Седмичен хороскоп 4 -10 октомври 2010 г.

Венера и Марс в съвпад

във

Венера ретроградна

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

ОВЕН
За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстоящата седмица носи противоречиви тенденции. За тези, от първата половина на знака, дните около новолунието са натоварени с очаквания и претенции от околните, които вероятно ще нажежат страстите. Управителят Марс е в силна позиция, прави съвпад с Венера в понеделник и с много голяма скорост се отдалечава от мястото на срещата. Марсовите хора от тази група ще бързат да се откъснат от зависимост и ограничения, налагани от средата им или от конкретен човек. И нека това става бързо, защото Венера тръгва в обратна посока и повече от месец ще затормозява личните връзки. Родените във втората половина на знака имат подкрепа да приключат успешно ангажимент. Най- продуктивен в това отношение е вторник. Новите неща насрочвайте за дните от петък нататък.

ЛЪВ
За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв седмицата започва емоционално като причината за това е Луната, която се придвижва през тази зона и е провокирана от съвпада на Венера и Марс в Скорпион. Вторник и сряда са дни, в които ако приключите поет ангажимент, ще успеете бързо да си вземете и възнаграждението за него. Новолунието във Везни може да ви отвори очите за нова връзка с интересен човек. Четвъртък следобед и петък са чудесни дни за насрочване на срещи, водене на преговори, вършене на посредническа дейност и съответно има предпоставки за високи резултати. В събота ще ви се върне направено от вас добро, особено ако е било поискано, и не е натоварено с излишни емоции. Нови проекти насрочвайте за първите дни на по-следващата седмица.

СТРЕЛЕЦ
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои активна седмица. Още в понеделник динамиката на деня няма да ви остави да скучаете. До четвъртък, когато е новолунието във Везни, имате да отхвърлите доста задачи. Голяма част от вниманието ви ще бъде ангажирано с млади хора, с деца – ваши или на приятели. Отделете време да учите, да натрупате знания в дадена сфера, нещо което ще ви бъде полезно в близко бъдеще. Имате нужда и от сериозна подкрепа за ваша идея или проект. Направете среща за проучване на обстановката в четвъртък след обяд или в петък, но окончателно договаряне отложете за по-следващата седмица. Имате нужда от укрепване на имунната система преди зимата, направете си профилактика, посетете личния си лекар и стоматолог.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

ТЕЛЕЦ
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои наситена с емоции седмица. Причината е в две важни астрологически събития. Първото е вторият, за последните няколко месеца, съвпад на Венера с Марс. Сега обаче той е в Скорпион, където силата е на страната на Марс. Затова венерините хора трябва да избягват битките. Някои отлагайте за по-добри времена, а там където противопоставянето е неизбежно, приемайте загубата с достойнство. Вторият астрофакт през тази седмица е навлизането на Венера в ретроградната й фаза, което ще започне в петък и ще продължи до 18 ноември. Периодът може да бъде белязан от ярка поляризация на страстите – ревност, повишена сексуалност, взимане на крайни решения под влияние на емоциите. При някои жени може да доведе до смущения в цикъла. Силно се отразява при тези, които имат Венера в Телец. Докато Венера е ретроградна не се препоръчва сключване на брак.

ДЕВА
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстоят интересни дни, в които умението да се балансира, да се намира най-удачния за момента подход, ще има важно значение. Новолунието във Везни може да постави на изпитание вашата ценностна система. Още в понеделник е възможно да разберете тайна, да получите информация за нещо скривано и може би не особено почтено. Имате време до новолунието да оформите мнението си и да заемете позиция. Разчитайте на разума и влагайте по-малко емоции. В петък ще трябва да вземете бързо решение свързано с образованието ви или с дейност, свързана със словото-писане, преподаване, преводачество. В почивните дни бъдете в движение, пътуване, активно общуване, не се заседявайте в затворено помещение.

КОЗИРОГ
За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои резултатна седмица. Новолунието във Везни в четвъртък ще даде старт на промяна в професионалната сфера. За родените в първата половина на знака това може да стане по ярък, в някакъв аспект драматичен начин. Някои имат трудности с осъществяване на планове, свързани с образование. Четвъртък е напрегнат ден и ще срещате трудности с хора и с техника. Промяна към добро ще има в следобедните часове. Сега е момента да промените нещо в подхода, да набележите нова стратегия, която да осъществите в близко бъдеще. В петък ще получите подкрепа от човек, който държи много на вас, а почивните дни носят радост и удовлетворение за родените във втората половина на знака.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

БЛИЗНАЦИ
За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои активна седмица. Сега сте в марсовия период на личната си слънчева година. А същевременно Марс е в много добра позиция, получава подкрепа от различни страни, забързан в собствения си знак – Скорпион, успешен в начинанията и готов за битки. Вашият управител Меркурий, е също активиран, като в понеделник и вторник влиза в конфликтна астрологична конфигурация. Затова в следващите дни може да ви бъде трудно да намерите общ език с някои хора, да останете неразбрани или някой да се засегне от думите или поведението ви. В сряда и четвъртък на помощ ви идва Сатурн и ако се вслушате в мъдрия съвет на някой по-възрастен, ще успеете, в дните преди и по време на новолунието, да разрешите семеен проблем.

ВЕЗНИ
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстоящата седмица носи поредица от предизвикателства. Новолунието в четвъртък е във Везни и Венера предстои да тръгне в обратна посока. Съвпадът на Венера и Марс два дни преди срещата на Слънцето и Луната във вашия знак, ви поставя пред важен личен избор, който ще се отрази както на личните ви взаимоотношения, така и на професионалното ви развитие. Многото възможности, които отначало сте виждали, след обстоен и критичен преглед, може да се свият до една или най-много две опции. Четвъртък е труден ден за родените в първите две декади на знака. Не предприемайте важни неща в този ден, пазете се от травми и от кражби.

ВОДОЛЕЙ

Родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей през тази седмица ще трябва за отговорят на много от очакванията на околните за добра организация и стиковане интересите на различните хора в името на една обща цел. Въодушевлението и оптимистичният подход както винаги ще са ви от полза. Във вторник и сряда напрежението може да е в повече от обикновено, но в четвъртък всичко си идва на мястото. В петък не отказвайте възможност да прекарате времето си в приятна компания, сред приятели и хора, с които имате общи интереси. Новолунието във Везни ви носи нови контакти и обещания за пътешествия, в буквален и преносен смисъл, но при всички случаи с цел обогатяване на знанията и научаване на нови духовни практики.

ВОДНИ ЗНАЦИ

РАК
За родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак предстоящата седмица е разделена на две – преди и след новолунието. В дните до четвъртък имате да свършите много работа, която за част от вас е свързана с разчистване и освобождаване на старото и преместване в ново жилище, при други може да има подготовка за приемане на нов член в семейството, раждане на дете или на внуче. За мнозина от първата половина на знака четвъртък е напрегнат ден, с резки промени в емоционалното състояние и раздразнителност, провокирана от дребни поводи. В петък и почивните дни, родените във втората половина на знака, са във физически и емоционален подем. Ретроградността на Венера за вас може да е отправна точка на пораждане на нови влечения или задълбочаване на вече започнали, извеждайки ги на едно по-високо и емоционално интензивно наситено ниво.

СКОРПИОН
За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстоят напрегнати дни. Новолунието в четвъртък е предшествано от подем в личните взаимоотношения, които имат силен романтичен привкус. Може би има някой, който заслужава вниманието ви, но досега не сте го намирали за достатъчно привлекателен(а). Е, сега е момента и не губете много време в колебания. Астрологичната обстановка приканва към решителност и мотивираност в постъпките, опирайки се на стари и изпитани методи. В почивните дни, стига да пожелаете, ще имате възможност да докажете своята правота, но за да запазите приятелските си отношения, бъдете толерантни и опрощаващи.

РИБИ
Родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби през тази седмица имат много възможности пред себе си. За някои те са в сферата на работните условия, приключване на една и договаряне условия по нова работа. За тази цел сряда е неблагоприятен ден, в който, ако ви се налага да преговаряте, трябва да бъдете концентрирани и взискателни по отношение защитата на трудовите ви права. Почивните дни ви обещават много емоции. Венера ще бъде вече ретроградна в Скорпион, и ще привнася страст във взаимоотношенията ви, но не бъдете дребнави, а използвайте ситуацията да изживеете запомнящи се мигове.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 4 октомври 2010 година, понеделник, в 0:56 часа Венера и Марс са в точен съвпад в 12 гр на Скорпион
На 7 октомври 2010 година, четвъртък, в 21:44 часа, Новолуние в 14 гр. Везни

На 8 октомври 2010 година, петък, в 10:05 часа, Венера навлиза в ретроградната си фаза.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Стрелец, през четвърта и първа четвърт (фаза).

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

8 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на октомври 4, 2010 @ 21:31

    Здравей Муси :)
    Ретроградна венера опозиция наталната, какво може да донесе на човека?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 5, 2010 @ 11:42

    moon_in_taurus,
    по принцип, когато Венера се движи в зоната, противоположна на рождената Венера, на човек се налага да се съобразява с вкусовете и разбиранията за красиво и хармонично, на други хора. Възможно е да има някои емоционални притеснения с човек, когото харесваме, да не бъдем разбирани, така както бихме искали. Ако Венера управлява домовете на парите и притежанията, 2, 8 или 4, не е добре да се договарят покупко-продажби, да се обзавежда жилище също така. За годеж и брак не е добър периода на противопоставяне на Венерите. За жените може да се окаже труден период за зачеване, проблеми с хормоните и оттам с месечния цикъл, особено както сега, когато Венера е в Скорпион. Ретроградността допълнително подсилва неблагоприятния ефект. Но същевременно периодът на ретроградната Венера може да даде възможност за задълбочено преразглеждане на една връзка и взимане на решение. Така в дните,когато тя излиза от ретроградната фаза, човек вече да е наясно със себе си и с това как трябва да постъпва в личния си живот за в бъдеще.

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на октомври 6, 2010 @ 7:35

    Много ти благодаря Муси :)
    При мен венера управлява 4ти и 11 дом.

  4. moon_in_taurus каза,

    Писа на октомври 6, 2010 @ 14:16

    Муси би ли ми казала,ретроградният период на венера подходящ ли е за прекратяване на трудов договор? По точно напускане след 4ри годишно отсъствие по майчинство?

  5. Песни каза,

    Писа на октомври 6, 2010 @ 15:37

    Мерси много за хороскопа.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 6, 2010 @ 17:16

    moon_in_taurus,
    след като Венера управлява 4 дом, да, още повече ако е по собствено желание ,11 дом.

  7. Violette каза,

    Писа на октомври 16, 2010 @ 21:12

    Здравейте г-жо Дачева,
    Аз имам Венера 4 Sco 3`20“в І-ви дом и бих искала да ви попитам тази нейна ретроградност има ли влияние ако напусна сегашната си работа и започна нова.Как ще се отрази тази нейна позиция върху бъдещето ми развитие на новото работно място? Заплашват ли ме някакви негативни нейни влияние и върху какво ако има такива?
    Благодаря Ви

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 18, 2010 @ 13:49

    Violette,
    ретроградната Венера може да задълбочи неудовлетвореността от работните условия, от отношенията с колегите, от размера на заплащането и да, тя може да бъде в основата на едно решение да се напусне дадена работа.
    Но, “Как ще се отрази тази нейна позиция върху бъдещето ми развитие на новото работно място? Заплашват ли ме някакви негативни нейни влияние и върху какво ако има такива?” е обширна тема, която не зависи само от Венера.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии