Седмичен хороскоп 5-12 април 2020

2020 4 8Марс в квадрат с Уран

Пълнолуние във Везни на 8 април

Меркурий в Овен от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Четвърта седмица на изолация. Започнахме да привикваме с условията. За да се създаде навик са нужни 21 дена. Достатъчно време, през което да утихнат емоциите и да се включи рациото. Българите сме под знака на Козирога и на нас не се полага да се паникьосваме. Можем да изчакваме, можем да търпим, но можем и да мислим.

В годишния хороскоп писах: „Преминаването на Марс през Козирог, между 16 февруари и 30 март ще гръмне заложените мини, и някои пренадути балона.“

Пукнаха се много балони. Гръмна с трясък балонът ЕС с неговата прокламирана грижа за всички и всичко, с евро атлантическите ценности, които ние като балканци нито разбрахме, нито приехме. Държахме си на традициите и на двата пола, а в края на март се удивлявахме как Италия бе оставена да се справя сама, когато най-много имаше нужда от подкрепа. Испания също.

Истината е, че коронавирусът хвана целия свят „по бели гащи“. Трябва време и натрупване на опит, за да бъде опознат и да се изгради стратегия за противодействие. Определено това не е обикновен грип, не е познат грип, по-сложно е и не бива да се подценява. Рано е за изчисляване на щетите, защото картината се променя много бързо. Но да не забравяме, че на „страха очите са големи“. Затова спокойно и с разум да се изправим срещу опасността. Това ни съветват и планетите.

Главни участници в астрологичния театър са Сатурн и Уран. Сатурн управлява България, а Уран знака Водолей, в който той се намира сега, и епохата на Водолея, в която сме всички от 1914 година насам. Сатурн и Уран заедно управляват Водолей. Квадратът между тях е критичен период във взаимоотношенията между двете планети. Той се отразява както на Водолей, така и на другите неподвижни знаци – Телец, Лъв и Скорпион. Хората, които имат рождени Слънце, Асцендент, МС, Марс, Луна, Венера, Меркурий, особено в първите градуси, ще бъдат най-силно включени в случващото се по време на този квадрат.

Цикълът Сатурн-Уран е с продължителност от 44-46 години. Първият от последните два цикъла, които преживяваме сега започва на 3.05.1942 със съвпад на Сатурн и Уран в последния градус на Телец. Първият квадрат е през 1951-52 година, вторият е периода 1975-77. Това е цикълът на социализма, до комунизъм не стигнахме.

Настоящият цикъл, който е цикълът на капитализма, започва през 1988 година, три пъти Сатурн и Уран се срещат през февруари, юни и октомври в последните 27-29 градус на Стрелец. Първият, възходящ, или сходящ, квадрат е през 1999-2000 в Телец-Водолей. Средата на цикъла, опозицията е през 2008-2010 година продължава дълго с общо пет точни аспекта, предимно в Дева-Риби, и накрая във Везни-Овен. През това време при Плутон се установява в Козирог и Уран в Овен. Тогава започва низходящата фаза на цикъла. Това е времето на световната финансова криза и първите ни години в ЕС.

Докато първата половина е време на натрупване на енергия и потенциал, то втората половина на планетарния цикъл е време на изразяване на натрупаното, време на разгръщане програмата на цикъла. Тригонът между Сатурн и Уран бе в годините 2016-2017.

Вторият квадрат, низходящ, разходящ, в който сега навлизаме, ще се развие, както вече съм писала, през цялата 2021 година, с точни аспекти през февруари, юни и декември. Новият цикъл ще започне в интервала 2031-2033 година.

Сатурн управлява икономиката, която е близо до обикновените хора. Има отношение към едрия бизнес, към мощните структури, произвеждащи, или търгуващи, но обвързан с човешкия фактор. Уран управлява технологиите, науката, сферите в които човешкото участие е минимизирано в полза на машините, областите, в които на човека се гледа като на програмиран робот, изпълняващ зададената дейност.

Сатурн е архитект и строител. Той задава формата, конструкцията, основния скелет, технологията на изпълнение на сгради и пътища. Уран управлява мрежовите структури, той е по-висшата октава на Меркурий- богът на комуникациите. И двете планети имат социална насоченост, но по различен начин. Квадратът между тях ще изведе на преден план противоречията помежду им. Да си припомним гръцката митология, кой е Сатурн, и кой е Уран. Но, да се върнем към предстоящата седмица.

Цикълът Сатурн-Уран, в който сме сега, започва в Стрелец. През тази година Юпитер е в Козирог и активен с неговите съвпад с Плутон, а през следващата ще съпровожда Сатурн в прехода му през Водолей и квадратът с Уран. Юпитеровото влияние носи позитивизъм дори в среда изцяло доминирана от песимиста Сатурн. Съвпадът на Юпитер с Плутон, който бе точен в неделя, но ще влияе седмици напред, също ни дава подкрепа.

Мотото е: Не гледай какво нямаш, а се фокусирай върху това, което имаш! И го цени!

Седмицата е подвластна на силните страсти. Квадратът Марс-Уран става точен на 7 април, във вторник, марсовият ден на седмицата. Силата му е голяма и ще донесе неприятни изживявания на хора, които имат активен неподвижен кръст в рождените хороскопи, с планети в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Възможни са аварии в електропреносната мрежа, битови инциденти от различен порядък. Аспектът сваля задръжките, особено на фона на пълнолунието, затова въпреки ограниченията е възможно да има актове на агресия и саморазправа, тероризъм, обири и други подобни. Бури, наводнения, свлачищни процеси и земетресения също са в обсега на този аспект.

В сряда е пълнолуние в Овен. На 8 април, сутринта, е точната опозиция на Луната и Слънцето в 18Везни-18Овен. Кардиналното пълнолуние натяга допълнително отношенията във връзките. Луната във Везни подкрепя сътрудничеството, обединяването около обща цел, а кризисните условия карат хората да бъдат по-добри и отзивчиви. Венера е в Близнаци, в хармонични отношения с Марс и това прави всеки семеен скандал начало на нов етап във връзката.

В събота, на 11 април, Меркурий преминава в Овен, и този транзит ще продължи до 27 април. В края на седмицата, когато Луната е в Стрелец и прави тригон със Слънцето, огнената стихия увеличава силата си. А това значи вълна от позитивизъм, нови идеи, по-ясни и конкретни планове за бъдещето.

Дати на някои астрологични събития

Марс квадрат с Уран на 7.04.2020 /21:51

На 8.04.2020/ 5:34/ Пълнолуние в 18°43’Везни

На 11.04.2020/ 6:48/Меркурий преминава в Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, втора и трета четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Nevena каза,

    Писа на април 8, 2020 @ 22:30

    Здравейте,

    заради извънредното положение спряхте да пускате хороскопи по зодии, но хората не сме спрели да живеем и да следим какво се случва с планетите.

    Бихте ли възобновили анализите по зодии?

    За момента общите планетарни анализи, които са останали в сайта, звучат повече като за професионалисти, което на повечето хора не ни върши работа.

    Хубава седмица

  2. 3 каза,

    Писа на април 9, 2020 @ 20:56

    Nevena,
    изолацията в която сме поставени повечето хора, намалява,
    а понякога изключва прилагането на свободната воля,
    на възможността да избираме как да постъпваме в една или друга ситуация.
    Направени хороскопи по зодии, без да се отчита това,
    биха изглеждали комично, и нелепо.
    Ще имам предвид да пиша по-разбираемо,макар че винаги се старая да го правя.
    Но, хороскопи по зодии ще
    пусна след вдигане на ограниченията.

  3. Nevena каза,

    Писа на април 11, 2020 @ 19:27

    Да,

    разбира се, имам предвид хороскопи,
    които отчитат настоящата ситуация, няма как да е иначе.
    Ситуацията в ограничение не е пълно отнемане на свободата, все пак не сме действително в затвор, отношенията продължават, интернет не спира и комуникациите текат, наред с това се случва напускане на работа, търсене и намиране на нова, а и много хора работят на пълни обороти … освен това, планетите се отразяват и на душевното състояние и всеки има нужда да разбере за себе си кога ще се подобрят нещата, например … Такива неща имам предвид

    Писах ви, преди всичко, заради необходимостта от насоки, точно в този труден за много хора момент

    Хубави празници!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии