Седмичен хороскоп 5-11 октомври 2020

2020 10 4aМарс квадрат с Плутон

Голям кардинален квадрат

Венера тригон с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмицата преди третата, последна, ретроградност на Меркурий за годината, която ще се случи между 14 октомври и 3 ноември. И докато Меркурий забавя скорост, наскоро излезлите от ретроградност Юпитер, Сатурн и Плутон увеличават своите, което ги прави все по-активни участници в земните събития.

Астрологичната картина в следващите дни е богата на значими аспекти, има и от двете полярности. Макар че влияят през цялата седмица, най-силните са в пика си между 7 и 9 октомври, между сряда и петък, в зоната между тригона на Слънцето и Луната и техния квадрат.

Късно вечерта в сряда става точна опозицията на Меркурий и Уран в неподвижните знаци. Меркуриевият ден на седмицата е ден за новини. Луната в Близнаци,отиваща на среща със СЛВ и провокирания от Уран Меркурий са достатъчно основание за словесно разгръщане. Лавина от мнения и говорене заради спорта ще се опитва да прикрие важни събития, случващи се под повърхността, или под земята, но при всички случаи скрити. Ако следим потокът на финикийските знаци, ще научим много.

През тази седмица предстои да се случи много важен астрологичен аспект – квадратът на ретроградния Марс и Плутон в 22-я градус на кардиналните знаци Овен и Козирог. Видяхме какво се случи в предходната седмица, когато планетата воин направи квадрат със Сатурн. Воинските амбиции на съседката ни въвлякоха света в нова гореща точка. Марс е подстрекател и активен участник в боеве. Марс държи да привлича вниманието към себе си, затова неговото участие е винаги показно. Квадратите с него разръчкват изстинали въглени и палят бурни пожари. Плутон обратно на Марс, е скрит и подмолен. Под негово покровителство е задкулисието, театърът скрит от очите на публиката. Плутон е пазител на дълбоките тайни. Пресечена точка между двете противоречиви планети е знакът Скорпион, на който си поделят управлението. А в Скорпион сега се движи Меркурий, на когото езика развързва Уран с опозицията си към него. И Прозерпина е там. Затова някои тайни ще бъдат допуснати до широката публика, а други ще бъдат скрити още по-дълбоко за друг случай напред във времето.

Очаква ни драматична втора половина на седмицата. В сряда Слънцето е вече в зоната на квадрати към тройката от Козирог и отива към опозиция с Марс. В четвъртък вечерта Луната влиза в Рак и започва оформянето на големия кардинален квадрат. В петък и събота големият квадрат в кардиналните знаци е в силата си. В него са включени Слънцето и Луната, Юпитер-Сатурн-Плутон, ретро Марс-Ерис-Лилит, богата палитра от планетарни влияния. Квадратът на Слънцето и Юпитер ще ни донесе поредното разочарование от неизпълнени обещания. Напрегнатите аспекти са катализатор на изразяване и действие. В обществените отношения, съперничество и борба между институциите. В личните дела – любов или раздяла.

Планетата на любовта ще подслади живота на някои в неделя. Тригонът и с Уран носи успокоение и удовлетворение там, където е имало противоречия, макар по един необичаен и странен начин.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои финансово ориентирана седмица. Вашите доходи ще бъдат предмет на анализ и обсъждане. Необходимостта от средства за покриване на дългове или за обезпечаване на инвестиция ще бъде съпроводена с немалко емоционални изблици. В сряда някои ще пътуват служебно. Предстоят много срещи и разговори. В петък, и особено в събота, е най-силното изразяване на големия кардинален квадрат. Избягвайте конфликтите и рисковите ситуации. Отношенията с брачен партньор, колеги и шефове могат да стигнат критична точка и да ви подтикнат към непремислени действия. В неделя ще намирате по-лесно решения на проблемите.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. Професионалната сфера е в центъра на вниманието, работа, отношенията с колеги и шефове, както и намиране на точния изход от проблемна ситуация. Преместването на ново място вероятно ще бъде съпроводено с изненади. Във вторник и сряда можете да разчитате на приятелска подкрепа. В петък и събота комуникацията с околните може да бъде затруднена. Бъдете внимателни на път. Дългите преходи са рискови. Винаги имайте предвид и вариант Б. В неделя, когато Луната е във вашия знак правете планове и стратегии, които да приложите в следващите дни.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Отношенията с другите стават значими във вторник и сряда, когато Луната се движи в срещуположния знак Близнаци и прави тригон със Слънцето. Ще се чувствате добре приети и оценени. Напрежението,което предизвиква Марс с аспектите си в кардиналните знаци, при вас може да се трансформира в силен творчески импулс, който да заеме цялото ви идейно пространство. Успешно могат да се придвижат сделки по придобиване или продаване на имот. В края на седмицата на някои ще се наложи да успокояват нечии претенции и да втвърдят границите на личното си поле за достъп.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. И още пет планети в земни знаци,които ви дават подкрепата си за разумни и смилени дела. Меркурий е много активен в зоната на партньорството, подканяйки ви да промените някои обстоятелства, да сключите нов трудов договор или да направите анекс към стария. Не отлагайте, макар седмицата да не от спокойните, защото през следващата планетата на комуникациите става ретроградна. Или направете крачка встрани, изчаквайки по-добър момент. Грижете се добре за здравето си. В петък и събота избягвайте пътувания. В края на седмицата Венера ви е приготвила изненади, приятни за повечето.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Доминирането на земния елемент с пет, а в началото на седмицата с луната шест, планети в земните знаци, всички те директни, е голяма подкрепа за вашите идеи и разумни планове. Във вторник и сряда финансовата тема ще бъде в центъра на вниманието. Ще разполагате с по-голям ресурс. Възможно е да получите оферта за добре платен ангажимент, или предложение за нова работа. Напрежението в кардиналните знаци изисква повече овладяност в общуването с близки на сърцето ви хора, но също така поставяне на психологически граници, там където е необходимо. Краят на седмицата носи много идеи и вдъхновение с хармоничния аспект на Венера от вашия знак с Уран от Телец.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на предизвикателствата. Очакват ви от няколко места. През първата половина на седмицата това са децата, любимите, приятелите. През втората родителите, колегите и шефовете. Доминирането на земната енергия, с присъствието на пет планети в земни знаци, е гаранция за ред и стабилност, нещо което няма да ви бъде трудно да постигате през повечето време. Квадратурата Марс-Плутон от вашия знак обаче, влизащ в състава на големия кардинален квадрат е съпроводена с поредица от конфликти и напрежение в близката среда. Тя носи рискове както за здравето, така и за отношенията. Критични в това отношение са петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Първата половина е ориентирана към решаване на лични дела. В сряда, когато Луната е във вашия знак и прави тригон към Слънцето, е удачното време да поставите своите въпроси на масата за разглеждане. Бъдете водени от Истината и Доброто, и ще успеете. В петък и събота, когато се разгръща големия кардинален квадрат, чувството ви за мярка ще бъде провокирано. Имайте повече внимание по въпроси свързани с финанси и морал. Неосъзнаването на границите може да ви вкара в омагьосан кръг, от който трудно ще излезете. В домашната среда предстоят радостни събития.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Планетният управител отново има важна роля в планетарния театър. Този път от спокойната Дева Венера ще направи хармонични аспекти с планетите от другите земни знаци. През тази седмица предстои тригонът с Уран, а през следващата с тройката от Козирог. Във вторник и сряда Луната от Близнаци предлага много възможности за разнообразяване – пътуване, комуникация с интересни хора, обмисляне на дългосрочни планове. От четвъртък нататък Луната е в Рак и заедно със Слънцето от вашия знак правят големия кардинален тригон с планетите от Овен и Козирог. Квадратът Марс, ретрограден, с Плутон е обезпокоителен в петък и още повече в събота. Избягвайте и не позволявайте да се разрастват конфликти. В неделя Венера ще ви помага да балансирате противоречията, избирайки необичайни начини за това.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей,предстои семейно ориентирана седмица. Проблемите в домашната среда, отношенията с родители, имотни дела и др. ще са в центъра на вниманието в следващите дни. Във вторник и сряда Луната от Близнаци в тригон със Слънцето ще ви бъде подкрепа и вдъхновение. Добър момент за прилагане на практика на ваша идея, за творчество и реализация на проекти, за изява и получаване на признание. В събота напрегнатите аспекти в кардиналните знаци могат да повлияят върху здравето, особено ако се намирате в рискова среда или практикувате екстремен спорт. По възможност избягвайте пътуване. В неделя можете да постигнете много в хармонизиране на отношенията с близки хора.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на приятелството. Подкрепата, която можете да получите от близките по дух хора, е много важен начален момент през тази седмица. Още в понеделник дайте заявка какви са очакванията ви. В петък и събота, когато Луната е във вашия знак, се разгръща голям кардинален квадрат. Възможно е да бъдете причина или главна фигура в конфликт, обхващащ основни житейски теми. Да се изправите с лице пред истина, от която досега сте бягали. В неделя отделете достатъчно време да обмислите положението и да намерите точното решение.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. Отношенията с околните ще бъдат във фокуса на вниманието в следващите дни. Уран в зоната на партньорството прави тези отношения много подвижни и непредсказуеми в определени периоди. А през тази седмица Меркурий от вашия знак се държи провокативно спрямо него, подтиквайки ви да говорите и правите неща, които дразнят някого. Във вторник и сряда парични въпроси изискват повече внимание. Грижете се за здравето си, избягвайте конфликтни ситуации. За някои, краят на седмицата може да бъде спокоен и есенно романтичен дори.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. На някои ще се наложи в понеделник неочаквано пътуване. Луната в Близнаци във вторник и сряда ви прави активно включени в случващото се с роднини, ваши или на партньора. Тригонът на светилата обещава добро развитие и намиране на удовлетворителни решения. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст в края на седмицата повлияват личните отношения както и тези с децата. Някои планове ще забавят развитието си, изисквайки повече ресурси. Финансови проблеми не са изключени. Могат да възникнат здравословни усложнения при тези с болести на сърцето и кръвоносната система.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий опозиция с Уран – 7.10.2020/ 23:55

Марс квадрат с Плутон – 9.10.2020 /16:09

Венера тригон с Уран – 11.10.2020 / 2:08

Слънце квадрат с Юпитер – 11.10.2020/ 16:34

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

5.10.2020/21:41 – 6.10.2020 /7:03

8.10.2020/ 4:57 – 8.10.2020 /18:45

10.10.2020/19:04 – 11.10.2020 / 3:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии