Седмичен хороскоп 4-10 март 2024

2024 3 10Меркурий в Овен

Марс-Уран в квадрат

Новолуние в Риби

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

През тази кратка работна седмица астрологичната картина следва модела на меркуриевото движение, за което писах в предишния седмичен хороскоп. Голяма външна динамика и вътрешна статика. Под влияние на най-близката до Слънцето планета събитията се случват бързо, но в един относително малък участък от зодиакалния кръг между Стрелец и Телец, в който опозиции няма как да се случат.

През изминалата седмица много хора усетиха момента, в който Меркурий изчезна зад Слънцето и попадна в крепката прегръдка на Сатурн. Писах за това в коментар под поста ми във фейсбук и доста после ми споделиха сходни впечатления. Замаяност, разсеяност, трудна концентрация, забравяне, трудно помнене на нови неща, тоест проблем с краткосрочната памет, все краткотрайни симптоми на деменция, но при млади хора.

Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, в последната фаза на своята орбита, започва с квадрат на светилата и завършва с новолуние. Новолунието е на 10 март, в неделя.

Последната фаза на Луната е време за освобождаване и разчистване. Започвайки в Стрелец, тя ни подсказва да грабваме голямата метла и с юпитеров размах да си разчистим дома, отношенията и държавата. Нищо хубаво не става лесно. Диагнозата е ясна, лечението е започнало с преминаването на космичния лечител Хирон през СЛВ. Все още сме в мъглата, но стават повече хората, които виждат през нея. Тя ще се сгъстява през тази седмица с напредването на Меркурий за съвпада му с Нептун в петък, на 8 март. Наслушали сме се на лъжи в днешните времена, но ще има още и още. Този съвпад може да докара повече дъждовни облаци и от лек, както преди дни, да ни споходи по-обилен дъжд. Всичко свързано с вода и изобщо с течности привлича вниманието.

Марс също е активен през тази седмица. Във Водолей планетата воин се заявява като рицар с много идеи и силен импулс да отдаде силите си в името на голяма кауза. В средата на седмицата, когато Марс минава през хармонични аспекти с лунните възли, това става видимо. В края на седмицата още повече, с гръм и трясък, когато Марс застава в квадрат с Уран.

В края на седмицата марсовото влияние се засилва с преминаването на Меркурий в неговия знак Овен. Речта на много хора става по-остра и нападателна,но пък и мисленето, и общуването стават по-активни. За разлика от друг път, през тази година Меркурий ще се задържи по-дълго в Овен, заради ретроградната си фаза в знака. Докато повече от два месеца, между 10 март и 15 май, Меркурий се движи през Овен, предстоят двете пролетни затъмнения, едното от които е също в Овен, слънчевото на 8 април. Ретроградната му фаза е от 2 до 25 април.

Новолунието отбелязва края на седмицата. В неделя, в 11 ч. наше време, Луната и Слънцето се срещат в 20 градуса Риби. Новолунието в Риби открива сезона на чудесата. Новата Луна ще ни разказва приказки и ще ни води към търсене на доброто в хората, и хубавото в това, което ни се случва всеки ден.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен Луната в другия огнен знак Стрелец задава изпълнена с емоции и събития седмица. В средата и планетният управител е много активен, води ви към взимане на важни решения. Съгласуването им с хора от екипа, колектива, близкия кръг, ще ви носи повече предимства и успех. Имате много предложения, между които да избирате. Картината се прояснява в събота, когато Меркурий идва в знака ви. Планетата на ума и комуникациите ще ви бъде на гости дълго време, чак до 15 май като междувременно ще направи и своята ретроградна фаза у вас, между 2 и 25 април. Квадратът на Марс с Уран в края на седмицата може да ви изненада с обрат в отношенията с хора, на които сте разчитали. Новолунието в Риби е в неделя. В предходния знак срещата на Луната и Слънцето отбелязва активен десетдневен период на приключване преди началото на новата астрологична година.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв седмицата започва обещаващо с Луна в другия огнен знак Стрелец. Активността в зоната на партньорството е голяма. Предстоят предизвикателства, за които вероятно няма да сте готови, тъй като са с участието на непредсказуемия Уран. Опитвайте се да видите по-голямата картина и своето място в нея. В помощ понякога ще ви бъде планетата на комуникациите, както да ви обърка с неясни послания в средата на седмицата, така също после да ви подтиква да намирате адекватните думи и точното решение на мига. В петък Меркурий влиза в зоната на новите перспективи, на дългосрочните планове и високите цели, на дългите пътувания и спонтанната предприемчивост. Тук през април, предстои да се случи ретроградната му фаза и едно слънчево затъмнение. Новолунието в Риби в края на седмицата отваря темата за дълбочината на отношенията ви с партньора, взаимната обвързаност, доверието и лоялността.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец седмицата започва с Луна в Стрелец, което ви прави лично ангажирани с всичко, което става наоколо. Най-много с това в домашната среда, където си дават среща Меркурий и Нептун. Ще добиете яснота по едни въпроси и ще изпаднете в дълбока заблуда за други. Обърнете внимание на водната инсталация в дома си- тръби, кранове, казанчета. Безпокойство създава и квадратът на Марс и Уран. Претенции на съседи или съсобственици, на некръвни роднини или приятели може да влошат отношения. В края на седмицата Меркурий преминава в другия огнен знак Овен. Раздвижването, което предизвиква в най-бляскавата зона на слънчевия хороскоп, ще продължи повече от два месеца, чак до 15 май. В този отрязък от време, в зоната на любовта, творчеството и децата, ще бъде и неговата ретроградност, между 2 и 25 април, както и слънчевото затъмнение на 8 април. Новолунието в Риби, в неделя на 10 март, е в полето на родствените отношения и традициите. Време за отправяне на желания за семейство и деца.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец работната седмица започва с Луна в другия земен знак Козирог. Добро начало за една кратка, но изпълнена със събития седмица. Те ще се развиват предимно на сцената на професионалната изява. Там предстоят възможности и предложения, промени, нова роля, нова среда. В полето на приятелството и подкрепата активността също е голяма. Съвпадът на Меркурий и Нептун там може да ви вкара в заблуда относно нечии намерения в дните преди новолунието. Меркурий напуска тази зона, за да раздвижва подсъзнателните импулси и интуицията за повече от два месеца. Квадратът на Марс и Уран от вашия знак ви въвлича в странни ситуации с неочакван край. Новолунието в Риби в края на седмицата е указание за ново начало, нови планове и проекти, на ново място.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в зоната на дома и отношенията с най-близките. Нещо повече в последната четвърт на Луната освен удоволствието да чистите ще имате възможност да пренаредите определени страни от партньорските отношения. Сдвояването на Меркурий с Нептун ще ви отвори очите за някои аспекти на партньорството, на които не сте обръщали внимание досега. В петък планетният управител поемана дълго пътешествие в Овен. В зоната на интензивните отношения, наследствата, съдружията, съсобственостите, Меркурий ще направи и своята ретроградна фаза, между 2 и 25 април, като ще се движи там и ще предизвиква безпокойство до 15 май. Новолунието в Риби, в меркуриевия период на личната година, насочва вниманието към нова работа, нови партньори, нова среда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, работната седмица започва в Козирог, с което ви подсказва лична ангажираност с случващото се. Объркване в някаква степен предизвиква съвпадът на Меркурий с Нептун в Риби, което внася дисхармония в отношенията с познати, съседи, роднини, с хора с които често общувате, учите, пътувате. В сферата на финансите бъдете по-внимателни в средата на седмицата. В края и, Меркурий преминава в Овен, където ще се движи до 15 май. Транзитът на планетата на комуникациите в полето на огнения знак и домашните отношения ще бъде повече от два месеца, обхващайки и времето, когато планетата се движи назад, между 2 и 25 април. Не планирайте ремонти в дома за това време. Новолунието в Риби в неделя дава старт на важни промени в живота свързани с обучение, повече мобилност, и възможно преместване.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Външните фактори ще оказват силно влияние върху мисленето и постъпките в следващите дни. В полето на професионалната изява и социалната активност се случват главните събития на седмицата. Меркурий прави съвпад с Нептун в Риби, което внася известно объркване в отношенията с хора от същия бранш, както и за мястото и ролята на някои в йерархичната постройка. Чувството за намален тонус и отпадналост върви редом с усещането за натиск и принуда към определени стъпки. Планетният управител преминава в Овен в събота. От зоната на приятелството и подкрепата ви очакват изненади през дългия транзит, който ще направи, включая ретроградна фаза, до средата на месец май. Новолунието в зоната на кариерата отваря нови врати за промяна и растеж.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои седмица на активната комуникация. Сближаването на Меркурий и Нептун в средата на седмицата дава храна на пословичния ви стремеж да балансирате между крайностите. Така ще успеете да провидите през лабиринта от човешки отношения истинската природа на проблема в обкръжението си. В петък Меркурий започва транзита си през полето на партньорството и то за повече от обикновените три седмици, за времето до 15 май. Тези повече от два месеца обхващат и ретроградната му фаза между 2 и 25 април и слънчевото затъмнение в Овен на 8 април. Повече внимание обаче сега ще привлече квадратът на Марс и Уран в края на седмицата. Квадратурата задейства противоречия в личните отношения, с претенции за доверие и лоялност. Новолунието в Риби ще ви помогне да намерите път към по-добро здраве и вътрешна кондиция.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица, в която приятелите ще привличат много внимание. Марс от вашия знак прави квадрат с планетния управител и това оцветява седмицата с напрежение във взаимоотношенията с хора от най-близкия кръг и семейната среда. Меркурий и Нептун се срещат в зоната на личните доходи. Една заблуда може да отпадне и да разкрие неочаквана истина. В петък Меркурий навлиза в Овен. В огнения знак планетата на ума и комуникациите ще бъде повече от два месеца, до 15 май. В този период е и неговата ретроградност, от 2 до 25 април, период на активна умствена дейност, писане, общуване, публикации, обучение и много пътувания. Новолунието в Риби попада в зоната на личните доходи и притежания. Отправяйте своите желания и новите възможности тук ще се очертаят още в следващите седмици и месеци.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак работната седмица започва с Луна в срещуположния знак Козирог. Влиянието на външните фактори ще бъде по-силно отколкото ви се иска и понякога може да ви се струва, че губите контрол над случващото се. Философският поглед върху обстоятелствата ще ви помага да разбирате и приемате особено сега в зоната на приключване, преди новолуние. След объркването, което предизвиква в средата на седмицата, в края и Меркурий се настанява в полето на кариерата за повече от два месеца, до 15 май. В тази зона ще се случат слънчевото затъмнение през април и неговата ретроградна фаза от 2 до 25 април. Квадратът на Марс и Уран може да доведе до сблъсък на интереси с партньор/и съдружник/ци. В неделя е най-значимото за вас от трите новолуния във воден знак и в юпитеровия период на личната година. Новата Луна в Риби ще ви води по нови пътища, ще отваря нови перспективи пред стремежите ви. Дайте воля на предприемчивата страна на характера ви да отправя желания и да тръгне с големи крачки напред и нагоре.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои седмица с акцент върху личните доходи и притежания. В средата на седмицата В зоната на сърдечните дела отново има съвпад, този път на Меркурий и Нептун. Той предизвиква активна комуникация по теми като взаимна обвързаност, яснота в чувствата, споделяне и доверие. В петък Меркурий преминава в зоната на здравето и ефективният начин на живот. Предстоят ви повече от два месеца, в които пъргавият посредник ще се движи в тази зона напред, назад и пак напред. Безпокойството, което той носи със себе си ще ви кара да почиствате, нареждате и преподреждате дома си, работното място и живота си като цяло. Няма да ви бъдат спестени и някои напрегнати моменти с партньор или роднина заради квадрата на Марс и Уран в марсовия период на личната година. Новолунието в Риби, в неделя, може да внесе успокоение и надежда, да породи желание да промяна, за активна творческа дейност.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби, седмицата предлага раздвижване в професионалната сфера. Меркурий бързо се придвижва към Нептун, и двамата във вашия знак, привличайки внимание към вас и това, с което се занимавате. Възможно е често да попадате в среда, в която не ви разбират добре и да влизате в обяснителен режим. Повече емоции предизвикват тайни, скривани обстоятелства, свързани с познати или близки. В петък Меркурий навлиза в Овен за относително дълъг период. За повече от два месеца напред покровителят на търговците ще създава по-голяма активност в полето на личните доходи. Защитата на ценности и притежания ще ви ангажира в дните на неговата ретроградност между 2 и 25 април. В неделя е новолунието в Риби. Съвпадът на Луната и Слънцето е в 20-я градус на знака ви, в слънчевия период на личната година. Чудесен период за полагане начало на реализацията на лични планове.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 Нептун на 8.03.2024 г в 17:06

Марс 90 Уран на 10.03.2024

На 10.03.2024 г в 6:02 ч Меркурий навлиза в Овен

На 10.03.2024 г в 11:00 Новолуние в 20°1Риби

Луната е без курс на:

4.03.2024 17:40 – 4.03.2024 23:15

6.03.2024 21:35 – 7.03.2024 2:38

8.03.2024 20:55 – 9.03.2024 3:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии