Седмичен хороскоп 5-11 септември 2016


OLYMPUS DIGITAL CAMERA от 9 септември 2016

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Месец септември е един от най-интересните в астрологично отношение месеци на годината. А предстоящата септемврийска седмица се отличава с това, че се разполага между две затъмнения – слънчевото на 1-ви и лунното на 16-ти септември. Периодът не е от най-подходящите за нови начинания, както и за важни житейски промени като смяна на местоживеене, започване на нова работа, или сключване на брак, но в същото време предполага значими събития в живота на мнозина.

Ретроградният Меркурий в Дева, да припомня, изисква повече внимание в ежедневието и особено в организацията на пътувания, служебни мероприятия, или семейни празненства.

Зодиакалният знак Везни и Венера като негов управител са във фокуса на вниманието. Планетата на любовта навлезе във Везни през изминалата седмица, на 30 август, и ще се придвижва през своя знак до 23 септември.

Юпитер ще се присъедини към Венера във Везни на 9 септември. Двете най-благодатни планети ще радват вторият въздушен знак с присъствието си едновременно само две седмици, но за някои това може да бъде достатъчно време за решаването на житейски проблеми и привличане на подкрепящи енергии към собствените си дела.

TemJUP

По време на своето преминаване през Везни до 10 октомври 2017 година, Юпитер ще окаже подкрепа не само на тях, но и на другите въздушни знаци – Близнаци и Водолей, както и на огнените – Лъв и Стрелец. Ретроградната му фаза обхваща периода 6 февруари-9 юни 2017 година. За юпитеровото влияние във Везни ще говорим и в следващи хороскопи, но това което е най-важното: Юпитер във Везни влияе добре на човешките взаимоотношения, подкрепя разбирателството между хората, преодоляването на проблемите с повече хумор и добронамереност.

Активността на планетата на любовта не се изчерпва само с преминаването ѝ през най-общителния зодиакален знак. Венера прави два важни аспекта в следващите дни-секстил със Сатурн, който става точен в сряда, и квадрат с Плутон – в неделя.. И двата аспекта изискват сериозно отношение към партньорството, жестове на лоялност, уважение и зачитане правата на другите.

Друг акцент на седмицата е тригонът на Слънцето и Плутон. Аспектът става точен в сряда, но влиянието се простира върху цялата седмица. За времето през което Плутон се движи през Козирог Слънцето два пъти в годината застава в тригон към него, веднъж през пролетта, когато се движи през Телец, и втори път през есента, когато е в Дева. Така земните знаци се радват на по-висок жизнен тонус и „зареждат батериите“ три пъти в годината, имайки предвид и съвпада Слънце-Козирог през зимата. Но сега допълнителен позитивен ефект има от участието на СЛВ и Меркурий в земната Дева. В този смисъл седмицата е благоприятна за сериозни дела,не точно да се започват, но да се обмислят, планират, дообработват, доизпипват и подготвят за старт в подходящия момент.

Весели празници и успешна септемврийска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. В понеделник нарастващата Луна се движи в противоположната зона на зодиака, което ви изправя пред предизвикателството да се съобразявате с мнението на другите. Управителят на знака – Марс, се откъсва от студената прегръдка на Сатурн, но през седмицата прави квадрат със Слънцето, нещо което ще ви прави уязвими, ако не сте си организирали добре нещата и не спазвате предварителният график. Ще имате чести напомняния от ретроградния Меркурий в Дева да бъдете прецизни и по-съсредоточени в това, което правите. Тригонът Слънце-Плутон влияе благоприятно върху работните взаимоотношения и увеличава вероятността от привлекателни предложения за нова служебна позиция, или нова работа. Добрата новина идва в петък, когато Юпитер преминава в срещуположния ви знак Везни. За следващите година и един месец планетата на изобилието ще ви помага да подобрите социалния си живот, да намерите подходящата среда за изразяване на вашите възможности и реализация на амбициите. За несемейните Юпитер във Везни отваря много врати и подтиква към обвързване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък,петък, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. В огнения Стрелец се движат Марс и Сатурн като стимулират амбициите на родените във първа и втора декада на Лъв. През тази седмица управителят на знак – Слънцето застава в хармоничен аспект с Плутон, нещо което се случва два пъти в годината. На фона на преминалото новолуние със слънчево затъмнение акцентът попада в зоната на личните доходи. Така при някои от групата ще се появят добри възможности за допълнителна работа, за повишаване на заплатата или за изплащане на пари,заработени преди време. Активността в близката среда от братя, сестри, братовчеди и племенници ще нараства под влияние на двете благотворни планети – Венера за кратко, и Юпитер за по-дълго. От знака, под чието влияние са партньорските взаимоотношения, за година напред, Юпитер ще ви ангажира със събития,предимно радостни, случващи се на близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Управителят на знака преминава на нова територия-тази на въздушната стихия и знака Везни. Това се случва в петък, на 9 септември. Смяната на знака,в който се движи Юпитер, води до промяна в главните житейски теми,които ще ангажират вниманието ви. Докато се движеше в Дева, Юпитер ви правеше много ангажирани с пряката работа, с подробностите на ежедневието и решаването на насъщните битови проблеми. Сега от Везни, за 13 месеца напред, планетният управител ще ви задава за решаване задачи с повече социален характер, ще ви ангажира с повече хора и повече събития със забавен характер, свързани с приятели. Мнозина ще изпитат потребност да бъдат по-активни в социалните мрежи, за правят запознанства и да създават приятелства с хора отдалеч. Мотивацията и амбицията за успех ще бъдат и през тази седмица подкрепяни от Марс,който ви е на гости до 27 септември.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционално приповдигната седмица. Във вторник и сряда Луната е в срещуположния знак Скорпион,насищайки взаимоотношенията ви с околните с много чувства и активна емоционална комуникация. Планетният управител – Венера е много активна в следващите дни. Преминала в собствения си знак Везни, планетата на любовта ви прави много чувствителни към отношението на хората около вас, особено на тези, към които проявявате определена симпатия, или антипатия. Първото ще се проявява активно през повечето дни от седмицата. За второто, квадратът Венера-Плутон в края на седмицата ще бъде причината за някои конфликти в партньорските взаимоотношения. Докато се движи през Дева, в рамките на една година, Юпитер ви даде шанс да намерите своята любов, да направите своя избор сред повече възможности. Сега, с преминаването във Везни, планетата на изобилието ще изисква от вас постоянство и много работа в укрепване на вече създаденото. През тази седмица земният тригон Слънце-Плутон ще ви прави в голяма степен изобретателни и авантюристични дори.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Управителят Меркурий е ретрограден, но това не намалява ангажиментите ви. Дори напротив, възможно е да се струпат задължения, които считате вече за изпълнени. Някои ще преминават отново по стари пътища, и ще „чоплят стари рани“. В началото на седмицата новите ситуации ще се пораждат и развиват най-вече под влияние на съвпада на Слънцето и СЛВ. Щафетата поема тригонът на Слънцето с Плутон от Козирог, аспект колкото енергетизиращ личния живот, толкова и подтикващ към дълбоки трансформации и опознаване на непознати досега територии. До 23 септември двете благотворни планети ще бъдат в зоната на вашите доходи и това прави прогнозата за тях позитивна. До октомври на следващата година Юпитер ще се движи там, във Везни, и това е добро време от материална гледна точка. Друг е въпросът,че Юпитер може да ви постави в ситуация на морална дилема и взимане на важни решения през следващите месеци, особено в периода на неговата ретроградност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Седмицата е под влияние на хармоничната връзка на Плутон, който се движи през вашия знак, и Слънцето от Дева. Този аспект се случва два пъти в годината, но със Слънце в Дева повлиява най-вече професионалната сфера. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, време за напредък в кариерата,както и завоюване на нови територии на знанията и уменията. Реални резултати могат да се очакват както сега, така и в рамките на няколко месеца. Другият акцент на седмицата също касае професионалната реализация. Юпитер навлиза в зоната на кариерата на слънчевия на 9 септември. Ще ви „дава рамо“ от там до октомври следващата година.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои емоционална седмица. Марс и Сатурн от противоположния знак Стрелец се разделят, което намалява напрежението в партньорските взаимоотношения. А също така моментите на недоверие и подозрителност към намеренията на отсрещната страна. Способността ви да се разбирате с околните и да задавате хармоничен тон на връзките си ще бъде подхранена от активирането на другия въздушен знак – Везни. С навлизането на Венера там личният ви живот става многоцветен и емоционално приповдигнат. А когато и Юпитер добави своята мощна енергия, а това ще стане от петък, 9 септември, нататък, вашият личен живот ще стане приоритетен поне за година напред. Свободните ще намерят своята хармонична половинка. На семейните юпитеровото влияние ще помогне да устроят живота си по-добре, да увеличат членовете на семейството, и да постигнат желаното щастие във връзката си. При някои от групата през тази седмица ще се обсъждат въпроси свързани с наследство, с формалности около имоти и други собствености.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Управителката Венера ви дойде на гости на 30 август, и ще остане до 23 септември. Това се случва един път в годината и задава период на по-голяма емоционална активност, повече романтика и съществено раздвижване в личните взаимоотношения. През тази година, за радост, времето на пребиваване на Венера във вашия знак се съвместява с това на Юпитер. Гигантът на слънчевата система ви посещава един път на 12 години за 12-13 месеца. Юпитеровото влияние не е еднозначно, има си плюсове и минуси. То прави човек по-добър и щедър, по-отворен към света, общителен и забавен, но също така сваля някои задръжки, подтиквайки към прекаляване с радостите на живота. Венера през тази седмица е много активна, което се отразява на ежедневните ангажименти в голяма степен благоприятно заради секстила и със Сатурн. Но в края на седмицата квадратът с Плутон може да „разбуни духовете“ в семейната среда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои натоварена с ангажименти седмица. От понеделник до четвъртък Луната активира зоната на професионалната изява. За някои от групата дори празничните дни могат да се окажат професионално ангажирани. Но акцентът на седмицата е преминаването на Юпитер в знака на партньорството – Везни. За една година напред юпитеровото влияние ще ви подкрепя във всичко, което работи в полза на разширяване на мирогледа, на повишаване на квалификацията и уменията в определена област, както и за духовния ви растеж. Периодът е добър както за учене, така и за преподаване. Странична дейност или хоби могат да изместят основната професия, да ви храни и да ви носи удовлетворение. В четвъртък и петък имайте готовност за среща със стари приятели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Мнозина ще пътуват за почивка в празничните дни или да помагат в прибирането на реколтата. Ретроградният Меркурий ще ви създава емоции по объркани планове и графици, резервации и уговорки,които търпят корекция. За тези, които работят, напрежението в средата намалява или като по-малко количество работа, или заради липсата на дразнителите. В семейната среда ситуацията става все по-хармонична. Венера от Везни се грижи за комфорта и домашния уют. От петък имате на гости Юпитер. Планетата, наричана голямото щастие ще радва дома ви с присъствието си около година и един месец, тоест до октомври следващата година. Юпитер ще ви подкрепя да подобрите жизненото си пространство, да го направите по-комфортно и привлекателно. За несемейните Юпитер във Везни носи възможности,които ще са развиват през тази и през следващата година, когато той премине от Везни в хармоничния ви воден знак Скорпион. Сключването на брак по време на директен Юпитер във Везни е шанс, който се дава веднъж на 12 години.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ангажирана седмица. От понеделник до четвъртък Луната се движи през вашия знак. Това ви поставя в центъра на събитията, които пряко или косвено ви засягат. Ако искате нещо да бъде добре, качествено, в срок свършено, захващайте се лично, не прехвърляйте на друг. Ретроградният Меркурий е в готовност да ви „помага“, включвайки и приятели. За някои на дневен ред е смяна на жилище, град, страна. За други устройване в нова работна среда, или промени в обстоятелствата на сегашната. Периодът не е добър за сключване на договори за наем, или закупуване на жилище, за покупка на МПС, или друга техника с дълъг срок на употреба. Преминаването на Юпитер през Везни ще ви помогне за укрепване на контактите с чужбина. Пред някои от групата ще се появят добри възможности за учене или работа зад граница.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица предлага възможности повече за почивка и разтоварване, отколкото за активна работа. Още повече, че работната седмица е твърде кратка. Контактите с приятели ще заемат по-голяма част от времето ви. Преминаването на Юпитер в нова астрологична среда, тази на въздушната стихия, ще окаже влияние върху някои страни от живота. В сферата на материалните взаимоотношения ви очакват добри придобивки от наследства, дарения, от инвестиции, но също така и по линия на стипендии, финансово подпомагане от спонсори или подкрепа от партньор. Съсредоточаването на вниманието върху материалната сфера обаче може да влоши отношенията с партньора и да навреди на връзката ви.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Плутон на 7.09.2016/5:19 ч.

Венера в секстил със Сатурн на 7.09.2016/11:34 ч.

На 9.09.2016 /14:18 часа, Юпитер преминава във Везни.

Сатурн в квадрат с Нептун на 10.09.2016 /13:01 ч.

Венера в квадрат с Плутон на 11.09.2016/ 7:47 ч.

Луната през периода се движи между знаците Везни и Козирог, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

5.09.2016 / 3:30 – 5.09.2016 /15:38

8.09.2016 / 3:42 – 8.09.2016 / 4:20

10.09.2016 / 3:51 – 10.09.2016 / 15:55

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

4 коментара so far »

  1. Таня каза,

    Писа на септември 6, 2016 @ 16:24

    В прогнозата ви за Овен предполагам – Юпитер преминава в противоположния им знак Везни,а не Дева.Явно е механична грешка,но
    какво да се прави – ретро Меркурий.:)

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 6, 2016 @ 17:47

    Благодаря ви Таня, този ретрограден Меркурий :) не пропуска.

  3. Евелина каза,

    Писа на септември 7, 2016 @ 10:10

    Моля за изякняване- цитатът,който съм копирала е ог РАК “От петък имате на гости Юпитер. Планетата, наричана голямото щастие ще радва дома ви с присъствието си около година и един месец, тоест до октомври следващата година.” Но с същото време става ясно,че Юпитер отива във Везни на 09.09…Кое е вярното?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 7, 2016 @ 10:14

    Евелина,
    Юпитер във Везни попада в зоната на слънчевия хороскоп,която се отнася за дом, семейство, родители,най-близката среда за живеене. В този смисъл е “…ще радва дома ви с присъствието си …”

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии