Седмичен хороскоп 4-10 декември 2023

2023 12 4Венера в Скорпион от 4 декември

Нептун директен от 6 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В първата пълна седмица от последния месец на годината ни очаква относително спокойствие. Като че ли всичко, което можеше да се обърка, се обърка и сега стоим отстрани, чакайки развръзката. Венера обаче няма да ни остави да наблюдаваме спокойно какво става на авансцената на житейския театър. Всеки както и с каквото може, ще участва. Защото Венера в Скорпион не понася безразличните и невключените.

В страстния воден знак планетата на любовта се гмурва още в понеделник вечерта, на 4 декември. Може всичко до което се докосне да е страстно и драматично, но трябва да е скрито, да е тайна. Обаче до време, защото няма как да се скрият сривове на банки, банкрутиране на градове и шоковете на фондовите борси. Тайни сделки ще се договарят във вторник и сряда, когато Венера и Сатурн се сдружават с воден тригон. Могат да се запазят в тайна за кратко, само до 29 декември, когато Венера, провокирана преди това от Уран, ще се хвърли в огнения знак на истината – Стрелец.

В сряда на 6 декември, на Никулден, планетата моретата и океаните, на моряците и мореплавателите, на всичко свързано с водата, Нептун излиза от ретроградната си фаза. Подобно на другите транссатурнови планети, нейният цикъл е в две части, 7/5. От 30 юни тази година, Нептун се движи назад, тежко и бавно, тръгвайки от 27-я градус на Риби. Сега, на 6 декември, от 24-я градус на Риби, започва неговата директна, близо седем месечна фаза.

Директният Нептун повлиява благоприятно делата най-вече на водните знаци. В по-голяма степен тези на Рак и Скорпион, както и на земните Телец и Козирог.

Директният Нептун влияе благоприятно на творческите натури. Ако сте усещали застой и недостиг на вдъхновение, то колкото повече нараства скоростта на мистичната планета, а това става бавно,защото за да стигне средната си скорост и трябва повече от месец, постепенно ще се разведрява и творческата атмосфера около вас.

Още един хармоничен аспект ни очаква в петък. Меркурий и Юпитер правят тригон в земните знаци Козирог и Телец. Този хармоничен аспект допълва благоприятната бизнес среда от началото на седмицата. В края и обаче страстите се усилват с навлизането на Луната в Скорпион и оформяне противопоставянето между двата неподвижни знака с Луна и Венера във водния знак и ретроградните Юпитер и Уран в срещуположния земен знак Телец. Борба за пазари, пари и власт, скрита и явна, под земята и над нея при точния квадрат на Венера и Юпитер в неделя слагат „отворен край“на седмицата.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои натоварена седмица. Бизнес делата ви са под благосклонния поглед на тригона Луна-Юпитер,някои ще сключат изгодни сделки, ще получат добри приходи или желана служебна позиция. Пазарете се, повечето от вас го умеят, винаги има по-евтино, но внимавайте за качеството. През втората половина на седмицата, особено в почивните дни, бъдете търпеливи и се вслушвайте в исканията и претенциите на партньори, колеги, съдружници.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои поредната динамична седмица от марсовия период на личната година. До сряда предимство ще имат финансови въпроси. Доброто разположение на Луната в Дева към Юпитер и Меркурий в другите два земни знака, до сряда, ви дава подкрепата да постигате желаното на добра цена. В четвъртък и петък е добре да се движите, да пътувате и да се срещате с повече хора. В почивните дни е препоръчително да сте си в къщи, сред близките.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на многото професионални ангажименти. Безпокойството се поддържа от Слънцето и Марс във вашия знак. Понеделник е ден за взимане на важно решение. Влизането на Венера в Скорпион за близо три седмици ви подсигурява време, в което да помислите за себе си, да отделите време за душевно пречистване и пренастройка. Директната фаза на Нептун ще повлияе в добра посока отношенията с най-близките.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Обект сте на особено внимание. До сряда, включително, имате предимство, можете да водите преговори, да поставяте условия, да настоявате на своето. От четвъртък нататък и особено в края на седмицата ще ви се налага да се съобразявате с другите и да играете на чужда музика. Бъдете дискретни, пазете семейната, и/или фирмената тайна. Не давайте обещания, които не можете да изпълнете.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Малката, но мощна, диригентска палка е в ръката ви. Давайте тон и движете всички напред,според направения от вас план, разработен в детайли. В четвъртък и петък обръщайте достатъчно внимание на финансови въпроси и такива, свързани с ваши собствености и ценности. В почивните дни на някои ще се наложи пътуване. Планетният управител обещава приятелска среда и полезно общуване.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. В понеделник, луната в Дева прави голям земен тригон с Меркурий от вашия знак и Юпитер от Телец. Тази подемна земна вълна може да ви отведе при подходящите хора в точния момент. Темата се развива благоприятно за вас почти до края на работната седмица. В почивните дни е необходимо да проявите повече гъвкавост и далновидност.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на дома и семейството. Специални обстоятелства ви задържат близо до дома. Може да сте единствени, на които близки хора могат да разчитат или търсите изолация, за да обмислите на спокойствие важни за вас неща. В меркуриевия период на личната година обаче няма време за заседяване на едно място. Движете се, това е естественото ви състояние. Венера от Скорпион ще ви кани на пътешествия или на почивки. В края на седмицата ще стане много настойчива, готова с план и пълна програма.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, в понеделник приключва приятното гостуване на планетния управител. Венера преминава в Скорпион, в зоната на финансовите дела, притежанията и ценностите. Току що прекрачила прага на водния знак в понеделник и ви приканва към взимане на важно решение. За личните ви доходи препоръки ще дава Венера до края на декември, когато на 29-ти премине в огнения Стрелец. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак. Това ви прави инициативни, ангажирани, но и отговорни за реченото и стореното.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, Венера продължава романтичната тема и през тази седмица, преминавайки в понеделник в Скорпион. Сега емоциите се фокусират в зоната на професионалната изява. Служебен флирт с бурни емоции, или попадане на подходящ партньор в кариерата, ще се развива през следващите три седмици. В четвъртък и петък някои ще обмислят пътуване, а други са вече готови и ще тръгнат на пътешествие. В почивните дни ще бъде важно да намерите баланса между служебните и домашните ангажименти.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Тя започва с Луна в зоната на пътуванията и Венера в другия воден знак Скорпион,която ви подканя да следвате мечти и желания, да придвижвате плановете си с големи крачки напред. До сряда имате подкрепа да постигате при договаряне добра за вас цена. Нептун става директен, а с това мечти и желания започват да се сбъдват. Динамичен, но ползотворен край на седмицата.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, в понеделник идва на ежегодно приятелско гостуване планетата на любовта. Във вашия знак Венера ще се движи до 29 декември. През това време ще има разнообразни аспекти с другите планети, които ще се отразят на това как околните ви възприемат. Венера привлича вниманието към вас. Прави ви по-привлекателни и и забележими. В съчетание с директния вече Нептун това повлиява благоприятно личния ви живот.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица изпълнена с позитивни преживявания. Венера влиза в Скорпион в понеделник, раздвижвайки за три седмици напред полето на новите възможности и разгръщането. Свързвайки се веднага със Сатурн от вашия знак, това ви прави ангажирани, но и освобождаващи се от неща, които трябва да останат в миналото. Нептун от вашия знак става директен. Започва неговата по-позитивна фаза траеща около седем месеца. Това ще повлияе благоприятно личните ви планове.

Дати на някои астрологични събития

На 4.12.2023 г в 20:50 ч Венера е в Скорпион

На 6.12.2023 г в 15:22 ч Нептун е директен от 24°Риби

Венера 180 Юпитер на 10.12.2023 г в 5:35 ч

Луната е без курс на:

4.12.2023 4:11 – 4.12.2023 5:50

6.12.2023 15:50 – 6.12.2023 18:34

9.12.2023 3:05 – 9.12.2023 5:35

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии