Седмичен хороскоп 6-12 април 2015 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЮпитер директен от сряда

Слънце и Уран в съвпад

В неделя – Великден

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Преминахме през сложната във всяко отношение астрологична обстановка около пълното лунно затъмнение. През тази седмица можем да си отдъхнем и да се порадваме на настъпващата с вдъхновение пролет.

Две са значимите астрологични събития през тази седмица. Хронологически първото е съвпадът на Слънцето и Уран. Можем да „видим“ Слънцето и Уран в един и същи градус на зодиака един път в годината. Откакто Уран се движи през Овен, окончателно от март 2011 година насам, тази среща е винаги в Овен.

Съвпадът на Слънцето и Уран зарежда с позитивна енергия полето на идеите и намеренията. Той повлиява силно хората на науката и всички, които използват активно мозъка си. Както втората половина на предходната седмица, така и цялата тази са, и ще бъдат под влияние на този аспект. Тази космична „среща“ има силен пробуждащ ефект. При много хора ще има спонтанни проблясъци на решения, върху които са си блъскали главата в последните месеци. Мисловната „експлозия“ се засилва и от включването на Меркурий в огнен стелиум с Уран и Слънцето, който ще влияе най-силно между сряда и петък.

Така седмицата се очертава като силна в технологично отношение, подкрепяща дейността на хората на интелектуалния труд. Може да се появят съобщения за интересни научни открития. Някои странни феномени с летящи обекти – идентифицирани или неидентифицирани (НЛО) вероятно ще бъдат в центъра на внимание на повече хора.

Огненият стелиум Слънце-Меркурий-Уран е в зона, от която прави хармонична връзка с Юпитер и Сатурн. В сряда и четвъртък, когато Луната се движи през Стрелец, ще се радваме на Голям огнен тригон. Той ще бъде най-благотворен за родените през втората декада на огнените знаци Овен,Лъв и Стрелец, както и ако имате в тази зона АС, МС, Луна, Венера или Марс.

В сряда, на 8 април, след точно четири месеца движение назад, Юпитер става директен. За огнените (Овен, Лъв, Стрелец), както и за неподвижните знаци – Лъв, Скорпион, Водолей и Телец, настъпва важен период от годината – директната фаза на Юпитер. Много от дейностите, които са търпели задръжки и ограничения, сега ще получат шанс за реализация и напредък. През тази седмица на практика Юпитер ще бъде стационарен, защото му трябва време да премине от движение назад, към движение напред, условно казано разбира се, но от седмицата след Великден нататък „планетата на голямото щастие“ ще ни дарява с позитивизъм и късмет.

„Планетата на малкото щастие“ сменя знака си в края на седмицата. В събота Венера напуска топлата прегръдка на своя знак Телец и се отправя на весело пътешествие във въздушните Близнаци. За земните знаци това е загуба, но за въздушните – печалба.

Работната седмица е кратка, а това само по себе си я прави приятна и лека!

Весели великденски празнични дни!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. И няма как иначе с този стелиум от планети във вашия знак. Тройният съвпад Слънце-Меркурий-Уран ви прави прекалено възбудими, на физическо,психическо, но най-вече на умствено ниво. Ще има предизвикателства към умението ви да мислите, да взимате бързи и то правилни решения, към вашата находчивост, и не на последно място -прагматичност. Марс е в Телец и всичко,което правите,трябва да има и материални измерения. На вашата улица „изгрява слънце“, в случая това е Юпитер, който от сряда става директен. Набирайки скорост в сродния по стихия огнен знак Лъв, в следващите дни и седмици, Юпитер ви дава много права. Ще ви подкрепя в бизнес начинанията, но и в личните дела, ще ви прави по-уверени и успешни.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

 

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Планетният управител Слънцето е в компанията на планетите на ума и реформаторството. От тройния съюз към вас идват оригинални идеи, нов поглед върху стари проблеми, а така също уточняване на целите,тяхното оптимизиране или промяна, ако обстоятелствата го налагат. Когато Юпитер тръгне напред, от сряда нататък, ще си възвърнете самочувствието и желанието – живот според вашите правила. Четвъртък е най-благоприятният ден за вас през тази седмица, а за някои от групата може да бъде късметлийски, по начина по който го разбират. В празничните дни бъдете внимателни с храната, не се претоварвайте излишно.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

strelЗа родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои вдъхновена седмица. Огненият стелиум от Слънце-Меркурий-Уран отправя предизвикателство към неспокойната ви природа и то от най-чувствителната,но и най-чувствената зона на слънчевия ви . Човек или хора, които ви обичат, или такива, които искат да бъдат в най-близкия ви емоционален кръг, ще ангажират вниманието. Понеделник и вторник не са за ярки изяви и публичност, а за работа на подсъзнателно ниво. Помнете си сънищата, търсете отговори на важни за вас въпроси, като ги задавате преди да заспите. В сряда Луната влиза във вашия знак и така до четвъртък ще ви дава правото на инициатор и водач. В сряда може да имате сериозен разговор и изясняване на недоразумение с някого. Важните си дела насрочвайте за четвъртък. От сряда вечерта Юпитер е директен, и макар да е стационарен, ще ви дава подкрепата си посредством Големия огнен тригон.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

telecЗа родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата предлага предизвикателства. Някои ще се чувстват объркани от противоречивите ситуации,в които попадат. От една страна Марс и Венера, които се движат през вашия знак, ще ви карат да бъдете активни, да приемате нещата повече в техния буквален образ,отколкото иначе. Практичната страна на вашата личност е стимулирана, изразено в „ око да види, ръка да пипне“. Но стелиумът от планети, и то Слънце-Меркурий-Уран, изпраща други послания, най-вече към подсъзнанието, стига разбира се да си дадете време да ги разчетете. Някои ще сънуват активно – цветни, многопланови, запомнящи се сънища, някои от тях с важен прогностичен смисъл. Тези,чиято работа е повече интелектуална, ще имат повече добри идеи, ще намират по-лесно решение на важни проблеми от професионално естество, но също така и от битов характер. Юпитер става по-добър, като тръгва напред, което ще се отрази благоприятно на всички планове свързани с подобряване на жилищните условия.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

 

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Планетният управител Меркурий е в компанията на амбициозното Слънце и размирният Уран, които са подстрекатели на промени от различен характер. Изясняването на някаква ситуация няма да ви дава мира докато не стигнете до истината. Разкриването на тайна, на нещо прикривано от близки хора, ще ви направи съпричастни към история с отворен финал, но също ще внесе успокоение от нареждането на пъзела. Четвъртък е добър ден за подобряване на семейния климат и весели емоции. Бъдете отзивчиви и толерантни, реагирайте бързо и точно на момента. В края на седмицата дръжте нещата под контрол и следвайте своя план.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

 

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои семейно ориентирана седмица. Романтичната тема ще продължава да бъде в центъра на вниманието поне до събота , докато Венера е все още в сродния ви по стихия знак Телец. Огненият стелиум от планети съсредоточава енергия в най-близкия кръг на общуване – родители, собствен дом. Влиянието е позитивно като цяло, подкрепено от Юпитер, който става директен в сряда вечерта, придобива и някои материални измерения. Можете да разчитате на финансова подкрепа, или на успешно решаване на някои финансови затруднения в следващите седмици и месеци, докато планетата се движи през Лъв. Реформаторската тема,която идва от влиянието на Уран в Овен, ще ви подтиква към повече свобода и отхвърляне на ограничения, които сами сте си наложили или са следствие на обстоятелства. Сега, през тази седмица, моментът е подходящ да намерите най-рационалното решение. В понеделник и вторник работете за общото, давайте свой принос за кауза или безвъзмездно дело, в сряда и четвъртък бъдете повече наблюдател, отколкото активен участник. В петък Луната преминава във вашия знак и ви прави много по-ангажирани с предстоящия празник.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Неспокойствието от предходната се пренася и в тази седмица посредством активното взаимодействие на планетния управител с останалите планети. Меркурий участва в бляскавия стелиум в огнения Овен. Оттук могат да произтекат за вас много нови приятелства, включване в екипи и колективи за бъдещи общи дейности. В това отношение подкрепа ще имате от Юпитер, който от сряда вечерта е директен. Динамиката на седмицата може да доведе мнозина до идеи,които дори да не бъдат изпълнени веднага, то могат да се включат в база данни за бъдеща реализация. Сряда и четвъртък са благоприятни в това отношение, бъдете на точното място и в точния момент.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, романтичната тема остава в сянка през тази седмица. Ще ви вълнуват много по-прозаични неща, като сметки, плащания, прибиране на приходи, получаване на заработеното и то с известно усилие от ваша страна. Сряда е добър ден за среща с важен за вас човек, или такъв, от когото очаквате подкрепа. На сключване на договор обаче можете да разчитате в четвъртък, макар това да е последният работен ден за седмицата. За празничните дни предварително си задайте спокойно и ведро настроение, с което да посрещате всяко емоционално предизвикателство от близките роднини. От събота планетният управител Венера е в сродния по стихия знак Близнаци, което ви носи добри очаквания за пътешествия и забавления в следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. Планетният управител Уран, който бавно се откъсва от квадратурата си с Плутон, сега е в невероятна компания. Попадайки в стелиум със Слънцето и Меркурий,той има възможност да изрази голяма част от добрите си страни – вдъхновение, отдаденост на прогреса и хуманизма, развитие на технологиите в полза на човека, готовност за обновяващи промени, за трансформации от негативизъм към позитивизъм. Като най-свързани с тези тенденции, на вас се пада водещата роля,в средата, в която се намирате. С подкрепящото влияние на Юпитер, който става директен от сряда, имате шанса да промените някои свои проекти, да подобрите партньорските си взаимоотношения с хора, с които ще работите в бъдеще, да подходите стратегически към общите планове. време В понеделник и вторник избягвайте конфликти на работното място. Сряда и четвъртък са дни за екипна работа, за технологични разработки и тяхното внедряване в практиката. В събота Венера преминава в сродния по стихия знак Близнаци, в зоната на любовните взаимоотношения. За тяхното подобряване и укрепване ще помага и директния вече Юпитер,настъпва добро време за обвързване.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои кратка,но много динамична в професионално отношение седмица. Огненият стелиум в зоната на кариерата на вашия слънчев хороскоп показва необходимост от бързи действия съчетани с оригиналност и находчивост, ако искате да постигнете успех в дадена ситуация. Избягвайте конфронтация с жени, макар че Луната в Скорпион до сряда едва ли ще ви дава такива възможности. Моментът е добър за обновяване на техниката, с която работите, по-специално софтуер и необходимите за работата ви програми и приложения. Понеделник и вторник дават добри шансове за договаряне на стоки и услуги, но бъдете внимателни при работа с финансови документи.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник,четвъртък и петък.
skorЗа родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ангажирана седмица. В понеделник Луната е във вашия знак, което създава безпокойство за вас, но и за околните. Не оставяйте друг да „води парада“, погрижете се за всичко и упражнявайте контрол във всеки момент, за да бъдете сигурни, че ще стигнете до успешен финал. Стремете се към по-добра организация на работното място. Сега е добър момент да подновите техника, да се заредите с нов софтуер, да наемете нови хора, да поставите работата си на по-широка основа. Имате да преодолявате някои пречки, предимно от лично естество. Сряда и четвъртък са подходящи за срещи и разговори в тази посока. Също така за решаване на някои финансови въпроси, но с повече критичност и пестеливост.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник,четвъртък, петък и събота.

 

ribiЗа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Особено в първите дни, когато Луната се движи през водния знак Скорпион. Към вас може да има отправени някои изисквания и очаквания,които не сте готови да приемете „на първо четене“. Преценете добре дали можете да си позволите исканите компромиси и отстъпки, преди да давате обещания и да се ангажирате с конкретни действия. Обръщането на Юпитер в права посока в сряда вечерта, ще ви даде нови перспективи за някои промени в работната среда и работните условия. Разширяването на екипа, с който работите, може да стане важно условие за бъдещата ви работа. Сряда и особено четвъртък са удачни дни за предприемане на важни стъпки. Венера, с преминаването си в Близнаци, внася хармония в семейните дела през следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник,четвъртък и петък.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в съвпад с Уран на 6.04.2015/17:08 ч.

На 8.04.2015/19:57/ Юпитер става директен от 12°Лъв

На 11.04.2015/18:28/Венера преминава в Близнаци.

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

7.04.2015/23:42 – 8.04.2015/8:08

9.04.2015/20:42 – 10.04.2015/15:47

12.04.2015/11:15 – 12.04.2015/20:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии