Седмичен хороскоп 5-11 май 2014 година

Меркурий в Близнаци от сряда

Слънце-Сатурн в опозиция в събота

Венера-Марс в опозиция в неделя

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

В началото сме на една трудна работна седмица, не толкова заради аспектите между планетите, а заради поредицата от почивни дни, което изисква бърза пренастройка към работен режим. В това отношение ще ни помага Меркурий, който в сряда след обяд преминава на своя територия – в Близнаци. Меркурий придвижващ се през Близнаци, в рамките на три седмици ще ни помага да намираме радост в общуването с околните.

Повече разговори, по-бързо намаляване на напрежението, това е естествен начин да се намали стреса и да се намират точни и леки решения на сложни проблеми. Монетата има и обратна страна, съчетанието Меркурий в Близнаци и ретрограден Марс във Везни до 20 май ще насочва жизнената енергия на някои хора повече към говорене и по-малко към действие. Тази амбивалентност на астрологичната картина ще усетят най-силно родените под знака на Водолей в края на седмицата, когато Слънцето застава в опозиция на Сатурн в неподвижните знаци Телец-Скорпион.

Противостоенето на Слънцето и Сатурн се случва един път в годината и откакто Сатурн навлезе в Скорпион през есента на 2012 година, за втори път двете космични тела се изправят едно срещу друго по оста Телец-Скорпион.

Големите играчи на световната сцена и през тази седмица няма да успеят да намерят взаимно удовлетворителни допирни точки.

На личностно ниво опозицията Слънце-Сатурн в Телец-Скорпион подтиква към по-голяма зрелост в мисли и постъпки, към създаване на реалистични планове за бъдещето, ориентирани повече към „програма минимум“ и постоянно постъпателно напредване, вместо стремителното и бързо изкачване, което изчерпва тотално силите. Всеки на своя територия може да наблюдава примери на противопоставяне на помпозност и блясък срещу пестеливост, на нарцисизъм и скромност, на самонадеяност и въздържаност.

От четвъртък до неделя, изключая петък, ще бъдат трудни всякакви преговори за важни начинания, особено такива свързани с материалните дела, с купуване и продаване на недвижима собственост, с уреждане на спорове по имотни делби, дарения, право на ползване и други правни обстоятелства от подобен характер.

Опозицията на Венера и Марс в кардиналните Овен и Везни ще поставят на изпитание отношенията в не една връзка.

Светъл планетарен прозорец се отваря в петък, когато Голям земен тригон между Луната, Слънцето и Плутон се комбинира с Бисекстил между Юпитер, Луна, Слънце, и образува невероятната астрологична конфигурация Хвърчило. Начеващият тригон на Юпитер и Сатурн също ще оказва благотворно влияние, балансиращо това на напрегнатите аспекти в кардиналния и неподвижния кръст.

Успешна седмица и много слънчеви усмивки!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата, макар и кратка, донася добри възможности. Те са както в личния живот, така и в професионалния. Венера се движи в първата декада на знака ви. Това ви прави чаровни и привлекателни за околните, за което са нужни минимални усилия от ваша страна. В сряда, в късния следобед, Меркурий навлиза в Близнаци,нещо което може да направи отношенията ви със съседите твърде динамични, а може и в някакъв аспект предизвикателни, що се касае задължения по общи части или други между съседски ангажименти. В края на седмицата силата на вашия характер може да бъде подложена на изпитание. От вас ще се очаква да проявите твърдост и категоричност по даден въпрос, но и да сте готови за компромисни решения.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Основният тон задава Венера, планетата на любовта, която сега се движи през сродния по стихия знак Овен. Тя ще ви подкрепя в намирането на най-доброто, това което отговаря на вашия изначален замисъл, във всяко нещо, в което насочите вниманието и целите си. Периодът е подходящ наред с основното си занимание да намерите такова, с което да се разтоварвате и което да превърнете в свое интересно хоби. В сряда ще се опитвате да намерите баланса между две взаимно изключващи се тенденции. В четвъртък преди обед бъдете внимателни за всичко свързано с финанси. Всички важни дела свързани с парични преводи, разплащане, купуване, продаване, смяна на валута, прехвърляне на суми от една сметка в друга, всякакви парични операции, правете в петък. В неделя бъдете внимателни, ако ви се налага да пътувате надалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва обещаващо. Някои получават подаръци и похвали, към други текат интересни предложения. В сряда ще бъдете изправени пред дилемата дали да поемете още един товар за носене, или да откажете. В меркуриевия период на годината сте, когато промените в близката среда са много интензивни. Меркурий от своя страна навлиза в Близнаци, в противоположния на Слънцето знак, което ви прави по-отворени към средата, в която живеете, с повече готовност за общуване и обмен на емоционална енергия. Моментът е добър за включване в екип, за създаване на съдружие, за обединяване във формация с общи интереси. Петък е подходящ за тази цел. В неделя стойте настрана от „приятели“, които провокират лошото у вас.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, продължава добрата тенденция от предходната седмица. В сряда известно напрежение може да има в семейните дела и в отношенията с най-близките. Но Меркурий навлиза в зона, в която се чувствате най-добре, тази на решаването проблеми от материално естество. Меркурий в Близнаци в следващите три седмици ще ви подкрепя в това отношение, като от него можете да получите ценни съвети по финансово оцеляване. В четвъртък бъдете внимателни при парични операции, в които има нещо неясно, незаконно или направо измамно. Петък е вашият ден през тази седмица, насрочете за тогава важните си срещи и тези, от които очаквате позитиви в дългосрочен план. В събота и неделя обаче преценявайте добре какво говорите и какво правите, защото може да се наложи да преодолявате неразбиране и противодействие.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, силен момент в предстоящата седмица е отново Меркурий. Управителят на знака ви навлиза в другия собствен  знак –  Близнаци в сряда следобед. Той ще бъде благоразположен към вас три седмици, време в което ще успявате да отговорите на големите очаквания, отправени ви сега, в юпитеровия период на личната ви година. С помощта на Меркурий в Близнаци ще станат очевидни уменията ви да бъдете убедителни в аргументи и слово, да намирате подходящите хора и подходящите начини за благоприятно развитие на планираното. В четвъртък Луната навлиза в знака ви и ще се движи през него до събота, включително. Бъдете инициативни, „водете хорото“ в желаната посока, но проверявайте внимателно важните точки, преди да взимате решение. Добър ден за целта е петък. Неделята е неблагоприятен ден за уговаряне на каквито и да са условия по бъдещи материални ангажименти.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в седмица забележителна с важно астрологично събитие. Опозицията на управителя на знака – Сатурн със Слънцето е аспект, който се случва веднъж в годината. Той поставя на изпитание някои черти от характера ви с поредица от предизвикателства в следващите дни. Честолюбие и лични амбиции противостоят на общите интереси и защита на кауза. В сряда Меркурий навлиза в собствения си знак Близнаци и спомага за това да постигате целите си по много ефективен начин, с по-малко вложени ресурси, и това ще бъде така поне до края на месеца. Петък е вашият ден тази седмица, насрочвайте за него важните си дела. В неделя стойте настрани от конфликтни ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата отново кратка работна седмица, отново има за акцент Меркурий. Управителят на знака навлиза в Близнаци в сряда следобед. Ще имате подкрепата му цели три седмици, време достатъчно да направите бързите промени, да начертаете спешните мерки и да „натиснете бутоните“ там, където трябва. В сряда стойте далеч от съседски конфликти, а в четвъртък се отнасяйте сериозно към претенциите на близък човек. Повече действия, по-малко планове и говорене за действия, ще бъде успешна формула за в петък. В събота и неделя обаче се въздържайте от квалификации и оценки, които могат да предизвикат нечие честолюбие.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои отново кратка, но емоционална седмица. Още в първия ден – сряда, ще бъдете поставени пред важен избор, с морално етичен привкус. Ще ви се налага да претеглите много „за и против“ преди да стигнете до някакво лично становище. Има известна доза коварство в ситуацията, в която се намирате, и в четвъртък това ще стане по-очевидно. Стремете се към почтеност, пазете авторитета си, не се поддавайте на натиск отвън. В петък можете да стигнете до правилното решение, ако се доверите на интуицията си и отчитате закона за причинно-следствените връзки, в смисъл „каквото посееш – това ще пожънеш“. В неделята Луната е във вашия знак, в една напрегната ситуация в кардиналния кръст при опозиция на Венера-Марс, на фона на опозицията Слънце-Сатурн. Опитите ви да поемете нещата в свои ръце, да проявите инициатива, могат да доведат до сериозен конфликт с партньор или хора от семейството.

Благоприятни през тази седмица – петък и събота.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, в първата половина на седмицата са изправени пред важен избор. Дом, семейство или кариера, къде да влагате повече време и емоционална енергия, и дали да не потърсите помощ, за преодоляване на проблемите във връзката ви. В сряда Меркурий влиза в сродния по стихия знак Близнаци, една чудесна територия, от която може да изрази най-доброто от себе си. Така в рамките на три седмици планетата на комуникациите, ще ви подтиква към по-активно общуване, към по-ярко личностно изразяване и творчески подем. Меркурий ще ви помага да поддържате добро настроение и хармонична вътрешна нагласа, което неизбежно ще привлича вниманието на околните към вас. В петък можете да извлечете полза от това и да бъдете център на купона.

Благоприятни през тази седмица – петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, астрологичната обстановка отправя някои предизвикателства. Ще имате успех в дейности с не толкова материален характер и там, където можете да оставите личния си интерес настрани. Това, което в началото на седмицата изглежда лесно и с възможности за бързо приключване, от сряда нататък навлиза в друга тоналност. Финансовите задължения излизат на преден план и ако сте дръпнали прекалено „чергата към себе си“, и не сте предвидили достатъчно ресурс, за да излезете „на нула“, то ще трябва да търсите нови начини за справяне. Сряда и четвъртък могат да се окажат много напрегнати в това отношение. Ще ви се налага да правите компромиси и да намалите оптимистичните си очаквания. Насрочвайте такива разговори за петък. В неделя избягвайте конфликти с близки роднини.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с люшкане между честолюбие и разум. Ще ви трябва известно време, за да осмислите ситуацията, в която сте, и да намерите не толкова „златната среда“, колкото убедеността, че това, което правите, има смисъл за близък на сърцето ви човек. В четвъртък е възможно да бъдете подведени от приятел, или в оценката си за някой от вашия екип да бъдете неоснователно критични. В петък ще имате възможност да поправите грешката и да поставите нещата на точните им места. Петък е подходящ ден да създадете нова ФБ група, спортен тим, екип за спешна задача, или друга формация от хора с определена цел. В неделя изберете най-изолираното място в дома си, далеч от хора и животни, и почивайте.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, е препоръчително спокойствие и пасивност до средата на седмицата. В сряда обаче, някои морално етични страни на важна за вас тема ще предизвикат острата ви реакция. В четвъртък до обяд може да бъдете подведени по външни и несъществени фактори да вземете решение, което по-късно да отхвърлите. Сериозни дела насрочвайте за петък, когато голям земен тригон между светилата и Плутон, ще ви направи социално забележими. В събота и неделя напрегнатите аспекти могат да ви поставят в конфликтна ситуация с възрастни роднини.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 7.05.2014 г в 17:56 ч Меркурий навлиза в Близнаци.

Слънце в опозиция със Сатурн на 10.05.2014 г в 21:28 ч.

Венера в опозиция с Марс на 11.05.2014 г в 12:27 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

5.05.2014 г в 11:46 ч – 5.05.2014 г в 20:55 ч

7.05.2014 г в 13:50 ч – 8.05.2014 г в 9:24 ч

10.05.2014 г в 1:08 ч – 10.05.2014 г в 20:19 ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии