпитеровия период на личната година получавате повече шансове за реализация. Възможно е да срещнете сериозен бизнес партньор, или да замените сегашния работодател с по-надежден. С преминаването на Венера в Риби във вторник, навлизате в почти едномесечен период на динамика в емоционалния ви свят.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, идва пълна с ангажименти седмица. Предстои оформянето на важни документи. Не подценявайте и най-дребните на пръв поглед детайли. Бъдете критични и взискателни към всеки, който иска от вас услуга или заем, направете нужните документи. Слънце и Меркурий са в романтичната зона, настройват сетивата на пролетна вълна, в очакване на запомнящи се преживявания. От вторник Венера е в Риби и добавя много сантимент и съпричастност в отношенията с най-близките.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Трудно начало, заради включването и към квадратите на Марс-Сатурн и лунните възли. Северният л.възел е във вашия знак и това, което сега определя емоционалната ви нагласа, ще ви насочи в определена посока като мисли, идеи, начинания. Възможно е да усещате блокажи в някои сфери от живота, трудно придвижване напред, зацикляне в ситуации, на които придавате голямо значение. Разведряване идва от планетният управител, който сменя знака. Венера преминава в Риби, щастлива зона от нейния път по зодиака. Радвате се на приятелско внимание и подкрепа.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с нарастваща Луна в другия земен знак Телец. Добро начало за една иначе доста напрегната седмица. В понеделник ви очакват интересни предложения. Отнасяйте се сериозно към всяко нещо, на което отделяте време и има вероятност да премине в дълготраен ангажимент. Имате силната подкрепа на планетния управител, който е в компанията на Слънцето, но и на силния съвпад на Юпитер и Нептун в зоната на партньорството. Във вторник и Венера идва там за близо месец. За личния живот перспективата е оптимистична,повече сега, и в немалка степен около новолунието в Телец в края на месеца.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционална седмица. Някои обстоятелства могат да ви накарат да станете прекалено щедри към хора, които обичате. Но строгият Сатурн в зоната на личните доходи, допълнително активиран от съвпада му с Марс, ще отпраща далеч подобен род еретични мисли. Пестеливост и икономии от всичко е мотото на настоящия период. В домашната среда обаче Слънцето и Меркурий ви настройват за посрещане на нов член на семейството, или на събитие, което го предполага в близко бъдеще. Венера влиза в Риби и ви размеква пролетно. Настройте се за пътувания и приятни преживявания.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, в началото на седмицата е много важно да запазят спокойствие и да не реагират прибързано. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак,нарастваща и включена в разнообразни аспекти. Ще усещате това натрапчиво привличане от много страни към ситуации и кауза на други хора,заради планетният управител в компанията на Слънцето. Съвпадът на Марс-Сатурн във Водолей ви насочва към сериозни цели и може да промени посоката на някои планове за бъдещето. С навлизането на Венера от вторник в Риби ще получите по-ясна представа за истинската картина и това ще ви помогне да се ориентирате и да направите своя избор.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на партньорството. Слънцето и Меркурий са в срещуположния знак Овен,насищайки с позитивна енергия отношенията с колеги, партньори, работодатели. Съвпадът Марс-Сатурн от своя страна се разполага в полето на сърдечните дела, съзидателните импулси, блясъка и славата. В период сте на сериозна дилема за това с какво искате да ви запомнят, каква следа да оставите след себе си, какво значимо правите или ще направите. Венера,която влиза в Риби, внася свежест и баланс, с които ви подтиква към търсене на спокойствие и приятни места за разтоварване.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата с важни събития. Марс, който влизайки във вашия знак на 6 март, ви правеше в повече настъпателни и арогантни дори, сега прави съвпад със Сатурн, строгият учител и господар на кармата. Така това, което излиза от вас, като мнение или постъпки, изглежда по-сериозно и значимо. Квадратите с лунните възли имат допълнителен, въздържащ от нестандартното, ефект. Аспектът на саможертвата може да ви подтикне към определени стъпки. Идването на Венера в Риби допълва тази картина.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, понеделник е ден на новите възможности. Отключете сетивата си, настройте се на позитивна вълна, очаквайте добри неща за себе си и близките си, и те ще се случат. Ден на сбъднатите желания за някои от групата. Участвайте в срещи и разговори, използвайте всяка форма на комуникация, Меркурий и Слънцето са в зоната на професионалната изява като стимулират разширяването на контактите и съдържателното общуване. Венера в Риби от вторник пее друга песен. Планетата на любовта ви подканя за движение и пътешествия, с цел развлечения, нови преживявания, нови опитности.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с нарастваща Луна в срещуположния знак Телец. В зоната на партньорството ви очакват нови неща. Съвпадът Марс-Сатурн обаче е твърде консервативен,разполагайки се в зоната на рода, родители,корени,дом, семейство и отношенията там. Разногласия ще има по фундаментални въпроси, касаещи родствените връзки и наследството. От вторник Венера е в Риби като внася повече емоции и съпричастност в отношенията с най-близките, особено с децата. В края на седмицата, когато Луната е в Рак, в отношенията настъпва повече синхрон и взаимно разбиране по важните въпроси.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Неочаквано пътуване може да промени предварително направения график. Във вторник Венера идва във вашия знак. За почти месец напред планетата на любовта и красотата ще ви радва с присъствието си. Нейната нежна и опрощаваща енергия се добавя към тази на изпълнения с добри намерения и духовен по съдържание предстоящ съвпад на Юпитер и Нептун. Подобряването на имиджа няма да изисква много усилия от ваша страна. В края на седмицата Луната от Рак ще ви радва с добро настроение и мили жестове на внимание.

Дати на някои астрологични събития

Марс 0 Сатурн в 22 Водолей на 5.04.2022 / 3:51

Марс 90 Л.В. На 5.04.2022/ 20:49

На 5.04.2022 / 17:17/ Венера в Риби

Меркурий 90 Плутон на 10.04.2022/ 10:45

Луната е без курс на:

5.04.2022 4:53 – 5.04.2022 6:04

7.04.2022 6:15 – 7.04.2022 18:30

10.04.2022 4:01 – 10.04.2022 7:00

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии