Седмичен хороскоп 4-10 септември 2023

2023 9 1Венера директна от 4 септември

от 4 септември

Съвпад Меркурий-Слънце на 6 септември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на септември е в най-натовареният с ретроградности период на годината. Назад се движат двете вътрешни планети-Меркурий и Венера и всичките транссатурнови, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

В понеделник картината леко се променя. На 4 септември, часове преди изгрева на Слънцето, Венера става директна. Мястото и заема Юпитер, който също на 4 септември, но след обяд, се обръща назад.

Планетата на любовта тръгва напред, и с всеки ден увеличава скоростта си. Колкото е по-бърза Венера, толкова по-бързо се развиват процесите,които тя управлява. Директната Венера в Лъв ще активира честолюбието най-вече в огнените знаци- Лъв, Овен и Стрелец. Тяхната импулсивност в едни ситуации ги изстрелва нависоко. В други обаче предизвиква конфликти и пожари.

Големият веселяк и шегобиец- Юпитер, ставайки ретрограден и в Телец ни отдръпва от идеалистичния оптимизъм към повече разумност и практицизъм, особено когато става дума за крупни и скъпи начинания. Лесно спечеленото, лесно се харчи. Спомнете си семкаджията, който спечели голям джакпот, похарчи го и след три години пак беше семкаджия. А там, където Юпитер е в подходящата позиция, той дава много.

Ретроградната фаза на Юпитер продължава близо четири месеца, започвайки от 4 септември, 15Телец. В края на годината, точно на 31 декември, гигантът с обръща на 5Телец, и след стационарната фаза тръгва бавно напред.

Средата на седмицата се изпълва с позитивизъм. Меркурий прави поредния си „долен съвпад“ със Слънцето,трети път за тази година. Заедно застават в тъй благоприятния аспект тригон с Юпитер. Конфигурацията увеличава желанията и исканията за повече материална стабилност. Квадратът на Луната към Слънцето, който бележи началото на последната лунна фаза, ни налага избистряне на желанията, ясно формулиране и планиране на стъпки, с които те могат да бъдат постигнати.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои богата на преживявания седмица. Понеделник е белязан от няколко важни аспекта, които благоприятстват личните дела най-вече. Бъдете инициативни и по овенски винаги включени в събитията. Важно е обаче да не се движите хаотично, а да имате добър план, който да следвате. Венера е вече директна и в зоната на сърдечните дела. Казвайте и показвайте чувствата си, но колкото и да ви е непривично, се придържайте към деликатен изказ и премерени действия. В четвъртък не бързайте да отговаряте на оферти за работа или за смяна на превозното средство.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Венера се движи в знака ви и в понеделник става директна. Планетата на любовта, красотата, хармонията, но и на справедливостта, подкрепя личните амбиции и начинания. Очакват ви интересни предложения. Не приемайте всичко бързо и на доверие, пазарете се, дайте си време да обмислите подробности и последствия. Венера ви подтиква да търсите справедливост, но и предстои квадрат с Юпитер, който става точен на 17 септември и не води до желан резултат. В средата на седмицата ще ви се наложи да постъпите твърдо и категорично, да заемете ясна позиция.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица с пълен график. Директната вече Венера от Лъв ще ви влече към пътешествия, или най-малкото мечти и планове за такива. Лятото е към края си, но есента е също толкова приятна за пътуване и планински преходи. В понеделник Юпитер става ретрограден и ще се движи назад до края на годината. Вече сте забелязали, че планетният управител от земния знак Телец ви прави по-разумни и прагматични. Сега, когато се движи назад за четири месеца напред, изискванията му стават по-големи. Повече грижа за собственото здраве, за собственостите, с фокус към подробностите и нещата, които са под повърхността. Храната е важна, удобствата също, но без прекаляване. Предстоят промени в професионалната сфера. Имайте готовност в средата на седмицата да обмислите поредната възможност.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Позитивното начало се поддържа и от Венера, която става директна, огрявайки с хармоничната си нагласа дома и семейните отношения. Юпитер от вашия знак е в тригон със Слънцето и Меркурий, което ще ви носи подкрепа през цялата седмица. Стационарното му положение с посока обръщане назад има възпиращ ефект върху някои ненавременни или прекомерни желания. Цялата ретроградна фаза е в знака ви като времево се простира до края на годината. Много от очакванията ви ще се сбъднат, Юпитер е добротворец, но могат да имат забавяне или да се случат под неочаквана форма. Все пак и Уран ви е все още на гости.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пътешественика. За тези, които са някъде, или тръгват в понеделник- попътен вятър. Пътешествие има и на близки разстояния, а свободният духом може да пътува винаги и навсякъде. Тригонът на светилата подтиква към високи стремежи и големи планове. Очакват ви интересни срещи и сериозни предложения. Директната вече Венера е в дискретна подкрепа. Съвпадът на Слънцето и Меркурий в знака ви е повод да се срещнете със стар приятел, да предприемете нещо забавно, краткотрайно и атрактивно, нещо, което не сте си позволявали по различни причини.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои продуктивна седмица. Започва с Луна и Слънце в другите два земни знака – Телец и Дева. За тези от първата половина на знака чудесно начало и благоприятен развой на делата. В юпитеровия период на личната година съвпадът на Слънцето и Меркурий зарежда с ментална енергия и насочва плановете в нова, по-сериозна посока. Някои стари планове могат да бъдат ревизирани и подобрени. Директната Венера ще помага за привличане на нужните средства. Ретроградността на Юпитер до края на годината ще ви показва какви и къде са излишъците, и как да се освободите от тях.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои мистична седмица. Някои ще получат добри вести отдалече. Някои обстоятелства могат да се развият по неочакван, но благоприятен за вас начин. За предприемане на ремонтни дейности по дома, или промени в най-близкия кръг от хора, имайте предвид, че Меркурий е все още ретрограден и готов да обърка и всеки план,колкото и добре да е обмислен. Сряда, меркуриев ден, а и Луната е във вашия знак, е денят за взимане на важни решения. Ще ви се наложи да бъдете по-определени и категорични.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на придобивките. Още в понеделник получавате добри предложения или отговори на ваши оферти. Многото ретроградни планети затрудняват реализирането на бизнес сделки. Но Венера става директна и от Лъв ще ви помага да привличате хора към своята кауза. Марс от знака ви дава кураж. Ще ви трябва повече от него в средата на седмицата, за да вземете важно решение. Ретроградността на Юпитер от Телец може да забави финансова подкрепа, на която разчитате.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица с фокус върху обстоятелства свързани с най-близките. Доминирането на земната енергия, с повече от половината планети в нея, ви прави трезво мислещи и прагматични. Добър период за уреждане на имотни въпроси, за съгласуване на стъпки по ремонт и реставрация, по делби и обединения. Многото ретроградни планети създават пречки и ограничения. Венера обаче става директна в понеделник, това повлиява добре семейните планове по „свиване на гнездо“ или подобряване на жилищните условия. Ретроградният Юпитер ще ви помага да разчиствате излишното и да намелите най-подходящото за вас.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на приятелството и подкрепата. Отзивчивостта ви ще бъде предизвикана, както и готовността да давате безкористно на всеки според нуждите. Предстоят ви много срещи и разговори. Можете да постигнете съгласуваност по много теми, но не бързайте да приключвате сделка, да подписвате договор, да слагате печат под написан текст. Меркурий е все още ретрограден и така ще бъде до 15 септември. Венера става директна от понеделник, като се движи през зоната на личните доходи. Някои задръжки по отношение приходи ще отпаднат. Търсете си правата, искайте полагащото ви се възнаграждение.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Грижите и проблемите на други хора ще придърпват внимание и физическа енергия към себе си като оставят малко място и време за собствените ви преживявания и желания. Някои ще получат интересни предложения за партньорство или нова работа. Венера става директна в понеделник. От зоната на кариерата ще привлича към вас подходящи хора и среда. Възможно е да ви въвлече в интриги, които да се проявят в средата на месеца.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои подвижна седмица. Ще бъдете в движение, ще имате много срещи и разговори, ще можете да се договаряте успешно, да постигате съгласие там, където досега сте срещали остра опозиция. Венера става директна и това повлиява служебните отношения. Юпитер обаче тръгва назад и то за дълъг период от време, за близо четири месеца. Занимаващите се с учене, преподаване, възпитателна и треньорска дейност, издателска и куриерска, обучение и консултации, и др.подобно, ще изпитват известни ограничения, предимно в случаи на разточителство и разхищение. Ще се появят повече възможности за сдружаване и нова работа.

Дати на някои астрологични събития

На 4.09.2023 г в 3:19 ч Венера директна от 12°Лъв

На 4.09.2023 г в 16:10 ч Юпитер ретрограден от 15°Телец

Слънце 0 Меркурий в 13Дева на 6.09.2023 в 13:09 ч

Луната е без курс на:

5.09.2023 19:46 – 5.09.2023 23:06

8.09.2023 1:21 – 8.09.2023 8:00

10.09.2023 15:47 – 10.09.2023 19:36

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Биляна каза,

    Писа на септември 15, 2023 @ 9:13

    Цяло лято имах нужда от анализите Ви, г-жо Дачева. ❤️❤️Благодаря, че се завърнахте.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии