Седмичен хороскоп 5-11 ноември 2012 г.

Меркурий ретрограден от сряда

Венера и Юпитер в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни седмица,в която има малко точни междупланетни аспекти. Най-значимият, този който ще влияе през цялата седмица, е тригонът между Венера и Юпитер във въздушните Везни и Близнаци. След напрегнатите аспекти с Уран и Плутон сега настъпва празник за венериното начало под благата юпитерианска усмивка. Всички, които имат важни астроточки като Слънце, Луна, Венера, Асцендент, МС и дори Марс, в средата на въздушните знаци ще усетят въодушевеното и благотворно влияние на този аспект. То стимулира чувството за красота, укрепва вярата в доброто, настройва за позитивно възприемане на околния свят и случващото се. Тригонът Венера-Юпитер вдъхновява креативните хора, дава импулс на любовта и приятелството.

От сряда започва ретроградната фаза на Меркурий. Тя е третата, след тези през март и през юли, по ред в текущата година. Меркурий ще бъде ретрограден до 27 ноември. За ретроградната фаза на планетата можете да прочетете в „Ретрограден Меркурий“. Сега, когато тръгва назад, Меркурий отново застава в квадрат към все още ретроградния Нептун, аспект който една категория хора подтиква към мошеничество и измами, а друга съответно към наивност и безразсъдство.

„Масло в огъня“ налива Луната, която активира този квадрат в четвъртък и добавя към него напрегнатите си аспекти с Лилит и Хирон. Така средата на седмицата предполага повече кражби, саморазправа, измами и неадекватно поведение у хора, чувствителни към тези влияния. Също така допускане на грешки в сметки, разчети, планове,затова е добре да се внимава при оформяне на документи и дългосрочни договори.

През цялата седмица Меркурий продължава да бъде хармонично свързан с Уран и със Сатурн, което създава добри условия да бъдат констатирани и коригирани грешки в чертежи, схеми, в техническа документация, особено там, където вече се работи с нови, по-точни измервателни прибори.

Признаването на грешка, поднасянето на извинение и даването на прошка са в контекста на втората половина на седмицата.

В неделя Нептун излиза от ретроградната си фаза, а през следващата седмица предстои един чудесен секстил на Марс към него, който ще тонизира нептуновите хора.

Нека Венера и Юпитер ви зареждат с позитивизъм и добро настроение през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. В понеделник семейни ангажименти, физическо неразположение или планирана почивка може да ви задържат по-дълго у дома. Но вторник и сряда ще изискват от вас бързи реакции, много физическа енергия и издържливост, за да се справите успешно с възникналите проблеми. Ще ви се удава с лекота да решавате технически въпроси, задачи с повишена трудност, да организирате и да разпределяте работа. Може да се наложи спешно да пътувате, да превозвате хора, да транспортирате стоки. В четвъртък избягвайте претоварване, бъдете внимателни, когато сте на път, при теглене на суми от банкомати, пазете се от телефонни измами. В почивните дни търсете компанията на забавни и добронамерени хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица дава възможност за изява и печелене на симпатии. Вашата креативна природа ще бъде стимулирана от хармоничните аспекти между планетите. Във вторник Луната е във вашия знак. Това е денят преди Меркурий да стане ретрограден, когато имате подкрепата да насочвате събития в желаната от вас посока и да постигате набелязаната цел,без да срещате сериозна съпротива. Астрологичната обстановка стимулира въображението, писателската дарба, художественото изразяване по всякакъв начин. В четвъртък и петък бъдете внимателни при разплащане кеш, при обработка на финансови документи и при договаряне на стоки и услуги. В събота и неделя ви предстоят много срещи и активна комуникация с близки и приятели.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица е забележителна по няколко начина. В сряда става обръщането на Меркурий на ваша територия, което може да внесе някои промени в личните ви планове. Съзидателната страна на вашата личност е стимулирана от няколкото позитивни аспекти, което ще ви насочва към нови идеи, някои нестандартни и може би твърде авангардни за момента. Въодушевлението се подсилва от тригона на Венера и Юпитер, който става точен в края на седмицата. Той се изразява най-вече в демонстрацията на приятелски чувства, на обич и подкрепа от хора с близки до вашите разбирания. Благоприятни дни-вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои вълнуваща седмица. Венера, управителката на знака подмина трънливия път на конфронтации, в които я поставяха напрегнатите аспекти с Уран и Плутон. През тази седмица тя ще се радва на щедрата подкрепа на Юпитер, с който сключва точен тригон в петък. Моментът е подходящ да вложите повече енергия в завършването на работа, от която очаквате добри приходи. Успешно можете да отдадете имот под наем, да продадете собственост, да се договорите за подялба на наследство. Сключване на договор планирайте за вторник, но не и от сряда нататък, когато Меркурий става ретрограден. Благоприятни дни през тази седмица-четвъртък и петък.

На родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Хармоничните аспекти между Сатурн и Нептун, между Меркурий и Уран в следващите дни са все още в силата си, а към тях се добавя и тригонът на Венера и Юпитер. Всички те създава онази подходяща среда на подкрепа на духовните ви стремежи, за навлизане в интересна за вас област на знанието. Информацията, която получавате ще бъде полезна както на вас, така и на близките ви. Тези, които търсят, ще намерят подходящият Учител. Някои ще стигнат до интересни идеи,свързани с дома и неговото благоустрояване. В четвъртък след обяд и в петък вероятно ще бъде обсъждано вашето служебно положение и възнаграждението ви. В сряда Меркурий става ретрограден, затова внимавайте какви документи подписвате и какви ангажименти поемате.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Смесените влияние в следващите дни ви дават възможност за избор при наличие на достатъчно аргументи в една или в друга посока. Разумното отношение към случващото се ще ви бъде в помощ при посрещане на някои необичайни ситуации, провокирани от аспектите на Меркурий и неговото навлизане в ретроградна фаза. Промени или задръжки под някаква форма могат да се очакват при отношения с хора отдалеч, било то професионални, или лични. Обмисляйте добре финансовите си планове и особено тези, свързани с инвестиции. Можете да разчитате на екипа си, дори да ангажирате нови хора, но бъдете внимателни, ако набирате персонал в четвъртък и петък. Погрижете се за здравето си с превантивни мерки. Благоприятни дни през тази седмица- петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е изпълнена с хубави очаквания. Юпитер, „голямото щастие“който се движи през вашия знак, сега се съюзява с Венера, „малкото щастие“, за да ви направи радостни и щастливи, по начина, по който вие го разбирате. Настройте се на позитивна вълна, изхвърлете недоволството и негативизма, бъдете добронамерени и отзивчиви. Работни срещи, интервю за работа, делови преговори, насрочвайте за понеделник и вторник. От сряда Меркурий, управителят на знака, навлиза в ретроградната си фаза и това в известна степен ще повлияе социалния ви живот и отношенията с работодател и партньор. Някои планове за промени ще трябва да отложите поне с три седмици. В почивните дни ви очакват приятни моменти.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. В следващите дни се развива един от най-добрите аспекти на Венера, управителката на знака, и то с Юпитер. Макар планетата,наричана „голямото щастие“ да не е в най-добрата си позиция,защото в Близнаци е в изгнание, то от нея могат да се очакват подкрепа и улеснение при решаване на лични проблеми. Особено добре този аспект ще се отрази на тези,които имат проблеми с държавната и общинска администрация, със съдебната система или бюрокрацията под каквато и да е форма. Астрологичната обстановка благоприятства духовните стремежи, амбициите за повече знания и по-висока степен на образованост. Отношенията с хора отдалеч, организиране на пътувания и празненства са във фокуса на вниманието в средата и втората половина на седмицата. Благоприятни дни-вторник, събота и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои приповдигната в емоционално отношение седмица. В зоната на въздушните знаци се образува хармоничен аспект между Венера и Юпитер, който за мнозина от вашата зодия обещава късмет, щастливо стечение на обстоятелствата, удачно разрешаване на проблем и много радостни моменти в следващите дни. Меркурий тръгва назад в сряда, но ще продължава да си партнира с управителят на знака ви-Уран. Влиянието на аспекта като цяло е позитивно, но и противоречиво. Ретроградният Меркурий понякога връща човек към стари проблеми,на които сега може да бъде намерено решение. Много добре се отразява и на тези,които имат рожден ретрограден Меркурий. Почивните дни са подходящи за пътуване надалеч с любими хора.

ВОДНИ ЗНАЦИ

На родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и това определено ви прави интересни в очите на околните. Настройте се за повече внимание към вас, както и за по-големи очаквания, на които ще трябва да отговаряте. Намирайки се в марсовия период на личната си година, сега сте в отлична кондиция и мотивирани за постижения. Новото и старото си дават среща, както в работната среда, така и в личните ви взаимоотношения. Някой или нещо ще направи живота ви по-сигурен и комфортен. Вторник е ден на оригиналните решения и нестандартните хрумвания. В четвъртък и петък бъдете внимателни, ако трябва да пътувате. В събота и неделя ви очакват радостни новини от близки хора, а някои ще получат покана за важно събитие.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица дава добри възможности за изява и професионален напредък. Още в понеделник пред вас ще стои за решаване въпрос, в който ще трябва да вложите голяма доза интелект и технически познания. Една от темите,които ще заемат голяма част от вниманието ви е финансовата. Ако ви предстои да подписвате договор за работа, за купуване или продаване на стока, за извършване на услуга, планирайте го за  вторник. От сряда нататък Меркурий е ретрограден около три седмици,когато няма да ви дава подкрепа за дългосрочни ангажименти. В четвъртък бъдете коректни в паричните дела, и се пазете от измамници. В почивните дни е препоръчително отдръпване и разтоварване в усамотение.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва много емоционално. Децата вероятно ще бъдат един от главните участници на това , което се случва около вас през следващите дни. Другият акцент е собствеността върху жилище, наследствен имот, земя, или друго, върху което имате права или искате да придобиете такива. Сделки е добре да сключвате във вторник, или да ги отложите за времето след 27 ноември,когато Меркурий ще е директен. Четвъртък и петък са подходящи за работни срещи и разглеждане на условия по бъдещ трудов договор. В почивните дни може да срещнете интересни и загадъчни хора.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 7.11.2012 г., в 1:03 ч., от 4° Стрелец, Меркурий навлиза в ретроградната си фаза.

Точен квадрат на Слънце и Луна на 7.11.2012 г., в 2:36 ч.

Точен тригон на Венера и Юпитер на 9.11.2012 г., в 9:26 ч.

На 11.11.2012 г., в 9:53 ч. Нептун излиза от ретроградната си фаза от 0°21’Риби

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.11.2012 г., в 10:37 ч. – 5.11.2012 г., в 21:39 ч.

7.11.2012 г., в 17:27 ч. – 8.11.2012 г., в 6:35 ч.

10.11.2012 г., в 2:27 ч. – 10.11.2012 г., в 11:35 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+Доставната такса на ЕКОНТ.

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

 

Няма етикети.

3 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 5, 2012 @ 17:05

    Аз имам уран в 3ти дом- на 17 гр везни,управител на 7ми дом.
    А юпитер транзитира през 11ти.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 6, 2012 @ 13:28

    moon_in_taurus,
    благодаря ти ,че го сподели с нас :)

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 6, 2012 @ 21:45

    Моля:D Знам,че е от голямо значение за вас :D

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии