Седмичен хороскоп 5-11 декември 2022

2022 12 8Меркурий в Козирог от 7 декември

на 8 декември

Венера в Козирог на 10 декември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни седмица на последното за годината пълнолуние. То ще бъде в знака на приемането и обработката на информацията – Близнаци. Всички сме наясно, че се намираме в информационна война. Инфо-бомби трещят отвсякъде, засипват ни с думи-снаряди, воюващите се ожесточават и стават все по-агресивни в това да ни привлекат на тяхна страна.

Обективността, разумът и нормалната човешка логика стават все по-дефицитни. В този ред на мисли предстоящото пълнолуние е своеобразен връх, висок рубеж, който воюващите ще се опитат да превземат.

Причината е в допълнителните условия, създадени от съучастието на Марс.

Двете вътрешни планети преминават в Козирог. След транзитите през майстора на стратегиите Стрелец, сега е време намисленото да бъде приложено на практика, когато Меркурий и Венера се настанят в кардиналния и властолюбив Козирог.

Пръв прекрачва прага на земния знак Меркурий, това става в сряда.

На 7 12 2022 година Меркурий започва своя дълъг преход през Козирог. Около 9 седмици, до 11 февруари 2023, най-близката планета до Слънцето ще се движи през знака на властта, преминавайки и през своята ретроградна фаза. Ще се движи назад между 29 декември тази година и 18 януари на следващата. Този транзит ще усетят най-силно меркурианците, хората с рождено Слънце в Близнаци или Дева, но и с върхове на кардинални домове в Козирог. Общият знаменател за всички тях е амбицията за професионален растеж. Някои ще се стремят и ще направят нужното за заемането на полагащата им се лидерска позиция. Други ще станат още по-настойчиви в постигането на амбициозната цел -престижна работа. А на трети ще се удаде възможността да завоюват най-напред ума, а после и сърцето на някой значим за тях човек. Пречките пред меркурианските амбиции не са много, тъй като от Козирог планетата прави само хармонични аспекти с всички външни планети, от Марс до Плутон.

На 8 декември 2022 година, в деня на студентския празник, е пълнолунието,при което светилата застават в опозиция в 16-я градус на Близнаци-Стрелец. При това подвижно на всички нива пълнолуние много хора ще искат да изразят себе си, предимно посредством словото, но не по-малко и посредством уменията на ръцете, с писане, чертеж, рисуване,моделиране, кукловодство или пантомима. Много движение, пътуване с каквото може, ако не, само с мисълта, но нищо статично не се толерира. Катализатор на „брауновото движение“ е Марс. Планетата подстрекател е готова да натисне спусъка на словесната канонада. Марс се разполага върху оста на пълнолунието като прави почти точен съвпад с Луната и опозиция със Слънцето. Популистките послания и активности ще са на въоръжение в дните на пълнолунието.. Кой каквото иска да чуе, ще го чуе. За прозиране на истината обаче е необходимо повече от добре развит слух.

Това акцентирано от Марс, ретрограден, пълнолуние в Близнаци, прави хората родени под този знак много словесно активни, но също така и обекти на словесна, а не е изключено и физическа, стрелба. В политиката на високи постове, включително като държавни глави, в последните години се включиха много Близнаци. Сатурн от другия въздушен знак Водолей им даде подкрепата си, те са в сатурнов подем (виж Номерологичен календар) в последните две-три години. Но Сатурн премина средата на Водолей и започва проверка на научените уроци. Сатурн ни учи, когато взима по време на сатурновите кризи, но и когато дава, по време на сатурновият подем. „Няма безплатен обяд“

Преди да напусне Козирог, в последния градус на Стрелец, Венера прави квадрат с Юпитер. Напрегнатите аспекти на благодатните планети нямат силен отрицателен заряд, но квадратът с и е квадрат. Разочароващият елемент от тази квадратура в подвижните знаци, може да е краткотраен, но достатъчно силен, за да фрустрира (използвам чуждицата само,за да избегна тавтологията) определена група хора, очаквали нещо от ковачницата на закони.

Планетата на любовта ще се движи през емоционално сдържания земен знак за по-кратко от Меркурий, от 10 декември само до 3 януари 23-та. Венера в Козирог е не по-малко мотивирана и амбициозна. Там където тя е със силно влияние ще подкрепи намирането на желаната работа, или на подходящия партньор.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на голяма активност на планетния управител. Марс, при това ретрограден, се включва по своя си начин в дните на пълнолунието в Близнаци. Освен, че ще ви подтиква много да говорите, да се изказвате по всякакви теми, ще ви харесва и дълго да спорите. Можете с лекота да настроите много хора срещу себе си. Избягвайте скандалите, когато сте на път и шофирате. Погрижете се за автомобила си, за да сте спокойни, когато пътувате. Меркурий в зоната на кариерата обещава неспокойни дни в края на тази и началото на следващата година. С Венера в Козирог ще можете да изглаждате някои противоречия, но също така и да привлечете вниманието на важен за вас човек.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна в професионално отношение седмица. В понеделник някои ще получат интересни предложения и възможност да покажат своята компетентност. Пълнолунието в Близнаци на 8 декември е провокативен момент за работата ви в екип. Въоръжете се с търпение и сдържайте реакциите си, премисляйте достатъчно преди да кажете или направите нещо. Меркурий и Венера от Козирог до края на годината ще ви изкушават да забавите темпото и да отделяте повече време за почивка. Меркурий ще се задържи в тази зона, движейки се напред-назад, повече от два месеца, като ви даде необходимото време да се погрижите за себе си, за общата си кондиция и конкретно за някои здравословни неразположения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Това се случва всяка година, но сега Марс е силно включен по оста на опозиция на светилата, подклаждащ огъня на противоречията. Възможно е да имате предложения за съвместна работа, за съдружие или финансово съучастие в инвестиция, и то да бъде многообещаващо, много убедително, на пръв поглед. Не бързайте! Дайте си време добре да обмислите всичко отвсякъде. Същото важи и за предложения от личен характер. Вторият поглед е по-обективен и достоверен от първия. Още повече, че планетният управител е в конфликт с Венера, което хвърля сянката на съмнение към лъскави предложения. Меркурий и Венера ще шетат през полето на финансите в следващите седмици. Носят предимно добри очаквания за повече приходи, отколкото разходи, а това не е малко в зимния сезон.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Силата е във вашите ръце, както и повечето от лостовете за постигане на своето. В средата на седмицата е пълнолунието в Близнаци, в зоната на финансите и материалното благополучие. Пълнолунията по начало са стимул за емоциите, но участието на ретроградния Марс сега нагнетява атмосферата с претенции и амбиции, сдържани и непроявени досега. Имате шанс да постигнете по-високо заплащане на труда си, стига да можете да се аргументирате по подобаващ начин. Не опъвайте струната прекалено много, за да не се скъса. Вътрешните планети в Козирог ви подканят да отделите средства и време за почивка в последния месец на годината.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Близнаци, в зоната на кариерата е обещание за професионален успех, за постигане на признание, получаване на висока оценка и заслужено изкачване по йерархичната стълба. Участието на Марс обаче не е еднозначно, той може да бъде подстрекател на съперничество и конкуренция, която да даде резултат в следващите дни, при водещия към разочарования квадрат на Венера и Юпитер. Планетният управител влиза и се заседява в зоната на любовта,творчеството и децата. До 11 февруари Меркурий ще се движи напред-назад в другия земен знак Козирог, участващ активно както в разбъркването на пъзела, така и в неговото подреждане. Венера ще му приглася с музика и цветове до 3 януари. За свободните сърца настъпва чудесен период за запознанства, създаване на връзка, а за обвързаните вече – увеличаване на семейството.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на посрещане на гости. Меркурий и Венера ви идват на ежегодно посещение на добра воля. Венера за кратко, само до 3 януари, но Меркурий ще остане повечко. Планетата на комуникациите ще ви радва, и притеснява, с присъствието си за повече от два месеца, през което време ще направи и ретроградното си движение. Позитивното в гостуването на двете най-близки до Слънцето планети е в раздвижването ви, в подтика, който дават, да бъдете по-отворени за новото, за общуване с хората, за обмен на знания, умения и емоции. Разбира се всичко много пестеливо и обрано, както се казва. Пълнолунието в Близнаци ви кара да сте по-организирани и по-отговорни за здравето си. Обръщайте внимание на това с какво се храните, дали нямате нужда от подкрепата на витамини и минерали, а най-вече от активно движение, за разтоварване на напрежението и стягане на мускулите.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на пълнолуние в Близнаци. Близостта на ретроградния Марс до пълната Луна ви изпълва с амбиция за доказвате на всяка цена своята правота. В зоната на открито опониращите ви настъпва разсейване. Оттам се изнасят двете вътрешни планети. В дните на пълнолунието Меркурий, а след него Венера се преместват в Козирог. Планетният управител ще се задържи по-дълго от обичайното, заради ретроградната фаза, която ще бъде изцяло в земния знак между 29 декември 22-ра и 18 януари 23-та. Навлизате в период на фокусиране в партньорските дела и резултатите от тях – разходи, инвестиции, задължения, печалби и други подобни.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние в другия въздушен знак Близнаци. При някои сега ще станат видими резултатите от начинание от края на месец май, по време на новолунието в Близнаци. Включването на планетата на волята и амбицията към оста на пълнолунието привлича вниманието към постигането на цел, привлякла много енергия и очаквания. Ще имате сблъсъци с опозиционно на вашето мнение, но резултатите са красноречиви. Навлизането на Меркурий в Козирог ще ви кара да бъдете по-пестеливи в организацията на вътрешната среда, в най-близкото обкръжение,да стесните кръга от хора, на които да разчитате. Венера,която също се настанява тук, макар за по-кратко време, ще ви подкрепя да се освободите от излишна показност и натруфеност. До края на годината двете планети обещават радост в дома и изобилие от позитивни събития.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица пълнолуние в другия въздушен знак Близнаци. Постарайте се да бъдете адекватни на момента. Включването на ретроградния Марс със съвпад с Луната, прави зоната на любовта, творчеството и децата, много привлекателна, ангажираща внимание и енергия, но и предлагаща силни позитивни преживявания. Децата или близки на сърцето хора ще ви правят доволни и горди от постиженията. Нечии изисквания могат да са твърде много финансово обвързващи, а моментът точно сега не е да бъдете разточителни. Сатурн от знака ви е гарант за разум и здравомислие във всяка провокативна ситуация. Меркурий и Венера ще флиртуват в задния ви двор, скрито от чужди погледи, често и от вашия, до края на годината поне. Меркурий ще се задържи по-дълго време и това ще ви кара често да се обръщате назад, да преживявате отново и отново ситуации, да преразглеждате обстоятелства, и да си правите изводи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои претоварена с ангажименти и емоции седмица. Всяко пълнолуние провокира сетивата ви, но това е още по-ярко, клони към червено, заради включването на войнствения Марс, ретрограден, в зоната на скритата опозиция. От термините на войната, макар и информационна, приляга най-много „приятелски огън“, „удар в гръб“ също, но значението е едно и също. В зоната на партньорството влизат нови попълнения. Меркурий и Венера се настаняват в Козирог на 7-ми и на 10-и декември. Меркурий ще бъде там по-дълго време заради ретроградната си фаза, между 29 декември и 18 януари. Присъствието на вътрешните планети в Козирог,ще ви кара да се съобразявате повече с това какво мислят, казват и правят другите.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на добри финансови постъпления. Пълнолунието в Близнаци, подкрепено от включването на напористия Марс може да донесе на някои от групата извоювано увеличение на доходите, под формата на допълнителен бонус, издръжка, стипендия, пенсия, приход от наеми или продажба на движимо или недвижимо имущество. Меркурий в Козирог от 7 декември нататък, до 11 февруари, движещ се в зоната на мобилността, поставя в центъра на вниманието подобряването и. На някои предстои да променят начина си на придвижване, на кратки маршрути, от къщи до работа или училище. Заедно с Венера, която също се настанява тук, ще имате подкрепа за подобряване на общуването с близкия приятелски кръг и някои роднини.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на активно общуване с приятели и колеги. Меркурий се настанява за относително дълго време от повече от два месеца в зоната на екипната работа и приятелската подкрепа. Социалните ви контакти стават по-динамични, по-лесно се сприятелявате и допускате хора до себе си, с всичките плюсове и минуси от това. Венера подкрепя плюсовете и придава повече добри маниери и дипломатичност в комуникацията до края на годината, и малко още. Пълнолунието в Близнаци в съучастие с бойния Марс ще ви извади от комфорта и удобството на домашната среда, с цел да я направите по-добра за вас, и според вашите разбирания. Това може да ескалира напрежение с човека/хората, с които живеете, но е наложително и сега е подходящият момент за промени.

Дати на някои астрологични събития

На 7.12.2022 в 0:07 ч Меркурий влиза Козирог

На 8.12.2022 в 6:07 ч пълнолуние в 16° Козирог

На 10.12.2022 в 5:53 ч Венера влиза Козирог

Луната е без курс на:

6.12.2022 21:02 – 6.12.2022 22:48

9.12.2022 8:13 – 9.12.2022 9:49

11.12.2022 20:49 – 11.12.2022 22:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. SVedZki каза,

    Писа на декември 7, 2022 @ 15:31

    Муси, няколко пъти Ви писах (даже с фамилия :) ), системата обаче упорито трие съобщенията ми (вече поне няколко), ето това е фрустриращо :D .. но аз не се отказвам лесно :) има ли някакъв начин да се разбере причината? Поздрави.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии