Седмичен хороскоп 4-10 ноември 2019 година

es1911Марс и Плутон в квадрат

Слънце и Нептун в тригон

Сатурн и Нептун в секстил

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

За разлика от предходната, предстоящата седмица е бедна на астрологични събития. Две много различни групи аспекти доминират в началото и в нейния край.

В понеделник Слънцето и Луната са в квадрат, а това винаги повишава нивото на емоциите поради необходимостта да се определим като вземем страна, изкажем мнение, пристъпим към изпълнението на замисъл. Макар и краткотраен този аспект усилва ефекта си заради другата много по-силна квадратура, тази между Марс и Плутон.

Марс застава в квадрат към Плутон един път годишно. Във вторник по обяд е точния квадрат между съвладетелите на Скорпион. Подобна на тази квадратура обаче, в същите знаци Везни и Козирог, е имало преди две години, на 19 ноември 2017-та. В комбинация с ретрограден Меркурий в Скорпион тя е многократно по-рядко случваща се. Оттам силата на скорпионовото влияние е много голяма. Аспектът е експлозивен на всички нива. В личните взаимоотношения амбицията среща друга амбиция, силата друга сила, подлостта друга подлост. Разкриване на чужди тайни и използването им за лични цели, подмяната на истина с лъжа, замитане на нелицеприятното под килима. Агресивната нотка е подчертана. Лесно възникват конфликти, остро се реагира и при незначителни поводи. Хората повлияни от този аспект са остри и нападателни. Чести са недоразуменията, които се разгръщат пропорционално на мястото,което заемат участниците в социалната йерархия. Междудържавни конфликти също могат да бъдат инспирирани от погрешно разбрани думи, жестове или постъпки. Стари вражди, нерешени навреме противоречия, избиване на комплекси, всичко това е в обсега на влияние на аспектите в първата половина на седмицата.

В сряда Луната е в Риби и отива към тригон със Слънцето. Хармонията в сектора на водните знаци намалява напрежението през втората половина на седмицата. Слънце и Луна в г съвместно съвместно с по-дълготрайния тригон на Слънцето към Нептун. Слънцето застава към Нептун на такова разстояние в зодиака два пъти в годината. Откакто Нептун се движи в Риби това се случва по време на транзита на Слънцето през водните знаци Рак и Скорпион.

Тригонът Слънце-Нептун влияе на фините тела на човека, насочва към отстъпчивост, съпричастност, състрадание и помирение. Разширява усещането за ангелско влияние, вдъхновява и окриля сензитивните хора, увеличава притока на идеи, на творческо изразяване не само в хората на изкуството, но на всички, които са пробудени, или има наченки в тази посока.

В края на седмицата ни се случва един много важен в глобален план аспект. Сатурн и Нептун в секстил. И двете далечни планети са в свои знаци, на трон. Разгръща се на три етапа от януари до ноември, точните са на 31 януари, 18 юни и 9 ноември тази година. Такъв аспект за последно е имало преди два нептунови транзита през Риби, през месец декември на далечната 1696 година.

Аспектът е много силен на ниво идеи и стратегии, добри идеи и добри стратегии. В противовес на него са напрегнатите аспекти между двете планети, когато се правят големите грешки, засягащи много хора. Последната опозиция между Сатурн и Нептун бе в периода 2006-2007 година,когато се озовахме в ЕС. Хармоничната връзка между Сатурн и Нептун ще продължи до края на годината, когато щафетата ще поеме Юпитер. В Козирог планетата гигант ще си партнира с мистичния побратим в първите месеци на 2020 година. По този начин съдбата ни дава шанс да се коригираме.

От четвъртък до неделя се образува сложна астрологична конфигурация, двоен секстил (бисекстил) с участието на пет космични тела. Ретроградният Меркурий се придвижва за среща със Слънцето, която ще стане в следващия понеделник-11 ноември. Така Слънце-Меркурий, Сатурн-Плутон и Нептун обединяват енергии, давайки ни пример за единомислие и съгласуваност в името на нещо добро. Влиянието на Венера и Юпитер от Стрелец също е в тази посока, за повече разум и далновидност. Хармоничните аспекти подкрепят Доброто във всичките му проявления.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои сложно начало на седмицата. Квадратурата Марс-Плутон засяга работата ви с други хора. Там има много неясни моменти, противоречия и нестабилност, провокирана от борби за „кой да води бащина дружина“. Екипната работа не е силната ви страна и през тази седмица това ще проличи. Нито шефове, нито подчинени ще бъдат доволни от вас. Бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации. Но в средата на седмицата има промяна. Хармоничните влияния от водните зодии ще ви довее неочаквани помощници. В петък следобед и в събота, когато Луната е във вашия знак, си стъпвате на крака и увереността ви се възвръща. Венера и на ваша страна,което значи правото, макар и понякога чисто формално, е на ваша страна. За личните отношения тенденцията е благоприятна.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак – Водолей. Нарастващата Луна прави квадрат със Слънцето и това ви кара да гледате с критично око на отношенията с партньора, а също така и с хора от семейството. Усещането за дисбаланс ще ви насочва към анализи и съвместни обсъждания за търсене на решение на възникналите проблеми. Възможностите за съгласуване и единомислие в първите дни на седмицата са незначителни, заради квадратът в кардиналните знаци между Марс и Плутон. Комуникацията ще е затруднена, така също и спазването на предварителен план. Погрижете се за изправността на превозното си средство. Добрата вълна ви залива през втората половина на седмицата. Хармоничните аспекти ще ви носят спокойствие и вътрешен баланс, от който имате голяма нужда. Венера и Юпитер от зоната на любовта,страстта, творчеството също подкрепят усилията ви да създавате красота и съвършенство за себе си, и за близките.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с известно разочарование от приятели или близки хора, на които сте разчитали за нещо. Някаква уговорка може да отпадне, или да бъде пренасрочена за друг ден. Ако имате възможност, избирайте този ден да е от сряда нататък, тъй като вторник е дисхармоничен за комуникация. Напрегнатият аспект между Марс и Плутон е рисков за контакти с приятели и единомишленици, както при реалното, така и при виртуалното общуване. Избягвайте теми, по които знаете, че възникват противоречия. Финансови въпроси също не е препоръчително да обсъждате, още повече, че ретроградността на Меркурий може да прикрие някои разходи или задължения, които имате. Бъдете добре подготвени предварително, за да не изпадате в конфузни ситуации. Подкрепяща е астрологичната картина за вас в петък следобед и в събота. Не се изолирайте, отзовавайте се на покани за срещи или съвместни пътувания.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с квадратура в неподвижните знаци между Слънцето и Луната. Влиянието и е върху кариерата и партньорските отношения, много значима и с дългосрочно влияние. Тя разбърква картите и ви подтиква към задълбочени размисли за бъдещето, за посоката, която сте избрали и спътниците с които се движите. Другият квадрат, в кардиналните знаци, между Марс и Плутон провокира съмнения в коректността на хора,или човек, на които сте разчитали. Разочарованието е двупосочно, учене на уроци за почтеност, лоялност, носене на отговорност. Втората половина на седмицата в носи позитивни емоции, както и много нови идеи, нови цели за покоряване, с всеотдайност и постоянство. Романтичната тема е все още на заден план, изместена от професионалните ангажименти. Но хармоничните аспекти в женските знаци ви влияят косвено, затова не се изолирайте, бъдете в среда, в която ще срещнете подкрепа и съпричастност.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои относително спокойна седмица. Началото е предизвикателно с две квадратури, които макар да нямат пряко влияние при вас, все пак поставят някои въпроси. В понеделник е важно да сте сигурни, че графикът за седмицата е направен коректно. Може би някъде сте готови да вложите повече енергия, отколкото е необходимо. Вторник е труден за много хора, а при вас е възможно да се прояви квадрата Марс-Плутон във финансовата сфера. Някои разходи вероятно ще намалите съобразно наличния бюджет. Хармоничната астрологична конфигурация през втората половина на седмицата ще повлияе комуникацията ви с околните. Някои ще възобновят отношения със стари приятели, или съседи ще ви съдействат за решаването на общ проблем, в който имате водеща роля. Ретроградността на планетния управител ви подсеща за използването на стари, изпробвани похвати, с които сте имали успех преди време.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с напомняне да подобрите своята виртуална сигурност. Квадратите в първите дни задействат нездрав интерес към неща, които имате налични, или предстои да пуснете в близко бъдеще. Усещането за подвеждане и предателство може да ви направи прекалено подозрителни, което не ви помага да се справите със ситуацията. Имайте търпение, изчакайте приливът на благоприятни аспекти от сряда нататък, което ще ви помогне да намерите отговори и да стигнете до истината по щадящ чувствата на другите начин. Вършете си сами работата, не разчитайте на друг. Избягвайте физическо претоварване, както и включване в конфликти, и рискови ситуации. В края на работната седмица тригонът Сатурн-Нептун обещава лекота в общуването, получаването на похвали, висока оценка, но и преднамерено избрани думи за разсейване на вниманието и получаване на облаги. Дръжте включен собствения си камертон за истинност.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с нарастваща Луна в другия въздушен знак Водолей. В понеделник обаче квадратът и със Слънцето ще ви постави пред дилема, която трябва бързо да разрешите. Другата квадратура, която е също в ход, ще ви създава множество спънки. Планетният управител е ретрограден и ви връща към нерешени въпроси отново и отново. Така до сряда ще ви се струва, че всичко върви наопаки. Хармоничните връзки между планетите от втората половина на седмицата обхващат зоната на кариерата и работните условия, в техните подробности – материална среда и човешки отношения. Периодът не добър за купуване на каквото и да е по-едро, мебели, уреди, движима или недвижима собственост. Търсенето на подходящи хора за съвместна работа, съдружници, партньори, както и нови работодатели, ще даде резултат, но не бързайте да сключвате сделка, или трудов договор, изчакайте 20 ноември да мине. Някои въпроси, касаещи здравето ви, намират добро решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Активна, нарастваща, но в квадрат към Слънцето, с което заедно ви поставят пред важни въпроси, част от които са свързани с личните доходи, и повече с личния бюджет, в който имате дисбаланс. Другият квадрат, с който започва седмицата, е в кардиналните знаци и влиянието му е фокусирано върху близки хора, които ви носят разочарование от неправилно действие, или бездействие. Избягвайте конфликти и рискови ситуации. Колкото и болезнено да е, имайте надежда за подобрение, което идва през втората половина на седмицата. Хармоничните аспекти носят успокоение, помирение и опрощаване,нещо което ви е много необходимо, за да продължите напред.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Нарастваща, Луната застава в квадрат към Слънцето и това дава начало на една динамична, относително напрегната седмица. Във вторник ескалира квадрата между лошите момчета на астрологията – Марс и Сатурн. Може да се усещате претоварени с работа и преситени от емоции. Марс от Везни се старае да ви мотивира и тонизира, но силите му са ограничени от напрегнатите аспекти, в които е включен. Бъдете дискретни и деликатни в отношенията с околните, независимо от провокациите. След сряда доминиращата водна енергия идва не като товар, а като балсам за корекция на недоразумения и противоречия. Хармоничните аспекти в женските знаци засилват интуицията, вдъхновяват за безкористно отдаване на енергия за каузи, за идеи, които имат за цел подобряване живота на много хора. В приятелската среда се появяват интересни персонажи, които привличат вниманието ви.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата е неспокойно. Квадратът на Слънцето към вашия планетен управител Луната е едно от основанията. Той води до множество въпроси свързани с вземането и даването в сферата на личните отношения, както в категория емоции, подкрепа,така и в материално отношение. Подсилващата роля на другия квадрат, който повлиява рожденото ви Слънце, този на Марс и Плутон е бомба с къс фитил, готова да избухне всеки момент. Затова бъдете внимателни в комуникация с хора от близкия ви кръг- семейство, родители. Също така избягвайте боравене с остри предмети и с неизправни електроуреди. Втората половина на седмицата е различна благодарение на хармоничните аспекти в зоната на водните знаци. Насрочвайте важни за вас срещи и разговори за сряда и четвъртък. Даването на втори шанс е много благородно, ако е последен. Периодът е подходящ за прошка, изповеди и благотворителност.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Водолей. Квадратът на светилата, който включва и вашия знак, ви кара да обръщате внимание на дома си, и на условията, в които живеете. Другият квадрат ще катализира недоволството и ще ви кара да казвате неща, които могат да наранят някого, особено що касае дискретна информация, получена непряко. Проявете сдържаност и изчакайте навлизането на балансиращия отношенията хармоничен поток от аспекти през втората половина на седмицата. Като воден знак хващате най-благодатното течение и можете да се възползвате от балансиращия ефект, който има върху чувствата. Ретроградният Меркурий във вашия знак ви подсеща, че имате богат опит и знаете как да подходите по най-правилния начин.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои противоречива седмица. Началото е неспокойно заради квадрата на Слънцето и Луната, и този между Марс и Плутон. Доверието ви към някои хора ще бъде подложено на изпитание и е възможно да попаднете в конфликтна ситуация. Или недоразумения, които са чести при ретрограден Меркурий, да ви вгорчат отношенията с приятел или колега. В сряда Луната е във вашия знак, а в четвъртък хармоничните аспекти,в които участва, ще внесат корекции и изясняване. Или още по-дълбоко потапяне и скриване. Търсете път за справяне, придържайки се към истината. Хармоничните аспекти засилват интуицията, както и желанието за творческа изява. Към повече откровеност и директен изказ ще ви води Луната в почивните дни, когато се движи през Овен.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Марс в квадрат с Плутон на 5.11.2019 /12:28

Слънце и Нептун в тригон на 8.11.2019 /19:56

Сатурн в секстил с Нептун на 9.11.2019 / 4:44

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Овен, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

5.11.2019 /16:37 – 6.11.2019 / 1:08

8.11.2019 / 3:12 – 8.11.2019 /13:49

10.11.2019 /16:00 – 11.11.2019 / 1:18

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии