Седмичен хороскоп 4-10 декември 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий и Сатурн в съвпад

от събота

Венера и Нептун в квадрат в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през първата седмица от ретроградната фаза на Меркурий. За влиянието на ретроградния Меркурий е писано много, едва ли има какво още да се добави. Но интересното през тази седмица е, че той отново, движейки се назад, пресича позицията на Сатурн в Стрелец, след като го направи веднъж преди една седмица, на 28-ми. На практика съвпадът на двете космични тела в последните градуси на Стрелец е действащ в рамките на няколко градусовата орбиса. По този начин той разширява влиянието си за по-дълъг от обикновено период от време.

Към дадения момент този, да го наречем съвпад на разума и мъдростта, играе балансираща роля за кардиналната опозиция Марс-Уран,която продължава влиянието си и през тази седмица. Така в ситуации, в които напрежението нараства стремглаво, градусът на емоцията се покачва и предстои изригване, скъсване, или разпад, то този съвпад подсказва разумното решение, което балансира противоречията.

Едно от качествата, които се проявяват по време на ретрограден Меркурий, е това да виждаме грешките на другите, често „гредата в чуждото око, но не и сламката в своето“. Така по време на ретроградната фаза на планетата на комуникацията, информацията, словото, ставаме много критични към чуждите прегрешения, твърде строго оценяващи и осъждащи. Това си има положителна и отрицателна страна.

Отрицателната е ясно видима, може да влоши нечии отношения, да задълбочи криза на доверието, когато се преминат определени граници. В понеделник има такава вероятност в много посоки на проявление, заради Луната в Близнаци, която прави хората твърде словоохотливи и непремерени в думите. А квадратурата Слънце -Нептун подсилва недоверието, и уязвимостта към подвеждане и заблуждение. Подобна е ситуацията в събота и неделя,когато Луната се движи в критичната Дева,правейки емоционален тао- квадрат с Венера и Нептун.

Позитивната страна на заострената критичност от аспекта е в това да се подложи на обсъждане и да се коригира грешка, която засяга повече хора. И да се направи промяна във вече взето решение. Ретроградният Меркурий, още повече в Стрелец, насочва вниманието към преразглеждане, преработки, преформатиране, пре-, пре-, пре-, каквото и където трябва.

В събота Марс сменя знака. От 9 декември, планетата воин е в „свои води“ в Скорпион. Преминаването през дълбоките скорпионски води ще продължи до 26 януари на следващата година.

Единствената планета движеща се в зоната на неподвижните знаци е Юпитер. Докато се движи в Скорпион, Марс ще се срещне с него, но това няма да стане до края на тази година, а на 7 януари 2018-та. Затова пък планетата на волята и амбицията прави тригон с другата планета, движеща се във водните знаци- Нептун. Хармоничният аспект става точен в края на тази година, на 28-ми декември,подобрявайки жизнения тонус на водните знаци.

В неделя Венера и Нептун са в квадрат, аспект който провокира емоционалната природа, а при съучастие на Марс в страстния Скорпион, който усилва ревността и недоверието, в много двойки ще прехвърчат искри,взаимни обвинения, скарвания … и сдобрявания.

Добри новини края на седмицата идват от лунните възли. От четвъртък Луната е в Лъв, а в петък преминава през позицията на СЛВ в Лъв, почти едновременно с тригона на Слънцето към него. Чудесна комбинация за подкрепа на новите идеи, новите планове и стремежи не само за огнените знаци, но и за всички,в които има заложено силно творческо начало.

В сряда е Никулден. Честито на имениците!

Успешна декемврийска седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е забележителна със смяната на знака на планетния управител. Марс напуска срещуположния кардинален знак Везни в събота. Но преди това имате да преодолявате подводните камъни заложени от ретроградния Меркурий,който партнира на господаря на кармата Сатурн. Някои ваши грешки, или такива на колеги, и дори шефове, могат да бъдат преекспонирани и да предизвикат остра реакция. Мерете си думите, не хвърляйте обвинения без да се подсигурите със сериозни доказателства. В домашната среда във вторник и сряда също могат да възникнат недоразумения,които да нагорещят домашната атмосфера. Марс е все още в зоната на партньорството, и провокиран от опозицията с Уран. Решавайте спорове в четвъртък и петък. Това е и благоприятното време за разглеждане на нови възможности, свързани с образование, или с професионалния напредък. В края на седмицата някои въпроси свързани със собственост, ще бъдат поставени за преразглеждане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник четвъртък, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Пълнолунието във въздушните Близнаци е раздвижило някои пластове на близката среда. На повърхността могат да изплуват недобре направени неща, неработещи изделия, или объркани съпътстващи документи. Ретроградният Меркурий в съвпад със Сатурн са прецизните инспектори, които намират всяка допусната грешка. В марсовия период на годината честолюбието е изострено. Прекомерното честолюбие е пробният камък, с който ви изпитва сега СЛВ. Вместо да прехвърляте вината на другите, поемете своя дял отговорност, и обединете усилия, за да поправите щетите. Това ще ви донесе благодарности, добро самочувствие и удовлетвореност. Марс навлиза в Скорпион в събота,активирайки зоната на дома, семейството и отношенията с най-близките. В следващите пет седмици домът ви може да стане арена на вътрешни междуособици, или обратно … на обединение, което със своята сила да налага волята си на другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Каквото и да сте планирали, то може да претърпи съществено прекрояване, заради съвпада на ретроградния Меркурий и критичния Сатурн на ваша територия. В понеделник Луната е в срещуположния знак Близнаци. Може би ще прочетете или чуете неприятни думи и квалификации по ваш адрес,провокиращи ви за отговор. Или ще попаднете на нещо старо, на което сега да обърнете внимание. Сатурн във вашия знак изисква сдържаност. Една от особеностите на сатурновата криза, в която се намирате все още, е преминаване през клевети и обиди,накърняващи егото. Това е тежко изпитание за честолюбивите, а и за всички хора, но преминаването през него има своя смисъл. Преди зазоряване е най тъмно. В края на транзита на Сатурн през вашия знак се включва Марс, който навлиза в Скорпион в края на седмицата. Марсовата енергия от предходния знак раздвижва предимно духовните нива и подсилва творческата енергия, подтиквайки ви повече към изолация и вътрешна работа, отколкото към изяви,което създава забележими противоречия между лични предпочитания и външна намеса в слънчевия период на личната година.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, акцентът на седмицата е Марс, който навлиза в срещуположния знак Скорпион. От събота планетата-мотиватор ще се движи в зоната на партньорството,насищайки с много страст отношенията ви с околните. До 26 януари Марс ще ви предизвиква да отстоявате себе си, да се справяте с конкуренцията, с тези, с които се пресичат интересите ви. За разлика от Юпитер, който ви прави по-отворени за контакти, Марс ще ви кара да подхождате избирателно към възможните партньорства. Когато двете планети се приближат една до друга, в началото на следващата година, ще имате готова визия с кого и как да работите, или живеете заедно. В средата на седмицата могат да се появят клиенти за купуване,продаване, или наемане на имот. Договарянето на ретрограден Меркурий крие рискове, затова обръщайте внимание на подробностите и особеностите на всяка оферта, а също така проверявайте добре източника. Ако можете, отлагайте сключване на договор за след 23-ти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия меркуриев знак – Близнаци. Пълнолунието там раздвижи зоната на професионалната активност, изкарвайки на повърхността някои стаени противоречия. Ретроградният планетен управител има намерение да ги постави във фокуса на вниманието. В сътрудничество с господаря на кармата сега могат да бъдат преразгледани някои теми от ежедневието, от бита, от отношенията с най-близките. Някои промени в домашната среда могат да бъдат оптимизирани, избистрени като представи и решения, и с намаляване на разходите. При организация на семейни празници, докато Меркурий се изправи, обръщайте повече внимание на подробностите, на добрата синхронизация и увереността в поетите ангажименти от всички. Марс навлиза в зоната на активното общуване с приятели, съседи съученици, на обучението и преквалификацията. Марсовата енергия мотивира за напредък и развитие, за надграждане на знанията и придобиване на нови умения. Срещите със стари приятели могат да бъдат и приятни, и полезни, особено по отношение плановете ви за новогодишните празници.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на прошката. Или на изчистване на недоразумения с човек, на когото държите. Ретроградният Меркурий прави съвпад с вашия планетен управител в предходния знак Стрелец, втори в рамките на малко повече от една седмица. Ретроградната планета на комуникациите може да ви върне към ситуация, която е станала преди доста време, но която е възелът на проблем в отношенията с някого. И този възел докато не се развърже, или разсече, намирайки кардинално решение, ще пречи на бъдещите отношения. С Плутон във вашия знак и все още активна кардинална опозиция на екстровертите Марс и Уран, клоните към втория начин за справяне. В събота Марс навлиза в Скорпион. От зоната на вашата активност в общуването с другите, особено в групи по интереси, клубове и школи, в социалните мрежи и по всякакъв друг дистанционен начин, Марс предполага активност, и то голяма, още повече, когато обедини енергията си с тази на Юпитер от Скорпион,на границата между двете години.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Това ви поставя в лидерска позиция, в ситуации, в които можете да заявите себе си, „да се отдумате“, ако някой отправя към вас словесни провокации. Планетният управител е в нелека позиция- ретрограден, в неблагоприятна среда, и в компанията на строгия Сатурн. Срещата на Меркурий със Сатурн е в зоната на партньорството, затова там могат да се случат куп недоразумения, криворазбрани думи, проблеми с поети ангажименти, с документи и сключени вече договори. В четвъртък и петък не пропускайте шанса да се отзовете на интересна покана, която може да промени планове за пътуване, или да насочи в нова посока интересите ви. В събота Марс преминава в Скорпион, като задейства чувството за себесъхранение, насочвайки ви към решаване на някои здравословни проблеми по-решително, и дори с помощта на операция. Докато Меркурий е ретрограден не планирайте никаква интервенция в тялото си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица е запомняща се с преминаването на Марс в нов знак. В събота планетата на волята и амбицията напуска вашата територия. В съседния знак Скорпион тя ще се движи до 26 януари на следващата година. Марсовата енергия в зоната на личните доходи и притежания бележи активен период, който можете да осребрите труда си в края на тази и в началото на новата година. Марс в Скорпион ще ви прави чувствителни по темите морал и етика, които са близки на вашата венерина природа. В края на седмицата,когато Венера прави квадрат с Нептун, някои разочарования от нечие словесно или писмено изразяване,преминало границите, може да прелее чашата на търпението ви. Или злоупотребата с информация да ви накара да предприемете мерки за лична и служебна защита от посегателства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва въодушевено с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Ретроградността на Меркурий ще премине изцяло в зоната на приятелските взаимоотношения и общуването във виртуалното пространство. Затова там могат да ви се случат ситуации на „разваления телефон“, загуба на данни и важна информация, както и прекъсвания в неподходящ момент. Съвпадът на планетата със Сатурн през тази седмица поставя някои етични въпроси във фокуса на вниманието. Проявата на разбиране и разум ще ви помогне да взимате мъдри решения, или да отлагате взимането им за по-нататък. В края на седмицата Марс преминава в Скорпион. В зоната на професионалната активност и изява той ще се движи до 26 януари на следващата календарна година. Марсовата енергия прави професионалните контакти много динамични и ползотворни. Тук и сега е мотото на Марс,но не трябва да се пускат юздите през тази седмица, когато Меркурий е ретрограден, както и през следващите две. Не бързайте да поемате нови ангажименти, без достатъчно дълго предварително обмисляне.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на обръщане към себе си. Във вторник Луната е във вашия знак и можете да си позволите да отделите повече време за собствените нужди, да планирате почивката си, за да се разтоварите от ежедневните грижи и от усещането за преумора,която се засилва в този период на годината. За мнозина от групата, мисията „погрижи се за себе си“ може да се окаже невъзможна. Ретроградният Меркурий в съвпад със Сатурн в зоната на ежедневните грижи и ангажименти се е погрижил за това. Някои проблеми в работната среда ще бъдат възобновени, за да се развихрят с нова страст, особено след като Марс навлезе в Скорпион в края на седмицата. В четвъртък и петък за някои идва добрият шанс за допълнителна работа и бързи поръчки, с които да увеличите приходите си в края на годината. И разходите съответно. Когато Марс влезе в другия воден знак Скорпион,ще се увеличи желанието за купуване, за подсигуряване с неща на изгодна цена, и презапасяване с ненужни стоки и вещи. Хубавото от марсовия транзит през зоната на любовта,който ще продължи до 26 януари, е активирането на личния живот, ориентирайки го в някаква посока, с поставяне на цели за обвързване, или развързване, за гнездене- купуване на дом, обзавеждане и подготовка за приемане на нов член на семейството.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои запомняща се седмица. Главен герой в нея е Марс, който идва на ваша територия. В събота планетата на волята и амбицията започва транзитът през вашия знак, който ще продължи до 26 януари на следващата година. Марс ви прави посещения на добра воля на всеки близо две години, както и кратки визити в някоя от ретроградностите му. За последно е навлизал в знака на 3 януари 2016 година. Марсовата енергия ще ви прави мотивирани и боеспособни, готови да защитите интересите си на всяка цена. В съдружие с ретроградния Меркурий в зоната на личните доходи и притежания, както и собствения морал и етика, можете да намерите новите стари пътища за решаване на редица лични проблеми и такива свързани с други хора,да си извоювате добро обезщетение, или да постигнете по-добра цена на стоката или услугата, която предлагате.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна седмица. Секторът на професионалната изява е много населен, в него се движат четири космични тела и това го прави фокус на всичко, което се случва при вас. Ретроградната фаза на Меркурий преминава изцяло в тази зона на слънчевия . Мнозина ще получат добри предложения за професионални краткотрайни ангажименти, особено от хора и фирми, с които и преди са работили. Вероятността за недоразумения, объркани графици, неспазени обещания и уговорки, естествено съществува, но при повече внимание от ваша страна, рисковете могат да бъдат намалени до минимум. Марс който навлиза в Скорпион в края на седмицата, носи флага на промяната в плановете и целите, които сте си поставили, прави ви по-съсредоточени, целенасочени и свободолюбиви. Като мотиватор може да ви насочи към нови възможности за личен и професионален растеж, да разширите границите на хоризонта си, да искате повече да знаете и можете.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в съвпад със Сатурн на 6.12.2017/14:06

На 9.12.2017 / 10:59/ Марс преминава в Скорпион

Венера в квадрат с Нептун на 10.12.2017/15:47

През тази седмица Луната се движи между знаците Близнаци и Дева, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.12.2017 /21:13 – 4.12.2017/ 22:37

6.12.2017/ 19:56 – 6.12.2017 /22:37

9.12.2017 /0:40 – 9.12.2017 /1:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

 

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии