Седмичен хороскоп 4-10 октомври 2021

2021 10 6 на 6 октомври

Директен Плутон на 6 октомври

на 7 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Започваме седмицата с много бъбрив понеделник. Между ретроградните Меркурий и Юпитер, в първите часове на деня се сключва хармоничен аспект. Тригонът Везни-Водолей създава още по-голяма подемна сила на въздушните знаци,на чиято територия се движат пет, а в сряда с Луната стават шест, планети. Говорене, заради самото говорене, за да се насища пространството с думи ида не оставя място за мислене. Позната в последните години техника за пренасочване на вниманието на големи групи хора. В това поле „който го може, го може“, има даровити, има и бездарници. В предизборните месеци, да си признаем, това се оказва важно. Ние хората обръщаме внимание на говоренето. И на визията. Липсата на огън обаче, поне до петък, прави нечии усилия безплодни.

Две важни астрологични събития има през седмицата. Новолуние имаме всеки месец, новолуние във Везни имаме всяка година. Когато това се случи, разбираемо защо през есента, ни се иска светът да бъде по-добър, по-хуманен, по-хармоничен. Изразява се човешката потребност от мир, красота и любов. Сега, през тази седмица, новолунието във Везни е подсилено от включването на Марс с точен съвпад със светилата.

Марс е боец. Във Везни неговата войнствена енергия е насочена в посока на справедливостта. Марс като боец за справедливост е мощен закрилник на слабите, онеправданите, защитник на истината, и на живота. Срещу стелиума от планети, в срещуположния знак, следи за действията му Хирон. Небесният учител е категоричен съдник в марсовия знак Овен, и ретрограден. Когато учителят е недоволен, пише двойки, а Марс е амбициозен ученик и обича да е сред първите. Затова в дните на новолунието ще наблюдаваме облечени в красиви думи, все пак и Меркурий е във Везни, амбиции за изпъкване и доказване на кой е по-, по-, най-. Кандидати в изобилие. Управителят на знака на новолунието е в Скорпион,чийто управител – Плутон е стационарен, което създава ограничения. Но те намаляват значително в деня на новолунието, когато Плутон се обръща.

Другата силна позиция в планетарния пъзел е „завъртането на пета“ на Плутон. Малката, и често подценявана, но силна по своето влияние, планета прави кръгом и тръгва в права посока в сряда вечерта, на 6 октомври. Плутон в Козирог е поддържник на статуквото на повърхността, и активно трансформиращо работещ скрито, в дълбочина. Както всяка от планетите, той съдържа в проявлението си противоречащи си, полярни сили. Коя ще доминира в даден момент, е въпрос на съчетаване с други фактори.

Плутон стана ретрограден на 27 април, когато започна масираната кампания за ваксиниране. А през юни, когато Юпитер тръгна назад, включиха така наречената бустерна доза. Отпреди повече от месец се разгръща напрегнатият аспект Плутон-Ерис, който провокира съпротивата срещу статуквото. Тръгвайки в права посока, и то на новолуние във Везни, Плутон при съучастие на побратима му Марс, задава началото на нов процес, видим, процес на съпротива, силна, яростна срещу определени сили, обединение на бунтарски настроените групировки. Предстои да направят същото да тръгнат напред, Сатурн на 11-ти и Юпитер на 18-ти октомври. Квадратът Плутон-Ерис ще продължава да е в силата си поне до края на месец октомври. В средата на месеца на Венера предстои квадратът на Слънце-Марс с Плутон, обединени с Ерис в тао квадрат – много силна, преобразуваща, конфигурация, на която пикът на проявление е в дните на пълнолунието в Овен. Очаква се активност и на Изток и на Запад.

Видими резултати от новолунието и съпътстващите аспекти ще има още в петък, на 7 октомври, когато Венера премине в огнения знак Стрелец. Освен че нарушава хегемонията на въздушните знаци, като задейства и огънят, планетата на справедливостта добива силата на борец за справедливи каузи. Венера от юпитеровия знак, връзва на верижка, обединява се с Юпитер и Уран. Уран е в нейния знак Телец, а Юпитер е в неговия знак- Водолей. Така принципи (Телец),свобода (Водолей), истина (Стрелец) се обединяват в едно до следващото новолуние. Също в петък директният Плутон прави точния квадрат с Ерис. Една истина може да се каже по различни начини, но с Венера в Стрелец избираме по-мекия и щадящия чуждото его.

В края на седмицата, почивните дни, политическият елит ще има много работа. Сатурн е стационарен, точно преди обръщането в понеделник. Слънце-Марс-Меркурий съвпадат и в тригон с Юпитер, ще преработват стари схеми и ще се опитват да редят нови такива. Венера в съвпад с ЮЛВ и връзка с господаря на кармата, ще размаха пръст пред сгрешилите.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Новолуние в зоната на връзките и партньорството имате всяка година по това време, през есента. Сега обаче и планетният управител се е включил в срещата на светилата. Участието на Марс в тази зона активира процеси, които ви предизвикват, хора които са с различно от вашето мнение, и такива които откровено ви се противопоставят не само с приказки, но и с действия. Естествено това мобилизира марсовата ви природа и ви амбицира за настъпление. Новолунието във Везни може да бъде старт и на една бурна връзка след като Венера в петък влезе в другия огнен знак Стрелец и ви създаде подходящата романтична нагласа. Обръщането на Плутон в зоната на кариерата е обещание за развитие на ситуации, които досега са били в застой.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Новолунието в зоната на комуникациите раздвижва всички канали, по които получавате информация. Възможно е дори в даден момент да се чувствате претоварени, затормозени и с главоболие. Новолунието в тази зона, особено силно мотивирано от включването на Марс, ви прави готови да посрещнете с ентусиазъм всяко предизвикателство към природната ви любознателност и способност за анализи. В някои от контактите ви ще се наложи да вземете по-твърда позиция, да очертаете с червена линия полето си, за да няма нежелани гости там. Плутон от зоната на здравето се изправя. В права посока ще ви подтикне да се съсредоточите върху справяне с някои здравословни неразположения. От петък Венера е в зоната на романтиката и страстните чувства, на творчеството и съдържателното общуване с децата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои активна в професионално отношение седмица. Новолунието във Везни слага акцент върху участието ви в групови начинания или кампании,включващи повече хора. Участието на Марс вероятно ще ви вкара в динамични противоречия и неразбирателства от различен порядък. Новите начинания, лични или групови, търпят задръжки и отлагане заради все още ретроградния Меркурий. В петък Венера ви идва на гости,което обещава едномесечен период благоприятен да обърнете внимание на себе си. Съвпадът и с ЮЛВ през тази седмица подсказва момент за изчистване на здравословен проблем, или освобождаване от задръжки в личните предпочитания към някого или към нещо. Директният Плутон в Козирог ще ви помага да решавате финансови въпроси с по-голяма настойчивост и вещина.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новолуние в другия управляван от Венера знак- Везни. В зоната на здравето и ежедневните ангажименти, срещата на светилата в компанията на амбициозния Марс е мотивиращо венерианската ви природа. Много неща около вас искат пипване, поправяне, пренастройване, за да работят в хармония, да се избегнат или загладят противоречията, така че средата, в която прекарвате ежедневно да е привлекателна за вас и околните. Директният Плутон и Венера в зоната на тайните ще ви правят по-сериозен изследовател и разследващ. Ще ви е нужна повече дискретност за планове и намерения. От някои навици, вредни разбира се, ще трябва да се откажете, за сметка на нови, полезни такива. Предстои изправяне на Сатурн, а след седмица и на Юпитер, което задава нови възможности, но и повече отговорности в професионалната сфера.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. В дните преди новолунието, и при ретрограден Меркурий, разчиствайте на воля, изхвърляйте стари и непотребни вещи, или ги отделяйте за възстановяване. Новолунието във Везни е в зоната на принципите, притежанията, личните доходи. Участието на Марс прави случващото се в дните около съвпада на светилата по-напрегнати, особено когато се засягат интересите ви като неплащане на труд, или забавяне. Директният Плутон от Козирог ще ви стимулира да дадете ход на забавени проекти, които са ваша идея. Венера отива в Стрелец и огрява с позитивнат аси енергия домашната среда. Време е за подобрения в жилището, пренареждане на мебели, леки ремонти, освежаване, претапициране и други подобни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на новолуние в друг кардинален знак-Везни. В зоната на кариерата срещата на Слънцето и Луната може да остави значима следа, още повече, че Марс се включва и прави от всяка ситуация – битка. Новолунието в тази зона често става начален момент на съществена промяна в професионалната сфера. Ретроградният Меркурий близо до съвпада на светилата ограничава степените на свобода и забавя някои процеси, но изправянето му е само след две седмици. Плутон от вашия знак се обръща в сряда. Директна планетата е в подкрепа на личните планове като ви помага да се фокусирате върху най-важното. Венера минава в Стрелеца в петък. Предстои и съвпад с ЮЛВ,което може да се свърже с някои изчиствания в отношенията, но също така и с „приятелски огън“.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои едно от трите важни новолуния, когато Слънцето и Луната се срещат в сродния по стихия знак Везни. То дава старт на важни за вас промени. Включването на Марс подсилва ефекта на новото и оттласкване от старото. Но планетният управител е все още ретрограден и за нови начинания е още рано. Изправянето на Плутон от Козирог в зоната на тайните, както и предстоящите му аспекти, предизвикват променливата ви природа към повече определеност, яснота и категоричност. В петък обаче Венера преминава в срещуположния знак. От зоната на партньорството и по време на съвпада с ЮЛВ, планетата на хармонията ще ви въвежда с известна лекота в чуждата гледна точка, с която ще ви се налага да се съобразявате

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на новолуние във Везни. Едно от трите вълнуващи новолуния през годината, когато Слънцето и Луната си правят среща във вашия знак. Участието на Марс придава повече експресивност на случващото се в тези дни и не ви оставя нито за миг безучастни. Меркурий е също във вашия знак, все още ретрограден, така че може да ви спохожда дежа вю в някои ситуации. Плутон става директен в зоната на семейството и най-близките. На прав ход и с аспекти до края на месеца ще ви държи в „бойна готовност“ за отстояване на позиции, или пространство. Венера влиза в Стрелец в петък и прави съвпад с ЮЛВ, което при някои може да се изрази в срещи за разчистване на възли в отношенията, или преминаване през сложни ситуации с приятели, родственици или съседи.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак Везни. Време за преосмисляне на посоката и набелязване на нови цели. Участието на Марс увеличава амбициите и ускорява процесите, което при ретроградни управители на знака може да ви изглежда прибързано и насилствено. Ретроградният все още Меркурий, близо до новолунието, също внася неувереност като ви кара или да се бавите прекалено много, или да прибързвате. Очакването е към Сатурн от вашия знак да внесе стабилност с тръгването в права посока от началото на следващата седмица, а една седмица по-късно и Юпитер, който също ви е на гости. Венера сменя знака, преминава в Стрелец. Възможни са някои особени ситуации с приятел/и,които ако не разчистите сега, могат да се задълбочат по-късно, когато Венера направи квадрат с Нептун от зоната на финансите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, новолунието във Везни активира зоната на най-близките отношения. То може да положи началото на съществена промяна в тях. Включването на Марс не обещава спокойствие, а напротив борба и завоюване на победа, вместо отказ. Тази борбеност и активно отношение се подчертава с обръщането на Плутон в зоната на партньорството. Говорили сме и преди, че там където е Плутон се създава фокус, цел за постигане. В полето на дългите връзки обаче прекалената настойчивост и неотстъпчивост, особено с оглед предстоящите аспекти на Плутон, могат да ви създадат много сложни ситуации с неизвестен край. В петък Венера влиза в зоната на здравето. Съвпадът и с ЮЛВ предупреждава за някои вредни навици, лични, или такива в отношенията с околните, които могат да повлияят не съвсем добре. Периодът е добър за предприемане на изчистване на тялото, но ползвайки стари изпитани вече рецепти.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите, реални и виртуални. Активността ви в общности и групи ще бъде по някакъв начин възнаградена. Новолунието във Везни предлага разширяване на комуникацията с хора от далеч. Активното сънуване и работа в различните нива на съзнание, ще ви помага на узнавате истини и да намирате верни пътища. Някои ще отбележат,че прозорливостта им е нараснала в пъти. Така новолунието може да освети процеси, които досега са оставали скрити за вас. Ретроградността на Меркурий спомага за това да се свързвате с миналото си и хора от него. Директният Плутон от своя страна ви мотивира да задълбочавате размисли и търсения. Венера е в Стрелец от петък и започва благодатния си едномесечен транзит през зоната на финансите.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. Зоната на партньорството е важна и всичко онова,което се случва с този, с когото имате дълга връзка и общи дела. Новолунието във Везни позволява да капитализирате ползата от отношенията си, ако не веднага, то след като управителят на Дева тръгне в права посока, което ще стане след две седмици. Марсовото включване в новолунието като съвпад със светилата, е нож с две остриета. Печелите от по-силен натиск и упоритост, но пък можете да загубите от арогантност и подценяване на детайлите. Планетата на любовта преминава в зоната на кариерата. Очакват ви емоционални предизвикателства в в зоната на професионалната изява и социалната интеграция.

Дати на някои астрологични събития

На 6.10.2021/14:05/ Новолуни в 13°Везни

На 6.10.2021/ 21:28/Плутон директен от 24°Козирог

На 7.10.2021/14:20/Венера в Стрелец

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

5.10.2021 11:46 – 5.10.2021 15:41

7.10.2021 8:03 – 7.10.2021 17:22

9.10.2021 9:05 – 9.10.2021 18:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: , ,

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 4, 2021 @ 22:04

    Много интересно проявление на тао квадрата между стационарния и все още ретрограден Плутон ретрограден Меркурий и Ерис. 4 10 2021, “Социалната мрежа “Фейсбук”, както и чатовете “Уотсап” и “Месинджър” се сринаха в България и другаде по света. Засегнато е и приложението за споделяне на снимки “Инстаграм”.

    Платформите, управлявани от Facebook, спряха да работят около 19 ч. българско време.

    В “Туитър” компанията “Фейсбук” съобщи, че знае за проблема, работи за възстановяването на функционалностите и се извинява на потребителите.”

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии