Седмичен хороскоп 5-11 декември 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA във Водолей от сряда

Слънце и Сатурн в съвпад в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец декември започва с Луна във Водолей, която ни прави по-човечни, толерантни и отворени към новото. С нейно участие се активира сложна астрологична конфигурация, в която участват още пет планети, движещи се през огнени и въздушни знаци, и свързани помежду си с три секстила и една опозиция. Верижката от секстили започва с Юпитер, следван, от Слънцето и Сатурн, и Уран. Тези интелектуални по характер астрологични връзки подтикват към добри, новаторски идеи, амбицират за действие в рамките на вече направени уговорки, едновременно въодушевяват и приземяват.

За последното по-голяма е ролята на общата фигура трапец,която бавно задвижва махалото, но в същото време му придава много голяма инерция, от натрупана и очакваща подходящ момент енергия.

До сряда Венера в е още в Козирог и помага на земните знаци да внесат хармония в личния си живот. Преминавайки във въздушния Водолей, планетата на любовта ще радва с енергията си въздушните и огнените знаци като заедно с Марс правят личния им живот много динамичен и изпълнен с обрати.

Съвпадът Слънце Сатурн е другият акцент на седмицата. Той става точен в събота, влиянието му обаче е много по-обширно, излизащо извън рамките на настоящата седмица. От няколко години слънчево -сатурновият цикъл започва през есента и зимата. А от миналата година срещата се случва в зоната на огнения знак Стрелец. Сега съвпадът е в 18-я градус на знака. Срещата на жизнерадостното, позитивно и всеогряващо Слънце с гиганта на слънчевата система, планетата на разума, въздържанието, ограниченията и кармата, в знака на знанието и себепознанието, на пътешествията и всичко, което разширява кръгозора, на вярата и законотворчеството, е от важно значение за всички. Още повече за тези,които имат планети, АС, МС и др. в натала на, и близо до, 18 градуса Стрелец, Близнаци, Дева, Риби, Овен и Лъв. Периодът е добър за взимане на важни решения, за поемане на сериозни ангажименти, както в професионалната сфера, така и в личния живот.

Освен квадратът на светилата в сряда, който провокира определеност и твърдост в отстояване на позицията, друг точен напрегнат аспект през тази седмица няма. Двойната квадратура (тао) между Юпитер, Плутон и Уран е в ход и тя ще продължава да влияе върху домашните, и върху световните процеси, през цялата зима.

Един напрегнат аспект обаче се развива и предстои да стане точен в края на декември – този между Сатурн и Хирон. Периодът на въртене на Хирон е около 57 години, а този на Сатурн около 29,5, което прави техните аспекти редки, но със силен ефект. Хирон е учителят-лечител, мъдрецът,дръзнал да мери сили с боговете и обрекъл се на болки и страдания. Сатурн е също учител, господар на кармата, като един от уроците, които ни кара да учим, е да добиваме усет за време и място, за точното време и точното място на дадено събитие, в което се включваме. Напрегнатите аспекти на Хирон и Сатурн бележат периоди на по-голяма вероятност за лекарски грешки. От 19 декември Меркурий е ретрограден. Това прави втората половина на месеца неблагоприятен за планирани операции.

Краят на седмицата е изпълнен с хармонични влияния. Освен съвпадът Слънце-Сатурн, хармонични аспекти има между светилата, между Слънцето и Юпитер, Меркурий и Нептун. Ежегодният тригон на Слънцето и Уран ще бъде в началото на следващата седмица, но още в края на тази хората на умствения труд ще усетят творчески импулс, ще бликат много идеи в глобалното информационно поле. Който има съответната нагласа и готовност ще намери, това което търси. В социалните мрежи ще кипят новости и безкрайни предложения. Все пак наближава Коледа.

Свежо декемврийско настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва със съвпада на Луната с планетния управител. Марс и Луна се срещат във Водолей и включени в планетни връзки с още няколко космични тела. Фокусът попада върху приятелската среда и всичко онова, което зависи от хората, с които споделяте общи интереси. Ако работите в екип, не играйте соло партия, а обединете усилия с другите. Така ще имате много поводи да се поздравите с успех в последния месец на годината. От сряда и Венера добавя своята енергия в полза на общата активност, в интерес на благотворителността и добрите дела. Съвпадът на Слънце и Сатурн в края на седмицата ще ви помогне да избистрите плановете си. Някои ще получат прозрение в подходящия момент накъде да насочат усилия в близко бъдеще, коя е най-подходящата цел за момента, и дали си струва да се ангажирате с нея.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.


La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв,
предстои емоционална седмица. Поредната. Откакто Марс се настани в срещуположния знак Водолей, партньорските взаимоотношения са във фокуса на вниманието. Могат да бъдат обект на внимание и коментари от околните, ако позволите това да се случи, или целенасочено се стремите към този вид популярност. От сряда Венера преминава във Водолей, което придава повече блясък на връзката ви, прави ви по-отворени към контакти с околните, като двойка, а не сам/а. Към повече сериозност в личния живот подканя и Сатурн от зоната на любовта в слънчевия . Съвпадът му със Слънцето през тази седмица придава по-голяма значимост на рамките във взаимоотношенията, на тяхната формална страна и доколко връзката може да премине в сериозно обвързване. Някои обстоятелства при близък роднина могат да внесат разнообразие в дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, отново предстои забележителна седмица. Ежегодният съвпад на Слънцето и Сатурн за втора поредна година се състои във вашия знак. В края на ноември миналата година бе в 7-ия градус, а през тази седмица, в събота, в 18-ия. Докато съвпадът Слънце-Сатурн в края изисква повече сериозност, здравомислие и визия за бъдещето, то началото на седмицата е съвсем различно. Свежа нотка внася както съвпадът на Луната с Марс в понеделник, така и навлизането на Венера във въздушния Водолей в сряда. Така първата половина на седмицата е по-забавна и въздушно емоционална. Активираната зона на комуникациите ви носи много контакти, виртуални, и „очи в очи“, срещи, разговори и уговорки за такива. На родените през втората половина на тази седмица, като календарен ден, без значение годината, съвпадът Слънце-Сатурн обещава силна, успешна година в професионално отношение, с подкрепа от много места, най-вече от приятели и семейство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои резултатна седмица. Поредицата хармонични аспекти оказва силно позитивно влияние върху вашия знак. В началото на седмицата някои ще получат предложения, на които ще трябва да отговорят в кратки срокове. Меркурий от Козирог ще ви помага с разумни решения и ще ви държи далеч от прекалено рисковите ситуации. Но Венера е тази, която ще ви огрява и напътства към успеха в следващите дни. В сряда планетата на любовта и хармонията навлиза в зоната на професионалната изява във вашия слънчев хороскоп. Така всичко, което ви представя откъм най-добрата страна, сега трябва да бъде изложено на показ, представено пред света и събиращо овации. В края на седмицата е важно да проявите почтеност към човек хора, на които държите, за да запазите коректни отношения и най-важното взаимното доверие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва със ситуация на работното място, или в дома, в която бързо трябва да се ориентирате и да заемете определена позиция. Добре е в средата на седмицата да помислите за почивка и разтоварване от напрежението. Търсете място за релакс в почивните дни, или йога, масаж, различни видове отпускащи терапии. Ако нямате, вземете си домашен любимец, с който да подобрите енергията в дома си. Сряда е важен ден от седмицата. Венера преминава във въздушния Водолей, което освен всичко друго, ви прави чувствителни към микроклимата в работната среда. Можете да направите много в това отношение. В сряда и до края на седмицата някои ще бъдат поставени пред важни въпроси, свързани с връзката. Честност и откровеност, но и отговорност пред себе си, са правилата, към които ще ви се иска да се придържате през цялата седмица. Както и да опазите личното си пространство от нечии опити да се навлезе в него. За пореден път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои запомняща се седмица. Съвпадът на планетния управител със Слънцето ѝ придава значимост, и прави различна от другите. Ежегодната среща на Сатурн и Слънцето сега, по-точно в събота, ще бъде в 18-я градус на предходния знак Стрелец, хармонично аспектиран от няколко планети, което допълнително усилва положителната страна на влиянието му. Аспектът влияе тонизиращо на всичко, което досега сте загърбвали, изоставяли, отлагали по някаква причина. Напомня за необходимостта да си „разчистите задния двор“, да се освободите от старите форми, които задържат развитието ви, да излезете от депресията и да гледате напред с повече оптимизъм. В средата на седмицата Венера, която ви напуска, но само за да влее енергия в зоната на вашите доходи, ще допълни позитивната картина с повече възможности за положителен баланс на личния и на семейния бюджет.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. В личния живот има раздвижване, което размества пластове и изкарва на повърхността сериозни въпроси, по които трябва да постигнете яснота и определеност. В сряда идва помощ. Венера преминава в сродния по стихия въздушен знак Водолей, което ще ви извади от „дупката“, от неясната ситуация, в която сте попаднали. Венера във Водолей приканва към повече свобода и откритост във взаимоотношенията, към повече толерантност и приемане. Седмицата е забележителна за партньорството. Но има вероятност добрите влияния от Венера, а също така и от Юпитер, да ви направят твърде самонадеяни. Съвпадът на Слънце и Сатурн в зоната на партньорските отношения ви подтиква да погледнете по-сериозно на връзката си. Да потърсите допирните точки, онова, което ви привлича и задържа, както и да отхвърлите недоразуменията, критикарството и негативизма помежду ви. Някои обстоятелства могат да изиграят ролята на катализатор, да ви пришпорят и да не ви оставят време за дълги размисли.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, важен акцент на седмицата е смяната на знака на планетния управител. Венера напуска земния Козирог и преминава в другия въздушен знак – Водолей. В зоната на любовта в слънчевия хороскоп Венера може да ви даде най-доброто, на което е способна. Планетата на любовта ще се движи там до 3 януари. Марс също е във Водолей, но до 19-ти, когато преминава във водния знак Риби. Така както през тази седмица, така и през следващата, двете планети свързани със страстта, Венера и Марс, ще активират личния живот, привличайки много емоции и позитивизъм в близката среда. Направете някои неща за себе си, някои дребни, но съществени подобрения, които ще направят така, че да се чувствате харесвани и обичани. За свободните сърца, периодът е отличен за запознанства и нови връзки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във вашия знак. И не само това, ами тя прави съвпад с Марс в 19-я градус. Посланието е за повече твърдост, принципност и придържане към вече поети ангажименти,поне в първите дни на седмицата. В сряда, когато Венера стъпи на ваша територия, всичко става по-цветно и красиво, и забавно, и много романтично. Чудесен предколеден подарък. Периодът е добър да промените нещо във външния си вид – нова прическа, нови дрехи, позволете си нещо по-атрактивно, което да привлича погледите. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в края на седмицата, в огнения Стрелец, подкрепя намерения за реализация на проекти свързани с новите технологии. Обърнете внимание на виртуалните си контакти, там можете да намерите опора и вдъхновение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на партньорството. С навлизането на Меркурий в срещуположния знак, зоната на връзките, във взаимоотношенията ви настъпва промяна. Тя ще се усеща по-ясно от сряда нататък, когато планетата на любовта напусне земния Козирог и премине във въздушния Водолей. Топлината във взаимоотношенията ще отстъпи място на хладните разчети, броенето на плюсове и минуси, на грешките и недоразуменията,химията ще се отдръпне за сметка на физиката и математиката. В материалните дела Венера ще ви бъде по-полезна. Както и съвпадът Слънце Сатурн в края на седмицата. Моментът е добър за купуване, продаване на жилище, за наемане, или отдаване под наем, за сключване на дългосрочни договори за работни взаимоотношения, или наемни такива. Предстои ви период на по-добра вътрешна организация, стриктно спазване на план-график, диети и фитнес, с които да влезете във форма. Или пренастройване на дневния режим поради извънредни обстоятелства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои семейно ориентирана седмица. Още в понеделник ще бъдете по-ангажирани със семейни дела и задачи по близките. В сряда Венера добавя своята женска енергия в зоната на семейните взаимоотношения. Очакват ви предимно позитивни преживявания, вероятно гости, или покани за гостуване. Разкрасяване на домашната среда е очаквано за този период на годината, преди коледните празници. Но от вас се очаква нещо повече. Вложете повече творческа енергия и вкус, за да постигнете хармонията и уюта, който да зарадва близките. Ще са ви нужни повече средства. Със Сатурн в зоната на личните доходи, а и при вашата пестеливост, това едва ли ще бъде проблем. Дори нещо повече, имате скрит коз точно за настоящия момент.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Съвпадът на Слънцето и Сатурн, който е доминиращият аспект в следващите седем дни, е в зоната на вашата професионална активност. Този аспект се случва веднъж годишно, за втори, предпоследен път в тази зона. Силата му е в мотивацията и подкрепата, която мнозина ще получат в работната среда, от човек, или група хора,на по-висока служебна позиция. Някои ваши цели имат нужда от изясняване, конкретизиране и изчистване от излишното. Периодът е добър да планирате повишаване на квалификацията, да проучите възможностите, и да си изградите стратегия. Венера, която в сряда преминава във Водолей може да ви бъде полезна с навлизане в среда, в която да получите нужната ви информация и насоки.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 7.12.2016 / 16:51 ч.,Венера преминава във Водолей.

Слънце в съвпад със Сатурн на 10.12.2016/13:51 ч.

Луната през периода се движи между знаците Водолей и Телец, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

5.12.2016 /13:23 – 6.12.2016 / 6:31

7.12.2016/ 16:05 – 8.12.2016 /12:15

10.12.2016 /3:06 – 10.12.2016 /14:41

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии