Седмичен хороскоп 5-11 февруари 2024

2024 2 10Меркурий във Водолей

Новолуние във Водолей на 10 февруари

Слънце-Уран в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни разнообразна и неспокойна в астрологично отношение седмица. Начало поставя Меркурий с прехода си от Козирог във Водолей в понеделник сутринта. Меркурий във Водолей приканва към общуване, към създаване на нови контакти, за разширяване кръга на приятели и симпатизанти,на фенове или на клубни членове. Малка спънка на прага на въздушния знак. Планетата на комуникациите среща Плутон, в понеделник след обяд. Замлъкнете! Каквото и да знаете, не го разпространявайте. Поне до неделя.

Седмицата се разполага в последната фаза на Луната, след последния квадрат и с новолунието в неделя.

Меркурий във Водолей разчупва хегемонията на земните знаци. Въздухът се сдобива със сила, но за огъня работи единствено Луната в Стрелец и то само до вторник, ранния следобед.

Венера от кардиналния Козирог е много активна през цялата седмица. Противопоставя се на Хирон от Овен в понеделник и застава в средната точка на лунните възли във вторник. Закача се с Прозерпина в сряда, а по-късно през деня та до среднощ танцува с Уран от Телец.

Венера е свързана с житейските принципи, морала, честта и достойнството, с правилата и справедливостта на закона. През тази седмица те ще ни бъдат напомняни по много начини.

Последната фаза на Луната, особено дните преди новолуние, е време за разчистване и приключване. Неподвижните знаци са инертни, на тях им трябва повече време, но кардиналните нямат проблем с взимането на решения. Затова най-силно ще усетим ефекта на премитането на пътеката преди срещата на светилата между вторник и четвъртък, когато Луната е в кардиналния Козирог. Във вторник Венера е в квадрат към луните възли, а в четвъртък Слънцето е в квадрат към Уран.

Квадрат на Слънцето към Уран преживяваме два пъти в годината, през зимата и през лятото, когато Слънцето е във Водолей или в Лъв. Урановите аспекти често изненадват със събития по вид, време и участници. Сега тази квадратура може да предизвика нова, а вероятно и последна, в някакво отношение, вълна в и без това бурното световно море.

Новолунието във Водолей,на 10 февруари, е второто за годината. То слага началото на новата китайска година, годината на дървения/зеления Дракон. Тя ще бъде много важна за всички, които са на възраст кратна на 12. И юбилейна за родените в последната, преди тази, година на дървения/зеления Дракон. Започва на 10 февруари 2024-та и завършва на 28 януари 2025 година. Драконът е уникален,заради това, че не е животно в пантеона на източния зодиак, подобно на него е и Водолей сред останалите знаци на западния зодиак. Уникалност на квадрат.

В азиатската култура Драконът символизира царствеността и благоденствието. Годината на Дракона е време дързост и реализиране на амбиции за власт. Интензивността на събитията ще създава усещане за ускоряване на и без това забързания ход на времето. Докато се усетим и ще сме в 2025 година.

Новолунието във Водолей слага началото на новата астрологична година за родените в този въздушен знак. Отварят се възможности за по-добри и човечни отношения, за обединения в полза на мира и добруването на хората.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. В понеделник нечии думи могат да ви извадят от равновесие. Напрежението в професионалната сфера нараства. Чувството ви за справедливост е провокирано и при достатъчно волево усилие можете да се задържите на крачка от конфликта, но не и в него. Поне до четвъртък. Петък може да се окаже решаващ за отношенията с някой приятел. Новолунието във Водолей отваря нови възможности пред обществената ви активност. Сдружавайте се, привличайте нови приятели и съмишленици, станете център на нова обществена структура.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Меркурий влиза в срещуположния знак Водолей в понеделник. Срещата му с Плутон на прага на знака, прави началото на този 18 дневен транзит по-драматичен от предишни години. Една неочаквана среща може да ви разстрои, или да ви вдъхнови. В меркуриевия период на годината и при активен Уран неочаквани ситуации може да ви споходят навсякъде и по всяко време. Новолунието във Водолей е в зоната на партньорството. За свободните сърца настъпва отличен период за сприятеляване и начало на сериозна връзка. От следващата седмица идва добър период и за бизнес партньорство, за създаване на фирма.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. И с Меркурий-Плутон в полето на комуникациите. Имайте готовност да приемете всички желаещи да общуват с вас. Може да е натоварващо и изморително точно в понеделник, но се случва един път в годината, и в живота. Ще имате покани за пътуване, наблизо, интересни разговори, обмяна на идеи и опит. Времето няма да ви стига, но винаги можете да кажете „стоп“ и да прекъснете нежелана комуникация. Приключете започнатото, разчистете си терен за новото. Новолунието във Водолей е стартова площадка за идеи за писане, издаване, сформиране на учебна група, упражняване на нова опитност, научаване на нови маниери, нови похвати, създаване на нови приятелства.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои страстна седмица. Меркурий и срещата му с Плутон в понеделник предизвикват амбициите ви в сферата на професионалния напредък. Време е да демонстрирате знания и умения, да напреднете по пътя към желана цел, или най-малкото да запазите сегашната си, харесвана, позиция. В петък Венера води битки, от които можете да извлечете опитност и ползи. Новолунието във Водолей, в събота, е в зоната на кариерата. Сега се отправят желания, новата Луна им дава нужният тласък като сбъдването е много вероятно да стане на някое от следващите пълнолуния, но най-вече на това през лятото, през август.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата насочва вниманието предимно към близкото обкръжение. Меркурий раздвижва въздуха в понеделник, когато влиза във Водолей. Планетният управител ви сръчква за важни за вас занимания, с които да поддържате реда в средата си и с каквото да се захванете, да бъдете максимално ефективни. Планетите на страстта, Венера и Марс, са все още в полето на сърдечните дела, затова почти през цялата седмица ще имате поводи и основания за динамика и обрати в отношенията с партньора. Новолунието дава старт на нов подход за подобряване на здравето и кондицията като цяло.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, в следващите дни материалните дела ще бъдат на първо място. Меркурий-Плутон са на прага на полето на личните доходи и притежания. За 18 дни планетата на търговците ще премине през нея, създавайки подходяща среда за прилагане на знанията ви по финансови въпроси. Ако е необходимо, търсене мнението на специалист. В средата на седмицата Венера от вашия знак ви ангажира с решения, които предизвикват поредица от вълнения за избори, касаещи домашните ангажименти и служебните такива. Новолунието във Водолей, в зоната на личните финансови дела, е чудесен момент да започнете нещо ново в посока на подобряване на материалното състояние.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Партньорските отношения ще бъдат най-динамични в следващите дни. Планетният управител сменя знака и поставя нови предизвикателства пред вас. Срещата му с Плутон наостря сетивата за отпор срещу външна намеса и вмешателство в личните ви планове. Ограничаването на свободата да мислите и решавате сами е тежко изпитание, през което се налага да преминете. Новолунието в другия въздушен знак Водолей очертава нови перспективи. И нови цели за постигане.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица, с пътувания и много срещи. В понеделник някой ще очаква да му обърнете повече внимание. Меркурий-Плутон в началото на зоната на личните отношения е указание за раздвижване и промени. Венера се грижи за преустройството и промените в домашната среда, в очакване на нови хора или радостни семейни събития. Някои интересни идеи могат да ви хрумнат в четвъртък и петък. Новолунието в другия въздушен знак Водолей отваря нова страница в личния живот. Творческата активност може да бъде поставена също на съвсем нови основи.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои запомняща се седмица. Началото поставя Меркурий с преминаването на ваша територия. Ще ви гостува 18 дни, раздвижвайки ума и ежедневието. Първата си крачка прави с Плутон като това дава началото на много динамика в отношенията и придърпване насам-натам, нещо което може да бъде твърде притеснително за инертната и неподатлива на бързи промени природа. Новолуние във вашия знак има всяка година, сега е в 20- я градус и в квадрат с Уран. Така личната ангажираност е много голяма и належащите промени ще бъдат проверка за вашата стабилност и издържливост.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, каквото правите през тази седмица ще бъде с цел търсене на стабилност. Някои ще се оглеждат за нова работа, други за ново жилище, а трети за нов партньор. Предноволунието е време за загърбване на старото и насочване на вниманието и енергията към новото. С наближаване на срещата на светилата силата на емоциите нараства. В сряда за някои ще възтържествува справедливостта. Неочаквани срещи или такива с интересни хора през втората половина на седмицата. Новолунието полага начало на но в подход към спестяванията, а също така и към съвместните инвестиции.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, финансови въпроси ще вълнуват мнозина от групата. Меркурий прави среща с Плутон в зоната на дома и най-близките. Една идея ще ви обедини и ще ангажира вниманието върху жилището,възможната му промяна, преместване на ново място, в друг град, в друга държава. В средата на седмицата Венера и Марс внасят разнообразие в комуникацията, запознавайки ви с интересни хора и нова приятелска среда. Новолунието във Водолей е време за нов поглед върху дома, семейството, жилището, което може да стане и удобен офис за бъдещата ви самостоятелна дейност.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои мистична седмица. Тон задава Меркурий, който в понеделник влиза в зоната на тайнствата и духовния растеж. Съвпадът му с Плутон ви въвлича в някаква тайна или интрига от висок порядък. Като интуитивен знак ще усетите значимостта и дали да бъдете достатъчно дискретни, заради себе си или заради близки хора. Запазете това чувство и в петък, когато Венера с нейните аспекти настойчиво ще се опитва да узнае клюки и дави въвлече в поредната интрига. Новолунието във Водолей, в събота, на 10 февруари, задава начало на нови духовни търсения, на нови практики за вътрешно хармонизиране и душевно здраве.

Дати на някои астрологични събития

На 5.02.2024 в 7:09 ч Меркурий влиза във Водолей.

Меркурий 0 Плутон на 5.02.2024в 14:57 ч

Венера 120 Уран на 7.02.2024 в 23:25 ч

Слънце 90 Уран на 8.02.2024 в 12:46 ч

На 10.02.2024 г в 0:59 новолуние 20° Водолей1

Луната е без курс на:

6.02.2024 7:06 – 6.02.2024 14:08

8.02.2024 9:52 – 8.02.2024 15:59

10.02.2024 0:59 – 10.02.2024 15:42

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии