Седмичен хороскоп 4-10 юни 2018

Ven18Венера и Плутон в опозиция

Слънце и Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Добър старт на седмицата задава тригонът на светилата. Хармоничният аспект между Луната и Слънцето е чудесна основа за разбирателство и успешен вървеж на делата. Към него добавя въздушна енергия съвпадът на Меркурий със Слънцето. В годината Меркурий се среща поне веднъж с дневното светило и тази среща дава силен импулс за мислене, говорене, писане и действие. Още повече, когато съвпадът е в Близнаци. Докато в понеделник и вторник общуването става с лекота, то в сряда картината се променя.

В сряда е точната опозиция на Венера и Плутон, но аспектът ще се усеща като влияние още от вторник. Венера застава срещу Плутон всяка година, а откакто далечната планета е в Козирог, това се случва през пролетта или лятото, когато Венера се намира в срещуположния знак Рак. Аспектът подлага на изпитание личните взаимоотношения, по-силно там където се разполага в кардинални домове в личните хороскопи, или в аспекти към рождени планети, и по-специално за кардиналните знаци. Тези, които имат квадрат или опозиция на рождените Венера и Плутон са много по-чувствителни към влиянието на настоящия аспект. Силни, изпълнени с драматизъм чувства, страхове и притеснения за близки хора, обида, ревност, подозрения, завист, отмъщение, силни страсти, остри реакции, всичко това влиза в арсенала на опозицията Венера-Плутон.

Освен върху личните дела, влиянието се простира върху всичко свързано с финикийските знаци. В предложенията от сферата на бизнеса, сключването на сделки или трудови договори, ще има много подводни камъни-скрити намерения, подвеждащи условия, манипулирани данни, измамени очаквания. Допълнителен усложняващ момент е квадратът на Луната и Слънцето в сряда, в подвижните знаци Близнаци и Риби.

Подвижните пясъци на несигурността се увеличават с квадрата на Слънцето и Нептун, който става точен в четвъртък, но влиянието му се простира върху цялата седмица. Слънцето застава в квадрат на мистичната планета два пъти в годината. Откакто Нептун се движи в Риби това се случва в периода, когато то е в Близнаци през пролетта и в Стрелец през есента. Напрегнатият аспект влияе върху възприятията, емоциите, способността да се преценява ситуация и да се взимат решения, като те често са далеч от реалността.

В петък Марс преминава през ЮЛВ провокирайки ситуации на кармични изчиствания. Пътуванията по въздух носят рискове през втората половина на седмицата.

Астрологичната картина се успокоява в събота, когато Луната от огнения Овен се хармонизира със съвпада Меркурий-Слънце. Каквото трябва да се изрече, нека се каже, за да се изчистят недоразуменията и да се изяснят отношенията.

Безоблачно небе и хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. В зоната на кардиналните знаци наближава буря, провокирана от опозицията на Венера и Плутон. Не бъдете самонадеяни, не разчитайте на стара слава и предишни заслуги, защото очакванията към вас сега са завишени- и в семейната среда, и в професионалната сфера. Новите условия изискват поемане на повече ангажименти и отговорности. Планетният управител минава през ЮЛВ, южния лунен възел, което влияние се проектира в зоната на желанията и мечтите. Отношенията с приятел могат да бъдат едновременно предизвикателни и разочароващи. Надценяването на собствения принос в рамките на екипа също. Необходимо ви е предоговаряне на условия, така че и двете страни да бъдат удовлетворени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в зоната на партньорските отношения. Те ще бъдат във фокуса на вниманието през цялата седмица. Някои неизгладени недоразумения, неразплетени обстоятелства, нерешени проблеми в близкото минало дават заявки за активност и изискват да им обърнете внимание. На желанието ви да проявите благородство и доброта някои ще погледнат с присмех. Усещането за несправедливост и злоупотреба ще се засилва през втората половина на седмицата. Във финансово отношение седмицата предлага добри възможности да подобрите съотношението личните доходи- разходи. В сряда и четвъртък някои ще взимат важни решения като в края на седмицата на една идея може да бъдат направени първите стъпки за нейната реализация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Пътуването можете да осъществите в началото или в края и, но през всичките дни ще бъдете ангажирани с него. В сряда се струпват няколко аспекта, които се обединяват около темата финанси. Имате да решавате въпроси от тази сфера, да правите промени и размествания на средства, или на хората, на които сте ги поверили. Опозицията Венера-Плутон,при съучастие на Лилит, обещава силни емоции, противопоставяне на мнения и позиции, вземане -даване, претенции и взаимно недоверие. Договаряне в сряда и четвъртък е свързано с рискове, и възможни загуби впоследствие.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои натоварена с ангажименти седмица. В понеделник и вторник можете да разчитате на разбиране и подкрепа от шефа. Много неща зависят от вас. Заредете се с позитивизъм,, който ще ви трябва в следващите дни. В сряда и четвъртък имате и подкрепа, но и много прегради, които да преминете. Най-трудната е тази издигната от опозицията Венера-Плутон, която ви поставя в конкурентни условия,за които трябва да имате много сина вътрешна сигурност, да не се поддавате на изкушението да се взирате в „чуждото канче“. Разчитайте на себе си, и на това което умеете. В неделя Луната е при вас и ви носи прозрения как да се справите със ситуациите от изминалата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои комуникативна седмица. Социалните ви контакти са обременени от нездравото любопитство на някой или на група хора. Това, което казвате и правите, което пишете и публикувате, става предмет на подробен анализ и критично обсъждане. В сряда и четвъртък Луната е в срещуположния знак Риби, правейки контакт с няколко планети, и посочвайки ви пробойните във взаимоотношенията с партньора. Има неясноти за изясняване и преоценка на взаимоотношенията, като колкото по-надалеч се отдръпнете от ситуацията, толкова по-ясно ще виждате пълната картина. Предстои ви промяна, подготовка за пътуване, или неговото начало, предложение за нова работа или заемането на по-добра позиция.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционална седмица. Венера от срещуположния знак Рак премина зоната на хармоничните си аспекти и навлезе в тази с опозиция с Плутон от вашия знак. По този начин емоциите от едната полярност затихват, а се активират тези от другата полярност, негативните. Отношенията с партньора в следващите дни ще бъдат напрегнати и в голяма степен активно манипулативни. Възможно е да ви се открият истини, които не сте знаели досега. Участието на Лилит засилва подозренията и чувството за злоупотреба с доверието. Като кардинален знак знаете как и кога да слагате граници и да защитите личната си неприкосновеност. В сряда и четвъртък търсете форма на диалог и разрешаване на проблемите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Далечните пътувания са свързани с проблеми и тревоги. Планетният управител е във вашия знак и прави съвпад със Слънцето в сряда. Така първата половина на седмицата е удачното време да заявите себе си, да покажете добрите си страни, уменията, които имате, новите идеи и визията за тяхното реализиране. В сряда очакването на нечие решение по важен за вас въпрос може да ви вкара в съмнения относно правотата и позицията, която заемате. В петък попадате в благоприятна за вас среда и подкрепа няма да ви липсва. Финансовите въпроси през тази седмица са обаче камъчето, „което обръща колата“. Бъдете внимателни с вашите, и с чуждите средства, тяхното противопоставяне няма да ви донесе полза, знаете, че „безплатно е само сиренцето в капана за мишки“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. До сряда хармоничните влияния следват едно след друго. Луната е в сродния по тихия знак Водолей и в тригон със Слънцето в понеделник. Не отлагайте планираното за началото на седмицата за следващите дни. Венера, която ви радваше с хармоничните си аспекти през миналата седмица, през тази показва другото си лице. Дали вие ще бъдете източник на интриги, или ще бъдете въвлечени в тях, зависи от конкретните условия. Но опозицията на планетния управител с манипулативния Плутон противопоставя разбиранията ви за, или хора от, близкия семеен кръг и работната среда. Възможно е да бъдете въвлечени като арбитър в спор, да мерите чуждите грехове, и да раздавате правосъдие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Чувствате се на кормилото на своя живот и сте готови да яхнете гребена на вълната. Това е чудесно и Марс от вашия знак е на същото мнение, давайки ви своята обилна огнена мъжка енергия. Има едно малко „но“ в случая, защото планетата воин преминава през ЮЛВ, който се движи през вашия знак. А това значи „минно поле“, през което внимателно трябва да преминете, за да не попаднете на мина – кармично изчистване. С тях се учат болезнени кармични уроци, със запомнящи се лични преживявания. Драматичният елемент е подсилен от опозицията на Венера и Плутон. Тяхното влияние засяга кръг от хора в двата полюса, такива които вие учите, или такива от които се учите. Наложително е очертаването на ясни граници на допустимост в изказа и поведението, така че да се запази взаимното уважение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои страстна седмица. Венера от вашия знак, която през изминалата седмица привличаше за вас фенове, и обожатели, сега се превръща в голям провокатор за обтягане на отношенията ви с околните. Опозицията и с Плутон от срещуположния знак в вкарва в ситуации на съперничество, неразбиране, недоброжелателност, остра критика и манипулативно поведение на партньор. Ще ви се наложи да проявите кардиналната си природа и по отношение общи инвестиции, фирмени сметки и партньорски начинания. Проблемите на партньора вероятно са преувеличени и ако свалите „розовите очила“ и включите на високи обороти лявото полукълбо ще можете да видите действителната картина в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата е притеснително. Едно неспазено обещание, или промяна в първоначалните планове ще ви постави в трудната ситуация да намирате бързо решение и да спасите каквото можете. В понеделник и вторник това ще ви се удава лесно с подкрепата на хора от домашната среда. Но колкото можете да разчитате на тях, толкова и ще се ангажирате в бъдеще време. Планетният управител е в конфронтация с миролюбката Венера през тази седмица. Това прави част от добрите ви намерения неразбрани и недооценени. В сряда и четвъртък романтичната зона на слънчевия е активирана от Луната в Риби, което ви кара да бъдете много чувствителни към жестовете на внимание и привързаност от страна на любимия човек.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е относително спокойно. Във вторник след обяд Луната е във вашия знак и всичко което се случва наоколо става много лично. Опозицията на Венера и Плутон активира емоционални зони в слънчевия хороскоп, като ви поставя в светлините на хорските прожектори, оценки, мнения и клюки. Амбицията да се състезавате с някого за хорското внимание, ще ви изтощи както емоционално, така и финансово. В средата на седмицата можете да сложите ограничителните ленти и да спрете процеса на външно вмешателство. Имате силата и куража да се справяте сами, затова отхвърлете опитите за натиск, манипулация, и насочване в посока, която не желаете.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луна на 4.06.2018 / 4:23

Слънце в съвпад с Меркурий на 6.06.2018/ 5:02

Венера в опозиция с Плутон на 6.06.2018 / 5:25

Меркурий в квадрат с Нептун на 6.06.2018 /17:07

Слънце в квадрат с Нептун на 7.06.2018 / 8:58

Марс в съвпад с ЮЛВ на 8.06.2018 / 8:09

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Телец, през трета четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.06.2018 / 8:10 – 5.06.2018 /13:53

7.06.2018 / 9:35 – 8.06.2018 / 0:26

9.06.2018 /22:37 – 10.06.2018 / 7:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии