Седмичен хороскоп 4-10 май 2020

Moon nod2СЛВ в Близнаци от 5 май

на 7 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с точен квадрат между Венера и Нептун. Началото на аспекта беше в неделя, когато с участието на Луната от Дева, преминахме през двойна квадратура (тао-). Конфигурацията Луна-Венера-Нептун обхваща целия спектър от емоции, от най-низката вибрация на посредственост и грубиянщина до най-високата – духовна и извисена. Бяхме свидетели как това се изрази през силно повлияната от Меркурий предходна седмица. Усетихме силата на думите. Те обединяват и разделят, мотивират и демотивират, обиждат и вдъхновяват, плашат и променят мнения, позиции, закони, наредби…

Емоциите, те са свързани с думите, с казаните и написаните, в симбиотична връзка, взаимно си влияят и преливат една в друга. Предстоящата седмица ще бъде ярко проявление на тази взаимна зависимост. Квадрат между Венера и Нептун имаме два пъти в годината. Докато Нептун се движи през Риби, това се случва по време на преминаването на планетата на любовта през знаците Близнаци, през пролетта, и Стрелец – през есента. Близнаци-Стрелец е оста на словото и на свободата на словото, както и на свободата да се движим, да пътуваме, да изучаваме себе си, околните, целия свят.

Словесните битки са не по-малко нараняващи от боевете с оръжия. Думите един път са като камъче във водата, което пада на дъното и след него остават водни окръжности, но друг път може да е земетресение в океана, пораждащо цунами, което помита целия бряг. През тази седмица ще получим част от уроците на словото и неговата употреба, и злоупотреба.

В хороскопа за изминалата седмица писах за връзката между Меркурий и Венера, и как двете планети си влияят, защото се движат всяка в знака на другата. Венера в Близнаци прави речта по-емоционална, а провокирана от квадрата с Нептун, тя носи скрити послания, обвива в приятни за ухото думи непочтени намерения.

В първите часове на вторник Меркурий е в съвпад със Слънцето в 15-я градус на Телец. Вестоносецът на боговете прави тази среща шест-седем пъти в годината, половината от тях по време на ретроградната му фаза. Но сега той е директен. Съвпадите на Меркурий със Слънцето водят до осъзнаване на неща, в които досега сме се чувствали объркани, недостатъчно информирани. Аспектът е в знака Телец, свързан с притежанията. Осъзнаването на това, което притежаваме, не само вещи и пари, а ресурси на които можем да разчитаме. Това са среда, отношения, професионални умения, знания, ценен практически опит, и др.

Съвпадът Меркурий-Слънце е в един ден с друго значимо астрологично събитие. Във вторник, на 5 май, лунните възли сменят оста на движение. СЛВ навлиза в Близнаци, а ЮЛВ – в Стрелец. Ще се движат през тези знаци до януари 2022 година. Цикълът на въртене на лунните възли е около 19 години. За последно те са навлезли в същата ос, Близнаци-Стрелец, на 13 октомври 2001 година. Престояват в един знак, една ос, за около година и половина. На 6 11 2018 година СЛВ навлезе в Рак, съответно ЮЛВ в Козирог. Така те определиха акцентирана сфера на влияние семейството, децата и тяхното възпитание, законите, които се свързват с тях.

Лунните възли са мост, който свързва минало и бъдеще, те са кармични маркери в рождените хороскопи, а в транзитите бележат периоди на значими промени в съответните зони. СЛВ ни подтиква към новото, неизвестното, ненаученото. ЮЛВ дава основата, върху която стъпваме,за да продължаваме напред в живота – доброто, лошото, научените и ненаучените уроци.

СЛВ в Близнаци ще ни помага да укрепваме връзките в близката до нас среда, да развиваме уменията си за общуване и взаимодействие с околните. Приемането, обработката и предаването на информация може да се превърне в развиваща се професия сега и в следващите години. Средствата за комуникация ще придобиват по-голямо значение. Общуването със съседите, приятелите от детинство, близките родственици, хората, с които обитаваме една къща, една улица, един картал, един град или село, ще даде възможност за собственото ни и за колективното ни развитие. Ще ни се налага да знаем добре езика си, да се ограмотяваме допълнително, ако имаме пропуски, да се научим да ценим думите и да сме наясно за смисъла, който влагаме в тях. Писането за много хора ще стане привлекателно занимание, хоби, професия, цел за дадения период от живота. Ще ни се налага да се учим на нови форми на размяна на знания, но и на стоки и услуги.

ЮЛВ в Стрелец ще ни кара да се опираме на усвоените вече опитности, на натрупаните знания и изградените добродетели. Ще ни подтиква да излизаме от неопределеността на общите познания към научаване на нещо конкретно. Да намираме начин да се справяме с ограниченията, без да нарушаваме закона. Да разчитаме на предприемаческия си дух и на готовността да рискуваме удобство, комфорт, среда, заплащане, за да стъпим на нов път и да тръгнем по него. Да пренаредим плановете си за далечни пътешествия, или за чести премествания от една държава в друга, съсредоточавайки се върху опознаване на културата и традициите на настоящата среда. Да излезем извън рамките на предишните си мисловни модели и затвърдени убеждения, виждайки в новите условия възможности да се развием и растем. Активността по оста Близнаци-Стрелец ще засилва чувствителността към неистината и фалша в медиите, ще подкрепя и прави по-ожесточена борбата за свобода на словото, за казване на истината, за премахване на цензурата, в противовес на влиянието на квадрата на Сатурн от Водолей и Уран от Телец.

Излизането на ЮЛВ от Козирог, от зоната на действие на Плутон, дава добри обещания за справяне с някои аспекти на пандемията, за намиране на работещи решения – медицински и икономически.

В четвъртък, на 7 май, ни очаква пълнолуние в Скорпион, в 17-я градус. Пълнолунията често обтягат отношенията във връзките, но когато Луната е в Скорпион всичко става по-ярко и драматично, с усложнения и последици. Допълнителни условия към опозицията на светилата с близостта на Меркурий до Слънцето, опозицията на Прозерпина към него и секстила на Нептун. Така нова информация, анализът на която ще даде сериозни основания за взимане на важни решения. Колкото по-надълбоко се копае,толкова повече истини излизат наяве. В дните на пълнолунието и към края на седмицата три планети забавят ход, заради предстояща ретроградност. Следващата седмица е на ретроградните фази, когато на 11, 13 и 14-ти май Сатурн, Венера и Юпитер навлизат в ретроградните си фази. И то в уникално съвместяване, в което до 25 юни ще бъдат едновременно четири, а за кратко и 5, планети едновременно ретроградни.

Планетата на комуникациите ни носи глътки свеж въздух и радост от общуването с аспектите си към далечните планети до края на тази седмица.

Дати на някои астрологични събития

Слънце съвпад с Меркурий на 5.05.2020 / 0:41

На 5.05.2020/8:48/СЛВ в Близнаци, на 18.01.2022 СЛВ в Телец

Меркурий 60 Нептун 7.05.2020 13:42

Пълнолуние на 7.05.2020 /13:45, в 17Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Козирог, във втора и трета четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии