Седмичен хороскоп 5-11 февруари 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце и Юпитер в квадрат

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмицата между затъмненията. В предходната седмица беше пълното лунно затъмнение на на 31 януари, а в следващата ни очаква частично слънчево затъмнение на 15 февруари. Намираме се в „коридора на затъмненията“, или в „залата за изчакване“, във времева зона, в която притихваме, оставяйки назад нещо, което се е случило, и в същото време сме в очакване нещо значимо да се случи.

Астрологичната седмица започва с тригон между Слънцето и Луната, което е чудесно начало. Хармоничната им връзка задава позитивно настроение, балансирани взаимоотношения, улеснения, за които не винаги си даваме сметка. Активната въздушна стихия с присъствието на светилата и вътрешните планети – Венера и Меркурий в нея, ни помага да преминаваме бързо през напрегнатите ситуации, но също така и да бъдем понякога безотговорни в поведението си. Липсата на ретроградни фази на планетите, което ще продължи до 9 март, е подкрепящо намерения и планове.

От сряда нататък задухват други ветрове. С участието на Луната в Скорпион се задействат напрегнати аспекти, носещи много страст и драматизъм за тези, при които има сила в знаците Водолей, Скорпион, Телец и Лъв. И най-дребните противоречия ще предизвикват остра реакция. Най-значимият аспект е квадратът на Слънцето и Юпитер,който става точен в неделя. Не е за подценяване съвпадът на Меркурий с ЮЛВ. В обществените отношения нечия самонадеяност и арогантност, подправени с неуместни думи, могат да предизвикат вълна от възмущение.

В края на седмицата Венера сменя знака. От 11 февруари до 7 март планетата на любовта ще се движи през зодиакалния знак Риби, в зоната на своята комфортност и блясък.

Весело февруарско слънце и добро настроение!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Личните ви интереси и потребности ще останат за известно време назад, в полза на това, което е нужно да направите за някой друг. Планетният управител продължава своя ход през сродния по стихия знак Стрелец, зареждайки ви с енергия, както физическа,така и умствена. За последното има принос хармоничния аспект на Марс и Меркурий през по-голямата част от седмицата. В личния живот припламват искри, които поддържат жива страстта във взаимоотношенията. Периодът е добър за словесни двубои, за надмощие в спор, а също така и за оглед на превозно средство, което планирате да закупите през следващата седмица. Приятелски коментари могат да ви притеснят в средата на седмицата. В петък и почивните дни на някои ще се наложи да пътуват.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Намирате се в най-подвижния период на личната година – меркуриевият. Време за бързи промени както на обстоятелства, така и на собственото ви мнение по даден въпрос. Съвпадът на Меркурий с ЮЛВ в петък е ключов момент между двете затъмнения. Осмислянето на преживявания от близкото минало, както и извличането на поуката от тях, е важна крачка към постигане на това, което планирате за себе си в бъдеще. Много сте чувствителни на тема справедливост, правилно разпределяне на ангажиментите между партньорите, както разходите, така и придобивките, всичко това не само в материален аспект. Проявата на съпричастност към проблемите на партньора, ще ви помогне да хармонизирате отношенията си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица в препоръчителен режим на отпускане. В лунния период на личната си година трябва да намирате време за почивка и разтоварване, както физическо, така и психическо. Коридорът на затъмненията предлага интензивност на емоциите, предизвиква ви да правите всичко бързо и на един дъх. Марс от вашия знак е катализатор на физическата активност, на амбицията да се докажете тук, сега, веднага. В четвъртък и петък, когато Луната е във вашия знак и преминава през марсовата позиция, те ще се увеличат и ще станат главен мотиватор за действие. Квадратът на планетният управител със Слънцето също притиска с поети обещания и самонадеяност, че можете да се справите с всичко. В неделя Венера навлиза в Риби, в зоната на семейството, дома, отношенията с родната среда. Влиянието на Венера, което се случва веднъж в годината за около месец, е хармонизиращо семейната среда, удобството и комфорта в дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Във вторник Луната е вече в зоната на партньорските взаимоотношения,включвайки цял спектър от разнообразни влияния, посредством аспектите ѝ с планетите движещи се през неподвижните знаци. Затъмненията в тази част на годината са също в неподвижни знаци, което ги прави важни за някои събития в личния и социалния живот. В сряда, и дните след нея, имате поводи за равносметка и заемане на определена позиция. Не е достатъчно да се вживеете в ролята на арбитър, да определяте кой крив, кой прав. Важно е да имате свое мнение, което да отстоявате с аргументи и доказателства. Планетният управител сменя знака, а това значи и промяна в подхода ви. Венера в Риби от неделя нататък, е готова на компромиси и отстъпки, заради приятелство или скрити интереси. На свободните сърца, тя носи възможности за прерастване на едно приятелство в сериозна интимна връзка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е предизвикателно. Доминирането на въздушната стихия изисква лекота във взаимоотношенията и бързина в действията. Някои неща не могат да бъдат планирани в подробности, затова се доверете на интуицията си. От вторник до четвъртък, когато Луната се движи през водния знак Скорпион, тя се усилва, което ще ви помага да се справяте с задачи на работното място, свързани с повече отговорност и задължения, както лични, така и на екипа, в който работите. В петък повече енергия ще изискват обстоятелства свързани с дома, с близък човек, с някой, който е на път. Планетният управител прави съвпад с ЮЛВ, карайки ви да подлагате на критичен преглед отношения с някой, с когото ви свързват работни отношения, или обща собственост. В неделя Венера преминава в срещуположния знак. Планетата на любовта и хармонията в зоната на партньорството е чудесно обещание за баланс, разбиране и съпричастност, които можете да дадете, но и да получите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна в професионално отношение седмица. От вторник до четвъртък, когато Луната се движи през Скорпион и включва някои напрегнати аспекти, по същия начин се запалва искрата на противоречията в екипа, с който работите. Интензивността в професионалните контакти може да е провокирана от неспазени срокове, или немарливо отношение към задълженията, от твърде големите очаквания към някой, който не може да отговори на тях по адекватен начин, или заради недоволство от заплащането. Пазете дома и вещите си от посегателства. През тази седмица е възможно да имате ярки, запомнящи се сънища. Като прагматичен знак малцина от групата вярват на сънищата си,но за тези, които го правят, те могат да бъдат истинско откровение и пътеводител за справяне с проблемите в будно състояние. Планетата на любовта навлиза в знака Риби, в зоната на учението и пътуванията. Там някои от свободните сърца могат да намерят своята сродна душа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. За родените в средата на знака, втората декада на Близнаци, въздушният тригон на рожденото Слънце и светилата задава позитивен старт на седмицата. Освобождавате се от товар и ограничения, наложени в миналото, дали от обстоятелства, или от лични предубеждения. Моментът е добър да гледате напред и да строите планове за бъдещето. Някои стари цели могат да бъдат изоставени, заради новото настояще, други преформулирани. Съвпадът на планетният управител с ЮЛВ между четвъртък и събота изисква сериозно осмисляне на минали събития, погрешни ходове, неправилни думи, както и корекция в поведението. В петък Луната предизвиква Марс от срещуположния знак Стрелец, поставяйки ви пред изискването да бъдете бързи, като мисъл и действие, и адекватни на новосъздадена ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. И нещо повече, тя е в тригон към Слънцето-аспект, който задава позитивно начало на седмицата. Старайте се да задържите това състояние в следващите дни, когато отново Луната активира напрегнати аспекти между няколко планети, а с това и зоната на вашите финанси. Приходи-разходи, дали има баланс между тях, или трябва да направите корекции,най-вече в разходната част. Някои са надскочили възможностите си, без да си дават сметка за това. Квадрат на Слънцето и Юпитер,който се развива през втората половина на седмицата, дава ясни знаци за това. Вашата умереност се конкурира с желанието да притежавате интересни и скъпи неща, или да сте в средата на хора с по-висок стандарт на живот. Активността във въздушния знак Водолей стимулира интимния живот и докато Венера е в него ще се радвате на романтични жестове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица между затъмненията. Тъй като двете зимни затъмнения са по оста на вашия знак и срещуположния Лъв, то седмицата между тях е важна дотолкова, доколкото Луната пренася енергия от единия знак към другия, от индивидуалистичния Лъв към ориентирания към групите и общността Водолей. В този смисъл акцент на седмицата е денят сряда, когато Луната е в средата на цикъла, в квадрат към Слънцето. От вторник до четвъртък, когато тя преминава през Скорпион, ще сте изправени пред избор, един или повече, да търсите решение, да направите оценка на ситуация, да заемете позиция. Търсете баланса между желаното и възможното. В петък не смесвайте приятелство и бизнес, още повече ако са намесени много финикийски знаци. От неделя Венера е в Риби, раздвижвайки енергии в зоната на финансите. При някои ще дойдат нужните средства в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в зоната на домашните ангажименти. Луна във Везни и в тригон към Слънцето е успокояващо начало на седмицата, което прави всеки възникнал проблем бързо решим. От вторник до четвъртък Луната се движи в Скорпион, правейки средата на седмицата много активна в личните взаимоотношения и по въпроси, касаещи лични желания, планове и намерения. Напрегнатите аспекти, включващи страстния Скорпион обаче, обещават активни преживявания, някои пречки, а в някои случаи и разочарования, заради напредващия квадрат на Слънцето и Юпитер. Въоръжете се с търпение и надежди за добър финал на това, което сте започнали. В неделя Венера ви идва в подкрепа, преминавайки в другия воден знак Риби. От най-вдъхновената зона на слънчевия тя ще ви прави привлекателни и обичани, в най-любовния месец на годината, и дори седмица след него.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционално активна седмица. От вторник до четвъртък, включително, Луната е във вашия знак. Имате преимущество в някои ситуации с информация от доверен човек, или осланяйки се на интуицията си. Търсите решение на важен за вас въпрос, най-често той е в разминаването между очаквания и възможности към дадения момент. Самонадеяността, към която води Юпитер във вашия знак, понякога изиграва лоша шега. Подложете на критичен анализ както себе си, така и другите без да изпадате в крайности. Обективността не е от силните ви страни, но точно сега заложете на нея. От неделя Венера преминава в другия воден знак Риби. Планетата на любовта в зоната на личните стремежи, творчеството, блясъка и славата е вдъхновение за творците, писателите, художниците и поетите, но и за всички, които имат усет за красивото.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Коридорът на затъмненията, и още повече тази седмица, са период на осмисляне на настоящето. Между различните възможности, някои от които взаимно се изключват, трябва да изберете най-доброто за себе си. От вторник до четвъртък, когато Луната е в другия воден знак Скорпион, ще ви дойде прозрението как точно трябва да постъпите. За вашия пословично интуитивен знак не е проблем разгадаването на сънищата и намирането на ориентири в тях на основата на някои заровени дълбоко спомени. Осланяйте се на интуицията си, но също така мислете и постъпвайте рационално, поне през тази седмица. От неделя Венера ви слага розовите очила и се устремява към съвпад с Нептун във вашия знак. Време за поезия, романтика… и още нещо.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луната на 5.02.2018/ 4:35 часа

Меркурий в съвпад с ЮЛВ на 9.02.2018/17:29 часа

Слънце в квадрат с Юпитер на 11.02.2018 /1:21 часа

На 11.02.2018 /1:19/ Венера преминава в Риби

През тази седмица Луната се движи между знаците Везни и Козирог, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

5.02.2018 /20:46 – 6.02.2018 / 5:56

8.02.2018// 9:16 – 8.02.2018 /15:53

10.02.2018 /18:38 – 11.02.2018 / 4:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии