Седмичен хороскоп 5-11 юни 2023

2023-06-5Венера-Юпитер-Плутон в тао квадрат

Венера в Лъв

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица след пълнолунието в Стрелец е изпълнена с астрологични събития. Разположена е изцяло в третата четвърт на лунната орбита, като Луната се движи между Стрелец и Овен, правейки тригон, в четвъртък, и квадрат, в събота, със Слънцето.

Три планети сменят знака, в който се движат, първата е Венера.

В понеделник,след обяд, планетата на любовта преминава в знака на любовта-Лъв. Венера посещава Лъв всяка година за около три седмици. През тази година обаче гостуването ще бъде драматично и дълго малко повече от четири месеца. В Лъв Венера прави поредната си ретроградност и ще се движи назад между 23 юли, и 4 септември, връщайки се от 28-я до 12-я градус на Лъв. Това е и период, в който подвластните на Венера сфери на живота, търпят задръжки. Не е препоръчително, или да бъде с едно на ум, участието в атракции, спектакли,шоута, изложби,ревюта, също така декориране на дом, преобзавеждане, разкрасителни процедури, пластични операции, годеж, сключване на брак и други. Планирайте такъв род дейности преди 23 юли.

Още на прага на Лъв, в понеделник, Венера застава в опозиция на Плутон от Водолей, ретрограден. От 15 години напрегнатите аспекти на Венера с малката планета се случваха в кардиналния кръст, защото Плутон се движеше в Козирог. Те често провокираха физическа агресия и насилие. От 23 март тази година Плутон влезе във Водолей, като по този начин за следващите близо 20 години, с няколкомесечни прекъсвания през 2023-2024 година трудните аспекти ще се случват в кръста на неподвижните знаци.

В понеделник е първият от тези аспекти – опозиция Венера-Плутон в неподвижните Лъв-Водолей. Аспектът провокира недоверие, подозрение, ревност, страх от разкриване и негативни оценки. Прекалено откровените трябва да внимават какво приказват и показват. Прекалено потайните от своя страна трябва да допускат светлина в някои свои скрити кътчета, за да не бъдат отхвърлени и заклеймени.

През изминалата седмица Юпитер направи съвпад със СЛВ. Аспектът, който се случва веднъж на столетие, беше много важен за заемането на реалистична позиция и взимането на подкрепени от практиката решения. За земните знаци беше важен и отбеляза знакови събития в житейския им път. И за страната ни, която е под знака на Козирог, седмицата отбеляза знаково събитие. На практика, от новолунието в Телец, на 19 май насам астрологичната картина в неподвижния кръст се изпълни с гневни цветове, особено по време на навлизането на Марс в Лъв и напрегнатите му аспекти с Юпитер и Плутон, допълнени с тези с лунните възли.

През тази седмица ситуацията се развива,бързо и яростно, когато Венера застъпва на мястото на Марс, в опозиция с Плутон и квадрат с Юпитер. Картината на небето е толкова красноречива. Юпитер и Венера управляват правосъдието, Юпитер законодателната власт, Венера -правораздаването. В квадрат са, а в двойния квадрат е включен Плутон, шефът на кукловодите-надземни и подземни. За уточнение Сатурн управлява изпълнителната власт, а Марс -военните, охранителните системи и организации. Юпитер мина през СЛВ, посоката на бъдещето, каквото се прави сега, е пряко свързано с бъдещето ни.

Венерините методи са по-меки и замазващи ръбовете от тези на Марс, но и по-коварни. Политическият цирк ще продължава да задържа вниманието ни върху личностната деградация, снижавайки дъното и все по-надолу.

При разпънатия на кръст Юпитер, преди седмица с участието на Марс, а сега на Венера, никакви преди дадени обещания, няма да се спазват. Неудовлетвореност на всички нива ще изпитваме през цялата седмица, от понеделник,когато е опозицията Венера – Плутон, до неделя, когато е квадрата Венера-Юпитер. Своеобразен пик има в сряда,когато и Луната се включва като преминава през позицията на Плутон във Водолей.

Напрегнатите аспекти, в които е включен Юпитер, от новолунието на 19 май насам, провокират проблеми с черен дроб, жлъчка и жлъчни пътища, особено при хора, предразположени към това. Напрегнатите аспекти на Венера от своя страна влияят върху ендокринната система и всички органи и системи свързани с нея.

В четвъртък, когато светилата са в хармония,за кратко, разумът ще проговори,там където разбира се има условия да бъде чут.

Неделя, 11 юни, е най-натовареният с астрологични събития ден.

На 11 юни, Плутон се завръща в Козирог. Както вече не един път съм писала, преминаването на Плутон през Козирог започна през 2008 година,след близо три века от последния му транзит през кардиналния знак. С Плутон в Козирог се свързва най-голямата икономическа, банкова, криза от Голямата депресия насам. От икономическа в следващите години тя прерасна в социална, време на разпад на доверие както между различни обществени слоеве, така и, даже още повече, към управляващите. Разпад, деградация, войни, разрушаване на едни граници, изграждане на други, разпад на едни обединения, създаване на нови.

Плутон копае дълбоко и трансформациите му са до корен. Процесът продължава. Сега планетата е на границата Водолей-Козирог, преминава тази граница, влиза и излиза от неподвижния знак две години. На 23 март влезе във Водолей, сега, на 11 юни, се връща в Козирог. През следващата година на 21 януари отново влиза във Водолей, а на 2 септември 2024 година се завръща в Козирог. Чак на 19 ноември 2024 година се установява във Водолей за дълъг период от време, до 2043-та година. Големи зъбчати колела се задвижват в това относително дълго време на преминаване от един знак, от един кръст от знаци, в друг. Мелницата работи на пълни обороти. И малки зъбчати колела ще изхвърчат. Плутон в Козирог, ретрограден, създава много пречки пред властимащите. За пореден път го пиша, Плутон ни учи на оцеляване. Колкото са по-дълбоки корените, толкова е по-голям шансът за оцеляване.

Меркурий влиза на своя територия също в неделя. На 11 юни Меркурий преминава в Близнаци. Точният квадрат на Венера и Юпитер е след обяд.

В неделя, преди да влезе в Близнаци, Меркурий прави тригон към Плутон, което на мнозина ще помогне да приемат с хумор случващото се. Преминаването на планетата на комуникациите в Близнаци улеснява общуването, помага на да видим едно и също събитие от различен ъгъл.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е с акцент на професионалните ангажименти. Носите се на вълната на въодушевлението от пълнолунието в Стрелец и активността на Марс в Лъв. Планетният управител поддържа висок жизнен тонус за тези от първата половина на знака. Планетата на любовта влиза в Лъв и повтаря ситуацията на Марс с аспектите към Юпитер и Плутон. Движи се в зоната на любовта и изявата, затова бъдете внимателни и с любовта и с изявите си. Финансовата зона също търпи напрежение. В сряда по-малко приказвайте, повече слушайте. В неделя след обяд Луната идва във вашия знак и си връщате самоувереността.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Венера идва в знака ви в понеделник и веднага прави напрегнат аспект с Плутон. Седмицата минава под влияние на венерините връзки, които ви поставят в ситуации, изпитващи огнената ви природа. В неделя е квадратът и с Юпитер. Така през цялата седмица адреналинът ще бъде достатъчно висок, нещо за което се грижи и Марс в знака ви. Бъдете внимателни и търпеливи, ако и когато шофирате. Венера ще се задържи по-дълго в знака ви, четири месеца, през което време ще бъде и нейната ретроградна фаза, от 23 юли до 4 септември. Имайте предвид това, когато правите лични планове за летен отпуск, за разкрасителни процедури, за годеж или сключване на брак.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предимно финансови въпроси ще стоят за разрешаване. Доколкото напрегнатите аспекти са в неподвижни знаци влиянието им е възможно да не ви засегне пряко. Огнената ви природа обаче няма да позволи да стоите като безучастни наблюдатели, когато пред очите ви се извършва несправедливост. Някои от групата могат да бъдат въвлечени в чужди интриги и за интересите на странични хора. В сряда бъдете внимателни, ако сте на път, и особено, ако шофирате. Венера започва своя дълъг транзит през Лъв в понеделник. В полето на далечните пътувания, себеобразоването, отношенията с институции и учреждения, на разгръщането на потенциала също, ретроградността и може да предизвика някои задръжки в летните месеци.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, продължава влиянието на отрезвяващото пълнолуние в Стрелец, на фона на това от новолунието в Телец. Аспектите от предходната седмица продължават и в тази. Венера ще гостува продължително време в полето на дома и отношенията с близките. Съвпадът на Юпитер и СЛВ във вашия знак беше конфронтиран от Марс, а сега ще бъде от Венера. Двете планети на страстта не оставят равнодушни хората около вас. Ако Марс е бил остър, то Венера е с кадифени ръкавици, но не и безобидна. Плутон се връща в Козирог, откъдето вече 15 години ви подкрепя. И така ще бъде поне още две години, с прекъсвания. В сряда имате сериозни предизвикателства. В края на седмицата Меркурий преминава в полето на личните доходи и притежания, което е свързано с добри очаквания.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на изявите и отношенията с близки до сърцето хора. Напрегнатите аспекти на Венера сега, както и тези на Марс от предходната седмица, които са в неподвижния кръст, по някакъв начин минават покрай вас, без да ви засегнат сериозно. Можете да бъдете наблюдател и анализатор, дистанцирайки се от събитията. Краят на седмицата предлага повече емоции. Меркурий преминава в Близнаци. Планетният управител в зоната на кариерата е обещание за раздвижване в отношенията с хора от професионалния кръг.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, вълненията от предходната седмица продължават и в тази. На мястото на Марс идва Венера, но също в напрегнати отношения с Плутон и Юпитер най-вече от Телец. Да припомня, че Телец освен че управлява финанси и притежания, се отнася и към принципи, възгледи, етика, лична морална рамка. Квадратът Венера-Юпитер провокира чувството за справедливост по силен, драматичен начин. Венера умее да върти интриги, особено когато е ранена. Плутон се връща в знака ви. Позитивната страна е, че втвърдява характера и ви прави по-настоятелни в отстояване на правотата си.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои мистична седмица. Венера в опозиция на Плутон влиза в зоната на активната комуникация и обработката на информация. Ходите по подвижни пясъци. Отвсякъде може да излезе нещо, което не знаете и изисква взимане на отношение. Аспектите между планетите скланят към недоверие, подозрение и ревност. В сряда и четвъртък бъдете внимателни при пътувания. В неделя Меркурий идва за ежегодния си транзит през знака. Ще ви разведрява с идеи и решения до 27 юни.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, най-важни през седмицата ще бъдат връзките с родственици, както и преодоляване на затруднения в отношенията с тях. Избирайте добре игрите, в които се включвате, защото вероятността да бъдете подведени е голяма. Планетният управител е в сложна ситуация през цялата седмица, което се отразява най-вече на личните отношения. В зоната на приятелството и подкрепата Венера ще бъде за четири месеца, считано от 5 юни, до 9 октомври като в това време се включва и ретроградната фаза, между 23 юли и 4 септември.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата е приповдигнато емоционално,заради Венера. Планетата на любовта, красотата и хармонията се настанява в зоната на партньорството за по-дълго от обикновено. Четири месеца планетата на страстта ще ви подтиква към отношения, някъде ще помага, другаде ще пречи, но няма да ви остави да скучаете. През тази седмица Венера е предизвикателна с напрегнатите аспекти към Юпитер и Плутон. Тъй като Плутон е все още във вашия знак, то имате правото на избор да се включвате или не в интриги и капани. Сряда, когато Луната е при вас, е критичен ден за лично участие. От неделя нататък картината се променя, Меркурий става по-добронамерен от Близнаци и полето на сърдечните дела.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, вниманието е изцяло в това, което се случва с другите, с партньора, съдружниците, колегите. Напрегнатите аспекти свързват личните и партньорски доходи и притежания по един сложен начин, с противопоставяне на различия в интересите. Недоверието към приятелската среда, или тази от която очаквате подкрепа, нараства към средата на седмицата и се увеличава многократно в края и. Венера ще се задържи по-дълго време в полето на личните финанси, заради предстоящата ретроградност, от 23 юли до 4 септември. Напрегнатите и аспекти от тази зона влияят на преценката ви, предизвикват съмнения в принципи и намерения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Ще ви се налага да пътувате наблизо, до съседния град или съседното село по-често от обикновено. Планетният управител е отново в конфликт, този път с Венера. Разположен в кръста на вашия знак той провокира в повече недоверие и ревност към близки хора, мнителност и подозрителност към началници. Преминаването на Венера през зоната на професионалната изява ще бъде продължително през тази година. Четири месеца, от 5 юни до 9 октомври планетата на красотата и хармонията ще украсява полето на кариерата, като в това време влиза и ретроградната и фаза. Някои планове за професионален растеж ще претърпят модификация.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на приятелите. Ще имате нужда от подкрепа и ще я получите. Особено що касае здравето на близък човек или роднина. Венера ще премине през полето на здравето и ефективния труд за четири месеца, по-дълъг период от обикновено, заради ретроградната и фаза тук. Някои лечебни практики, които използвате,ще претърпят промяна, подобрение или отказ от тях. В работната среда през тази седмица е възможно да има напрежение, клюки, интриги, обстоятелства, които да ви развалят отношенията с някои хора. В неделя Меркурий навлиза в полето на близките роднински отношения, а с него идват и радостни семейни събития.

Дати на някои астрологични събития

На 5.06.2023 в 15:47 Венера в Лъв

Венера 180 Плутон на 5.06.2023 в 18:05

На 11.06.2023 в 11:46 Плутон в Козирог

На 11.06.2023 в 12:27 Меркурий в Близнаци

Венера 90 Юпитер на 11.06.2023 в 17:39

Луната е без курс на:

5.06.2023 6:24 – 5.06.2023 10:31

7.06.2023 7:39 – 7.06.2023 11:41

9.06.2023 7:24 – 9.06.2023 13:14

11.06.2023 16:20 – 11.06.2023 16:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии