Седмичен хороскоп 5-11 март 2018

Jup RМеркурий и

Юпитер ретрограден от 9 март

Марс и Уран в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Доминирането на водната енергия продължава и през тази мартенска седмица. Но само до сряда,когато ще усетим засилването на огнената стихия. То се случва в резултат на преминаването на във вторник, последвано от преминаването на Венера в Овен в сряда.

Меркурий ще направи относително дълго пътуване през огнения Овен. В този знак е първата му ретроградна фаза – между 23 март и 15 април. По този начин Меркурий ще се движи през Овен близо два месеца, от 6 март до 13 май. Планетата на комуникациите в първия огнен знак активира мисловната енергия, прави изказа по-ярък, динамичен, и категоричен. При някои хора отпадат задръжките и с готовност пускат в пространството всяка мисъл, която премине през ума им. Откровеното говорене си има плюсове и минуси. Ще кажем, и чуем, истини, които досега сме сдържали, или от които сме странели, поради различни причини. Не всичко, което казваме, ще се харесва на другите. Не всичко, което чуваме, ще ни хареса.

В сряда другата вътрешна планета преминава в Овен. Венера ще се движи през огнения знак значимо по-малко време, от 7-ми до края на месеца. Венера в Овен е в слаба позиция по знак,в изгнание, което не дава възможност да проявява предимно добрите си страни. Докато при Меркурий в Овен намаляват словесните задръжки, то при Венера в Овен, се снижава прага на социалния автоконтрол. Силната огнена енергия ще търси изразяване по различни канали. Много ще се говори за права и задължения, за претенции отговорност, за защита и самозащита.

Предстои и двете планети да направят квадрат със Сатурн, Меркурий в неделя, а Венера през следващата седмица, което има известен възпиращ ефект върху импулсите за говорене и изразяване на емоции. Нивото на агресия ще се повиши след 17-20 март, когато Марс и Слънцето преминат в кардинални знаци, и в кардиналния кръст се движат седем планети.

Меркурий и Венера в Овен подтикват към прибързани, необмислени добре, думи и действия. Активната огнена енергия ще отключи масовото недоволство срещу беззаконие и несправедливост. Ще зачестят случаите на саморазправа там, където хората се чувстват незащитени, и където някой злоупотребява с правата си.

Друго важно астрологично събитие през седмицата е ретроградността на Юпитер. Тя започва на 9 март, петък. Юпитер ще се движи назад до 10 юли, изминавайки 10 градуса, между 23 и 13 Скорпион. Да припомня, че Юпитер навлезе в Скорпион на 10 октомври 2017 година и ще се движи през този знак до 8 ноември 2018 -та.

Ретроградността на Юпитер ще се отрази на всички дейности, управлявани от Скорпион-властта на парите и удоволствията, задкулисието, шпионажа, манипулацията над групи хора, както и на зоните от личния управлявани от планетата, посредством знака Стрелец.

В края на седмицата отново има основния за оптимизъм. Тригонът на Марс и Уран активира рационалната мисъл, прави ни по-организирани и изобретателни. В допълнение е секстилът на Слънцето и Плутон, които ни мотивират да отстояваме себе си по един осъзнат начин.

Подаръци и усмивки в женската седмица на женския месец!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Имайте готовност да посрещате гости. Във вторник при вас идва Меркурий. В сряда, омайницата Венера стъпва на прага ви. Присъствието на три планети в знака ви и планетен управител в другия огнен знак Стрелец,възпламеняват задремали страсти, дават възможност да си изясните някои обстоятелства, да намерите решения, които досега са ви убягвали. Другата страна на монетата ви носи самонадеяност, твърде силна привързаност към собствената преценка и собственото мнение, без да се чува гласа на разума и позицията на отсрещната страна. Вероятността да попадате в конфликтни ситуации е голяма и се увеличава през втората половина на седмицата, когато двете планети се конфронтират с авторитета Сатурн. Ретроградността на Юпитер в зоната на общите финанси, постъпления, но и задължения, спестявания и кредити, ще има задържащ ефект върху някои очаквания и намерения. Неделята е благоприятна за сериозен анализ и преформулиране на някои цели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна във всяко отношение седмица. Динамиката се подклажда от навлизането на двете вътрешни планети в сродния по стихия знак Овен. Те ще се движат в знака заедно до края на месеца като на 23 -ти Меркурий става ретрограден. Огнената стихия тепърва ще се разгръща, което ви прави енергични и мотивирани за успех. Всички планове за пътувания сега излизат на дневен ред. Правете резервации преди Меркурий да тръгне назад. Свободните сърца имат много шансове да намерят сродна душа по време на организацията, или при самото пътешествие. Петък Юпитер навлиза в ретроградната си фаза. За четири месеца напред планетата на разширението ще се движи назад в зоната на домашните ангажименти. Домашната среда, благоустройството, подобряването на семейния климат, ще бъдат във фокуса на вниманието в този период. Доброто разположение на Юпитер към Слънцето,за кратко време, и към Нептун за близо шест месеца, обещава финансова подкрепа и добро развитие на планове за ремонт и разширение на жилищното пространство. Рационални идеи могат да ви хрумнат още в края на тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Меркурий и Венера навлизат в другия огнен знак Овен последователно във вторник и в сряда. Така до средата на седмицата водната енергия отстъпва пред огнената. Много скрити неща ще излязат наяве, много неказани истини ще бъдат назовани с точните им имена. Вашата огнена природа ще намери поле за изява в следващите дни. Свободните сърца с подкрепата на планетата на любовта ще се радват на внимание и възможности за нови връзки поне до края на месеца. За двойките, транзитът на Венера през Овен е време за гнездене и уголемяване на семейството. За творческите натури периодът е изключително благодатен. Дори ретроградността на Юпитер подкрепя креативността, позволявайки да се стигне до плодотворно вдъхновение и дълбоки прозрения. Седмицата минава под силното влияние на тригона между Марс от вашия знак и Уран от Овен. Този вдъхновяваш рационалната страна на личността аспект се случва веднъж годишно и времето на най-силното му проявление е в края на тази седмица. Някои добри оферти ще имат нужда от по-сериозно разглеждане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои кратка, но много активна работна седмица. В понеделник след обяд, вторник и сряда Луната се движи в срещуположния знак, ангажирайки ви с проблемите на други хора, и със социално значими теми, в които вашите знания и компетентност ще бъдат полезни. Навлизането на Меркурий и Венера в предходния знак Овен ще ви изправи пред дилеми, за решаването на които ще се изисква максимална честност и почтеност от ваша страна. Всяко неискреност ще се връща като бумеранг към вас и ще причинява щети и болка. Време за разчистване дълбоките пластове на съвестта. Ретроградният Юпитер от срещуположния знак Скорпион за четири месеца напред ще ви кара да преразглеждате договори, ангажименти, позиции, да търсите най-доброто, най-удачното за момента и обстоятелствата. Възможно е да настъпят промени във връзките ви, да срещнете нови хора, да пътувате до непознати места.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. С намаляване на силата на водната енергия може би очаквате по-малко интриги и задкулисие. За вашия знак това не се случва,поне докато двете вътрешни планети се движат през Овен. В зоната на тайните и манипулациите Меркурий и Венера навлизат през тази седмица, съответно във вторник и сряда. Откровеността на Овен ги прави активни на ниво комуникации и изясняване на отношения. Неблагоприятната тенденция се подсилва от напрегнатия аспект, който сключват със Сатурн през втората половина на тази и в началото на следващата седмица. За доказване на своята истина ще трябва да положите повече усилия. Ретроградността на Юпитер, която започва на 9 март, има отношение към сферата на комуникациите, договорите, устните споразумения, учебния процес, близките роднини и ред други. Ще имате възможност да изразите своята пунктуалност, да намерите неточности във вече сключени договори, да подобрите параметрите на нов проект или на търсено дълго време решение на проблем. В края на седмицата предстои изясняване с близък на сърцето ви човек.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата предлага вълнения най-вече в домашната среда, и в обкръжението на роднини. Във вторник Меркурий, а в сряда Венера, навлизат в Овен и активират зоната на семейството, дома и родителите. Те внасят раздвижване, въодушевление, радостно вълнение от предстоящо семейно събитие. През втората половина на седмицата обаче развиващите се напрегнати аспекти между двете планети и Сатурн от вашия знак внасят елементи на разногласие и разминаване в очакванията. От петък Юпитер е ретрограден в Скорпион, транзитирайки на заден ход зоната на приятелството и работата в екип. Ретроградността на планетата на разширението и експанзията продължава около четири месеца, до 10 юли. Периодът може да е свързан с някои задръжки в реализацията на колективни проекти. Възможно е да сте навлезли в „дълбок коловоз“, или да карате по инерция,което прави работата ви да буксува. Страничен поглед, свежи идеи отвън могат да се окажат разковничето на проблема.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни, което прави чувствителни и романтични. Планетният управител сменя знака, а това се отразява както на мисленето, така и на поведението. Във вторник Меркурий е вече в огнения Овен, откъдето за два месеца напред ще ви прави активни в групови начинания, в работата в екип, в социалните мрежи и навсякъде, където новите технологии са на почит. Това е период от време, в който можете да създадете полезни контакти, да се възползвате от нов софтуер, нови приложения, нови групи по интереси. От сряда и Венера е в тази зона, привнасяйки романтични вибрации, възможности за онлайн запознанства, за създаване на повече близост във взаимоотношенията с някой, с който работите. От петък Юпитер е ретрограден в зоната на вашите работни условия и здравен статус. В следващите четири месеца ще търсите решение на въпроси свързани с работното ежедневие, по-добра работна среда,по-добро заплащане, повече подкрепа и разбиране.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Началото на работната седмица, от вторник нататък обаче е повече ориентирана към финансите. Побързайте да си приберете дължимото преди Юпитер в петък да е станал ретрограден. Двете вътрешни планети навлизат в срещуположния знак и комуникациите с другите стават не само много по-динамични, но също така предизвикателни и емоционални. Планетният управител Венера ще внася повече романтика и харизма в партньорските взаимоотношения до края на месеца. Меркурий обаче ще се задържи по-дълго време от обичайното. Повече от два месеца неспокойната планета ще транзитира зоната на партньорството, като от 23 март до 15 април ще бъде ретроградна. Направете добре разчетите си за договаряне, ангажименти, обвързване да не попадат в ретроградната фаза на Меркурий. Ретроградността на Юпитер в зоната на личните доходи и притежания може да извади на показ недостиг на знания и умения по управление на финансите. Ще ви с наложи да попълните празнините, усвоявайки паралелно сатурновият урок на пестене на ресурсите. Находчивост и прозорливост също ще са ви нужни, а в това отношение можете да получите някои насоки в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Меркурий, а след него Венера преминават в зоната на общуването, приемането и преработката на информацията. До края на месеца планетата на любовта ще ви помага на намерите общ език с хора от близкото обкръжение, да се обединявате около обща идея и значима кауза, влагайки много енергия за доказване на своята истина. Организирайте курсове, семинари, учете или преподавайте. Ролята на Меркурий в това отношение не е еднозначна. Меркурий в Овен ще ви кара „да говорите истината, само истината, и нищо друго освен истината“, което е привлекателно за едни, и отблъскващо за други хора. „Разваленият телефон“ , на който Меркурий е майстор, ще се разрази в периода на неговата ретроградност, от 23 март до 15 април. Не оставяйте за тогава довършване на важни проекти или документи. Вашият планетен управител през тази седмица е подкрепен от хармоничен аспект с Марс от Стрелец. Ретроградността на Юпитер в зоната на кариерата е период на забавяне в някои планове за по-висок пост, време за осмисляне на постиженията и намиране на своето място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на промените. Меркурий и Венера дружно стъпват в зоната на кариерата във вторник и сряда. Двете вътрешни планети в Овен изразяват трудно позитивната страна на характера си, но самото им присъствие там действа мотивиращо на професионалната сфера, прави ви по-комуникативни и харизматични. Предстоят ви срещи с нови хора, много нови неща, които трябва да учите, и/или да предавате на други хора. От четвъртък нататък двойката Меркурий-Венера прави квадрат със Сатурн от срещуположния кардинален знак Козирог. Нечий консерватизъм и неразбиране може да ви дразни повече от друг път и да ви вкара в словесна битка. В петък Юпитер става ретрограден в зоната на любовта и творчеството. Тригонът със Слънцето сега и през следващата седмица намалява негативния ефект. Докато планетата на разширението се движи назад, до 10 юли, имате възможност да преразгледате някои страни на връзката си, или на творческите взаимоотношения, да направите корекции, да промените цветовата гама. Някои добри идеи ще ви дойдат в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, работната седмица започва с Луна в Скорпион. Докато силата на водната енергия намалява, вашата лична зодиакална – не. Юпитер във вашия знак, и доброто разположение на планетните управители Марс и Плутон ви дават подкрепа във всяко начинание. Меркурий и Венера навлизат в зоната на работните взаимоотношения и здравето като внасят значимо раздвижване там. Оценявайте добре потребността ви от диети, не залитайте в крайности, които могат да ви донесат здравословни проблеми. Акцентът на седмицата обаче е ретроградността на Юпитер, която се случва във вашия знак. Планетата на разширението и късмета се движи назад един път в годината за около четири месеца. Сега това ще бъде между 9 март и 10 юли, като Юпитер ще се върне от 23-я до 13 -я градус на знака ви. Ретроградният Юпитер може да окаже задържащо влияние на някои скоростни лични проекти, изисквайки преосмисляне и преразглеждане от една по-обективна позиция. По отношение финансите в края на седмицата имате подкрепа и подсказки за някои стари, но рационални идеи.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. При мнозина сферата на финансите вероятно ще повдига нивото на адреналина. Във вторник Меркурий, а в сряда Венера, навлизат в зоната на личните доходи и притежания. Раздвижването, което те предизвикват, е разнообразно и нееднозначно. Венера ще се движи през Овен до края на месеца,привличайки добри възможности за увеличаване на приходите. Меркурий обаче ще направи своята първа ретроградност в тази зона, период в който много неща могат да се объркат поради незнание, неумение или външно вмешателство. Към „затягане на коланите“ ще подтиква Сатурн през втората половина на седмицата. Ретроградността на Юпитер,която започва на 9 март, продължава четири месеца. Това е период от време, в който ще трябва да прецизирате всички за и против планирано пътешествие, или да направите някои корекции в краткосрочната си програма за професионално развитие, да забавите темпото, да си дадете време да осмислите постигнатото досега.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

На 6.03.2018/9:34/Меркурий преминава в Овен

На 7.03.2018/1:45/Венера преминава в Овен

На 9.03.2018 / 6:44/ Юпитер навлиза в ретроградна фаза от 23°Скорпион

Меркурий в квадрат със Сатурн на 11.03.2018 / 9:00

Марс в тригон с Уран на 11.03.2018/ 13:23

През тази седмица Луната се движи между знаците Везни и Козирог, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

5.03.2018 / 8:19 – 5.03.2018 /15:23

7.03.2018/ 10:55 – 8.03.2018 / 0:03

10.03.2018 /4:27 – 10.03.2018/ 11:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

3 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на март 5, 2018 @ 17:20

    Здравейте Муси! При слънце в телец,асц. Телец и стационарна Венера в Овен, какво мога да очаквам? Поздрави!

  2. Didi каза,

    Писа на март 5, 2018 @ 17:27

    Става въпрос за рождени планети разбира се!

  3. Didi каза,

    Писа на март 5, 2018 @ 21:39

    Здравей Муси! При слънце в телец и асц. Телец, стационарна Венера в Овен какво ме очаква? Поздрави!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии